Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool ziet nog eens twee basiskrachten geblesseerd terugkeren

Laatste update:

De zorgen voor Liverpool-manager Jürgen Klopp stapelen zich op tijdens deze interlandperiode. Joe Gomez liep afgelopen week al een zware knieblessure op tijdens een training met het Engelse nationale team en is na een operatie maanden uit de roulatie. Nu voegen ook Andy Robertson en Jordan Henderson zich bij het forse aantal geblesseerde (basis)spelers van de regerend kampioen van Engeland.

Het werd zondagmiddag al duidelijk dat Robertson tijdens interlandverplichtingen voor Schotland een blessure had opgelopen. De linksback van Liverpool moest verstek laten gaan tijdens het Nations League-duel met Slowakije (1-0 nederlaag) wegens hamstringklachten, opgelopen in de beslissende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië. Robertson deed 120 minuten mee in Belgrado, maar speelde vanwege de klachten geen rol meer in de strafschoppenserie die Schotland uiteindelijk een plek op het EK zou bezorgen.

Later op de zondag raakte ook Henderson geblesseerd tijdens het Nations League-duel tussen België en Engeland (2-0). De aanvoerder van Liverpool werd in de rust vervangen door Harry Winks, ogenschijnlijk door een spierblessure. Het lijkt erop dat de blessure niet al te ernstig is en dat Henderson uit voorzorg gewisseld werd, maar de exacte ernst moet maandag tijdens tests duidelijk worden. Er wordt gevreesd dat de thuiswedstrijd van Liverpool tegen Leicester City van komende zondag te vroeg komt voor Henderson.

Het betekent dat de personele problemen voor Klopp nóg groter worden. Virgil van Dijk is maanden uit de roulatie na een operatie aan zijn knie, Trent Alexander-Arnold ontbreekt de komende weken met een kuitblessure en ook Fabinho en Thiago Alcántara zijn al een tijdje niet inzetbaar. Daar bovenop komt nog eens dat Mohamed Salah afgelopen week bij de Egyptische nationale ploeg positief getest werd op het coronavirus en mogelijk dus ook het duel met Leicester City moet missen.

Liverpool ontvangt Ajax op 1 december in het kader van de groepsfase van de Champions League. Het team van Klopp won elk van de eerste drie groepsduels en is ook in de Premier League goed van start gegaan. Met zeventien punten uit acht duels staat Liverpool op een derde plaats, met een punt minder dan koploper Leicester City.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongekend veel pech natuurlijk, maar dit speelschema is onmenselijk en de Uefa en Fifa zijn een schande voor de mensheid.

16 november 2020 om 10:15

Ik vind niet per se dat dit de schuld is van de bonden. Het schema is al langer bekend dus ze hadden erop kunnen anticiperen. In de NBA is het bijvoorbeeld heel normaal om 3 wedstrijden in een week te spelen. Zij zorgen ervoor dat ze een hele uitgebreide bank hebben. Opzich kunnen voetbalteams hier ook gebruik van maken met de huidige regels van het wisselen.

16 november 2020 om 10:20

Eehm, je weet dat ze in de PL maar drie keer mogen wisselen dit seizoen?

16 november 2020 om 10:21

Denk idd dat trainers meer gebruik moeten gaan maken van de wisselspelers. Dan maar vaker een mindere ploeg opstellen. En tja, voor de ene club is dat lastiger dan voor de andere. Het is even zo.

16 november 2020 om 10:22

Ik vind het absoluut niet erg dat er zoveel voetbal is, maar eerlijk is eerlijk; dit gaat echt te ver. Volgende week dinsdag en woensdag is gewoon weer CL. Drie wedstrijden in de week is opzich niet eens erg, maar we moeten niet vergeten dat die spelers ook heel de tijd moeten reizen

16 november 2020 om 10:40

Basketball met voetbal vergelijken is wel een beetje apart vind ik. Zijn twee totaal verschillende sporten met andere intensiteit. Het speelschema is gewoon overvol en dan komen er ook nog eens niets zeggende oefen interlands tussendoor. We zitten nog ruim voor de kerst en spelers raken nu al uitgeblust en overbelast. Ik heb geen idee hoe het EK er dan komende zomer uit gaat zien met spelers die amper energie over hebben na een erg intensief seizoen.

16 november 2020 om 11:38

Basketbal is dan ook wel meer een conditiesport hè. Met voetbal komen er ook veel meer fysieke ongemakken kijken zoals tackles, schoppartijen, (onbewuste) ellenboogstoten,... In de NFL worden toch ook maar 16 wedstrijden per jaar gespeeld (exclusief de play offs).

16 november 2020 om 11:54

NFL is ook gewoon bullshit, spel duurt maar 12 minuten zonder alle pauzes en reclame’s gewoon een slechte versie van Rugby. Basketbal daarin tegen spelen om de 2 dagen een wedstrijd en een wereldsport.

16 november 2020 om 12:11

@SorinNouri. Maar in basketbal wordt toch veelvuldig in een wedstrijd gewisseld? Dat is qua regels nou eenmaal anders bij voetbal. Daarnaast, de 5 wissel regel is bij voetbal weer afgeschaft. Terwijl die gezien het huidige schema juist nu ook nog van pas had kunnen komen. Het is niet voor niets dat meerdere coaches pleiten voor de terugkeer van die regel.

16 november 2020 om 16:43

NBA is met pauzes misschien 2 uur, maar het is toch 4x 12 minuten? Geen vergelijking mogelijk qua game time en ik schat ook in dat de spierbelasting ook veel anders is bij voetbal.... 60m sprint en dan een korte draai vs 20m sprint en dan een sprong is natuurlijk allemaal heel anders qua beweging... Sporten moet je niet gaan vergelijken, je moet het an sich bekijken en we zien gewoon het wedstrijdaantal oplopen blessures salarissen, dus grotere selecties en meer wissels zou een veel grotere wijziging zijn dan gewoon regels voor minimale rust dat een speler/team zou moeten krijgen hanteren.....

16 november 2020 om 10:20

ja, boos zijn tegen de Uefa maar de spelers wel opstellen. Trainers kunnen hier best veel aan doen als zij eens wat verder kijken dan hun neus lang is.
Daarnaast verwacht ik van ervaren spelers ook wel dat ze slim zijn en niet persee willen spelers en aangeven wanneer ze rust willen pakken. Ik weet helaas ook dat deze verwachting aardig naief van mij is.

16 november 2020 om 13:46

Hahaha wat heeft Atalanta veel geluk zeg. Dit kan ons wel eens de champions league kosten.

16 november 2020 om 14:15

@careldegrote. Een schande voor de mensheid nogwel, toemaar. Jij als geen ander zou moeten weten dat het opbouwen en in stand houden van een imperium niet zonder slag of stoot kan gaan. Ondertussen wel gewoon voetbal blijven kijken natuurlijk...

16 november 2020 om 15:37

Ja natuurlijk blijf ik kijken. Overigens heb ik de laatste jaren geleerd dat je met extreme, ietwat overtrokken kreten wat meer aandacht genereert, dus ik dacht; ik ga even full-Voetbalzonestijl.

Dat gaat nu wel heel erg hard... zijn ook niet de minst belangrijke spelers die uitvallen met blessures. Voor Liverpool maar hopen dat ze deze periode niet te veel puntverlies lijden waardoor ze te ver achterraken in de race om de titel

16 november 2020 om 10:22

Scheelt dat er geen enkel team van de betere ploegen, op Leicester en misschien Spurs na, goed presteert.

16 november 2020 om 11:36

Tja toen city zoveel pech hadden riep iedereen oooh ze hebben een brede kern. Maar nu heb bij liverpool is, is het anders. Liverpool ervaart nu dezelfde problemen. Basis spelers missen is altijd nadelig, voor elke club. Het is natuurlijk klote voor klopp en liverpool.

16 november 2020 om 11:54

Joh of het nou City is, of Liverpool maakt mij allemaal vrij weinig uit.
Maar als je in je selectie alleen al 4 centrale verdedigers hebt die bij elkaar € 233,6 miljoen kosten is het toch wel te begrijpen dat mensen daar totaal geen medelijden mee hebben en dan dat soort dingen zeggen. City is gewoon een gore koopclub, alleen de eigen fans zien dat niet in.

16 november 2020 om 16:51

Je kent volgens mij het begrip koopclub niet. Elke topclub in europa is dat. Utd, liverpool, chelsea, city, psg, barca, real, bayern, noem ze maar op dus jouw reactie kan de vuilbak in. Het wordt tijd dat je de bril afzet. Lol

Dit is wel echt ongekend. Maarja niet geheel onverwachts natuurlijk met zon druk speelschema.

16 november 2020 om 10:18

En dat in combinatie met het maar 3x mogen wisselen wat in de pl is.

16 november 2020 om 10:20

Oh meen je dat? Ik dacht dat er in de pl ook vaker gewisseld mocht worden. In dat geval is mijn reactie op careldegroote ook niet helemaal terecht.

16 november 2020 om 10:27

@locomotif, dat hebben de PL clubs zelf weggestemd ja

16 november 2020 om 11:25

Nou in dat geval hebben ze helemaal geen recht van klagen. Man man man

16 november 2020 om 12:16

Deels ja. De "kleine" clubs hebben dit weggestemd, omdat zij vonden dat dit de grote clubs bevoordeelde. Kleine nuance dus.

16 november 2020 om 13:53

Clubs als Burnley met alle kwaliteit in de basis XI gaan natuurlijk altijd tegen stemmen als City zo’n bank heeft zitten. Daar kan Liverpool weinig aan doen.

lekker voor Ajax, maken ze nog kans op een resultaat ook.

16 november 2020 om 10:21

Tenzij Liverpool van Atalanta verliest, dan is er niks lekkers aan.

16 november 2020 om 10:32

Atalanta krijgt Ajax nog thuis en is ook niet onverslaanbaar. Win die wedstrijd en (en die tegen de Denen) en je bent al heel ver.

16 november 2020 om 11:03

Met Mane, Firmino, Salah en Jota schieten ze Atalanta overhoop.

16 november 2020 om 11:20

nee dat zeg ik toch nergens. Maar valencia thuis was ook geen kansloze missie, maar t leek nergens op. Midtjylland is een eitje, maar het ging maar net goed.

Ajax is op dit moment nou eenmaal niet zo ver, dat ze wedstrijden in de CL zo maar ff winnen. Dus het scheelt gewoon enorm als Liverpool wint van Atalanta in de 4e ronde. Als Ajax dan ook wint van Midtjylland dan staan ze 3 punten voor op Atalanta en is Liverpool met 12 punten al zeker. Ajax speelt dan wedstrijd 5 uit tegen Liverpool dat al geplaatst is en een heel druk programma heeft. Dat kan natuurlijk een groot voordeel zijn voor wat bonuspunten.

16 november 2020 om 10:40

Heb je niets aan als Atalanta hierdoor ook wint.

16 november 2020 om 10:45

wel als je zelf van atalanta wint

16 november 2020 om 11:25

Maar niet als je van Midyiland verliest

16 november 2020 om 13:47

Ehh dit werkt juist in het nadeel van Ajax . Liverpool moet eerst tegen atalanta, wat onze grootste concurrent is.

Zo lang ze maar winnen van Atalanta, dan maakt het me verder weinig uit wat ze doen.

Ik denk dat coaches in Engeland toch iets meer gebruik moeten maken van hun brede selecties en iets meer moeten rouleren.

Soms zie je wel eens dat een salah op de bank begint, maar dan komt ie er bij 3-0 voor alsnog in voor het laatste half uur. Laat dan gewoon iemand invallen die amper speelt.

16 november 2020 om 13:55

Klopp rouleert gewoon genoeg hoor. Sowieso is rouleren in de Eredivisie echt wel anders dan in de beste competities ter wereld.

Jongens toch, Liverpool houdt echt helemaal niets over op deze manier. Hun normale achterhoede ligt er al helemaal uit, en ook Thiago, Fabinho, Oxlade, Henderson en Salah. Dat is niet een slok op een borrel, dat is bijna de hele borrel.

16 november 2020 om 16:23

Je begrijpt dat na een slok de borrel al bijna leeg is? On: Je hebt helemaal gelijk, liggen er daardoor kansen voor die (rode) jongen van Zwolle? Hoever is verhuurd toch, of die andere jongen ook?

17 november 2020 om 07:05

Dat ligt aan hoe groot je borrel is. En Van den Berg is bij Liverpool, maar hij is voorbijgestreefd door Rhys Williams dit seizoen. Van den Berg heeft dit seizoen een keer op de bank gezeten, en dat is het.

16 november 2020 om 16:47

Ach het is de realiteit en het grote voordeel bij Klopp is dat hij team prestaties weg zet en dat aanvult met kwaliteit. Ja de kwaliteit word dus minder, maar het team fungeert hetzelfde. Daarom kunnen we ook finale wedstrijden winnen tegen Barca met blessures bij key spelers Ik word in principe net zo enthousiast om straks Neco weer te zien vliegen over de rechterkant als je de realiteit voor lief neemt. Weet dan veel Liverpudlians zo denken, dus het zit wel goed.

17 november 2020 om 07:05

Ik dacht dat het plan was om Milner als RB te gebruiken. Of is dat nu door de afwezigheid van de andere middenvelders ook onmogelijk geworden?

17 november 2020 om 12:18

Nouja ik zou het eerlijk vinden tegenover Neco dat hij speelt en ik denk nu Robertson geblesseerd is en volgens mij Tsmikas ook, dat Milner op de LB gaat.

Die zijn zo'n beetje hun hele basisopstelling kwijt aan blessures (en corona). Zelfs als je een hele brede selectie hebt, vang je dat moeilijk op. Het zit Liverpool nog niet helemaal mee tot nog toe.

Lijkt wel een vloek, als je als grote Europese club tegen Ajax komt.

Chelsea vorig jaar dat natuurlijk opnieuw moest beginnen (een van de minste teams van Chelsea, want in opbouw, afgelopen decennia) en een transferban had. Valencia in hetzellfde jaar 9e!! in Laliga en een en al problemen.

Jaar daarvoor speelde ze tegen het slechte Bayern en Real in 40 jaar qua vorm. Die waren echt beide helemaal de weg kwijt in die periode.

Tottenham was ook in die periode compleet uit vorm met meer verliespartijen dan winstpartijen.

één ding weet ik wel, als Europese club wil je niet tegen Ajax spelen.

16 november 2020 om 10:54

hmm...en ergens heb ik toch het idee dat je winstpartijen van Ajax hier gewoon aan het downgraden bent.

16 november 2020 om 11:01

Inderdaad mooi verpakt en verbloemd maar helaas..

16 november 2020 om 11:48

Onder normale omstandigheden zou Ajax toch ook niet van deze ploegen horen te winnen. In alle gevallen zijn ze de underdog geweest toch. Tuurlijk met topspelers ertussen die fantastisch presteerden. Maar in normale doen zouden de genoemde ploegen moeten winnen.

Doen wij dit ook niet als Groningen het grote Ajax punten afsnoept? Dan ligt het toch ook aan de vorm van het grote Ajax? of aan de keuzes van de trainer van het grote Ajax.

Normale stelling van ittot. Jammer dat het dan weer als zijnde trigger gezien moet worden.

16 november 2020 om 12:03

Ik ben niets aan het downgraden aangezien het niet alleen om winstpartijen gaat. Ze zijn namelijk vorig jaar door Valencia en Chelsea uit de CL gespeeld en van Spurs hebben ze ook verloren. Dus ik snap oprecht niet waarom het downgraden van winstpartijen zou gaan.

Het heeft allemaal geen enkel verband en het is puur toevallig, maar het valt wel op natuurlijk.

Wat Jorisdijk ook zegt, wellicht kloppen je eigen verwachtingen niet helemaal waardoor je dit downplayen vind. Maar als Ajax zijn vorm haalt en de andere clubs ook wint Ajax natuurlijk nooit van Bayern of Real. Dit was overigens niet wat ik ermee bedoelde maar het is natuurlijk wel gewoon zo dat 1 jaar uitschieten (los vd vorm vd tegenstanders) niet betekent dat je dat niveau hebt. Dan hebben Lyon en Leipzig dat namelijk nu ook (wat niet zo is).

16 november 2020 om 12:04

het is geen normale stelling, want hij doet alsof spelen tegen Ajax pech veroorzaakt. En dat door die pech, die Ajax veroorzaakt, Ajax resultaten kan halen. Maar een vloek is natuurlijk klinkklare onzin.

Real was niet top, Ajax wel. Ajax wint
Juve was niet top, Ajax wel. Ajax wint
Valencia stond toen 9e in la liga...1x raden op welke plek ze nu staan

en dan eindigt die met: 1 ding weet ik wel, als Europese club wil je niet tegen Ajax spelen.

want dan verlies je altijd door pech..

16 november 2020 om 12:07

nee natuurlijk niet. Een top real of bayern is altijd beter dan een top Ajax.
Maar in voetbal wint ten eerste niet altijd de beste en op dat moment presteerde Ajax wel gewoon beter dan Real.

Maar om er dan een vloek van te maken is wel heel overdreven en t is ook niet opvallend aangezien er elk jaar verrassingen zijn in Europa.

Ajax kan gewoon altijd hoge pieken halen, dus goede ploegen uitschakelen. Maar structureel zo'n hoog niveau halen zit er door budget verschil idd niet in.

16 november 2020 om 12:32

Ik vind niet dat je de prestaties van Ajax zo kunt downgraden.

Real is gewoon 1e in de groep geworden (niet de sterkste groep maar toch)

Juve is ook 1e geworden en heeft Atletico uitgeschakeld.

En Tottenham is 2e geworden in een groep met Barca en Inter. Daarna Dortmund en City uitgeschakeld.

Het zijn dus zeker niet de minste teams en ookal zaten ze misschien die periode in een dip, Ajax heeft gewoon enorm goed gespeeld en deze overwinningen met dominant voetbal afgedwongen.

16 november 2020 om 15:10

Volgens mij zijn er 2 dingen. 1 is dat ik een grap maak over dat je als europese club niet tegen Ajax wilt loten. Het is uiteraard toeval en er bestaat geen vloek.

dan heb je het over downgraden van prestaties , maar Ajax heeft vorig jaar niet gepresteerd dus dan gaat het over het jaar ervoor. Maar ik benoem niet 1 jaar maar meerdere jaren dat clubs in verval zijn of raken in de periode tegen Ajax. Nogmaals dat is puur toeval, geen vloek. Kan Ajax niets aan doen.

In dat jaar heeft Ajax gewoon alles eruit gehaald, soms heb je een jaar dat alles meezit, spelers ontwikkelen zich goed door, precies de juiste aankopen, beslissingen vallen mee etc. Dat was zo'n jaar. Dat alles meezat. Net zoals dat Leicester kampioen werd, alles zat toen mee.

Kijk je naar dat jaar hebben ze tegen Juve verschrikkelijk goed gespeeld, en verdiend gewonnen van een team dat helemaal niet zo uit vorm was. Dus een topprestatie.
Real en Bayern zaten op dat moment in een grote crisis. Dat is gewoon een feit. Net zoals Spurs op dat moment 9 of 10 van de 15 wedstrijden verloor! in de periode dat ze tegen Ajax speelde. Net zoals nu Liverpool een heel elftal geblesseerde heeft. Dat zijn gewoon feiten. Net zoals dat Valencia CL haalde en het jaar dat ze er spelen 9e!! in de competitie worden en er een grote chaos is. Net zoals dat Chelsea dat jaar de beste speler verkoopt en een transferban krijgt en het gelukkig moet doen met veel jeugd (wat ze geen windeieren gelegd heeft).

Dat zijn gewoon feiten en heeft niets met dowgraden te maken. Sterlker nog van mij mag elke NLe club dit jaar op die manier de halve finale vd EL of CL halen. Is alleen maar mooi!!

Tja, daarvoor halen ze toch die mannetjes overal weg? Hoe heet die gast van PEC? Als je nu geen speeltijd krijgt moet je toch leuke periode afsluiten en ergens anders je heil zoeken net zoals Hoever. Die had ook wat speeltijd kunnen krijgen maar feitelijk ook (nog lang) niet goed genoeg. Loopt vast nog veel meer talent rond.
Geen medelijden mee, kan iedereen overkomen

16 november 2020 om 13:56

Krijgt geen speeltijd, Rhys Williams en Nathanial Phillips zijn hem voorbij in de pikorde.

Als Ajax dit niet wint over 10 dagen...

16 november 2020 om 12:50

Ajax speelt 1 december op Anfield, volgende week eerst nog Midtjylland thuis

Dit is toch wel een beetje het gelijk van Gerbrands mijns inziens. PSV en Liverpool hebben in dezelfde periode evenveel wedstrijden gevoetbald sinds 12 september. Wanneer je dan ook nog eens met Corona te maken hebt, kun je er vergif op innemen dat dit gaat gebeuren. Spelers worden gewoon overbelast. Krijg je ook nog eens zo´n geweldig nuttige interland er tussendoor.

Jeetje dat wordt wel flink puzzelen. Neco Williams kan zich nu laten zien als rechtsback en Rhys Williams naast Matip centraal. Tsitsipas linksback. Wijnaldum met milner en Jones op het middenveld en Jota met Firmino en Mane voorin. We missen een heel elftal maar nog steeds moeten we met deze jongens kunnen winnen van Leicester. Is ook heel belangrijk om koploper te worden.

Heb het gevoel dat de grote clubs echt enorm hard geraakt worden door blessures dit seizoen. Vooral Liverpool, Psg, Barca en volgens mij Real Madrid lijken hard getroffen te zijn. Heb je minder pech met de blessures dan is het wel de Corona die je spelers aan de kant zet jeetje. Maakt het seizoen zo wisselvallig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren