Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool zwaait Takumi Minamino een jaar na komst tijdelijk uit

Laatste update:

Liverpool verhuurt Takumi Minamino voor de rest van het seizoen aan Southampton, zo melden de clubs via de officiële kanalen. De aanvaller maakte een jaar geleden voor een slordige acht miljoen euro de overstap van Red Bull Salzburg naar Anfield, waar hij uiteindelijk maar vier keer aan het startsignaal van een wedstrijd verscheen.

“Takumi is een extra optie voor ons in aanvallend opzicht en beschikt zonder meer over het juiste profiel”, vertelt manager Ralph Hasenhüttl op de clubsite van the Saints. “Met Takumi hebben we een bredere selectie op een belangrijk moment. Ik kijk ernaar uit om met hem op het trainingsveld te gaan werken.”

Met Minamino heeft Southampton een vervanger aangetrokken voor Shane Long, die maandag naar Bournemouth vertrok. De club probeerde Ainsley Maitland-Niles over te nemen van Arsenal, maar de onderhandelingen liepen spaak en hij vertrok uiteindelijk naar West Bromwich Albion.

Minamino was in het tenue van Salzburg goed voor 50 goals in 121 officiële duels. In zijn eerste half jaar bij Liverpool kwam hij tot veertien optredens voor het team van manager Jürgen Klopp. Daar kwamen deze voetbaljaargang zeventien duels bij. Daarin was de Japanner goed voor vier doelpunten, waaronder één in de 0-7 overwinning van the Reds op Crystal Palace.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik zie hem bij Southampton niet direct uitblinken, kwam over na een prima halfseizoen bij RB Salzburg naar Liverpool. Heeft sindsdien niet veel wedstrijden gespeeld, meestal als invaller. 17 wedstrijden 6 doelpunten en assists, waarvan grotedeels doelpunten in de bekerwedstrijden waren. Southampton vind ik nog een hoge stap voor hem, maar we gaan het zien. Denk wel dat een club vergelijkbaar met Ajax of PSV geschikt voor hem zou zijn om te ontwikkelen, want blijkbaar heeft hij niet heel veel wedstrijdritme.

2 februari 2021 om 07:18

De man was al jaren een van de beste bij Redbull, hoezo half jaar?

2 februari 2021 om 07:34

Mensen met een aparte slaapritme tijdens lockdown spuwen af en toe onzin uit. Ik vind 6 goals en assists nog prima voor een invaller van Liverpool en hij kan alleen maar bij Southampton zien hoeveel hij nog waard is voor de Premier League zelf en Southampton heeft een technische baller zoals hem zeker nodig, kan ook als spits uit de voeten mocht Danny Ings hoe dan ook nog vertrekken (gaf onlangs aan te willen vertrekken).

Ik begrijp niet waarom Minamino minder speeltijd krijgt dan Origi. Liet in de wedstrijd tegen Palace een prima indruk achter. Heb altijd het idee gehad als je hem 4/5/6 wedstrijden laat staan het wel goed komt. Klopp kiest nu voor speeltijd voor Minamino in de hoop dat ie in vorm terug komt voor aankomend seizoen. Ik had liever Origi voor goed uitgezwaaid voor een leuk bedrag want die speelt echt niks klaar de laatste tijd.

2 februari 2021 om 09:29

We kunnen niet zien wat er achter de schermen gebeurd, want anders had de Ox ook meer minuten moeten krijgen dan Shaqiri als ik puur alleen kijk naar het spelbeeld. Denk dat Klopp het redelijk goed voor mekaar heeft dat je op de training moet laten zien dat je kansen verdient. Zo lijkt het in ieder geval wel te zijn

2 februari 2021 om 10:13

Zeker. Klopp heeft ook al te kennen gegeven dat Taki te kort schiet op de trainingen. Hopelijk kan die de komende tijd groeien en van waarde zijn volgend seizoen.

Trouwens: weer een masterclass van Michael Edwards deze transfer window. Ik blijf het zeggen, de beste man regelt iedereen de pan uit. De beste deals voor de beste prijzen, tactische betalingen voor Jota en Thiago(£4.5m vooraf de rest verspreid) en nu £1.5m besteden voor 2 CV en £0.5m terug krijgen voor het verhuren van Minamino. Ook kan Kabak voor £18m overgenomen worden als ze tevreden zijn dan komt zijn transfer uit op £19m(dat kan oplopen naar £24m). Edwards verdiend een plaats in the hall of fame.

2 februari 2021 om 09:26

True that, ondanks dat hij waarschijnlijk op 'rantsoen' is gezet door de eigenaren mag Klopp in zijn handen wrijven met hem. Haalt meer dan het maximale uit de middelen die hij krijgt. Begrijp het rantsoen ook, want je gaat als club niet met geld smijten in corona tijd, toch wel een deuk op je imago.

2 februari 2021 om 11:41

Je haalt het door mekaar. Edwards word op pad gestuurd met een taak en haalt daar de beste deal mogelijk uit, hier praten wij over. Jij hebt het over het 'nog geen indruk' achterlaten van een speler. Een speler die word gekozen door Klopp scouting. Als je kritiek wilt uiten op de keuze voor Taki moet je dus bij hen zijn, als je kritiek wilt uiten op de deals an sich dan moet je bij Edwards zijn. Het klopt dat hij waarschijnlijk onderdeel is van de technische staff, maar coach scouting maken de keuzes, hij handelt naar de keuzes. Andere verantwoordelijkheden. Wat wij dus zo mooi vinden aan Edwards is dat hij in goed overleg met eigenaren en scouting, met de middelen die beschikbaar zijn, elke keer binnenhaalt waar de keuzes op vallen. We horen vaak genoeg dat Levy met een 3e keus aan komt omdat die deal beter was en bij United is dit x2 geweest de afgelopen jaren. Bij Liverpool kunnen we niets anders dan dik tevreden zijn met wat er binnen komt als we het over het algemeen bekijken.

Ik snap het ook niet echt. Minamino kreeg echt amper speeltijd, maar was een prima speler hoor.
Zo'n Shaqiri blinkt ook nergens in uit (behalve het aantal kansloze schotpogingen per wedstrijd) en die speelt wel.

Origi speelt meer als spits en Minamino is toch wat meer een flankspeler/10 wat mij betreft, dus niet vergelijkbaar...

Verder is het ook niet zo dat het voorin nu top loopt bij Liverpool en dat iedereen ''fit'' is.

Hopelijk is Jota snel terug!

2 februari 2021 om 09:21

Shaqiri heeft wel meer krediet opgebouwd dan Minamino, zoals afgelopen weekend nog belangrijk met die assist op Salah. Maar zijn eerste seizoen bij Liverpool ook gewoon aantal keren belangrijk geweest en heeft vooralsnog een betere rendement gehaald. Minamino worstelde heel erg met afmaken, maar voetballen kan hij wel. Is denk ik even wat vertrouwen tanken en in een goed voetballend elftal als Southampton kan hij die vertrouwen wel krijgen.

Goed voor taki, goed voor Southampton en goed voor Liverpool. Hij stond in de pikorde achter teveel andere spelers en daar vertrouwen we de trainer maar op en nu kan Taki hopelijk gewoon de minuten maken die hij nodig heeft bij een club die normaal voetbal speelt. Bij een club als Sheffield zou hij niet tot zijn recht komen denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren