Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Lequincio Zeefuik gaat flinke stap omhoog maken binnen de Eredivisie’

Laatste update:

Het is zeer de vraag of Lequincio Zeefuik het seizoen afmaakt als speler van FC Volendam. De aanvaller heeft zich in de kijker gespeeld bij verschillende clubs uit de Eredivisie en lijkt de voorkeur te geven aan AZ, zo schrijft Leon ten Voorde namens TC Tubantia.

Ten Voorde volgt de verrichtingen rond Zeefuik op de voet, daar de spits ook in beeld is bij FC Twente om Manfred Ugalde op te volgen. Laatstgenoemde vertrekt op korte termijn voor een recordbedrag naar het Russische Spartak Moskou.

Zeefuik was een van de namen die al snel in beeld kwam bij FC Twente. De spits is bezig aan een sterk seizoen bij Volendam en maakte indruk door op fraaie wijze te scoren tegen sc Heerenveen, Feyenoord en Heracles Almelo.

Het lijkt enkel nog de vraag of Zeefuik deze winter of komende zomer naar AZ vertrekt. De aanvaller heeft een contract dat over een paar maanden afloopt bij Volendam, wat maakt dat de nummer voorlaatst van de Eredivisie nu nog iets aan hem kan verdienen.

Zeefuik, die het broertje is van Género en Deyovaisio Zeefuik, kwam in 2017 in de jeugdopleiding van Volendam terecht. Bij zijn debuut in het eerste was hij 16 jaar en 150 dagen, wat hem de jongst scorende debutant in het betaald voetbal maakt sinds Henk Vos namens RBC in 1984.

Dit seizoen was Zeefuik in zestien wedstrijden in alle competities namens Volendam goed voor drie treffers en een assist. In totaal kwam de sterke centrumspits sinds 2020/21 in 47 wedstrijden in het betaald voetbal tot zeven goals en een assist.

Voorgesorteerd
Volendam lijkt al te hebben voorgesorteerd op een vertrek van Zeefuik. De club uit het vissersdorp maakte woensdagavond de komst van Vivaldo Semedo bekend. De achttienjarige spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Udinese.

Semedo heeft een Portugees paspoort en vertegenwoordigde zijn land in diverse jeugdelftallen. De 1,92 meter lange aanvaller - die ook beschikt over de Angolese nationaliteit - maakte afgelopen seizoen namens Udinese zijn debuut in de Serie A.

Is dit een slimme zet van AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Spelers kiezen toch altijd voor AZ wanneer ook Twente belangstelling heeft. Er zijn duidelijk nog veel stappen te maken voor de club uit Enschede.

25 januari 2024 om 23:42

Daarnaast komt hij uit Amsterdam, speelt nu in Volendam en lijkt het mij dus ook waarschijnlijk dat hij lekker in het Westen wil blijven wonen. Ik geef hem wat dat betreft met zijn leeftijd geen ongelijk. Wel jammer dat we nu een optie minder hebben. Benieuwd of het nu Ohio of Boadu gaat worden. De geruchten over Sydney van Hooijdonk geloof ik niet, dat moet je met Sem Steijn in je elftal ook helemaal niet willen.

25 januari 2024 om 23:59

Twente gaat waarschijnlijk voor een Duitser die bij werder speelt. Althans staat hij ook op de lijst.

26 januari 2024 om 07:04

Toch niet Woltemade?

26 januari 2024 om 07:32

Sander, ik ken hem niet, maar uit je reactie leidt ik dat het weinig is. Kun je wat meer over hem vertellen?

26 januari 2024 om 08:43

Ik snap niet dat Ajax Zeefuik niet haalt in plaats van Rijkhof. Ajax komt in jong Ajax een spits te kort, Akpom staat in de belangstelling van Lille en de kans is groot dat Brobbey in de zomer gaat vertrekken. Zeefuik is lang en ook fysiek sterk. Waarom niet kijken of er in hem niet potentie zit om de nieuwe spits van Ajax te worden. Mocht het niks worden dan kan Ajax hem altijd wel weer verkopen voor 500.000. Ik zie dit toch als een gemiste kans als men hier geen werk van maakt.

26 januari 2024 om 09:31

@spettersson,

lijkt me geen al te best plan. Ten eerste is het totaal niet aan de orde, maar als Ajax hem al zou halen dan is het beste dat hij het seizoen lekker bij Volendam afmaakt. Waarom zou die ervaring moeten opdoen in Jong Ajax? Alleen al daarom is een stap naar een Twente of AZ vele malen logischer, bij Ajax is die derde keus en voorlopig hoeft hij niet op al te veel speelminuten te rekenen, stagneert zijn ontwikkeling en heeft Ajax er ook niet veel aan. Dan kan Ajax over een paar jaar beter wat meer betalen aan Twente en een Zeefuik binnen halen als directe concurrentie voor in de basis.

26 januari 2024 om 09:40

Voor hoever mijn geheugen terug gaat liep het nooit spaak tussen Sem steijn en van Sydney van Hooijdonk. Enkel tussen de 2 vaders. Nu zit er een neutrale trainer dus denk dat dit prima kan werken. Ik denk dat op basis van kwaliteit Sydney en Boadu de leukste namen zijn, maar dit betreft natuurlijk huur en niet koop.

26 januari 2024 om 09:57

Niet met je eens ninjakai. Hij zou tweede spits zijn omdat ik het niet zie zitten in Akpom en die wat mij betreft verkocht kan worden aan Lille. Dan is hij de spits achter Brobbey, die zeker niet alles volledig zal gaan spelen en kan hij ook vlieguren maken in Jong Ajax. Met zijn 1,92 voegt hij iets toe wat nu niet in de selectie zit. Gaat hij eerst naar AZ en breekt hij daar door, moet Ajax er later 10 miljoen plus voor gaan betalen. Ajax slaagt er nu niet in om Rijkhof tegen een aanvaardbaar bedrag te halen en dan zou ik nu direct doorschakelen naar Zeefuik.

26 januari 2024 om 12:05

Ik denk dat Rijkhoff zich al iets meer bewezen heeft dat Zeefuik. Die jongen heeft 3 doelpunten gemaakt dit seizoen en kan beter een stap maken naar een club waar hij aan spelen toekomt, niet. Dat zal bij Ajax niet zo zijn. Het was ook niet voor niets dat Zeefuik het grootste gedeelte van het seizoen op de bank zat bij Volendam; het is een jongen die (logisch) nog veel moet leren.

We moeten Zeefuik nou niet groter maken dan hij is.

26 januari 2024 om 00:31

Laat maar mooi naar Alkmaar gaan, op dit moment echt nog geen versterking voor Twente.

26 januari 2024 om 01:09

Lijkt me dat zo'n jongen gehaald zou worden om op termijn de eerste spits te vervangen. Het hoeft dan niet meteen een versterking te zijn voor het eerste toch?
Wie heeft Twente eigenlijk achter Ugalde?
Zeefuik lijkt me in potentie een hele goeie voor Twente eigenlijk.

26 januari 2024 om 03:16

Ricky v Wolfswinkel

26 januari 2024 om 08:04

Ze hebben alleen van Wolfswinkel en die is in mijn ogen niet goed genoeg meer voor de basis. Dus zul je een goede vervanger voor Ugalde moeten halen die er meteen staat, dat is dus geen Zeefuik.

26 januari 2024 om 08:15

Ook niet als 2e spits nu Ugalde weg is?

26 januari 2024 om 08:32

Imo wel goed genoeg als vervanger v Ugalde Migi. Vind Ricky meer een killer dan Ugalde was. Ugalde bracht echter zoveel vuur in het spel dat we dat wel gaan missen. Achter V Wolfswinkel is er echter niets dus er zal wat moeten komen.

26 januari 2024 om 12:07

Ik denk dat dit realistisch is. Mensen doen net alsof Zeefuik het nieuwe wereldwonder is, maar die jongen zat niet voor niets grotendeels op de bank bij Volendam. Kan beter een stapje lager gaan dan Az/ Twente denk ik.

Voor Twente lijkt S. van Hooijdonk me een goeie optie. Heeft bij Heerenveen laten zien te kunnen scoren. En mag vertrekken bij Bologna. Alleen kan wellicht nog iets te duur zijn.

26 januari 2024 om 06:26

Is toch ook niet zo gek. Twente presteert nu 2 jaar goed, AZ is al een jaar of 10 een constante in de top 4. Twente komt er wel als het zo door blijft gaan.

26 januari 2024 om 08:19

Idd AZ presteert al jaren goed. De stap naar buitenland is AZ ook een goede springplank.

Alleen, bij AZ staat er een topscorer op zijn positie. Die wellicht weg gaat komende zomer. Daarnaast Twente vind ik op dit moment veel volwassener dan AZ. En je bent gelijk 1e spits. Wellicht betaalt AZ beter geen idee.

26 januari 2024 om 08:44

Als ik Zeefuik was zou ik nu voor Twente kiezen. Komende half jaar speelt Pavlidis nog bij AZ, daarnaast voelt AZ zich al enkele jaren te groot om spelers naar de top 3 te laten vertrekken. Tenminste, de transfersommen zijn al te hoog en AZ voelt zich concurrent dus wil niet aan de top 3 verkopen, waar Twente weliswaar stevig ondergandelt maar dit nog wel toelaat.

Jammer, gaat mn absolute hidden gem in Scorito voor slechts €500.000. Aanrader mensen mocht hij toch blijven!

26 januari 2024 om 07:19

Haha, dat dacht ik ook. Was echt een koopje. Op naar een waardige vervanger dan maar. Succes iig!

Valt echt op. Goede spits, kan zeker een vervanger zijn voor pav

AZ haalt meestal spelers die daadwerkelijk restwaarde hebben. Mocht deze jongen daadwerkelijk naar AZ gaan, is dat wederom het bewijs van hun logische,realistische beleid. Plus een stap hogerop voor de speler zelf. Alleen maar positief.

Nee inderdaad. Als ik hem was zou ik als spits ook vooral naar AZ gaan waar de topscorer van de Eredivisie rondloopt. Dan zou je toch juist naar Twente gaan. Iets minder druk, en een grote kans eerste spits te worden.

26 januari 2024 om 06:07

Je gaat toch niet op de korte termijn denken? Die topscorer zal ook niet lang meer bij Az voetballen. 3 keer raden wat er dan gebeurt.

Zou ook een slimme aankoop zijn voor de top van NL! Bezit voldoende potentie.

26 januari 2024 om 06:39

Hij zal zelf ook kans op speeltijd willen. Bij PSV en Feyenoord is de spitspositie al dubbel bezet. Bij Ajax staat Brobbey op 1, hebben ze Akpom nog en zijn ze bezig met Rijkhof. Bij AZ en Twente is er waarschijnlijk meer kans op minuten. De potentie is er wel maar de stap naar de top zou te groot zijn

Ik kijk nooit Volendam, maar tegen ons en de week erna maakte hij echt twee zeer mooie en technische goals. Past niet echt bij zijn postuur, want hij is echt een reus qua verschijning.

Heel veel mensen hier die denken dat dit een goede spits is hebben alleen zijn doelpunten gezien van de afgelopen 3 wedstrijden.

Zelf ben ik ongeveer al 15 jaar lang seizoenskaart houder bij fc Volendam en ik kan je veilig vertellen dat ik in de afgelopen 2 a 3 jaar dat hij meedoet nog nooit zo n slechte voetballer heb gezien.

Niemand snapte waarom hij steeds in het begin speeltijd kreeg boven bijvoorbeeld Blommensteijn of Beers die echt goed speelde.

Sinds dit seizoen heeft die jongen wel degelijk stappen gemaakt. Al blijft het super raar ogen als hij op het veld loopt ik zie hem dan ook niet de absolute top bereiken. Maar misschien heb ik het fout en blijft hij zich wel degelijk door ontwikkelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren