Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Liveblog Champions League-finale: City wint de treble na enorme misser Lukaku

Laatste update:

Zaterdagavond staat de finale van de Champions League op het programma. In het Atatürk Olympic Stadium barst de strijd om de cup met de grote oren om 21.00 uur los. Weet het Manchester City van Nathan Aké voor het eerst in de clubgeschiedenis de eindzege te pakken, of gaan Denzel Dumfries en Stefan de Vrij er met de prestigieuze prijs vandoor? Via dit liveblog van Voetbalzone hoef je niets te missen en volg je alle ontwikkelingen in Istanbul.

Beelden van het laatste fluitsignaal. De ontlading bij City is groot!

Afgelopen! Manchester City wint voor het eerst de Champions League.
Met hangen en wurgen trekt Manchester City de winst van de Champions League over de streep. Romelu Lukaku hielp in de blessurekans om zeep, waardoor Inter er geen verlenging uit wist te slepen.

Rodri breekt de ban!
Manchester City komt halverwege de tweede helft toch uit het niets op voorsprong. Het is Rodri die de score namens de ploeg van manager Josep Guardiola weet te openen. De controlerende middenvelder kan na een gesmoorde voorzet van Bernardo Silva vanaf een meter of dertien aanleggen en schiet snoeihard raak: 1-0.

Ruststand Manchester City - Internazionale: 0-0
Voor de neutrale toeschouwer viel er in het eerste bedrijf van de Champions League-finale weinig te genieten. The Citizens kwamen niet verder dan kansen voor Bernardo Silva en Erling Braut Haaland, terwijl Inter slechts tot één schot op doel kwam.

Een kijkje in de kleedkamer van Manchester City
De teambus van Manchester City is inmiddels ook bij het Atatürk Olympic Stadium aangekomen. Beide ploegen geven de fans een kijkje in de kleedkamer.

Teambus van Manchester City vast in de file
In Istanbul zijn momenteel enorme files. Waar de teambus van Inter al bij het Atatürk Olympic Stadium is gearriveerd, staat die van the Citizens anderhalf uur voor de aftrap nog in de file.

De Bruyne en Lukaku groeten elkaar hartelijk
Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne nemen het zaterdagavond tegen elkaar op in de finale, maar voor die tijd zijn de twee Rode Duivels goede vrienden. Op beelden die door VTBL naar buiten zijn gebracht is te zien hoe de twee elkaar hartelijk begroeten rondom het veld in het Atatürk Olympic Stadium. Waar de twee het in het daaropvolgende gesprek precies over hebben, is mede door de hand voor de mond van Lukaku moeilijk te verstaan. Duidelijk is wel dat de twee het goed met elkaar kunnen vinden.

De fanzone van Internazionale is geopend!
De fanzone van Internazionale werd iets voor 15.00 uur geopend, zo deelde de voetbalclub via sociale media. Op de beelden is te zien hoe de fans van i Nerazzurri worden vermaakt door onder meer een dj en een zanger.

Manchester City-eigenaar Sheikh Mansour aanwezig bij finale
Manchester City-eigenaar Sheikh Mansour is zaterdag aanwezig bij de finale tussen zijn club en Inter. Opmerkelijk, daar hij dertien jaar geleden voor het laatst een wedstrijd van the Citizens bezocht. Volgens The Athletic heeft de vermogende eigenaar tot dusver pas één wedstrijd van City bezocht, vlak nadat hij de club had overgenomen. Sheikh Mansour was er twee jaar geleden dus ook niet bij toen zijn club in de finale van het miljardenbal met 0-1 verloor van Chelsea.

Grealish en Mahrez toveren met de bal
Vrijdagavond trainden de selecties van City en Inter alvast in het stadion. Jack Grealish en Riyad Mahrez lieten daarbij zien zich erg thuis te voelen op het Turkse veld. Grealish wordt in alle vermoedelijke opstellingen in de basis verwacht, terwijl het erop lijkt dat Mahrez genoegen moet nemen met een plek op de bank. De Engelsman wist in twaalf Champions League-wedstrijden dit seizoen nog geen enkele keer het net te vinden. Mahrez scoorde tot dusver drie keer in het miljardenbal.

Inter toont finaleshirt mét sponsor
Waar Inter tijdens de Europese campagne vele wedstrijden zonder shirtsponsor speelde, prijkt de naam van Paramount zaterdagavond op het shirt van i Nerazzurri. Het bedrijf achter de Amerikaanse streamingdienst is de komende jaren hoofdsponsor van Inter en krijgt tijdens de Champions League-finale van dit seizoen al een plekje op het blauw-zwarte shirt. De clubleiding van de Italiaanse grootmacht verbrak eerder dit jaar de samenwerking met Digitalbits, dat de gemaakte financiële afspraken niet kon nakomen.

Nederlandse prominenten aanwezig in Istanbul
Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters is deze week aanwezig in Istanbul en zal daarnaast de finale bijwonen. Afgelopen week sprak hij al met Wesley Sneijder, die samen met FedEx aanwezig is in de Turkse wereldstad. Op Twitter toont Pierre van Hooijdonk dat hij eveneens present is bij het duel tussen City en Inter. De voormalig spits poseert met vriend en oud-teamgenoot Frank de Boer, die deze week werd gepresenteerd bij Al-Jazira.

De cup met de grote oren staat alvast klaar!
The Citizens hopen de beker zaterdag voor het eerst in de clubhistorie omhoog te houden, maar Inter zal zich niet zomaar gewonnen geven. De Italianen wisten de Champions League in 2010, onder leiding van sleutelspeler Wesley Sneijder, voor de eerste keer te winnen. Inter won daarnaast in 1964 en 1965 de Europa Cup 1. De supporters van Feyenoord zullen hopen dat City er met de eindzege vandoor gaat, daar de Rotterdammers in dat geval komend seizoen in pot 1 belanden tijdens de loting van de groepsfase.

Wie wint zaterdagavond de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Turkse hoofdstad is Ankara maar verder wel leuke nieuwtjes.

10 juni 2023 om 15:02

Scherp, bedankt! De volgende keer zal ik Bart Vriends raadplegen voor dit soort feitjes

Die guy heeft dus al 13-14 jaar een club en heeft maar 1 wedstrijd bezocht van die club en miljarden er al ingestoken, geeft wel weer aan dat geld voor hun gewoon speelgoed is

10 juni 2023 om 17:49

Man City is eigendom van Abu Dhabi United Group en is opgericht om sportinvesteringen te doen met winst als uiteindelijk doel. De eigenaar heeft ook al een deel verkocht aan Amerikanen en Chinezen voor veel geld. Overigens heeft de eigenaar vooral in het begin veel geinvesteerd. De begroting van City bestaat voor 80% uit inkomsten uit tv rechten en Westere sponsorinkomsten. City kan nu zelf sponsoren aantrekken en geld verdienen om transfers te betalen

10 juni 2023 om 18:50

@silvacity - Ik vind wel dat je het hier iets mooier probeert te maken dan het is. City wordt oa. gesponsord door Etihad Airways, een, Experience Abu Dhabi, Emirates Palace Mandarin Oriental, Aldar, Masdar, First Abu Dhabi Bank en dat is alleen nog maar VAE. Ook worden ze gesponsord door niet zo jofele bedrijven als Unilever. Da's ook gewoon indirect die eigenlijke eigenaar. Niet om City te bashen of zo hoor, maar onderaan de streep is het gewoon een aanziensprojectje van de VAE. Uiteraard beperkt enkel dat zich niet tot de verdere identiteit van City, maar het speelt er absoluut een relatief grote rol in.

11 juni 2023 om 00:40

Man City heeft 47 sponsoren e uiteindelijk zijn de sponsoren uit VAE max 20% op de begroting. Man City is als football brand meer waard geworden. Zeker nu ze ook e CL hebben gewonnen en Europees weer meer aandacht hebben gekregen. De missie en visie van de organisatie die City in handen heeft is winst maken en dan gaan ze ook doen als City ooit over 20 jaar wordt verkocht. Het gaat alleen maar meer geld waard worden

10 juni 2023 om 17:59

Als het speelgoed was waren ze juist wel komen kijken. Voor die lui is het gewoon een investering waar ze geld mee hopen te verdienen. De manager van het district waar de AH waar ik werk zich bevindt komt ook niet bij ons langs om te kijken of ik de vakken wel goed vul.

10 juni 2023 om 18:29

Correct de grote bazen, komen je niet een schouderklopje of dergelijke geven. Het enige dat telt is dat wat ze bezitten rendabel is. En zoals silva zegt, city draait nu vooral op geld dat ze zelf verdienen. Dus al dat geblabber hier altijd dat anti city of het niet gunnen is triest. City speelt mooi voetbal en daarvoor ga je naar het stadion. Niet het anti voetbal door 90min de bus te parkeren en te hopen op 1 goede counter. Als je dat leuk vind kan je beter een andere sport gaan volgen.

10 juni 2023 om 18:55

Mwa, op die manier maak je het wel mooier dan het is. Het fundament is gewoon de VAE en de centen die daar vandaan kwamen. Dat de club inmiddels zelf z'n geld kan verdienen, is niet meer dan logisch. Het zou een regelrechte schande zijn als dat nog niet het geval zou zijn.

Overigens is die speelstijl niet zozeer een identiteit van City, maar de visie van mensen die uiteindelijk ooit zullen vertrekken. Begrijp me niet verkeerd; de club voert technisch gezien een uitstekend beleid en verdient daar absoluut credits voor. Laat ik dat wel even vooropstellen.

10 juni 2023 om 19:25

Dat klopt wat je zegt, maar het grotendeel hier op VZ zijn misgunners. En altijd hetzelfde onzinnetje dat ze bovenhalen. Geen enkele topclub is op zijn eigen groot geworden. Real via het koningshuis, barca ook via shaddy dingen hebben ook qatar geld gekregen. Utd kreeg in de jaren 90 bizar veel geld binnen via via. Maar hey al die succesfans die beweren dat het niet waar is. Ik ga al heel lang kijken naar city, van voor de tijd ze werden overgenomen. Ik heb ze in de championship zien spelen, PL zien spelen CL tegen barca allemaal in het stadion. Hoeveel succesfans hebben hier hun clubje al vaak zien spelen? Maar wel bashen op city, maar zelf eens in de spiegel kijken dat toen de keyboard warriors niet. En hier hebben ze een grote bek, maar int echt wsl steve urkel look a like.

11 juni 2023 om 08:46

City draait op eigen geld haha. Het is niet alsof de Premier League je aanklaagt voor het overdrijven van sponsordeals en het verbergen van de werkelijke herkomst van gelden. Je verkoopt nog geen 800k shirtjes per jaar maar zogenaamd heb je de grootste commerciële inkomsten in de premier league. Hou jezelf niet voor de gek

11 juni 2023 om 10:56

City heeft net als PSG heel veel fans die al jaren naar wedstrijden gaan. Zelfs toen ze nog op lagere niveuas speelde. Vooral als er iets gewonnen wordt komen ze dat in groeiende getallen vertellen. Maar als deze clubs (met al die trouwe fans) gehuldigd worden staan ze voor anderhalve man en een paardekop. Met zoveel supporters in hart en nieren begrijp je ook niet dat er iedere week zoveel lege stoeltjes in dat stadion zijn.
Niemand bij de huldiging, niemand in het stadion, kennelijk zit hun fanbase liever op VZ.

11 juni 2023 om 11:18

@Utd Geen enkel topteam moet het van shirtjes of stadion bezoekers hebben. Het overgrote deel komt van de tv rechten en de shirt sponsoren en sponsor partners. City heeft een omzet van 700m, waarvan hooguit 20% vanuit sponsoren uit het midden-oosten komt. De overgrote deel van de 47 sponsoren zijn de Puma's en Nissan's van de wereld. In het begin had City als football brand die aantrekkingskracht nog niet en waren de sponsoren uit het midden-oosten een veel groter deel van de omzet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren