Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool schakelt aartsrivaal uit dankzij wonderschot van Curtis Jones

Laatste update:

Liverpool heeft zondagavond ten koste van Everton de volgende ronde van de FA Cup bereikt. De B-keus van the Reds had het in de eerste helft moeilijk tegen de aartsrivaal, die bij diverse grote kansen op doelman Adrián stuitte. In de 71ste minuut besliste de achttienjarige Curtis Jones de wedstrijd met een absolute wereldgoal: 1-0. Het was de eerste treffer van Jones in dienst van Liverpool.

Manager Jürgen Klopp van Liverpool besloot om bijna al zijn vaste waarden te sparen en met een B-team aan te treden. Ten opzichte van de laatste Premier League-wedstrijd speelden alleen James Milner en Joe Gomez en zo ontstond ruimte in de basis voor jongelingen als Curtis Jones en Harvey Elliott. Ook maakte de van Red Bull Salzburg overgenomen Takumi Minamino zijn debuut, terwijl de Nederlandse rechtsback Ki-Jana Hoever het hele duel op de bank bleef bij the Reds.

Al in de zesde minuut bracht Liverpool-keeper Adrián prachtig redding op een volley van Dominic Calvert-Lewin. Binnen het kwartier volgde de tweede grote kans voor Everton. De kopbal van de volledig vrije Mason Holgate ging echter recht op Adrián af. Na een klein half uur redde de Spaanse goalie knap op een inzet van Richarlison. Vlak voor rust kreeg Liverpool zijn eerste grote kans van de wedstrijd, met opnieuw een hoofdrol voor een doelman: Jordan Pickford van Everton hield de poging van Divock Origi fraai uit het doel.

De tweede helft begon beduidend minder spectaculair. Kansen voor beide ploegen bleven lange tijd uit, totdat Curtis Jones de Liverpool-fans op Anfield in de 71ste minuut in vervoering bracht. De jonge aanvallende middenvelder ontving de bal op de rand van de zestien en vond met een werkelijk schitterende curve precies de verre kruising: 1-0. Na het wonderdoelpunt probeerde Everton nog aan te zetten, maar Liverpool bleef vrij moeiteloos op de been.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vandaag gezien dat er genoeg talent loopt in de jeugdopleiding. Elliot, Williams, Brewster en toch vooral Jones. En dan deed Hoever nog niet eens mee. Mooi om te zien, en mooi om te zien dat ze in de volgende ronde waarschijnlijk nog een keer mogen spelen. Hoop Jones dit seizoen nog een aantal keer te zien, echt een goede behendige speler op het middenveld, die heeft wel de potentie om in de toekomst belangrijk te zijn voor Liverpool. Everton moet zich overigens wel schamen voor vandaag, niks laten zien tegen de B ploeg van Liverpool, terwijl dit voor Everton toch de enige manier is om het seizoen wat glans te geven, door ver te komen in de FA cup. Maar blijkbaar dachten de spelers daar anders over....

5 januari 2020 om 18:58

Ik vond naast Jones vooral Chirivella eigenlijk een erg goede indruk maken. Hoe die soms door dat middenveld heen voetbalde, op die leeftijd... verbazingwekkend.

5 januari 2020 om 19:08

Chirivella is "al" 22. Voetbalde vandaag overigens uitstekend. Samen met Williams en Jones de beste vandaag.

5 januari 2020 om 19:09

Chirivella is 22. Maar ja, ik vond hem ook goed spelen

5 januari 2020 om 19:09

Die speelde inderdaad prima, maar is ook al wat ouder (in mei wordt die 23), en kon ook bij Go Ahead Eagles en Willem 2 niet imponeren. Betwijfel dus of hij de top gaat halen. Jones is 18 (bijna 19) en vind ik al verder dan Chirivella nu. Maar het is altijd koffiedik kijken, Van Dijk brak ook pas op latere leeftijd door in de top.

5 januari 2020 om 21:16

Elliot is gewoon dit jaar gekocht van Fulham

5 januari 2020 om 21:53

Elliot is gekocht voor de jeugd. Net zoals Eriksen, Vertonghen bij Ajax in de jeugd zaten. Dus het is toch gewoon de jeugd? Hij zegt toch in de jeugd opleiding hij zegt niet 100%zelf opgeleide jeugd.

Leuk om al die talenten te zien bij Liverpool. Liverpool heeft echt goed voor elkaar als het op talent neer komt. Er lopen veel parels rond. Ze hebben het beter voor elkaar dan Man City, echter is de aantrekkingskracht bij Liverpool veel groters voor scouts, talenten en trainers dan bij Man City. Dan is het ook minder moeilijk om eigen kweek van goede kwaliteit te voorzien. Erg knap om met het jeugdelftal te winnen van A-team van Everton. Verder is het slim en logisch van Klopp om hier met C-team te beginnen. Je hebt een overvol programma en zo'n nietszeggend FA Cup, geeft bijna niemand om. De CL en competitie zijn prijzen die van waarde zijn. Niet zo'n FA Cup of League Cup. Hier moet Guardiola een voorbeeld aan nemen. Hij spaart z'n krachten veel minder in zulke bekertoernooien. De FA Cup heeft hem vorig jaar notabene de CL gekost door z'n krachten te veel uit te smeren over zo'n bekertoernooi. Zulke bekertoernooien zorgen er alleen maar voor dat de spelers uitgeblusd raken en niet meer de volle 100 procent kunnen geven als het er echt om gaat (zoals jaren daarvoor bij City het geval was in CL) Wat dat betreft weet Klopp betere prioriteiten te stellen programma technisch dan Guardiola

5 januari 2020 om 18:58

Nietszeggende FA Cup? Ga je mond spoelen!

5 januari 2020 om 19:09

Er zijn genoeg mensen die ik ken die de FA Cup nietszeggend vinden hoor. Ook hier op voetbalzone zijn er aantal leden die het met me eens zijn en de FA Cup een kruimelprijs vinden voor de topteams. (o.a. EL Fenomeno, Japie_Krekel, Diegopeladona, noem ze maar op). Jij mag het er niet mee eens zijn, maar dat wil niet zeggen dat dat dan ook de waarheid is. Ik vind de FA Cup geen prijs waar mijn club te veel waarde aan moet hechten, net als Liverpool dat ook niet doet. De FA Cup werkt alleen maar tegen in de wedstrijden die komen gaan.

5 januari 2020 om 19:14

@Zermatt voor Engelse is het een heilig toernooi en is prachtig met al die kleine clubs die stunten tegen de grotere. Dat jij afgaat op meningen van een paar leden is hier slaat nergens op.

5 januari 2020 om 19:16

@Zermart - Gezien jij je gelijk vaak op 'likes' baseert, zit er een kern van 'waarheid' in Bicycle z'n reactie.

5 januari 2020 om 19:20

Zermatt heeft ergens wel gelijk. Als Arsenal 3x de FA cup wint in 4 jaar is het geen prijs maar als het goed uitkomt is het opeens wel een prijs..

5 januari 2020 om 19:25

@Tilburg013: Precies! De FA Cup is, net als de League Cup, een prijs die door veel mensen snel wordt vergeten en niet als iets bijzonders wordt gezien. Guardiola won vorig jaar de nationale treble, maar toch kreeg hij kritiek omdat hij in CL al in kwartfinale eruit lag. J
Jurgen Klopp werd vorig jaar vroegtijdig uitgeschakeld in FA Cup en niemand sprak daarover, omdat hij de CL won. Van Gaal won de FA Cup, maar werd een dag later gewoon op straat gezet, omdat hij in competitie geen top 4 haalde. Conte precies hetzelfde. Won ook de FA Cup, maar werd toch ontslagen en bekritiseerd vanwege mislopen CL.

5 januari 2020 om 20:18

@zermatt_person ik ben het zeker met je eens. voor clubs als Liverpool, City, United, Chelsea etc. zijn er eigenlijk maar twee echt grote prijzen en dat is het landskampioenschap en de CL. natuurlijk zullen ze het leuk vinden om een FA Cup te winnen maar het is niet zo dat ze ervan wakker liggen als ze die prijs niet pakken. ik ben met je eens dat als er een titel op het spel staat bv of er komt een belangrijke Europese wedstrijd aan dat de coaches van de topclubs waarschijnlijk niet hun beste spelers gaan opstellen in zo een FA Cup. dat zie je eigenlijk nu al met Liverpool en dat zegt alles over hoeveel waarde ze aan zo een FA Cup hechten

5 januari 2020 om 22:21

Een heilig toernooi kan je het voor de grote ploegen inmiddels echt niet meer noemen. Het zijn testcases voor talentvolle spelers, maar de grote jongens worden gespaard voor de meest belangrijke wedstrijden. Qua prioriteit staat de FA Cup inmiddels ver onder de BPL en de CL.

5 januari 2020 om 19:00

FA cup mooiste bekertoernooi vd wereld. Maar jij weet alles beter.

5 januari 2020 om 19:16

Nogmaals: ik ben niet de enige met deze mening. Genoeg mensen die ik ken en ook op voetbalzone die de FA Cup niets waard vinden en het alleen maar belastend werkt voor sommige topteams. Van mij mag de FA Cup blijven bestaan, maar ik ben van mening dat mijn club niet te veel waarde moet hechten aan zo'n bekertoernooi, net als Liverpool nu doet.

5 januari 2020 om 19:37

Als jij het zou hebben over de LC dan zou ik je gelijk geven. Maar de FA cup is echt een grote prijs, misschien wel het prestigieuze en bekendste bekertoernooi ter wereld. Dat jij en een paar vrienden dit niet vinden, vind ik geen fundamentele graadmeter.

5 januari 2020 om 20:20

@rgiggs11 dat kan je wel zeggen maar als het zo een grote prijs is waarom spelen Liverpool en United dan met een B-elftal in dit toernooi? dat zie ik ze niet in de competitie of de CL doen

5 januari 2020 om 20:41

precies het vergelijken van de FA met de LC is eigenlijk nog het ergste in ze hele verhaal.

5 januari 2020 om 20:44

@Japie, Ik denk omdat Liverpool veel wedstrijden heeft gespeeld en ze dit seizoen alles op alles willen zetten om de 1ste PL titel te pakken. Maar het is toch niet zo dat als 1 topclub 1 seizoen de FA cup niet serieus neemt dat het ineens flutprijs is? En wij speelden gisteren met wat wisselspelers + Fred en Rashford werden nog ingebracht dus een B-team was het gisteren niet.

5 januari 2020 om 20:48

@rgiggs11 een flutprijs is het idd niet maar het is ook niet echt een prijs die een hele belangrijke prioriteit heeft voor de topclubs

5 januari 2020 om 22:14

Ik snap je reactie wel Zermatt. En ik ben met je eens dat, nu de waarde van de CL zo is toegenomen, de pijlen bovenal worden gericht op de premier league en de FA Cup. Anders valt ook niet te verklaren dat Liverpool en City gister in mindere mate meerdere spelers spaarden. Dat doe je niet als de FA Cup heilig is. Blijkbaar is ergens het belang van de FA Cup minder geworden.

5 januari 2020 om 22:15

Kan je dan verklaren waarom Liverpool en in mindere mate City met een B-elftal speelden?

5 januari 2020 om 19:03

Flink statement om de wedstrijden van de FA Cup als reden op te geven dat ze zijn uitgeschakeld in de CL. Doe je Tottenham tekort mee.

5 januari 2020 om 19:05

Elke keer maar dat roepen dat liverpool het beter voor elkaar heeft dan City.. city heeft et zo moeilijk joh.. word anders weer lekker fan van allebei ofso? Zie je echt alleen maar in slachtoffer rol kruipen. En FA cup is nietzeggend? FA cup is misschien wel de mooiste beker toernooi ter wereld. Dat jij niet goed op de hoogte bent kan dat maar zet je mening niet neer als een feit

5 januari 2020 om 19:10

Het gaat hier over een wedstrijd tussen Liverpool en Everton, maar jij weet City er weer bij te betrekken. Knap hoor...

Verder gewoon prima wedstrijd van Liverpool, aangezien het merendeel nog nooit samen heeft gespeeld. Adrian enkele keren uitstekende reddingen gemaakt.

5 januari 2020 om 19:11

Natuurlijk is de Fa Cup geen nietzeggende prijs. Maar weet je wat wel grappig is, vorig seizoen toen City hem won, werd er door weet ik veel hoeveel mensen het gezegd is en dat ze de CL moeten winnen voordat ze echt mogen komen praten. Maar nu het Liverpool betreft is het blijkbaar niet zo, duidelijk te zien aan het aantal reacties. Ik zie die reactie beetje als sarcastisch maar andere blijkbaar niet. Verder gewoon prima post

5 januari 2020 om 19:21

Dat is dus precies het punt. Als het bijvoorbeeld over Arsenal gaat dan zeggen veel mensen hier. Ja die hebben alleen maar 3 FA cups gewonnen in 4 jaar, dat is toch geen echte prijs. Zelfde bij City vorig jaar. En nu is het opeens wel een belangrijke prijs.. mensen veranderen van argument als het hun goed uitkomt..

5 januari 2020 om 22:05

Zeker wel een echte prijs, maar niet de meest belangrijke prijs. Het een sluit het ander niet uit.

Speel je met zo'n opstelling, win je nog. Die Klopp doet wel vaker gekke dingen tegen Everton, maar op de een of andere manier gaat het nagenoeg altijd goed. Die lacht zich kapot (of niet, want je zou bijna denken dat hij uit de FA cup wilde). Waanzinnige goal van Jones zeg, denk dat hij en Elliott op den duur wel vaste selectiespelers gaan worden. Kwaliteit druipt er vanaf.

5 januari 2020 om 19:14

Inderdaad, Klopp zijn tactisch plan ( met een C elftal spelen in de hoop uitgeschakeld te worden) is niet gelukt. Dat is de keerzijde van de medaille in een seizoen waar alles, maar dan ook alles, altijd meezit...

Dan speel je met het 3de elftal en dan win je gewoon als nog van je grote rivaal. Hoe pijnlijk is dat.

5 januari 2020 om 19:15

Idd C elftal opstellen in de hoop uitgeschakeld te worden en dan toch nog winnen... keerzijde van de medaille in een seizoen waar alles meezit voor Liverpool.

Curtis Jones is zeker geen vleugelspits VI! Wat een goal zeg.

Wat een prachtige goal van Jones. Wel knap van die youngsters. Ook zonder al die toppers voetballen ze leuk. Everton met de beste 11 goede kansen maar als je zelf niet afmaakt, dan weet je wat er gebeurd.

Wat een talenten! Jones, Williams, Elliot, kunnen echt grote namen worden. Heerlijke overwinning, begon verdedigend slecht maar Adrian kreeg gelukkig de ballen recht op zich af geschoten. Daarna het spelbeeld omgedraaid en een overwinning gepakt met een weergaloze goal. Wel hopen dat Milners blessure meevalt..

5 januari 2020 om 19:01

Vind die Brewster een lekkere speler. Die vorige wedsrijd tegen arsenal was hij goed. Verwacht veel van hem

Man man man, wat een goal van die Jones. De bal vloog zo lang door de lucht dat ik bijna overeind kwam. Werd zowat ook m'n beeldscherm ingezogen. En man man man, wat was Everton zwak. Het hele seizoen is het al matig met die ploeg. Maar wat heeft Klopp toch gedaan met Liverpool? Zelfs het b-team speelt een herkenbare stijl en staat gewoon op een stevig fundament.

Inderdaad een fenomenale goal. Everton had in de eerste helft absoluut de grootste kansen, maar qua veldspel was Liverpool gewoon de betere. Tactische miskleun ook van Ancelotti om na de wissel kean/digne met eigenlijk maar twee middenvelders te spelen. Everton was echt los zand daarna. Mina en holgate samen centraal is opbouwend ook echt dramatisch. Leuke wedstrijd gezien!

Ben ik de enige die zó ontzettend onder de indruk is van Klopp en zijn werkwijze, visie en beleid? Die man heeft Liverpool volledig naar zijn hand gezet. Iedereen gaat voor hem door het vuur. Al die technische en behendige spelers, met een goed uithoudingsvermogen... schitterend!

5 januari 2020 om 19:16

Retorische vraag neem ik aan? Iedereen is onder de indruk, ken namelijk niemand die het maar gewoontjes vindt 😏

5 januari 2020 om 19:45

Vast niet de enige maar zo spectaculair is het nou ook weer niet.Jarenlang voorwerk, liverpool is nou ook niet echt een 1 dagsvlieg.Enige knappe is het beleid.Knappe prestatie, maar zie het maar bij een van de mindere clubs

5 januari 2020 om 20:07

Zo'n mindere club als bijvoorbeeld Mainz ofzo?

5 januari 2020 om 22:04

Het knappe is juist dat Klopp precies weet welke spelers hij wil hebben en een duidelijke visie heeft wat speelstijl en tactische invulling betreft. Weinig spelers redden het niet onder hem. Menig andere (top)trainer smijt toch wat meer en achtelozer met geld en haalt een blik sterren binnen, waarvan de helft binnen een paar seizoenen het toch niet blijkt te zijn en weer naar elders transfereert. Klopp haalt alleen wie hij echt wil hebben om een specifieke, tactische reden en maakt ze ook beter. Spelers als Wijnaldum, Henderson, Robertson enzovoorts waren geen wereldwonderen toen ze bij Liverpool kwamen, maar behoren nu tot de beste spelers op hun posities of in hun rol. Salah, Mane en Van Dijk zette er de stap naar de wereldtop. Bijna elke speler die momenteel naar Liverpool gaat wordt er beter.

5 januari 2020 om 20:33

Vergeet onze Pepijn niet Jopie

5 januari 2020 om 22:09

Als je er zo bij nadenkt heeft Liverpool toch een aardige Nederlandse enclave. Lijnders als assistent van Klopp, Van Dijk en Wijnaldum als basisspelers en Van den Berg en Hoever nog als talenten in de selectie. Gezien hoe goed Liverpool draait toch iets om trots op te zijn als voetballand.

5 januari 2020 om 22:25

En nog een assistent die Nederlands is geloof ik

Wat een goal! Leuke wedstrijd gezien met het betere spel voor Liverpool en kansen voor Everton in de eerste helft. Adrian goed gekeept. Minamino zet net zoals Firmino bijna continu druk, eindelijk een back-up voor Firmino in huis. Vond Williams goed en het hele middenveld lekker (samen) spelen. Veel driehoekjes en vaak naar voren voetballen. Elliot creatief en dreigend, zelfs goede gevaarlijke corners genomen met z’n 16 jaar. Philips ook prima en volwassen gespeeld. Voelt heerlijk om dit allemaal achter de hand te hebben.

Hoe doet Moise Kean het onder Ancelotti?

Chirivella was echt fan-tas-tisch. Heerste echt als spelverdeler.

Hilarisch hoe we de stadgenoot te kakken zetten met een B-team. Laat me denken aan een legendarische uitspraak van Bill Shankly: There are 2 teams in Liverpool...:liverpool and the Liverpool reserves... Curtis Jones wordt al langer een grote toekomst voorspeld,neco Williams en Pedro Chirivella onderscheidden zich ook. Benieuwd wie we nu gaan krijgen voor de FA Cup,mogen de jonkies nog een keer aan de bak. #ancelottiout

5 januari 2020 om 19:16

Correctie: C elftal😀 al denk ik niet dat Klopp hier echt blij mee zal zijn. Wou duidelijk uitgeschakeld worden. Tactisch plannetje mislukt...

5 januari 2020 om 19:19

Idd dat zal hij niet toegeven,maar de opstelling zei het voor hem. Des te treuriger de prestatie van Everton die op volle sterkte aantrad. Leuk voor de jonkies om het nog een ronde mee te mogen maken en aan het grote werk te ruiken.

5 januari 2020 om 22:25

Maar ff serieus, dit kan toch eigenlijk niet? Klopp accepteerde de grote kans op uitschakeling, nota bene tegen Everton. Terwijl LFC pas over 6 dagen weer een wedstrijd heeft. Ik snap dat je spelers rust wilt geven, maar ik vond dit wel heel extreem!

Wat een wereldgoal van Curtis Jones. Als je de club volgt zoals ik dan kun je ook zien dat het talent ervan af spat bij die jongen.

Ben niet altijd fan geweest van Liverpool, was als Nederlander altijd meer richting Arsenal door o.a Bergkamp, Van Persie en natuurlijk Viera (Vind ik 1 van de meest onderschatte spelers ooit). Ben Liverpool wat intensiever gaan volgen sinds de aankomst van Suarez en al helemaal sinds Klopp aan het roer staat. Ik vind het geweldig hoe Klopp de club zodanig getransformeerd heb dat dit soort uitslagen mogelijk zijn. De defensie viel me wat tegen maar man wat heeft dit Liverpool toch een strijdlust en de wil om voor elkaar door het vuur te gaan. Als de jonkies nog zo gaan presteren en een sterk A-team van Everton uitschakelen maakt het mijn verbijstering en admiration voor het werk van Klopp nog groter. Dit team en vooral Klopp zal waarschijnlijk in de hall of fame komen van Liverpool zelf en misschien ook in die van de Premier League als ze deze lijn doortrekken en kampioen worden. Prachtig aanvallend en energiek voetbal waar bijna geen enkel team een concreet antwoord op weet te vinden. All hail Klopp!
(P.S ik zie de reacties met successupporter al aankomen. Je mag vinden wat je wil maar Klopp is toch echt een wereldcoach die fans wekt voor Liverpool.)

Heb gewoon genoten van de wedstrijd ondanks veel fouten ook leuke dingen gezien en talent dat er in zit.

Terechte winst.

Kippenvel om de jeugd zo lekker te zien voetballen, achterin Gomez als absulute leider van 22 en op het middenveld en aanval Lallana en Origi. "southgate are you watching?" Logische opmerking als momenteel Coady en Gomez de beste Engelse verdedigers zijn van de PL. Minamino lekker wat minuten gemaakt en the Ox ook weer fijn om hem weer terug te hebben. Persoonlijk vond ik de backs vandaag de beste van de jeugd en dan in het bijzonder Larouci, want boy o boy hij moest zich omkleden en direct aan de bak tegen Walcott. Zonder voorbereiding dus petje af wat hij heeft laten zien.

6 januari 2020 om 10:04

Coady en Gomez verdienen idd een oproep. Belachelijk eigenlijk dat Southgate meer ziet in Mings dan in Gomez en Coady.

Liverpool is nadrukkelijk uit op het kampioenschap in de Premier League. Dat is een logische wens na 30 jaren misgrijpen. Aangezien er in die tussentijd wel FA Cups en Champions League Cups zijn gewonnen is die wens alleen maar groter geworden om het kampioenschap van Engeland te behalen.en dus speelde LFC tegen Aston Villa met een B eam voor de Lrague Cup en vandaag hetzelfde tegen Everton

5 januari 2020 om 22:23

De wedstrijd tegen Aston Villa was eigenlijk nog krankzinniger, want toen zaten 20 selectiespelers in Qatar om het WK voor clubteams te spelen. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat LFC zoveel spelers zou sparen. En ik vind het ook een gevaarlijke gok van Klopp en een duidelijk signaal dat de FA Cup voor LFC dit seizoen niet belangrijk is.

Onze jeugd is echt wel heel talentvol. Daar verdiend klopp en zijn staf een groot compliment voor. Grote talenten opstellen en gewoon winnen. En er zijn ook nog grote talenten verhuurd. Woodburn Wilson en zeker Grujic heb ik heel veel vertrouwen in. De jeugd van Liverpool doet het echt geweldig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren