Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Locadia: ‘Ik vind dat de fans van PSV een beetje hard met hem omgaan’

Laatste update:

Een deel van de supporters van PSV reageerde zondag met luid gejuich toen de speaker tijdens de competitiewedstrijd tegen Willem II (5-0) de vervanging van Luuk de Jong door Jürgen Locadia bekendmaakte. De naam van laatstgenoemde werd in de eerste helft langdurig gescandeerd.

De Jong zit niet lekker in zijn vel. In de laatste zeven competitieduels kwam de spits annex captain maar tot één schamel doelpunt, in de 1-3 zege op Go Ahead Eagles. Locadia betreurt de houding van een deel van de fans. "Ik weet wel wat Luuk heeft gepresteerd de afgelopen twee seizoenen. Hij heeft meer dan vijftig goals gemaakt voor PSV. Ik vind dat ze een beetje hard met hem omgaan", zo benadrukte de aanvaller in gesprek met De Telegraaf.

"Maar hij moet erboven staan. Wij weten wat hij kan." Phillip Cocu was niet tevreden over de verrichtingen van De Jong en wisselde zijn aanvoerder dan ook. "Dat deed ik omdat hij niet lekker in de wedstrijd zat. Locadia kon niet voor de derde keer in één week starten, Siem de Jong ook niet. Daarom begon Luuk, maar daar waren we niet tevreden over”, reageert Cocu zondag tegenover FOX Sports.. "Dan heb je met Jürgen een speler die ook in de spits kan spelen. Zijn wisselwerking met Gastón Pereiro werkte goed."

De Jong gaf in gesprek met hetzelfde medium aan dat hij wel begreep dat hij naar de kant werd gehaald. "Het is een keuze van de trainer. Jürgen is ook goed bezig en het is fijn als je iemand met extra energie kunt brengen", stelt de aanvoerder van PSV. "Je wil altijd spelen, daar ben je profvoetballer voor geworden, maar ik begrijp wel dat de trainer deze keuze maakt. Het wilde bij mij een paar keer nét niet. Dan valt hij net niet binnen, dat is jammer. Gelukkig lopen we in de tweede helft uit naar 5-0."

De kritiek van de fans op Luuk de Jong is terecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom fluiten ze Luuk de Jong zo af? Hij doet het inderdaad niet geweldig. Maar de seizoenen hiervoor was hij toch in de Nederlandse competitie de beste spits?

10 april 2017 om 08:51

Tsjaa, waarom ontslaan ze Ranieri bij Leicester terwijl hij vorig seizoen nog de premier league won? Het voetbalgeheugen is bij heel veel mensen behoorlijk kort. speel je de laatste paar wedstrijden goed, dan ben je een wereldgozer (zie ook Traore bijvoorbeeld) en speel je de laatste wedstrijden slecht, dan kan je er geen klote van. Zo werkt het bij velen nou eenmaal.

10 april 2017 om 13:26

Oxxis je lijkt in je post door te laten schemeren dat je het zelf niet eens bent met het korte voetbalgeheugen zoals je het omschrijft. Is dit korte geheugen echter niet terecht? Vorm is tijdelijk en in topsport moet je winnen. Is het dan niet deels terecht dat de waan van de dag regeert?

10 april 2017 om 16:31

Ik geef er geen oordeel over, ik omschrijf alleen de situatie. Soms vind ik het terecht, soms ook totaal niet. Zelf doe ik er ook aan mee hoor, ik beoordeel spelers vaak ook op de laatste paar wedstrijden die ze gespeeld hebben.

Om het naar deze situatie van Luuk de Jong te vertalen: ik vind het terecht dat het publiek kritisch op hem is, hij presteert al het gehele seizoen zeer matig, maar ik vind het dan weer niet terecht dat er gejuicht wordt als hij gewisseld wordt. Dat je fluit bij een slechte actie kan ik nog inkomen, maar door massaal te gaan juichen kan je een speler alleen maar meer kapot maken.

10 april 2017 om 09:57

Ik vind eerlijk gezegd dat hij al veel krediet heeft gehad. Hij speelt het hele seizoen al heel erg slecht en heeft ook bij Cocu wel heel erg veel krediet. Je speelt niet bij Roda JC of Go Ahead Eagles, je speelt bij PSV en daar ligt de lat eenmaal wat hoger. Je mag veel meer van een PSV spits verwachten dan wat Luuk de Jong dit seizoen heeft laten zien. Al vind ik wel dat je nooit je eigen spelers moet uitfluiten, daar wordt niemand beter van.

10 april 2017 om 11:13

Ik ben geen PSV-supporter, dus ik weet niet waarom de fans dat doen.

Wat ik als buitenstaander zie, is een spits die te weinig zelfreflectie heeft. Hij wekt het hele seizoen al de indruk dat hij vindt dat hij recht heeft op veel doelpunten. En als die doelpunten niet komen, dan gaat hij lopen mokken, lijkt hij zich miskend te voelen. Hij krijgt niet waar hij recht op denkt te hebben. Luuk moet een keer dat verongelijkte gedrag laten vallen en terug gaan naar de basis. Je hebt recht op 0 goals. Goals vallen alleen als je beter bent dan de ander, als je keihard werkt, en als je scherp bent. De enige die daar invloed op heeft, is hij zelf. Het is dus geen kwestie van tijd, maar kwestie van zichzelf optimaal prepareren, zonder verwachtingen vooraf.

Wat een onzin. Luuk de Jong verdient het om te banken, en het fluiten naar Luuk de Jong was tevens een reactie (lijkt mij) om Cocu te laten blijken dat de supporters vinden dat een andere speler de kans verdiend in de spits.

De Jong heeft dit jaar gewoon een stuk minder gepresteerd vergeleken met vorig jaar en het jaar daar voor. Op een korte periode vlak voor en vlak na de winterstop na, heeft hij gewoon een matig seizoen en teert hij op zijn krediet van de vorige twee seizoenen.

10 april 2017 om 10:26

De hele ploeg speelt dit seizoen gewoon een stuk minder, waarbij juist de bepalende spelers dan opvallen. De Jong had helaas geen concurrent in de eerste helft van het seizoen, dat was erg jammer, want dat maakt je scherper. Maar nu Locadia fit is, wordt het een ander verhaal. Ik vind ook dat een gemiddelde voetbal supporters kort van geheugen is en dat de Jong nooit uitgefloten mag worden. Hij heeft prima gepresteerd in de vorige jaargangen en het helpt hem namelijk niet. Hij zal zelf ook wel weten dat zijn productie dramatisch is en dat hij een probleem zou hebben als er een goede concurrent was geweest.

Dat is Brabantse gemoedelijkheid Locadia. Als wij dit in Amsterdam met een speler doen, dan spreekt men er schande van. Ondertussen is het in Eindhoven niks anders dat een speler die al een jaar lang niks presteert negatief wordt benaderd.

10 april 2017 om 11:08

Inderdaad ja. Bovendien is Luuk de Jong een van de sterkhouders geweest van het PSV de afgelopen jaren, werd hij bejubeld en gelauwerd door dezelfde supporters als held en onmisbare schakel in de ommekeer na jaren. Blijkbaar is je tegen een speler keren net zo gebruikelijk onder de grote rivieren, is het een ontoelaatbare schande, om je vorm totaal kwijt te zijn en duwen 'supporters' je met alle liefde nog dieper in het moeras om je nog meer onzeker te maken. Zal inderdaad waarschijnlijk liggen aan de Brabantse gemoedelijkheid met een zachte G. In Eindhoven bij PSV is het een grote familie zegt het cliche. Ook in families worden soms leden verstoten.

10 april 2017 om 12:34

Gebeurt bij Feyenoord ook hoor. Bij haast iedere club.

Het is bij luuk de jong er wel vanaf, hij kan koppen en uit stilstand schieten en een balletje terugleggen, als een verdediger dat eenmaal weet is het game over.

Tijdens het Fox Sports interview schrok ik enorm van Luuk De Jong. Hij stotterde, was enorm onzeker en kwam niet uit zijn woorden. Hij is gaan geloven dat hij echt een topvoetballer is geworden. Eredivisie is echt zijn absolute top.

10 april 2017 om 10:35

als hij heel onzeker overkwam, is het dan niet eerder dat hij enorm is gaan twijfelen aan zijn kwaliteiten.... anders zou hij er wel met vol zelfvertrouwen staan... ik vind het een beetje makkelijk scoren. (leuke woordgrap)

Als je niet presteert moet je eruit, dat is topsport.

Het is ook niet gek dat supporters zo reageren als je na 25 slechte wedstrijden dit jaar een keer wisselt. Cocu heeft dit seizoen aangetoond (nog) geen topcoach te zijn.

10 april 2017 om 09:56

Zal het naar mijn mening ook nooit worden. Ik zie hem niet het team met een duidelijke en succesvolle strategie spelen. Als het even niet loopt, dan lijkt het wel kip zonder kop voetbal. Alles is zo voorspelbaar. Zijn opstellingen en wisselbeleid is ook echt belabberd. En hij kan de spelers niet scherp houden en motiveren.

Ik vind dat De Jong wel iets meer krediet mag krijgen van het publiek. 46 Goals in zijn eerste twee seizoenen, dat moet je niet ineens vergeten als het daarna een seizoen minder gaat.

Maar aan de andere kant: supporters fluiten zelden een speler uit als het tegenzit, ze fluiten een speler pas uit als ze het gevoel hebben dat hij niet 100% geeft. Kijk ook maar naar spelers als Manolev, Hiljemark, Van der Doelen, Lucius: dat waren geen toppers, maar die waren populair omdat ze elke wedstrijd ingingen alsof het een kampioenswedstrijd was. Luuk de Jong daarentegen stond gisteren te voetballen alsof hij nieuwe schoenen aanhad die niet vies mochten worden.

10 april 2017 om 10:40

Ik vind dat bilal bij Feyenoord ongelooflijk hard werkt en zijn best doet. Alleen omdat het er zelden tot nooit uit komt word ie alsnog uitgefloten. Helaas gewoon het voetbal van nu.

10 april 2017 om 13:32

Wat heb je aan krediet als het je uiteindelijk achteraf gezien punten heeft gekost? Dat Luuk er nu 8 in heeft liggen (met 7 assists) ten opzichte van 26 goals vorig jaar (assists kan ik even niet vinden) kost je gewoon onherroepelijk punten.

10 april 2017 om 14:51

@schwarz:

Ik heb het nu puur over de fans, he. Bij Cocu had De Jong wat mij betreft juist wel wat minder krediet mogen hebben. Cocu had hem natuurlijk al veel vaker in de rust moeten wisselen of helemaal niet eens laten beginnen.

Maar dat De Jong nu uitgefloten wordt door zijn eigen fans... Ik begrijp de frustratie, maar dit is een speler die een groot aandeel had in de laatste twee landstitels. Laat hem dan niet vallen als het daarna een seizoen lang minder gaat. Met Guardado gaat het al net zo. Die werd een jaar geleden nog net niet heilig verklaard in Eindhoven, maar na die blunder van donderdag las ik al reacties van PSV-fans die vonden dat hij maar moest stoppen en taco's moest gaan verkopen... Een beetje meer respect lijkt me wel op z'n plaats.

10 april 2017 om 15:04

Ah oke, ja precies, kan me volledig in je argumentatie vinden. Maar fans hebben altijd de neiging zwart op wit te denken. Het is of geweldig of waardeloos, zit er niet vaak tussenin. Is ook wel logisch in zo'n stadion waar iedere emotie versterkt wordt door het groepsgevoel, en op internetfora is het makkelijk om vanuit de anonimiteit dit door te trekken.

Het is voor mij een beetje dubbel. Voorgaande jaren werd hij beter gebruikt door de buitenspelers door middel van voorzetten. Daarnaast gaf Willems ze iedere wedstrijd panklaar op het hoofdje. Dat is dit seizoen wel wat anders. Veel foute en passes en voorzetten. Soms wordt Luuk in de diepte gestuurd en krijgt hij commentaar dat hij te langzaam is. Je kunt toch ook niet verwachten dat een auto kan vliegen uit het niets? Luuk heeft altijd werklust, wint veel duels en is in mijn ogen een goede aanvoerder. Het publiek mag wel eens wat postiever zijn, ik hoor ook veel te vaak negativiteit in het stadion. Veel te verwend. Steun je spelers in plaats van ze af te branden. Daar hebben we uiteindelijk allemaal meer aan.

10 april 2017 om 10:27

Helemaal eens. Als je zo weinig aanvallers opstelt als Philip doet, dan gaat Luuk zwerven, en komt hij ook wel eens in de situatie dat hij moet gaan sprinten. Tja....
ik zeg; luuk in het centrum en ballen erin gooien van de flanken. Anders een andere spits.

10 april 2017 om 11:16

Duidelijk verhaal, maar wat is er dubbel aan? Ik zie 1 kant van een verhaal, niet 2. Ben benieuwd of je ook vindt dat Luuk zelf iets anders zou moeten doen, of dat het alleen aan zijn medespelers ligt en aan ongeduldig publiek.

10 april 2017 om 16:06

Het dubbele is dat ik ergens ook wel er mee eens ben dat het niet goed gaat en hij de kansen die hij krijgt vaak niet afmaakt. Dat was in het verleden wel meer. Ik denk dat het een combinatie is van een goed draaiend team en zijn huidige vorm en vertrouwen. Vind dit PSV vele maten minder spelen dan vorig seizoen. Veel twijfels, veel te veel wisselingen binnen de basis 11. Ga je met zwervende spelers spelen zoals Ramselaar, Pereiro op de flanken, dan ga je weinig aan De Jong hebben. Krijgen we weer echte buitenspelers die liever een assist maken dan een goal, dan kan De Jong weer excelleren zoals hij vaak heeft laten zien.

10 april 2017 om 17:09

ja als je kijkt dat PSV vorig jaar nog het niveau van Atletico kon volgen en ze nog bijna uitsschakelden, dan is er veel veranderd. Ben het wel met je eens, het ligt vast niet alleen aan De Jong, maar voor een deel zeker wel. Hij creã«ert zelf ook minder dan voorheen.

Luuk speelt al een hele tijd niet goed. Het zou niks meer dan logisch zijn dat een trainer dan wissels doorvoert. Maar bij je aanvoerder, topscorer geef je misschien iets meer tijd om vorm/vertrouwen terug te krijgen. Tot zo ver snap ik het wel. Maar Philip heeft al bijna een heel seizoen gewacht. Dat is ook niet meer te verdedigen richting publiek.

En over dat laatste gesproken; als je het in je hoofd haalt om je eigen spelers uit te fluiten en al helemaal met deze staat van dienst), blijf dan lekker thuis achter je kastje zitten. Het woord supporter betekent iets heel anders. En geen gel*l van "ze verdienen meer dan genoeg", want daarvoor moet je dan weer bij de clubleiding zijn. En ook niet zeuren over dat je een duur kaartje moest kopen, als je naar de bios gaat is t ook duur en daar neem je ook het risico dat het een k film is.

Gewoon aanmoedigen en als er geen reden is tot aanmoedigen dan kun je altijd nog gewoon je gemak houden. Ik was er gisteren ook bij in Eindhoven. En ja ik vond ook dat Locadia mocht invallen, maar plaatvervangende schaamte bij t fluitconcert voor Luuk.

10 april 2017 om 11:22

Goed gezegd! Ik zal ook nooit begrijpen waarom 'supporters' hun eigen speler uitfluiten. Denken ze soms dat hij door het gefluit opeens beter gaat spelen? Alsof Luuk zelf niet door heeft dat het niet goed gaat.

Blijft natuurlijk giswerk waarom hij geen doelpunten meer maakt, maar kan me voorstellen dat de druk groot is na 2 goede seizoenen. Lijkt me gewoon gewoon goed om hem nu te laten banken. Laat Luuk maar eens een tijdje invallen, misschien dattie ze dan weer maakt. Natuurlijk hoor je Luuk niet zo uit te fluiten.. Puur de schuld van Cocu, die stelt hem steeds op.

Het fluiten is niet tegen Luuk persoonlijk maar een signaal richting Cocu. Na 30 wedstrijden beseft hij eindelijk dat iemand anders het een keer mag proberen omdat hij enorme struggles heeft dit seizoen. Niet alleen hoe hij in het veld staat maar ook qua kansen missen. Laat een jeugdspeler of Locadia eens proberen. Tuurlijk heeft de Jong krediet verdiend maar voor hoelang totdat het weg is? Je mag hem best 20/30 minuten voor tijd wisselen, ineens moet ook Luuk de Jong beseffen dat hij zich dan meer verstaanbaar moet maken in het veld met goede prestaties en natuurlijk ook verbaal.

Zelfde geval als met Hendrix overigens, niks tegen zijn vervangers die hem uit de basis houden maar wederom tegen de trainer. Hendrix heeft nauwelijks teleurgesteld en is ook een kind van de club maar toch wil Cocu spelers hebben die hem eruit houden zoals van Ginkel en Siem. Je houdt met alle respect spelers fit voor andere clubs ipv dat je je eigen spelers voorrang geeft en laat ontwikkelen.

Ik heb het idee dat de supporters Cocu een beetje zat zijn waaronder ook ik een beetje. Is geen toptrainer en zal het nooit worden, geeft jeugdspelers geen kans, bang wisselbeleid en mager voetbal. Geeft matige spelers zoals de Jong en eerder ook Narsingh een status van onaantastbaarheid enzovoort. In de alles-of-niets wedstrijd tegen Rostov (thuis) doodleuk de bal rondspelen alsof een gelijkspel voldoende was om door te gaan, niet gezien dat de het team vol voor de aanval ging en alles ervoor deden om te winnen, Cocu was de enige die het zag dat Psv er alles aan deed. De man heeft te vaak oogkleppen op.
Ook heeft hij moeite om spelers scherp en geconcentreerd te houden, zeker voor de winterstop waardoor je een inhaalrace hebt 18 speelronden.

Ten eerste vind ik het wel mooi dat degene die baat heeft bij het passeren van De Jong het hier voor hem opneemt. Er is toch wel een kwartje gevallen bij Locadia sinds het moment dat hij een training oversloeg omdat hij zich niet kon motiveren.

Ten tweede vind ik alle kritiek op De Jong te makkelijk en wordt het allemaal op zijn persoon afgeschoven. Het is natuurlijk niet zo dat iemand die twee jaar op rij zoveel goals maakt er ineens niets meer van kan. Ik denk dat het een optelsom is van een aantal dingen waardoor De Jong een lastig seizoen heeft. In eerste instantie miste De Jong aan het begin van het seizoen denk ik de honger van afgelopen seizoenen waardoor hij misschien (net als een paar anderen) wat lakser was. Daarnaast is er om hem heen ook wel het een en ander veranderd en had hij minder goede aanvoer en minder diepgang om hem heen. Vorige seizoenen was De jong vooral goed wanneer hij het eindstation van aanvallen over de flanken was of wanneer hij diepgaande spelers om zich heen had. Beiden ontbraken regelmatig waardoor De Jong veel meer geisoleerd stond en dan heb je niet heel veel aan hem. Je moet hem niet de diepte insturen of van hem verwachten dat hij drie man passeert. Doordat hij niet aan het hoge verwachtingspatroon kon voldoen, is het niet scoren een dingetje geworden en is hij meer aan zichzelf gaan twijfelen en is er ook de nadruk van de buitenwereld op komen te liggen.

Normaliter legt De Jong echter strijd en energie in de wedstrijd en is hij de eerste die druk zet op de tegenstander. Het ziet er misschien allemaal wat laks uit maar hij is nu eenmaal niet de snelste en meest elegante speler op de velden. Ook gaat hij nooit duels uit de weg en wint hij die ook heel vaak en inzet en hard werken zijn de basis. Voor De Jong is het denk ik goed wanneer het seizoen er snel opzit zodat hij even afstand kan nemen en zijn hoofd leeg kan maken. Als men bij PSV dan ook beseft dat er meer diepgang en aanvoer nodig is voor een spits als De Jong dan is er geen reden waarom hij volgend jaar niet weer 20+ doelpunten kan scoren.

10 april 2017 om 11:37

De voornaamste reden ligt denk ik bij Willems, aanvallend was hij zeer uitmuntend vorig seizoen en kon vanaf elke plek (bij wijze van) de bal precies op het hoofd leggen. Nu die dreiging is weggevallen is de Jong behoorlijk geã¯soleerd en dat gekoppeld met redelijk slechte vorm krijg je een teleurstellend seizoen. Omdat de tegenstander vooraf wisten dat ze zowel Willems als de buitenspelers en ook spitsen stil moesten houden moet je op ontzettend veel dingen letten en geef je weleens ergens wat ruimte weg.

Ik verwijt daarom Cocu ook deels dat hij niet zijn aanvalsplan tactisch wijzigt om aanvallend beter voor de dag te komen, ook het beschermen of juist helpen van Luuk nu hij behoorlijke kritiek krijgt. Tuurlijk hoef je hem niet uit de basis te gooien na 3 wedstrijden maar het gaat al 30 wedstrijden zo. Met deze wissel heeft Cocu dat ook laten zien, mocht Luuk niet verbeteren zal de kritiek nog luider worden omdat hij al een keer gewisseld is. Je laat zien dat je tot een wissel in staat bent en daarom willen de fans dat vaker zien.

De Jong is langzaam een soort Matavz/berg aan het worden, die kregen ook zware kritiek na magere wedstrijden en toevallig zijn dat allemaal spitsen die leven op kopgoals en voorzetten. Zeker food voor thought. Mooie is ook dat Cocu niet de trainer was van Matavz en Berg, en ook toen buitenspelers zoals Mertens bijvoorbeeld die voor eigen succes gaan en naar binnen trekken. De Jong is ook een soort lantaarnpaal, niet snel of wendbaar maar wel iemand van de duels en doorkoppen etc etc.

Die paar kansjes waar Luuk naar refereert heb ik niet gezien, toch een beetje verkeerd zelfbeeld van hem. Overigens is er volgens mij maar 1 schuldige aan de vormcrisis van Luuk de Jong en dat is Cocu. Hij heeft 3 jaar lang Luuk de Jong elke seconde laten spelen. Luuk is kapot moe. Hij moet nu lekker de rest van het seizoen op vakantie gestuurd worden, 5 weken lang niets met voetbal doen en er niet aan denken, 10 kilo te zwaar terug komen en dat richting augustus weer eraf trainen.

Cocu had de Jong de laatste jaren veel meer rust moeten geven, bij een 3-0 voorsprong eens wisselen voor Locadia, zodat je ook echt vertrouwen in Locadia toont. En af en toe eens een wedstrijd rust voor de Jong. Als Locadia in die wedstrijden dan scoort, voelt de Jong ook de druk van het moeten presteren, nu weet hij dat hij toch wel speelt.

Dankzij De Jong staat PSV op de 3e plaats. Door zijn fatale missers en spel heeft PSV veel punten laten liggen. Dit duidt ook aan dat Luuk een matige spits is als hij geen assisten krijgt. Hij zelf kan geen kansen creã«ren. Zelfs een bal kan hij niet eens goed kaatsen of vasthouden. Met Locadia in de spits liep het veel beter in samenwerking met Perreiro. Ook Propper mag van mij part gaan banken en Hendrix in de ploeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren