Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lionel Messi wil nog niet denken aan speciaal affiche op WK met Argentinië

Laatste update:

Lionel Messi staat op het WK in Qatar mogelijk voor een bijzondere wedstrijd. De 35-jarige superster van Paris Saint-Germain kan in de achtste finale mogelijk Frankrijk treffen, het land door wie Argentinië op het WK in 2018 werd uitgeschakeld in de achtste finale (4-3). In dat geval moet één van de twee landen als eerste in de groep eindigen in Qatar en het andere land als tweede. Messi wil echter nog niet denken aan de knock-outfase van het toernooi en richt zich voorlopig alleen op de openingswedstrijd tegen Saoedi-Arabië.

Argentinië eindigde op het WK in Rusland als tweede in de groep. De ploeg van toenmalig bondscoach Jorge Sampaoli speelde gelijk tegen IJsland (1-1) en verloor van Kroatië (0-3) voordat Messi zijn land tegen Nigeria (1-2) naar de achtste finale schoot. Omdat Frankrijk vrij eenvoudig door haar groep kwam en als eerste eindigde, kwamen de landen elkaar al in de achtste finale tegen. In een knotsgekke wedstrijd – waarin Argentinië nog op 1-2 voorsprong kwam – ging Frankrijk uiteindelijk door naar de kwartfinale (4-3 winst).

Het betekende het einde van de WK-droom van Messi in 2018, die deze winter voor het laatst te bewonderen zal zijn op een mondiaal eindtoernooi. De zevenvoudig Ballon d’Or-winnaar bekijkt het WK van wedstrijd tot wedstrijd en denkt dus nog niet aan de knock-outfase. “Je moet nadenken over het eerste duel en je moet beginnen met een overwinning. Het is essentieel om een goede start te hebben en om drie van de drie groepswedstrijden te winnen”, begint Messi in gesprek met Olé. La Pulga beseft dat een WK onvoorspelbaar is. “Vandaag zeggen we dat het zo en zo is, en dan gaat het morgen opeens compleet anders.”

“In 2018 stonden we, voor we überhaupt vertrokken, al op de eerste plaats en keken we naar wie we konden treffen in de knock-outfase. Uiteindelijk ging alles anders”, gaat Messi verder. “Op een WK gebeuren altijd dingen die je niet kunt voorspellen en die ‘vreemd’ zijn. We moeten alleen maar aan de eerste wedstrijd denken.” Argentinië wordt door analisten voorzichtig bij de kanshebbers op de titel geplaatst in Qatar. Messi wil de verwachtingen temperen, maar ziet wel overeenkomsten met het team van 2014 dat in de finale van Duitsland verloor (1-0). “Ik zie veel gelijkenissen tussen deze groep en die van 2014. Zowel dit team als die van destijds zijn sterke groepen met een goede mentale geest.” Naast Saoedi-Arabië treft Argentinië ook Mexico en Polen op het WK.

Is Argentinië een kanshebber op de titel in Qatar?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze kunnen zich idd eerst beter richten op de groepsfase want het heeft wel eens vaker de neiging om vierkant te draaien als het er op aankomt. Nu ook weer een uitstekende aanval maar die verdediging word ik niet wild van.

12 november 2022 om 13:32

Als team staan ze echter wel heel goed waardoor er minder druk komt op die verdediging. Ik ben echter wel heel benieuwd hoe het nu gaat lopen zonder Lo Celso. Die man was toch wel erg belangrijk voor het spel van Argentinië en zeker een verdedigende motor op het middenveld. Dat gaat een groot gemis worden en zie niet zo snel in hoe ze hem goed gaan vervangen, vergelijk het met een blessure voor Frenkie de Jong bij ons.

12 november 2022 om 16:50

Oprechte vraag, ik lees dit vaker dat mensen vinden dat de verdediging niet zo goed is, maar met Martinez en Romero staat er toch een prima blok? Tagliafico op links ook niet verkeerd en op doel staat een goede keeper. Zie jij dat anders?

12 november 2022 om 20:19

Ik ben inderdaad misschien wel wat voorbarig geweest want dat zijn geen verkeerde namen. Misschien zat ik nog te veel met het vorige wk in mijn hoofd waar er wel heel veel geklungeld werd. Ik vind wel dat er niet vaak lange constantes in de opstellingen zitten, daarmee bedoel ik dat ze bv nu Martinez hebben maar dat is ook een keeper van een zekere leeftijd maar die qua interlandcarrière nog vrij weinig ervaring heeft. Daarvoor hadden ze Romero die jarenlang onbetwist was terwijl die vrijwel nooit speelde in clubverband en daartussen wisten ze het ook niet echt met Caballero die ze dan tevoorschijn haalden voor 2018 en hem dan slachtofferden na een flater. Armani dan is geen sléchte keeper maar ook geen wereldkeeper, is ook al een oudje en moest spelen bij gebrek aan beter. Met Martinez en Tagliafico hebben ze wel bijtertjes maar het lijkt me toch afwachten wat het wordt als alle ogen erop gericht zijn. Maar ik geef wel toe dat dit alles wel subjectief is van mijn kant.

12 november 2022 om 20:46

Dibu Martínez heeft 17 wedstrijden voor Argentinië gekeept en heeft pas 5 goals tegen gekregen en nog nooit verloren. Molina is een goede rechtsback voor dit team, maakt de meeste km van het hele team en is verdedigend betrouwbaar. Cuti Romero is wanneer fit één van de beste verdedigers van de wereld, naar mijn mening. Is verdedigend ijzersterk en heeft een goede inspeel pass. Otamendi is de leider achterin en is al 2 jaar foutloos bij Argentinië, haalt onwijs veel weg en bepaalt het tempo van de opbouw. Acuña is een hele belangrijke schakel in het team met zijn opkomende kwaliteiten en kan ook prima een man uitschakelen. Dan heb je met Montiel, Pezzella, Licha Martinez en Nico nog zeer betrouwbare back ups. Al met al zit het achterin juist heel erg goed in elkaar

12 november 2022 om 23:17

Dank voor de opheldering, was benieuwd!

164 interlands, 90 goals en 50 assists. Vier keer de finale van de Copa gehaald, deze een keer gewonnen (eerste Copa in 28 jaar voor Argentinie) en ook nog eens een WK-finale gehaald. Twee keer uitgeroepen tot Speler van het Toernooi op de Copa en een keer tot Speler van het Toernooi op het WK. Nu onderdeel van een team dat 37 interlands ongeslagen is en daarmee mogelijk een internationaal wereldrecord gaat verbreken. Wat zou het toch mooi zijn als hij dan de kroon kan zetten op zijn werk met een wereldtitel. Na de groepsfase lijken Denemarken, Nederland, Brazilië en Frankrijk op zijn pad te komen. Een halve finale moet er dan minimaal inzitten. Argentinië is taai, stabiel en heeft met Messi en Lautaro twee doelpuntenmakers voorin. Niet de favoriet op basis van spelersmateriaal, maar wel een kandidaat als team.

12 november 2022 om 13:34

Ze gaan niet winnen van Nederland, zeker niet zonder Lo Celso.

12 november 2022 om 13:37

Ik zie Nederland niet scoren tegen een taai Argentinië, en zie Argentinië wel toeslaan met de klasse voorin.

12 november 2022 om 13:43

Messi vs Bijlow, ik weet waar ik mijn geld op ga zetten.

12 november 2022 om 13:47

Nederland heeft toch gewoon een heel matig elftal. Ik snap niet hoe een iemand zelfs maar het idee heeft dat dit elftal ver komt. Matige doelman, linksbacks die te droevig voor woorden zijn en een aanval waar Depay de beste is en dat is een Europese subtop spits.

12 november 2022 om 14:07

Messi vs Blind 😜

12 november 2022 om 14:16

Omdat jij geen verstand hebt van voetbal. Les 1: een team bestaat niet uit 11 individuen maar een teambelans is veel belangrijker. Depay levert vrijwel altijd in Oranje, wordt misschien wel topscorer aller tijden van Oranje. We staan 8ste op de wereldranglijst, we hebben België 2x verslagen, ongeslagen onder van Gaal, maar nee hoor, we zijn volgens 'kenner' Korenaar een 3e klas amateurteam met prutsers.

12 november 2022 om 14:47

@consy, er komt helemaal geen Nederland vs Argentinië. Wij winnen op 21 november van het traag spelende Nederland. Nederland gaat de groep niet eens overleven. Ecuador gaat die 2e wedstrijd niet verliezen van NL. Senegal wordt wereldkampioen!

12 november 2022 om 14:47

Lo Celso is bijna de nieuwe Maradona. Zeker een prima speler van Villareal, maar we moeten niet gaan doen of die buitencategorie van de Europese top is

12 november 2022 om 15:16

Japie_krekel

Het was zeer zeker vervelender geweest als De Paul geblesseerd was geraakt, maar Lo Celso is wel degelijk een van de sterkhouders maargoed het was te verwachten dat er spelers het Wk zouden gaan missen en helaas geldt dit ook voor Argentinië, is nu niks meer aan te doen en ze moeten er maar mee dealen.

12 november 2022 om 15:21

Hij zal zeker gemist worden idd, maar imo moet WK succes voor Argentinie niet alleen afhangen van Lo Celso

12 november 2022 om 15:22

Consy

Net als in 2014 is Nederland vs Argentinië gewoon 50/50, maar als ik Nederland soms zie struggelen tegen al die andere landen vraag ik me af of ze uberhaupt wel tegen Nederland gaan uitkomen.

12 november 2022 om 15:25

Japie_krekel

heb de podcast van Scorito beluisterd over de groepen van A tot H maar hun verwachten toch dat Nederland en Argentinië in het goede gedeelte terecht komen na de groepsfase waar ik het volledig mee oneens ben.

Verwacht wel dat Argentinië de kwartfinale wel gaat halen maar ik zie ze geen wereld kampioen worden als ik heel eerlijk ben, ik hoop het natuurlijk wel maar we moeten ook realistisch blijven want het kan ook zomaar afgelopen zijn bij een 50/50 wedstrijd tegen bijvoorbeeld Nederland of Frankrijk

12 november 2022 om 16:29

Ik gun Argentinie het wel en ze zijn zeker niet kansloos voor de titel maar ik zie ze niet als topfavoriet

12 november 2022 om 13:52

Ik denk dat het eerder julian alvarez gaat zijn dan lautoro mochten ze willen winnen.

12 november 2022 om 13:57

Gaat niet in de basis starten denk ik. Martinez, Montiel, Otamendi, Romero, Acuna, De Paul, Paredes, Guido/Enzo, Di Maria, Messi en Lautaro.

12 november 2022 om 14:14

Molina > Montiel

12 november 2022 om 14:30

Denk dat het tegen Saudi Arabië wel eens Paredes, De Paul en Messi in een vrije rol kan worden met daarvoor Di Maria, Lautaro en Nico Gonzalez. Waar tegen Mexico waarschijnlijk Enzo of Guido speelt en Gonzalez op de bank begint

12 november 2022 om 14:33

Die MVP prijs op het WK was natuurlijk wel onterecht. Robben was de absolute uitblinker in 2014.

12 november 2022 om 15:06

Dan moet je toch wel de minstens de finale hallen om die prijs te winnen anders had je hem net zo goed aan james rodriguez kunnen geven..

12 november 2022 om 15:18

Als je door een Nederlandse bril kijkt lijkt het inderdaad zo dat Robben hem meer verdiende, snap nooit hoe mensen door zo'n gekleurde bril kunnen kijken.

12 november 2022 om 18:18

Bedoeld hij geen 2018?

12 november 2022 om 20:27

Ericvanloo of je kan ook een beetje minder zelfhaat hebben? Denk je dat wij de enigen waren die dat riepen? Hele wereld was verbaasd dat Messi de prijs kreeg en niet Robben

12 november 2022 om 15:28

Ik blijf er maar om lachen dat Messifans blijven geloven dat het Messi was die Argentiniã« naar de WK-finale heeft geschoten.

Messi's bijdrage aan het team was na de 8ste finale wedstrijd tegen Zwitserland 0,0. Niet een keer gescoord of überhaupt een assist gegeven tegen Belgiã«, Nederland en Duitsland. En dan kunnen we weer gaan praten over ''succesvolle dribbels'' of ''key paasjes'' maar dat zijn voor mij onzinstats om de realiteit te verbergen. Feit is dat Messi op de groepsfase na helemaal niet schitterde op dat WK. En die prijs voor beste speler van het toernooi was natuurlijk een aanfluiting. Daar was het merendeel van de voetbalwereld het wel over eens na die finale.

De echte bepalende spelers van dat WK voor Argentiniã« waren Mascherano en Di Maria. Die 2 waren zo ongelooflijk belangrijk in de knock-out stage.

12 november 2022 om 16:56

Amen. Messi was dat WK (op 1 individuele actie tegen Iran na en een goede pot tegen Nigeria) enorm teleurstellend.

Di María slaapt iedereen op maar die was echt enorm belangrijk voor ze

12 november 2022 om 17:08

Het is helaas de waarheid. Ik heb niks tegen Messi, maar ik heb wel iets tegen onnodig krediet gaan geven aan spelers die het op dat moment eigenlijk niet verdienden.

En helaas gaat ook de media hier in mee.

12 november 2022 om 17:27

Het zijn statistieken om duizelig van te worden. Ik hoop dat Nederland ze niet treft!

Sampaoli kwam het meest in de buurt wat betreft Frankrijk uitschakelen. Toen was het elftal behoorlijk onsamenhangend. Volgens mij stond Pavon toen in de basis. Hopelijk wordt het gewoon Denemarken-Nederland-Brazilië en Duitsland. Wat hoop ik dat het lukt.

12 november 2022 om 15:21

Hakimziyech22

Zou toch een enorm zware opgave zijn voor Argentinië om te winnen van Denenmarken die een dark horse zijn en net als Zwitserland in 2014 zomaar Argentinië kan uitschakelen, (of Frankrijk) Nederland Brazilië en dan Duitsland -.- zou echt ziek zijn mocht hij hem zo winnen dan is er geen enkel argument meer, al denk ik dat Argentinië ondanks dat ik natuurlijk hoop op een finale er eerder gaat uitvliegen maar ik laat me graag verassen. Goede teamspirit is toch van levensbelang, daatom denk ik dat ook Nederland enorm gevaarlijk gaat zijn dit Wk en ik hoop dat Argentinië hun ontloopt.

12 november 2022 om 15:34

Plek 2 zou beter zijn qua speelhelft, maar dan wordt het waarschijnlijk meteen Frankrijk. Denemarken is inderdaad een heel goed elftal. Maar daar moeten ze van kunnen winnen. Bij deze groep heb ik het gevoel dat ze de 50/50 wedstrijdjes eruit kunnen slepen. Ze zijn het best ingespeeld van alle teams en hebben ook de juiste leiders. Nederland moet je kunnen hebben, Brazilie wordt wel echt taai. Ik zet in op een halve finale.

12 november 2022 om 19:34

Dat zou al een hele mooie prestatie zijn mochten ze de halve finale halen

Het zal jullie niet verbazen dat als Nederland hem niet wint, ik hem maar aan 1 ander gun. Wat een bekroning voor een buitengewone carrière zou dat zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren