Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Liverpool rondt belangrijke zomertransfer af en betaalt ‘belachelijk weinig’

Maandag, 5 juni 2023 om 12:29Guy Habets

Alexis Mac Allister verdedigt de komende jaren de kleuren van Liverpool. Dat weet Fabrizio Romano zeker. De transferexpert laat met zijn kenmerkende 'here we go' weten dat de overstap van de Argentijn van Brighton & Hove Albion naar Anfield afgerond is en dat Mac Allister voor vijf seizoenen gaat tekenen. Liverpool betaalt naar verluidt een bedrag dat 'beduidend lager' ligt dan de eerder gemelde transfersom van 72 miljoen euro.

Dat leidt tot vreugde op sociale media, waar fans van the Reds zeggen dat er hoe dan ook 'belachelijk weinig' betaald is voor de Argentijn. Hoe hoog de transfersom daadwerkelijk is, wordt niet bekendgemaakt. Mac Allister werd al tijden gelinkt aan een overstap naar Liverpool en nam na afloop van zijn laatste wedstrijd voor Brighton, die met 2-1 werd verloren bij Aston Villa, al emotioneel afscheid van de aanhang van the Seagulls. De middenvelder stond sinds januari 2019 onder contract aan de Engelse zuidkust.

Brighton verhuurde Mac Allister wel nog aan Argentinos Juniors, waar hij werd opgeleid, en van juli 2019 tot en met januari 2020 verdedigde de aanvallende middenvelder tijdelijk de kleuren van Boca Juniors. In de afgelopen drieënhalf jaar ontwikkelde Mac Allister zich vervolgens tot een belangrijke speler voor Brighton en dit seizoen tikte hij in 35 competitiewedstrijden de grens van tien goals aan. Ook leverde hij twee assists af.

De interesse van topclubs in Mac Allister, die ook begeerd werd door Manchester United, intensiveerde tijdens het WK van afgelopen winter in Qatar. De Argentijn werd wereldkampioen met zijn team en was belangrijk door in de groepswedstrijd tegen Polen (2-0) een doelpunt te maken. Ook leverde Mac Allister een assist af in de finale tegen Frankrijk, die uiteindelijk na strafschoppen werd gewonnen. Liverpool zal de nummer 10 binnen 48 uur medisch keuren en daarna officieel presenteren.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door glennn)

Ten Hag loopt te slapen

5 juni 2023 om 12:38

Ik zeg hier hieronder ook al, maar ik zou als liverpool, man united en arsenal zijnde een poging wagen bij Tielemans. Alle drie de clubs zijn opzoek naar versterkingen op het middenveld. Dan is een transfervrije Tielemans 100% een aanwinst voor het team. Of hij ook voor een kwaliteitsimpuls gaat zorgen is afhankelijk van de tacktiek. Ik denk met name dat hij bij Arsenal erg goed zal passen naast Partey.

5 juni 2023 om 12:39

Nee calceido is ook gewoon beter dan hem. Daarnaast hoop ik dat Ten Hag voor Barella gaat die jongen zou de perfecte motor kunnen zijn van het nieuwe United.

5 juni 2023 om 13:34

Word wel moeilijk om die te halen.
Is een inter fan in hart en nieren.
Zou wel de ideale speler zijn voor man u.

5 juni 2023 om 13:20

Ten hag kan niets op het moment hè.

5 juni 2023 om 13:37

Ze gaan toch voor Mount en die kost ook best wat? Ben vrij zeker dat MacAllister beter is.

5 juni 2023 om 14:04

Mount is zeker gratis?

5 juni 2023 om 14:01

1. Ten Hag koopt niets
2. Eigenaren willen niets investeren op het moment.

Je opmerking raakt kant noch wal, of alleen maar om te provoceren?

5 juni 2023 om 15:12

Leuke is dat MacAllister United heeft afgewezen want hij wil naar Liverpool.

5 juni 2023 om 17:07

Ja want hij wil zo graag Europa League spelen.

5 juni 2023 om 17:20

Ja want omdat Liverpool 1x geen CL haalt, spelen ze altijd Europa League? Mac Allister kan nog jaren mee dus die CL komt vanzelf.

5 juni 2023 om 18:50

Praat gewoon geen onzin dat hij United heeft afgewezen.
United heeft nooit actie ondernomen.
Liverpool was de enige ploeg die echt concreet was.

5 juni 2023 om 19:15

Moet je je iets beter inlezen. United heeft contact opgenomen met MacAllister maar hij had zijn keuze gemaakt. o.a. Paul Joyce meldt dit, zo’n beetje de meest betrouwbare journalist in Engeland.

Maar verbaast me niets, United fans zijn wereldkampioen ontkennen dat ze interesse hadden in een speler als de speler niet naar hun gaat.

6 juni 2023 om 08:22

Je kent vast niets van voetbal.
Voetbalploegen contacteren constant ploegen en spelers om te horen wat de situatie is rond transferwaarde, loon, eventuele gelimiteerde sommen.
Dit doen ze bij tientallen spelers.
Dit wil niet zeggen dat zij allemaal effectief naar de ploeg gaan moeten komen.

6 juni 2023 om 13:34

Ja is goed, alwetende Busby. Ik geef comments op basis van betrouwbare journalisten, jij geeft comments op je eigen gevoel en gedachten.

United heeft interesse gehad en contact gezocht met MacAllister en hij heeft aangegeven niet naar United te willen gaan en voor Liverpool te kiezen. Dat zijn de gebeurtenissen die betrouwbare bronnen noemen. Wat jij nu doet is het ontkennen en kleiner maken dan dat het is. Daar zijn united fans wereldkampioen in zoals ik al zei in de vorige comment. Bewijst mijn punt maar weer.

6 juni 2023 om 15:12

Het heeft weinig zin om het je uit te leggen.
Mac Allister wou naar Liverpool dat weet iedereen.
Om te spreken van afwijzing moesten beiden ploegen hem willen kopen. United had interesse, Liverpool onderhandelde direct. Er was geen afwijzing want daarvoor moest er een bieding zijn vanuit United.
Na de 7up trofee zal dit vast jullie 2e trofee zijn precies. Geniet er van.

6 juni 2023 om 20:44

Verwijder jezelf uit de discussie, lekker gemakkelijk. Er is sprake van een afwijzing want club vraagt & speler zegt nee. Dan weet je als club dat je geen bod hoeft uit te brengen. Jij bepaalt niet wat een afwijzing betekent, dat kun je gewoon in het woordenboek opzoeken.

Zegt de fan van de club die over de treble praat met de Bangkok cup op zak. Succes verder.

5 juni 2023 om 19:17

Mac allister had gewoon een voorkeur voor Liverpool. Ten Hag was kansloos

Beduidend lager dan 72 miljoen. Dan ga ik uit van 50-60? Dat is dan wel echt een koopje. Hele goede aankoop van Liverpool.

5 juni 2023 om 12:36

Waar gaat de voetbal wereld toch heen als bedragen van 50-60 miljoen als koopje bestempeld worden haha. dat zou een record bedrag voor PSV zijn om in perspectief te plaatsen.

5 juni 2023 om 12:42

Als je ziet wat voor prijzen andere PL clubs vragen dan is 50-60 miljoen natuurlijk een koopje.

5 juni 2023 om 12:45

Ja het is ook niet te vergelijken natuurlijk. volgens mij krijgen de degradatiekandidaten in premier league al bijna 100 miljoen aan gelden.

5 juni 2023 om 12:49

@arsenal890 - Het probleem is dat die prijzen natuurlijk opgeblazen zijn tot ginder. De term 'het is maar net wat de gek ervoor geeft' krijgt in de PL wel een hele andere dimensie.

5 juni 2023 om 12:53

Dat heet inflatie. Waar de prijzen voor voetballers nu als astronomisch worden gezien tov 10-15 jaar geleden zijn aan de andere kant de inkomsten dubbel zo hard meegestegen tov die tijd, net als de salarissen.

Je ziet het in Nederland al waar trainers ineens 4 miljoen verdienen en spelers als Ziyech 5 jaar geleden op 5 miljoen zaten. Geloof dat 4 of 5 jaar daarvoor er bij alle clubs nog een salarisplafond gold van 1 miljoen, wat je eigen concurrentiepositie op de markt natuurlijk niet ten goede komt.

Achja, 80 jaar geleden haalde je voor 16 cent ook een heel brood waar dat tegenwoordig +/- 3 euro kost, ook een stijging van bijna 2000%.

5 juni 2023 om 12:58

@zanazanyan, daar heb je een goed punt. Zelf ben ik niet zo economisch ingesteld blijkbaar! Al met al een goede aankoop voor Liverpool. Veel wedstrijden gezien dit jaar, maar ze zijn vaak overrompeld op het middenveld. Met de meest kenmerkende wedstrijd tegen Madrid.

5 juni 2023 om 17:19

Dat de voetbalwereld helemaal naar de klote is was toch al wel duidelijk. Er zijn nog steeds mensen op de wereld die dood gaan omdat ze niets te eten hebben en een voetballer die al vele miljoenen heeft verdient met voetballen tekent even een doodleuk contract waarmee hij 100 miljoen per jaar gaat verdienen.

5 juni 2023 om 19:33

Dit slaat natuurlijk niet alleen op de voetbalwereld, ook in vele andere top sporten (entertainment) worden bedragen betaald waar een heel land van kan eten, zo zijn er meerdere sectoren (filmindustrie bijvoorbeeld, acteurs) waar er gigantisch betaald word.

5 juni 2023 om 21:22

Wat te denken van basketbal, honkbal in USA. Tennis, golf, F1, Motor GP

6 juni 2023 om 09:48

Geld word gewoon minder waard vandaar die hoge transferbedragen.

5 juni 2023 om 12:47

Hij had een gelimiteerde afkoopsom die hij met Brighton had afgesproken. Vandaar dat het bedrag lager is..

5 juni 2023 om 13:02

Oh oké, dat was mij niet bekend.

5 juni 2023 om 13:07

Volgens mij geldt ditzelfde of iets soortgelijks voor Caicedo. Niet weg gaan in de winter, bijtekenen en de zomer erna voor een vastgesteld bedrag mogen vertrekken. Of Brighton dat iig niet tegen zou werken als er een club komt met een mooi bod deze zomer.

5 juni 2023 om 13:25

£50m dus zo'n €55m. Dit is de clausule die hij had voor een aantal grote clubs waaronder Liverpool. Na MacAllister staan Koné en Thuram hoog op het lijstje maar ook Gravenberch, Szoboszlai en Lavia. Ik denk dat Liverpool nog 1 of 2 middenvelders aan gaat trekken en hopelijk nog 1 verdediger. Dan kunnen we iig een grote kans maken om de EL te winnen 😎

5 juni 2023 om 13:34

Thuram en Koné zou ik wel overkill vinden.

Dan zou ik toch nog wel eerder voor een Szoboszlai gaan. Die is toch nog wat creatiever in mijn ogen...

Thuram is een beest, maar voetballend niet wereldtop in mijn ogen.
Koné is ook fysiek sterk, maar voetballend brengt die technisch gezien wel wat meer dan Thuram in mijn ogen...

Thuram & Szoboslai zou top zijn!

5 juni 2023 om 13:48

De vraag is waar Trent volgend seizoen gaat spelen. Als dat op het middenveld is dan zou ik 1 middenvelder logisch vinden. Maar met het oog op na volgend seizoen is 2 wenselijk. Thiago en Henderson zie ik dan vertrekken maar Bajcetic zal dan wellicht wat stappen gezet hebben. Ik heb de voorkeur voor 2 middenvelders en een verdediger deze zomer. Met nog een rechts aanvallende speler als back-up voor Salah, dat zou een mooie transferperiode zijn.

Goeie speler hoor. Liverpool heeft echter meer nodig om terug te komen waar ze horen. Ze moeten minimaal één kwaliteitsimpuls aankopen voor het middenveld. daarnaast zou ik Tielemans ook halen aangezien hij transfervrij is. een goeie speler die je in de breedte sws sterker maakt.

Ik blijf het zonde vinden dat Liverpool niet meer voor Bellingham gaat.

5 juni 2023 om 13:14Dit is inderdaad best een oké speler, maar als Liverpool zijnde (zeker als je hun middenveld bekijkt) moet je toch streven naar beter. Dit is wat mij betreft een speler uit de categorie Henderson, Keita, Wijnaldum. Niet per se slecht, ook niet zeker dat het mislukt, maar verre van zeker dat dit iemand is die Liverpool verder brengt.

5 juni 2023 om 13:23

Tielemans blijft staan in zijn ontwikkeling, een paar jaar geleden had ik het toegejuicht. Maar zou te kort komen voor het voetbal van Liverpool, daarvoor mist hij intensiteit en loopvermogen in zijn spel om een aanwinst te zijn voor Liverpool. Naast Macallister zijn ze nog bezig met 2 nieuwe middenvelders, vooral Kone (gladbach) en Thuram(Nice) worden genoemd.

5 juni 2023 om 13:38

Bellingham is duur. Voor Bellingham halen ze waarschijnlijk deze Macallister en een speler als Koné of Thuram. Dan heb je er 2 voor de prijs van 1. Diversiteit.

5 juni 2023 om 13:55

Klopt, dat is inderdaad ook de reden dat ze het hebben opgegeven. Echter weet je wel zeker dat hij het middenveld de komende jaren naar een hoger niveau tilt. Dan heb je samen met Curtis Jones en Harvey Elliot drie jonge Engelse gasten die 2 van de 3 posities kunnen bespelen de aankomende jaren. Ik heb (en volgens mij Liverpool ook) veel vertrouwen in Curtis Jones.

Door verkoop en het uitzwaaien van andere spelers zouden ze dan een jaar later nog een andere middenvelder kunnen halen ter vervanging van Henderson/fabinho.

Naar mijn mening loop je dan minder risico dan nu 2 a 3 spelers halen van het kaliber Macallister.

Het is wel zo'n typische Wijnaldum-aankoop. Zo'n speler die je overal op het veld tegenkomt en buiten technische bagage ook gaten dicht kan lopen. Wat dat betreft een prima aankoop van Liverpool. Wel hebben ze nog een aanvaller nodig die er enkel in de PL alleen minimaal 14 in schiet en waar dreiging vanaf komt. Dat, of een topspits. Anders is het aanvalsspel van Liverpool gewoon te voorspelbaar.

Ik vraag me wel af hoelang Liverpool nog door wil met de ouder wordende krachten. Spelers als Matip, Henderson, terwijl je liever ook vervangers ziet voor het kaliber Joe Gomez e.d. Verder is de selectie wel erg smal. Die hebben nou niet bepaald spelers op de bank die de ploeg van nieuw elan voorzien. Het zijn allemaal van die twijfelgeval-talenten die het niveau van de doorsnee PL-speler niet ontstijgen.

5 juni 2023 om 13:16

Ik denk dat ze voorin redelijk voorzien zijn. Als je daar nog een speler wilt die je echt beter maakt... bij wie kom je dan uit?

5 juni 2023 om 13:20

Macallister heeft wel meer kwaliteiten dan Gini. Naast dat hij een geweldige loper is heeft hij ook een geweldig inzicht met een geweldige traptechniek. Een moderne 10. Ik ben echt heel blij met deze aankoop. Macallister stond helemaal bovenaan mijn veranglijstje. Ik ben benieuwd wie er nog bij komt op het middenveld, want ze zijn ook bezig met Kone en Thuram voor het middenveld te versterken. Wordt een interessante zomer voor Liverpool.

5 juni 2023 om 14:00

Je moet Gini van een paar jaar geleden niet onderschatten. Hij was als middenvelder fenomenaal in het vasthouden van de bal. Supersterk gebouwd en had genoeg technische bagage om zich onder de druk van tegenstanders uit te kunnen spelen wat hij meermaals heeft laten zien op het hoogste niveau van de wereld. Daarnaast pikte hij met regelmaat een doelpuntje mee. Het was geen iniesta of KdB, maar hij was super belangrijk.

Echt een wereld van verschil helaas sinds hij vertrokken is bij Liverpool.

Hele goede aankoop voor Liverpool. Moeten hier en daar toch wat gerichte aankopen doen om volgend jaar weer mee te doen voor de bovenste plekken. Ik dacht even dat het Klopp-gevoel eruit was maar maakte op het einde toch weer een goede indruk

Goede speler die perfect past in het systeem van Klopp, allround speler met veel loopvermogen. Middenveld was dit seizoen echt dé zwakke schakel van Liverpool. Mag nog wel een middenvelder bij lijkt me.

Tsja, wat is beduidend lager?
72 miljoen voor Macallister was ook lachwekkend hoog geweest.

Absoluut een goede voetballer hoor, maar ik vind hem zo'n bedrag absoluut niet waard.
Denk dat hij wel een meerwaarde kan zijn voor Liverpool.

Al las ik dat men ook nog interesse heeft in Khephren Thuram & Manu Koné van Gladbach.

Dan heb je wel 3 goede middenvelders meteen erbij zeg... En ook allemaal wel spelers die fysiek (zeker die laatste 2) hun mannetje staan. Alexis heeft het al bewezen bij Brighton...

Wordt dan nog dringen geblazen op het middenveld met Thiago, Henderson en een Fabinho er nog bij. Eventueel nog Elliott en Bajcetic.

5 juni 2023 om 13:49

Er gaan op dit moment geruchten dat het net onder de €50m is.

6 juni 2023 om 11:01

Dan vind ik het wel meevallen. Is een goede voetballer, maar ik vind hem wel een speler tussen de 40 en 50 miljoen. Goede speler, maar voor nu nog niet meer dan dat.

De clausule in zijn contract bedraagt 40-45 miljoen pond. Dit is echt een uiterst goede deal voor Liverpool zeg en ik denk dat de meeste premier league clubs zich nog even aan het achterhoofd krabben betreft deze transfer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Arsenal135
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. RobertsonVerdediger51
H. ElliottMiddenvelder50
A. Mac AllisterMiddenvelder50
D. SzoboszlaiMiddenvelder51
L. DíazAanvaller52
C. GakpoAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

1 fan
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Liverpool 5 0 2 1
2022/2023 Brighton & Hove Albion 35 10 8 0
2021/2022 Brighton & Hove Albion 33 5 4 0
2020/2021 Brighton & Hove Albion 21 1 1 0
2019/2020 Brighton & Hove Albion 9 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Klopp furieus: ‘Het is een grap, maar als ik iets zeg, klaag ik weer te veel’

Jürgen Klopp is op zijn zachtst gezegd niet te spreken over het speelschema van zijn ploeg. De manager van Liverpool liet op de persconferentie voorafgaand aan het Premier League-duel met Wolverhampton...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren