Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liverpool betaalt 22 miljoen euro en haalt aankoop van Mislintat naar Anfield

Laatste update:

Liverpool heeft zich versterkt met Wataru Endo, zo meldt de Engelse club via de officiële kanalen. De Japanse middenvelder wordt voor 19 miljoen pond, omgerekend zo’n 22 miljoen euro, overgenomen van VfB Stuttgart. De Japanse middenvelder tekent een contract tot medio 2026 op Anfield.

Endo gaat spelen met nummer 3 en zal het gat dat de naar Saudi-Arabië vertrokken Jordan Henderson en Fabinho hebben opengelaten moeten opvullen. De dertigjarige spelverdeler wacht echter nog wel op een werkvergunning, waardoor het er alle schijn van heeft dat hij komend weekeinde nog niet inzetbaar zal zijn voor manager Jürgen Klopp. Zijn elftal neemt het zaterdagmiddag op tegen Bournemouth.

Op de website van de Engelse grootmacht zegt Endo blij te zijn om in Engeland te mogen spelen. “Ik sta te popelen om aan de slag te gaan bij deze grote club. Het voelt geweldig en dit is mijn droom. Het is altijd mijn droom geweest om in de Premier League bij een grote club te spelen. Die droom komt nu dus uit", aldus de vijftigvoudig international van het Japanse elftal.

Endo werd door Sven Mislintat, nu directeur voetbalzaken bij Ajax, in 2020 voor minder van twee miljoen euro overgenomen van het Belgische VV Sint-Truiden. In Duitsland maakte de Japanner veel indruk. Hij kwam in totaal 133 keer in actie voor Stuttgart. Hierin maakte hij 16 doelpunten en gaf hij 12 assists. Ook was hij afgelopen winter actief op het WK in Qatar, waar hij als captain zijn land tot de achtste finale van het toernooi loodste.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Caicedo, naar Lavia en uiteindelijk Endo halen. Achja. Ik laat me graag verrassen.

18 augustus 2023 om 14:02

Van Hendo naar Endo. Lijkt me niet dat hij voor de basis wordt gehaald. Eerder als backup voor de cvm die hopelijk nog komen gaat, en anders als noodoplossing als het niet lukt nog een echt goede cvm erbij te halen.

18 augustus 2023 om 14:50

Die gozer gaat je nog verrassen. Meer dan 100 miljoen betalen voor Caicedo gaat helemaal nergens over. Deze jongen was een van de betere cvm's in Duitsland.

18 augustus 2023 om 14:54

Deze jongen is wel al 30 jaar oud en gaat niet heel veel beter meer worden, terwijl spelers als Caicedo maar ook Rice en Lavia naar een veel hoger niveau zullen groeien dan Endo op zijn best.

18 augustus 2023 om 17:02

Mocht er geen haalbare optie meer zijn deze window, is dit een prima optie om te overbruggen tot de nieuwe Lavia of Caicedo opstaat lijkt me.

18 augustus 2023 om 17:55

Dat is bij Chelsea altijd maar afwachten. Toen ze De Bruyne, Sallah, Torres, Havertz, Werner, Cuadrado, Mutu, Scott Parker, Wright-Phillips, Zhirkov, Kovacic, Koulibaly en nog vele andere kochten werd hetzelfde gezegd als wat jij nu weer zegt.
Iedere transferperiode worden er spelers bewierookt die door de zijdeur verdwijnen.

18 augustus 2023 om 17:25

Zal toch niet het laatste zijn hoop ik. Heb ook geruchten gelezen dat ze alsnog met doucoure bezig zijn. Dan zou endo meer een soort Milner positie krijgen, waarbij hij denk ik ook als CB of RB kan gaan spelen en dan TAA naar voren schuiven.

Om een of andere reden heb ik altijd een zwak voor Japanse spelers. Lijken altijd heel nederige en gedisciplineerde spelers. Hoop dat het goed uitpakt voor hem.

18 augustus 2023 om 14:07

Ja same.. het interview dat hij gaf toen ze hem zijn shirt overhandigden. Zo bescheiden en bijna lief haha! Maar eenmaal op het veld werken ze het snot voor de ogen.

18 augustus 2023 om 14:48

Klopt, buiten Honda ken ik geen enkele luie Japanner op de voetbalvelden en praatjes hebben ze nooit. Ze blijven gewoon normaal doen. Hoe het ook kan.

18 augustus 2023 om 14:53

k heb ook altijd een zwak voor spelers uit Japan, maar ook Zuid-Korea gehad. Bij Zuid-Korea begon het eigenlijk vanaf het moment dat Hiddink daar bondscoach werd en Ji Sung Park daar speelde, maar ook naar PSV ging samen met Lee Young Pyo en bij Japan begon het eigenlijk vanaf het moment dat ik Shinji Ono bij Feyenoord zag spelen, maar ben ze pas echt gaan volgens ongeveer vanaf het moment dat Keisuke Honda bij VVV Venlo speelde en hij meeging naar het WK van 2010.

Nu ook weer met o.a. Nakamura (keeper), Sugawara, Itakura, Ito, Seko, Morita, Endo, Mitoma, Kamada, Doan, Kawabe, Hatate, Kubo, Kawasaki, Minamino, Ueda, Furuhashi, Nakamura (vleugelaanvaller), Tomiyasu en dan heb je inmiddels de wat 'oudere garde' die ook gewoon hele goede spelers waren bij Europese clubs in topcompetities met o.a. Nagatomo, Yoshida en Sakai.

18 augustus 2023 om 15:00

Klopt ZK ook. Zo'n Son bijvoorbeeld is toch een droom van een speler voor elke coach. Discipline, werklust, nederigheid, focus op het voetbal, geen gedoe in de media enzovoort. Ik ken echter weinig Koreaanse spelers en ook de cultuur ben ik minder goed mee bekend dan de Japanse, vandaar iets meer affiniteit met de Japanse spelers.

18 augustus 2023 om 18:26

Ik heb meer met Japan omdat ik anime loop te kijken hahaha, maar Japanners zijn altijd wel vechten voor het land en respect voor andere.

18 augustus 2023 om 15:14

Beschaafd en beleefd wordt in het westen ook vaak vertaald als "nederig".
Zelfvertrouwen wordt vaak gezien als "arrogantie". Er zijn altijd verschillen in culturen, maar dit zegt ook best wat over ons.

Wij zijn de "het altijd beter weters"😉

Ik denk dat hij daar best kan slagen, het doel is in die cultuur groter dan het individu, al hoeft het je ondergeschikt te maken aan het doel niet altijd als nederig gezien te worden. Anders kan je elke militair, politieman, brandweerman, etc, etc ook als nederig bestempelen.

Kijk nu doe ik het zelf ook😂😉.

Wat een rare titel weer. Maak het gewoon over hoe Liverpool een speler koopt em dan ergens vermelden in je artikel hoe hij gekocht werd door Sven.Op zich verder een opmerkelijke transfer maar natuurlijk noodzakelijk. Had verwacht dat ze voor Thuram zouden gaan of misschien proberen voor Koné. Ik heb ergens gelezen dat Liverpool lavia en enzo vorig jaar al wouden kopen maar Jurgen zag dat niet zitten is er een Liverpool dat dit kan bevestigen

Een na een bizar slecht seizoen verwacht je als liverpool fan denk ik meer.
Kan me niet voorstellen dat Kloppe tevreden is.
De selectie is in breedte zelfs minder dan vorig jaar.
Fabinho Milner Oxlaide en Henderson vertrokken.
Zover ik heb kunnen bijhouden alleen Szolabolai Mac Calister en deze Endo gehaald.
Dat is echt te weinig. Liverpool moet een nieuwe RB en dan TAA op 6 zetten doet hij geweldig.

18 augustus 2023 om 14:12

TAA op 6? Eerder op 8, in de zelfde rol als Thiago nu heeft. Op 6 zou Liverpool Endo of Doucoure moeten zetten, als die nog komt.

Middenveld met Endo(of Doucoure), Mac Allister, Szoboszlai en Trent is wel erg goed. Voorin met Gakpo/Nuñez, Salah en Diaz. Dan staat er wat mij betreft een hele sterke 3-4-3. Maar dan moet er wel nog een LCV bij.

18 augustus 2023 om 14:24

Ik weet niet wat ik ervan moet vinden van die 343. We lossen er wel een probleem mee op maar creëren er er nieuwe mee. Trent floreert in dit nieuwe systeem natuurlijk, maar dat is ten nadele van Salah en Robertson. Robertson dat niet meer kan denderen over de linker flank wat hem de beste LB vd wereld maakte en Salah dat meer geïsoleerd staat en de bal lager in het veld moet komen ophalen… als we dit systeem blijven spelen hebben we inderdaad nog een atletische LCV nodig een type als Konate.

18 augustus 2023 om 14:30

Doucoure, goede speler. Maar volgens mij wilt Palace 70 miljoen voor die gozer.
Die zijn ook niet gek, weten dat Liverpool ''desperate'' op zoek is naar een basis CVM. Zien Caicedo en Rice etc ook voor forse bedragen gaan...

Denk dat het nog knap lastig gaat worden voor Liverpool

18 augustus 2023 om 17:06

Salah ondervindt er niet perse problemen van toch? Die word juist veel meer bij het spel betrokken in dit systeem, waar hij in het slechtste deel van het seizoen geïsoleerd stond aan de zijkant. Nu kan hij de bal dieper komen halen en meer het spel maken en zelfs zijn eigen goals opzetten.

Over Robertson ben ik het wel eens, die past niet in het systeem omdat het asymmetrisch is. Hij moet constant de 3e Cv aan de linker kant blijven en dat werkt niet voor hem en ook voor het team niet. Daar is eigenlijk inderdaad een 2e Konate nodig, maar ook een verdediger die over de hele linie kan spelen.

18 augustus 2023 om 18:02

Amrabat heeft toch een vastgestelde transfersom? Dam hebben ze Amrabat én Endo voor de prijs van Lavia.

18 augustus 2023 om 14:23

Denk dat Szoboszlai gelijk basis gaat staan. Erg goede speler. Oxlaide-Chamberlain was al op. Die gaat bij Besiktas ook gewoon op de bank zitten, met Rebic als concurrent.
Mac Allister en Endo zullen als back up toch wel van waarde zijn, Fabinho was al oud aan het worden.

18 augustus 2023 om 14:31

Rebic concurrent voor Ox? Je weet dat Ox al een tijdje ene middenvelder is? Een nummer 8. Rebic is een buitenspeler die als spits kan spelen?

Macallister gaat 100% alles spelen. Beste middenvelder die ze hebben. Daarna Szoboszlai en dan nog een CVM. Thiago, Endo of een aankoop....

Thiago is ook 50% geblesseerd.

Ben benieuwd. Japanners zijn gedisciplineerd, relatief goede techniek (de meeste) en blijven vaak gaan (uithoudingsvermogen).

Opzich ideaal als hi jdan ook fysiek nog wat brengt. Ken hem niet goed genoeg, maar is het gokje waard.

Hoop wel da Liverpool er nog een goede voetballende CVM bij haalt. Of iemand die er kan spelen. Thuram, Koné of iets in die richting.

Ik hoop dat die als back-up gehaald is en dat we nog een verdedigende middenvelder halen. Doucoure, André of Amrabat. Maar over Endo, hij heeft ervaring en is een Japanner die trekken meestal wel hun plan en geven alles op het veld zeer betrouwbare spelers. Er zijn weinig verwachtingen bij deze transfer dus kan alleen maar verassen.

18 augustus 2023 om 14:32

André of Amrabat is toch ook amper beter dan Endo?

Doucoure zou ik nog eerder kiezen. meer groeimarge en bekend met BPL voetbal.

Is hiermee een transfer voor Ryan Gravenberch van Bayern München naar Liverpool van de baan of wil Liverpool Fabinho en Henderson allebei vervangen door inkomende transfers? Wat Endo toevoegt aan Liverpool is mij vooralsnog onduidelijk, ik heb deze speler niet gevolgd. Liverpool zal Endo waarschijnlijk een jaar de kans geven zich te bewijzen. Als Endo tegenvalt wordt hij over een jaar weer verkocht omdat de speler al 30 jaar is en dus weldra minder restwaarde zal vertegenwoordigen. Dit is uiteraard slechts mijn inschatting, ik laat me graag verrassen.

Tevens is die 19 miljoen in euro's. Het bedrag kan oplopen tot £19m als er een aantal bonussen geactiveerd worden.

Laten we hopen dat Ito nu een vriendje kwijt is en gaat drammen dat hij naar Ajax wil.

18 augustus 2023 om 14:38

Kan drammen wa die wil. Mavropanos gaat naar West Ham, dan gaan ze niet nog een basis CV verkopen

Denk dat Liverpool nog voor een kolos moet gaan als Cvm...

Endo als back-up en dan als nummer 1: Doucoure, Onana (al zie ik die niet van Everton komen), Zubimendi, Palhinha, Lobotka, Fofana, Sangaré, Camara, Kamara, Danilo (forrest, al is die ook wat aanvallender tegenwoordig), Ndidi, Florentino, Koopmeiners (ook aanvallender tegenwoordig), Nunes, Merino, Thuram, Koné, Marcos llorente of Anguissa.

Sommige zijn ook niet de ''kolos'' zoals ik noem, maar er zijn nog voldoende ''opties''.

18 augustus 2023 om 17:09

Llorente zou een prachtige optie zijn voor Liverpool. Door zijn veelzijdigheid zou hij veel van positie kunnen wisselen met Trent en zeker zijn snel- en felheid zouden uitsteken bij Liverpool passen.

Jaren geleden waren er nog wat geruchten maar helaas nooit doorgepakt.

21 augustus 2023 om 12:43

Zou ook mooi zijn inderdaad, maar ik zie het (helaas) niet gebeuren.

Spanjaarden blijven overigens ook graag in hun eigen land

Wat een titel ook weer om Minsilat weer wat veren in zijn kont te steken...

Ze zijn bij VZ groot fan van die man volgensmij...
Bij iedere andere club is het "feyenoord heeft interesse", "psv haalt die speler", "az kijkt naar",
maar bij ajax is het elke keer Minsilat koopt speler, Minisilat heeft interesse, Minislat pakt het vliegtuig naar, Minisliat zit op de bank...

Lekker boeiend... het is zijn werk!
Maak er gewoon ajax van. Dat weten de ajaxieden wel dat hij dat hij ermee bedoeld wordt.

Hopelijk kan deze spelers wat betekenen voor Liverpool.
Zal mooi zijn als ze het dit jaar weer beter gaan doen!

Gemiste kans om bij dit artikel geen Mislintat foto toe te voegen.

Ik ken deze jongen verder niet, maar ik hoop voor Liverpool dat hij wat toe gaat voegen aan hun ploeg. Het is een understatement als ik zeg dat hij niet bepaald de eerste keus lijkt. Vraag me af of ze al spijt hebben dat ze zo makkelijk afscheid hebben genomen van jongens als Henderson.

Heb het idee dat Liverpool een beetje in de vijver aan het vissen is waar Arsenal de afgelopen jaren in gevist heeft. Spelers die vrijwel onbekend zijn althans nog niet op het hoogste podium veel van gehoord en gezien. En een beetje het niveau hebben van net niet wereldtop.
Weet niet hoe de Liverpool fans hier over denken?

18 augustus 2023 om 16:11

Szoboszlai en Mac Allister zijn wel degelijk vrij grote namen. Chelsea heeft Caicedo en Lavia gekaapt. Ik verwacht nog een grote middenvelder aangezien Liverpool eerder een megabod had geplaatst.

18 augustus 2023 om 20:11

Nou ja gekaapt - Chelsea was al langer in onderhandeling met Caicedo en Lavia, het is meer dat Liverpool dacht van het getreuzel van Chelsea te kunnen profiteren.

Vind trouwens dat Liverpool wel eens mag kijken naar hun rechtsback want ik vind die TAA echt heel slecht geworden. Vorig seizoen was hij echt wel een van de zwakste schakels en tegen Chelsea was hij ook ondermaats.
Hij zal toch snel weer de stap omhoog moeten zetten anders lijkt het einde nabij voor TAA als basisspeler.

18 augustus 2023 om 17:14

Hoe krijg je dit uit je vingers op een voetbalforum?

Trent was aan het einde van het seizoen magistraal na de tactische omzetting naar de inverted back positie naast Fabinho. Gaf uit mn hoofd 6 assists en maakte 1 goal in de laatste 6 wedstrijden en maakte ook verdedigend een veel meer solide indruk.

Chelsea uit was niet zijn beste wedstrijd maar hij was ook niet zozeer een van de dissonanten. Het hele idee van het systeem is juist dat Trent uit de 1 tegen 1 blijft aan de zijlijn waardoor de vleugelaanvaller tegen Konate komt te staan. Dat werkte uitstekend. Hopen dat hij fit blijft.

Zeggen dat Trent moet vrezen voor zijn basisplaats bewijst dat je geen voetbal kijkt of er weinig kaas van gegeten heeft.

Trent verdwijnt never nooit naar de bank onder Klopp of welke Liverpooltrainer dan ook.

19 augustus 2023 om 13:29

Tell me you have 0 ball knowledge without telling me:

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren