Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lisandro Martínez bedolven onder complimenten door illustere voorganger

Laatste update:

Jaap Stam is uitermate tevreden over het debuutseizoen van Lisandro Martínez in het shirt van Manchester United. Volgens de voormalig centrumverdediger kende de Argentijn inderdaad wat aanpassingsproblemen in Engeland, maar was de stijgende lijn al snel waarneembaar. In de optiek van Stam is er ondanks de aanwezigheid van de VAR nog steeds behoefte aan agressief spelende verdedigers als Martínez.

"Ik vind dat Martínez het heel goed heeft gedaan", is Stam maandag in een interview op de website van Manchester United zeer complimenteus richting de voormalig Ajacied. "Hij moest begin vorig seizoen natuurlijk even wennen aan de Premier League en de tegenstanders. Maar daarna heeft hij louter goede prestaties afgeleverd. Martínez is rustig aan de bal en weet ook steeds de vrije man op het middenveld te vinden. Met zijn passes is hij ook met sprongen vooruitgegaan."

"In verdedigend opzicht is hij niet de grootste, en daar is ook de nodige discussie over geweest", brengt Stam in herinnering dat analist Jamie Carragher vorig jaar vraagtekens zette bij de lengte van Martínez (1.75 meter lang). "Maar in de persoonlijke duels is hij erg slim en Martínez gebruikt zijn lichaam ook altijd zo goed. Ook zijn positionering is indrukwekkend en hopelijk kan hij dat nu hij weer fit is, wederom laten zien. Hij heeft bij kwetsbare momenten wel de hulp nodig van zijn teamgenoten, maar dat geldt denk ik voor elke speler."

VAR
Stam, tussen 1998 en 2001 actief op Old Trafford, kijkt in het interview ook naar de verschillen tussen zijn actieve periode en hoe verdedigers anno nu spelen. "Je weet dat de VAR er is, dus kan je eigenlijk niets meer doen", zegt de inmiddels 51-jarige Stam met een lach op zijn gezicht. "Je komt er in ieder geval niet meer mee weg, zoals vroeger. Je kan nog altijd wel iemand een tik geven of vastpakken. Maar met de VAR en alle camera's blijft niets onopgemerkt. Agressie moet je dus op een goede manier gebruiken, dan kan je er als verdediger nog steeds voordeel uit halen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

“ in een interview op de website van Manchester United”

Vanaf dit punt weet je natuurlijk al dat dit stuk totaal niet objectief zal zijn. Wel heel jammer want als Jaap Stan onafhankelijk kon spreken had ik het heel interessant gevonden.

Wel vind ik dat Martinez alles in huis heeft om een wereldtopper te worden. Ik zou het mooi vinden als hij steeds belangrijker kan worden voor United. Het begint ieder geval mee om geen blessures op te lopen, zolang dat blijft gebeuren gaat hij de criticasters ook niet voor hem winnen.

17 juli 2023 om 22:10

Stam heeft bij Manchester United gespeeld en is sowieso nog een grote fan, dus dat het niet objectief was, kon ik je vanaf het begin al vertellen. Wel heeft hij gelijk in alles wat hij zegt.

Ik denk dat zijn toekomst bij United 1-op-1 zal lopen met de stabiliteit van de ploeg. De nadruk op afgelopen seizoen lag veelal op verdedigende taken, zodat de ploeg met weinig scorend vermogen toch maximaal resultaat wist te behalen. Ze scoorden weinig, maar het was ook zeker lastig om tegen ze te scoren.

Echter moeten Ten Hag en dus Martinez niet een seizoen hebben als de voorgangers hebben gehad waarin het dus ook opeens de verkeerde kant op kan gaan. Kijkend naar de selectie is zo'n jaar nooit ver weg. Dit United is enkel effectief zolang het vertrouwen hoog is. Nu denk ik wel dat het met de mentale weerbaarheid van Martinez goed zit, maar op het moment dat anderen zijn zwakheden niet kunnen compenseren en hij dat van anderen niet, wordt het een probleem. Dan maakt het niet meer uit hoe goed of slecht je bepaalde dingen kunt. Ziet de ploeg er slecht uit, zie je er als verdediger ook slecht uit.

17 juli 2023 om 22:30

Dat ze weinig scoorden lag echt veel meer door gepruts in de aanval. Ik zag pas dat united bijv net zoveel grote kansen had gehad als arsenal. Lijkt er dus op dat ze de bal dus ook prima naar voren konden krijgen.

18 juli 2023 om 13:31

@ironmanutd - Tja, dat is wel gewoon een kwaliteitsdingetje. Ze hebben met Rashford maar 1 speler die de top van de Premier League aankan voorin. Dan heb je nog Bruno Fernandes, maar die hapert (wellicht door z'n huidige rol) ook in z'n rendement. Sancho is het gewoon niet, Antony evenmin en Martial heeft hoge pieken, maar nog meer diepe dalen. Een echte spits loopt er momenteel ook niet rond.

18 juli 2023 om 14:08

Ja ik wilde daarmee alleen aangeven dat de nadruk niet bovengemiddeld veel op verdedigen lag.

18 juli 2023 om 08:32

Het probleem van de voorgaande jaren was, was dat de selectie weinig tot geen winnaarsmentaliteit had. Spelers als Maguire (aanvoerder) Fred SMT hebben. De kwaliteiten niet en konden het ook niet opbrengen de boel op te peppen. Met spelers als Casemiro Antony (vind ik dan) en dus ook Martinez zag je die mentaliteit wel terug. Juichen bij geweldige belangrijke tackels, elkaar oppeppen... dan gaan spelers als Bruno Dalot Shaw Varane Antony ook meer in mee. Voorheen had alleen Bruno die mentaliteit. Dat is te weinig en is er dan snel een terugval te zien. Nu zal det anders zijn met deze spelers in de selectie. Ik zie die terugval niet zo snel gebeuren. Juist door die mentaliteit kunnen ze alsnog een wedstrijd over de streep trekken als het voetbal niet loopt.


De PL is ook niet meer zoals voorheen waar veel lange en hoge ballen ingepompt worden. Er wordt nu meer gevoetbald en heeft Martinez zijn lengte niet nodig. Zeker met deze speelstijl door verder naar voren te spelen mag de spits het kopduel wel winnen van Martinez. Met een snelle Shaw Varane en Dalot hallen ze die evt doorkomende snelle spits wel in.

Wat een mooie aankopen zaten er toen nog tussen.

United speelde met defensieve intenties afgelopen seizoen. Dan is het voor een verdediger wat eenvoudiger dan bijvoorbeeld de verdedigers van Arsenal en City die veel hoger staan of de verdedigers van Liverpool die in een gegenpressing systeem spelen. Heeft het degelijk gedaan, maar ik ben wel benieuwd hoe die zich aankomend seizoen gaat manifesteren.

18 juli 2023 om 13:33

Martinez heeft wel het voordeel dat hij aan de bal ook sterk is. Ik denk dus wel dat hij in een ander systeem ook prima tot zijn recht komt. Sommigen doen wel net alsof ze Sergio Ramos aan het werk zien, maar Lisandro Martinez is misschien wel een beetje onverwachts toch iemand die United wat sterker maakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren