Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool-flop: ‘Ik moest googelen om te zien wie mijn ploeggenoten werden’

Laatste update:

Op de slotdag van de winterse transferperiode in 2011 verraste Liverpool met de aankoop van Andy Carroll. De spits, die voor meer dan veertig miljoen euro overkwam van Newcastle United, moest de naar Chelsea vertrokken Fernando Torres doen vergeten, maar kon op Anfield niet imponeren. Zelf had Carroll geen idee met wie hij zou gaan samenspelen bij Liverpool, zo onthult hij in de Engelse media.

Carroll werd op 31 januari 2011 per helikopter van Newcastle naar Liverpool gebracht om zijn transfer af te ronden. "Eenmaal in de helikopter dacht ik: ik ken Stevie G (Steven Gerrard, red.), ik ken Jamie Carragher, wie nog meer? Ik ging op Google zoeken wie mijn andere ploeggenoten werden", aldus de dertigjarige aanvaller, die zijn gebrekkige kennis vervolgens verklaart.

"Het is slecht omdat het Liverpool-spelers zijn, maar het is niet respectloos: ik keek letterlijk geen voetbal, dus ik wist het niet. Toen ik bij Newcastle zat, ging ik snel naar huis, rotzooien met mijn vrienden, of ik ging uit, maar ik keek nooit voetbal. Ik kende geen spelers", zegt Carroll, die zich ook niet bezighield met tegenstanders. "Ik werd op zaterdagochtend wakker en vroeg: 'Tegen wie spelen we?' Ik was me totaal niet bewust van het voetbal dat gaande was."

Dat Carroll in 2011 op het laatste moment nog naar Liverpool verkaste, had hij zelf niet verwacht. "Het was gek. Ik was in de gym bezig op de fiets en toen zag ik op Sky Sports News: 20 miljoen pond afgewezen, 25 miljoen pond afgewezen, 30 miljoen pond afgewezen. Iedereen kwam naar me toe en zei: 'Wat gebeurt er?' Maar ik wilde nergens heen, ik had een contract bij Newcastle. Totdat ik plotseling bericht kreeg dat het rond was. Het volgende moment zat ik in een helikopter naar Liverpool."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is een van mijn favoriete spelers ooit! Echt een mooie kerel

19 augustus 2019 om 19:10

Dat zegt heel veel over jou....

19 augustus 2019 om 19:13

Hoezo mag ik geen voorkeur hebben voor een speler?

19 augustus 2019 om 19:52

Mag wel, zegt alleen wel veel over je als dit een van je favoriete voetballers aller tijden is.

19 augustus 2019 om 20:04

Wat zegt dat dan precies?

19 augustus 2019 om 20:16

Ik bedoelde op persoonlijk gebied. Hen ik misschien niet duidelijk genoeg vermeld.

19 augustus 2019 om 20:46

Ken je hem dan persoonlijk?

19 augustus 2019 om 20:48

Doe nou is niet zo bijdehand. Je snapt wat ik bedoel

Misschien een domme vraag maar kan je een speler gewoon verkopen ook al weet hij nergens van en is er met desbetreffende club zelf nog niet uit over salaris en aanverwante zaken?

19 augustus 2019 om 19:09

Dat kan zeker. Dat overkwam Andy van der Meijde. Die werd verkocht aan Inter zonder dat hij dat vooraf wist. Ajax had geld nodig.

19 augustus 2019 om 19:16

Nja het kan natuurlijk nooit dat de hele deal doorgang vindt zonder dat de speler over zijn contract heeft onderhandeld. Dus nee het kan niet dat een speler verkocht wordt zonder dat een speler er zelf van weet. Wel kan er al een overeenkomst zijn onder de clubs, waarna de speler zelf pas ingelicht wordt. Maar die speler moet dan altijd nog zelf een contract overeenkomen met de nieuwe club om de deal te beklinken.

19 augustus 2019 om 19:19

dat kan zeker niet. Je moet zelf akkoord gaan. Je kan wel voor het blok gezet worden dat alles tussen de clubs al geregeld is en ze dreigen met een tribuneplek

19 augustus 2019 om 19:22

@inkemontana

Zo dacht ik er ook over maar als je de tekst leest en je ziet de biedingen die verworpen worden en dan een bod wat aanvaard word betekent dus dat je in principe verkocht bent zonder dat je er zelf al uit bent gekomen.

19 augustus 2019 om 23:42

@FR_JC wauw serieus, legt inkemontana het zo goed uit wil je er toch je eigen verhaal van maken. Ik weet niet hoe oud je bent en of je al lang naar het voetbal kijkt maar het is heel gebruikelijk dat eerst de clubs er met elkaar uit komen en dan de speler. Dat wordt gezien als netjes zaken met elkaar doen. Sterker nog als een club eerst een speler benadert en dan pas de verkopende club dan zal de verkopende club zich gepasseerd voelen. Dus niks in principe ben je al verkocht voordat je er zelf uit bent gekomen.

19 augustus 2019 om 19:14

Zo dom is die vraag niet.. lijkt me ook niet mogelijk.. hij moet toch echt een contract tekenen en als hij niet weg wil kan hij de club aan zn contract houden.. echter zullen clubs zich veelal hard opstellen als je kwijt willen en je naar de uitgang pushen

19 augustus 2019 om 19:20

Ik had geen idee, dus dacht ik misschien een domme vraag Maar leek mij toch dat een speler ook met kopende club uit moest zijn voordat hij getransfereerd zou worden. Aan de andere kant kan ik je verdere reactie goed begrijpen, de club zal er dan alles aan doen om je door de deur heen te duwen.

19 augustus 2019 om 19:28

Natuurlijk kan dit niet. Wat helaas wel soms gebeurt is dat clubs onderling een akkoord over een overbodige speler bereiken en die speler dan haast dwingen om een transfer te maken door bv te dreigen met de B kern. Maar uiteindelijk blijft het wel de beslissing van de speler. Als die niet wil vertrekken, vertrekt ie niet.

Ik blijf dat toch maar raar vinden. Af en toe hoor je van die voetballers zeggen dat ze zelf helemaal geen voetbal kijken. Los van het feit, voor mij is dit een feit, dat het de mooiste sport van de wereld is, is het voor voetballers ook gewoon hun beroep. Dan is het toch niet gek dat je dat enigszins volgt en weet wat er zo ongeveer speelt. Nota bene in je eigen competitie niet wetende wie er voor Liverpool spelen?! Ik snap het oprecht niet.

19 augustus 2019 om 19:08

Niet elke voetballer volgt alles. Niet zo aanstellen

19 augustus 2019 om 19:22

Ik hoor jou wel als manu weer 6e eindigt

19 augustus 2019 om 19:22

Ik hoor jou wel als manu weer 6e eindigt

19 augustus 2019 om 19:23

Nee nee United gaat 3e worden. Vanavond een galavoorstelling aanstaande tegen de Wolves.

19 augustus 2019 om 20:17

Nee grapje, manu ziet er beter uit als afgelopen jaren. Vooral geniet ik van die rsshfkrd. Die wordt nog heel goed

19 augustus 2019 om 19:33

Hij overdrijft wat om 'cool' te lijken, lijkt me. Het kan toch bijvoorbeeld niet dat je absoluut niet weet tegen wie je speelt? Alsof je daar niet gebrieft over wordt, je geen tactische bespreking krijgt, dat de dagen ervoor nooit aan bod komt in de kleedkamer... wellicht is dat 1x voorgevallen in zijn carriere of zo.

19 augustus 2019 om 19:58

Ik zat bij een BVO in de jeugd en ik wist het ook pas een dag van te voren of op de dag zelf pas tegen wie we moesten. Omdat je al 5x per week bezig bent met voetbal verdwijnt de behoefte om nog meer te volgen. Niet voor iedereen is profvoetbal net zo leuk als op een pleintje met je vrienden spelen. Ik had geen close vrienden in me team en zag trainen vaak als verplichtiging inplaats van hobby.

Nu ik niet meer op hoog niveau kan spelen door 2 knie operaties volg ik het voetbal veel vaker dan toen ik dus zelf actiever was.

19 augustus 2019 om 23:02

Ik geloof best dat jij een goede voetballer was. Al heb ik geen idee wat BVO betekent. Ben Belg. Maar er is wel een verschil tussen een goede amateur zijn en een professionele topsporter zijn in de Premier League. Ik verwacht niet dat Carroll alle namen van al zijn tegenstanders etc kent maar je gaat me niet vertellen dat bij een professionele Premier League club, er vooraf geen tactische bespreking over de tegenstander of zo wordt gehouden. Of dat er in de kleedkamer niet heel eventjes over wordt gebabbeld de dag voordien of zo. Geloof ik niks van.

19 augustus 2019 om 23:56

Protheus wil weer even opscheppen dat hij bij een bvo in de jeugd heeft gespeeld (waarschijnlijk mocht hij 4 wedstrijden met Telstar meedoen). Het gaat hier om een proffesionele speler in de hoogste divisie van het Engels voetbal. Dat jij de 12 jarige rechtsback van xerxes niet bij naam kende is een hele andere discussie. In de PL spelen de beste en bekendste voetballers van de wereld. Natuurlijk kende Carrol de tegenstanders wel, hij komt ze minimaal 2x per jaar tegen op het veld. Hij wil gewoon stoer overkomen. De hele week zegt zijn coach tegen hem dat de linkercentrale een slaperd is bij corners en dan weet Andy zogenaamd niet wie de tegenstander is. Dit is gewoon stoer doen voor de bühne of hij heeft het geheugen van een zilvervliesbeestje.

19 augustus 2019 om 20:01

Die voetballers zijn zelf al 24/7 bezig met hun vak.. sommige komt het hun neus uit denk ik. Los van het feit dat voetbal een mooie sport is. Het is net als dat jij bijvoorbeeld op kantoor werkt tot 17:00, maar om 20:00 ff weer aan de slag gaat thuis.

19 augustus 2019 om 21:12

Totaal niet vergelijkbaar. Als ik Ceo oid ben bij een groot bedrijf en miljoenen verdien (met dus een behoorlijke verantwoordelijkheid), reken dan maar dat ik extra werk verricht buiten mn normale uren (bij velen zelfs verplicht om naar congressen te gaan e.d.). Zeker als ik niet goed bezig ben, zoals een Caroll bij Lpool

20 augustus 2019 om 00:09

Owjee daar heb je er weer een die het zijn van profvoetballer vergelijkt met een kantoorbaan, maar de benedenering is nog krommer dan de vergelijking. Ik heb een kantoorbaan, als ik niet betrokken ben bij de organisatie en geen affiniteit heb met het geen ik doe dan zou ik niet eens worden aangenomen. Hoe is weten wie de tegenstander is en welke spelers bij die clubs spelen het zelfde als na werktijd doorwerken? Daar kom je toch achter als je tijdens werktijden je werk serieus neemt?

20 augustus 2019 om 11:52

Eens, op dit niveau maken de details vaak het verschil en dan hoort kennis van je tegenstander gewoon bij een professionele voorbereiding. En dan hoor je zeker de spelers van de grote clubs te kennen. Een back van pak hem beet Emmen of vvv weet heel goed wie Bergwijn, Neres of Berghuis is.

20 augustus 2019 om 17:58

Was het destijds niet Andy van de Meijde die aangaf niet te weten wie Philip Lahm was?
Hij kreeg daar toen bakken kritiek over.

Dit was toen al bekend toen hij de transfer maakte dat ie het team gegoogled heeft.

Deze man was destijds enorm overschat. Dat andy geen voetbal keek is logisch maar de scouts van liverpool ook niet anders had je hem niet gehaald. Hij was zelfs duurder dan suarez. Wat een grap.

Hahahah mooie vent heb nog aardig wat goals gescoord op fifa met deze baas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren