Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Leicester City verslaat Koeman en droomt verder

Laatste update:

Leicester City heeft zondagmiddag een belangrijke stap richting het kampioenschap gezet. De sensatie van het Premier League-seizoen was met minimaal verschil te sterk voor Southampton; 1-0. Een treffer van Wes Morgan was afdoende tegen de spelers van manager Ronald Koeman. The Foxes hebben nu zeven punten meer dan nummer twee Tottenham Hotspur, met nog zes speeldagen te gaan. Southampton blijft zevende staan.

/

Morgan bewaarde zijn eerste doelpunt van het seizoen voor een van de belangrijkste wedstrijden van de voetbaljaargang. De halve misstap van Tottenham tegen Liverpool was voor Leicester City een uitgelezen mogelijkheid om de koppositie te versterken. Het team van Ranier startte positief aan de krachtmeting en domineerde in de eerste 25 minuten. Daarna liet ook het bezoek zich gelden. Een inzet van Sadio Mané leek de 1-0 te gaan betekenen, maar Danny Simpson was er tijdig bij om Kasper Schmeichel te hulp te schieten.

Schmeichel maakte daarna indruk door een eveneens indrukwekkende poging van José Fonte over zijn doel te werken. Luttele minuten later sloeg Leicester toe. Na voorbereidend werk van Christian Fuchs was Morgan attenter dan Jordy Clasie en kopte hij het leer achter Fraser Forster; 1-0. Vlak na rust maakte Southampton een weifelende indruk, maar de ploeg van Ranieri wist niet van de onachtzaamheid te profiteren. In de 59e minuut kwam Southampton goed weg. Fonte onderschepte middels een sliding een pass van Danny Drinkwater richting Jamie Vardy, maar de bal ging richting zijn eigen doel. Forster kon het leer nog vlak voor de doellijn onschadelijk maken en voorkwam daarmee erger leed.

De spanning in het King Power Stadium steeg aanzienlijk, daar Leicester City niet in staat was om de voordelige marge te verdubbelen. Na goed voorbereidend werk van Drinkwater en Vardy had Simpson op simpele wijze voor de 2-0 kunnen zorgen, maar hij stond toe dat Forster alsnog een tweede tegentreffer kon voorkomen. De kansen voor het team van Ranieri stapelden zich op: met een uitstekende tackle kon Virgil van Dijk voorkomen dat Vardy kon afronden en de clubtopscorer liet ook in de slotminuten een goede kans liggen.

Denk jij dat Leicester City kampioen van Engeland wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
3 april 2016 om 17:38

Voor de zoveelste keer met 1-0 winnen. Als het Chelsea was geweest hoorde je mensen alleen maar daar over. Vind ze absoluut niet zo indrukwekkend meer als eerst.

3 april 2016 om 17:43

Haha dat zeg je puur omdat je al voor Tottenham bent en jou club komt niet in de buurt van Leicester. Ze gaan dit jaar gewoon dik kampioen worden. Niemand had dit van te voren durven te dromen. Echt prachtig. Ze winnen gewoon van het grote geld.

3 april 2016 om 17:45

Hahahah kijk je een beetje met jaloezie naar ze. Chelsea pompt al jaren miljoenen als het geen miljarden zijn in en welke prijzen hebben ze gepakt voor zoveel geld.

25 punten voor op Chelsea. Dat is zeker heel indrukwekkend

3 april 2016 om 17:46

Ahahah was het gelijkspel gisteren pijnlijk?

3 april 2016 om 18:05

Ik vind je vergelijking met chelsea dramatisch. Kom op het is leicester, dan kan je toch ook niet verwachten dat ze prachtig voetbal op de mat leggen. Ze doen er alles aan om voor de grootste verrassing in jaren te zorgen.

3 april 2016 om 19:00

Dik? Nee dat niet. Moeten nog tegen West Ham en Everton in eigen huis en uit naar zowel Man United als Chelsea. Winnen ze er maximaal 2 van denk ik. Dus kampioen zijn ze zeker nog niet.

3 april 2016 om 19:17

Vergeet niet dat Tottenham en Arsenal ook niet alles gaat winnen. Arsenal moet bv. nog naar West Ham en Man. City en Tottenham krijgt ook nog wat lastige wedstrijden. Die gaan ook geen 6/7 wedstrijden winnen.

Nog vier wedstrijden moeten ze winnen en Leicester is gewoon kampioen! Is toch prachtig

3 april 2016 om 16:28

Ze staan al zo lang bovenaan, zou zonde zijn als het nu nog mis gaat. Hopelijk maken Tottenham en City ook nog fouten.

3 april 2016 om 16:39

City kan nooit meer kampioen worden. Die staan op dit moment, met nog 1 wedstrijd te goed, 15 punten achter op Leicester.

Denk dat Arsenal en Tottenham gezien hun speelschema ook nog genoeg punten gaan verspelen.

3 april 2016 om 16:46

Arsenal heeft een vrij simpel schema (al is City-uit wel lastig), alleen is de achterstand te groot om nog de titel te pakken.

Van Leicester en Spurs is het schema ongeveer even zwaar, maar Leicester geeft dit niet meer weg hoor.

3 april 2016 om 17:24

Arsenal zie ik uit bij City wel winnen. Ik maak me meer zorgen om die wedstrijd uit bij West Ham. Al zal dat weinig uitmaken want ik zie Leicester deze voorsprong niet meer weggeven.

3 april 2016 om 17:24

Ja maar dat is nou juist het probleem van Arsenal, ze weten vaak niet van de kleintjes te winnen. Gister dan wel van Watford, maar ze verspelen simpelweg te veel punten tegen de mindere ploegen om kampioen te worden.
Leicester weet dit seisoen van de kleintjes en de grotere ploegen te winnen..

3 april 2016 om 17:40

Flashpower1

Arsenal rolt elke kleintje probleemloos op en geeft ze een pak voor de broek als er géén druk op zit. Nu is de titel buiten ons bereik en ik ben er zeker van dat we een reeksje zullen neerzetten, waarschijnlijk halen we de Spurs nog in, maar de titel is weg.

Arsenal liet het afweten tegen de kleintjes toen ze nog om de titel speelden en er druk op zat. Ik ken die mentaal fragiele sukkels ondertussen al vrij goed, Arsenal is 1 van de meest voorspelbare clubs van Europa, als je wil gokken, gok op wedstrijden v Arsenal

3 april 2016 om 18:28

West Ham uit vind ik ook erg lastig, die zijn dit seizoen de reuzendoders

3 april 2016 om 18:35

Je maakt een grapje toch?
Watford, Swansea, Southampton 2x waarvan een afslachting, stoke, norwich, beker tegen sheff.
Allemaal punten verloren tegen de 'kleintjes'.

3 april 2016 om 19:02

Zie Arsenal het miss nog wel redden.
Leicester moet nog uit tegen Chelsea en United, thuis tegen West Ham en Everton. Zwaar programma dus

3 april 2016 om 19:03

De Roze Panter
En waarom verloren we van de kleintjes? Juist ja, we stonden aan de kop of er héél dichtbij en de druk was groot, Arsenal moést de titel pakken, Leicester en Spurs mochten. En Arsenal kan niet met de druk om.

Ze lieten het inderdaad afweten tegen de kleintjes, dat zeg ik toch ook? Ik denk dat je mijn reactie te haastig gelezen hebt.

Denk je dat het toeval was dat we de 2e helft van vorig seizoen en eigenlijk ook al een klein deel van de 1e seizoenshelft veruit de beste ploeg van de Premier League waren? Neen, Chelsea stond al 10 punten los. Arsenal rolt alle kleintjes op, zolang er geen druk op staat. Tegen Southampton, Watford etc dit jaar was de druk hoog en verloren we inderdaad veel punten.

3 april 2016 om 23:25

Arsenal is dit seizoen een trage starter, daarom zijn er veel punten verloren gegaan.

Juist de wedstrijden waarvan iedereen dacht:'die winnen we wel even' gingen verloren. Het lijkt eerder een bepaalde vorm van arrogantie.

In het eerste seizoenshelft werden wedstrijden op basis van een betere tweede helft gewonnen. Schade in de eerste helft bleef vaak beperkt door een magistrale Cech en wat geluk.

Tweede seizoenshelft werd er gewoon minder goed gespeeld. Maar echt het bezwijken onder druk a la 2007/2008 2009/2010 2013/2014 heb ik niet echt gezien. Wellicht bij Ramsey, the Ox en Giroud. Dat waren de spelers die te geforceerd speelden.

De wedstrijden met veel druk werden juist gewonnen/niet verloren.

3 april 2016 om 16:38

Het gaat wel erg spannend worden want ze hebben slechts 1 pot vd 6 waar je van kunt zeggen dat het makkelijk is en dat is swansea thuis, verder sunderland die strijdt tegen degradatie, west ham, manu, chelsea en nog een sterke ploeg. Vergeleken met spurs en arsenal een veel zwaarder programma. Zolang ze met 1-0 blijven winnen gaat het lukken

3 april 2016 om 16:41

Maar Tottenham moet ook nog tegen Man United en Chelsea en Arsenal tegen City en West Ham. Die hebben dus ook nog een lastig programma

3 april 2016 om 16:46

Van arsenal weet ik het zo niet maar ik vindt juist dat tottenham een zwaarder programma heeft. Leicester moet vooral nog tegen Chelsea, Man United en Everton... Tottenham moet nog tegen Chelsea, Man United en Southampton wat ik toch iets zwaarder inschat. Ik moet zeggen dat ik vrijwel zeker weet dat Leicester het gaat doen hoor.

3 april 2016 om 16:52

Volgend weekend wordt cruciaal. Verspeelt spurs dan punten en wint leicester dan is het gespeeld

3 april 2016 om 16:59

Fey, heb je uberhaupt pl gekeken? Leicester heeft west ham (die veel moeilijkwr is dan southampton) verder everton dat erg wisselvallig is maar ook erg lastig. Spurs heeft alleen chelsea en manu dat moeilijk zijn en dan southampton dat pittig is maar zeker haalbaar

3 april 2016 om 17:22

Stoke city uit ook nog voor Spurs. Heel lastig

Wat kan ik genieten van Fuchs. Heerlijk!

3 april 2016 om 16:28

Was hij het die hands in het strafschopgebied maakte of was dat Huth?

3 april 2016 om 16:31

Dat was Huth inderdaad

3 april 2016 om 16:31

Huth

3 april 2016 om 16:42

Was Huth, maar daar kon die niks aan doen. Die bal werd van een meter heel hard tegen hem aangeschoten.

3 april 2016 om 16:58

Het was toch Simpson

3 april 2016 om 18:00

Klopt

3 april 2016 om 18:00

@aangeschoten

4 april 2016 om 09:20

Ja, hij ook maar die ik bedoelde was van Huth die een voorzet blokkeerde.

haha het gaat gewoon gebeuren.. Leicester mag de helft van zijn wedstrijden verliezen, want ik ga er echt niet vanuit dat Spurs alles gaat winnen.

Heerlijk dit, dit team wordt gewoon kampioen

Oooh wat hoop ik toch dat het Leicester gaat lukken! Heerlijke ploeg om naar te kijken. Met lekker fris voetbal. Vardy en Mahrez zijn uiteraard toppers, maar ik vind Kante pas echt een fenomeen!

Mooie duik van Vardy! You watching, Van Gaal?

On:
Dit kan niet meer misgaan. Leicester is kampioen. Wanneer is de laatste keer dat een team in de Premier League zo vaak achter elkaar met 1-0 won?

3 april 2016 om 16:40

Kan niet meer misgaan? Kijk maar eens naar de overgebleven wedstrijden dan praat je wel anders. Maar 7 punten met 6 tegaan is geweldig

Ren nu maar rondjes, dikke.

Klasse Leicester, Cl moet toch binnen zijn. Fantastische stunt!! Gefeliciteerd Foxes

Het begint er steeds maar weer op te lijken dat dit sprookje wel eens een goede afloop krijgt. Tottenham zal niet meer langszij komen ben nu alleen bang dat Arsenal veel punten gaat goed maken.

3 april 2016 om 16:33

Arsenal moet alle wedstrijden winnen en dan komen ze op 79 punten. Leicester kan twee keer verliezen en een keer gelijk spelen en dan hebben ze ook 79 punten. Lijkt mij sterk dat Arsenal alles gaat winnen dus die worden dit jaar geen kampioen.

3 april 2016 om 16:41

Arsenal heeft wel een makkelijk schema op city na en zijn nu weer in form dus ik zie het wel gebeuren dat ze alles winnen.

3 april 2016 om 20:04

West-Ham uit en City uit zijn inderdaad de enige waarvan ik denk dat ze punten kunnen verliezen. Maar Arsenal wist het ook voor elkaar te krijgen om thuis van Swansea te verliezen op een cruciaal moment voor de titel dus deze "vorm" van Arsenal zegt vrij weinig. Zo win je overtuigend van watford en zo kun je klappen krijgen van de Hammers. Maar we het gaan het meemaken

Gewoon weer 1 - 0 waar je als Arsenal en Spurs supporter waarschijnlijk hoopt dat ze verliezen, mocht je de (vergezochten) hoop nog niet hebben opgegeven, winnen ze nu al 4 wedstrijden op rij met 1 - 0.. frustrerender kan bijna niet xD

Ja, die gaan het echt niet meer weggeven. Echt ongelofelijk dit. Het mooiste van alles is dat het vooral een teamprestatie is, terwijl velen dachten dat het team gewoon gedragen werd door Vardy en Mahrez.

Gun het Leicester van harte!

Geen mooie wedstrijd maar het tempo en de inzet van beide kanten maakte een hoop goed. Tadic is trouwens een zeer vervelend mannetje.

Volgende week tegen Sunderland, en de Spurs moeten tegen United. Daar is een grote kans om het gat nog groter te maken.

Gun het Leicester echt heel erg, maar wat worden ze geholpen door de scheids zeg. Gewoon een paar keer duidelijk hands gemaakt.

Ik gun het ze van harte.. Alleen Southampton had twee penalty's moeten krijgen.

Leicester heeft echt het geluk aan zijn zijde. Elke keer als de concurrentie punten laat liggen, lopen ze uit. Zelfs als de kans bestaat dat de concurrentie in kan lopen, grijpen ze dat niet aan.

Gun het ze het kampioenschap.
En gezien de schema's van Leicester en de Spurs, zie ik ze ook kampioen worden.
Spurs moeten volgende week al een topper spelen tegen United. Ik zie ze wel punten verspelen. Daar tegenover moet Leicester uit bij Sunderland. Ik denk dat ze dat winnen. Kan dus zijn dat ze volgende week weer uitlopen op Tottenham.

Hoop dat ze het vol kunnen houden.

Persoonlijk heb ik met Tottenham als kampioen ook geen probleem, maar Leicester zou ook een absolute stunt zijn. 7 punten los nu met nog 6 wedstrijden te gaan, dat mag niet meer fout gaan. Mooi ook dat het uitgerekend Morgan is, gun het hem wel.

7 punten voorsprong behouden tot de laatste 3 wedstrijden. Wat zou het dan zuur zijn als United, Chelsea en Everton die droom kapot maken. En ze zijn trouwens ook niet zo voorbij West Ham en een tegen degradatie strijdend Sunderland. Ik weet het echt niet, maar mijn gevoel zegt dat het uiteindelijk net voor het einde klapt en Tottenham er nog overheen vliegt.

3 april 2016 om 16:54

Tottenham krijgt nu United op bezoek en dan uit Stoke. Wie weet kan het na die 2 rondes al gespeeld zijn.

3 april 2016 om 23:29

Ja of Spurs winnen United thuis eenvoudig en een lucky strike zorgt voor 3 punten tegen Stoke en Leicester zijn voorsprong is dan geslonken tot 2 punten (verlies bij West Ham en gelijk tegen Sunderland) dan moet Leicester van zn laatste 4 tegen Chelsea Everton en United. Leicester moet deze voorsprong behouden voordat ze die laatste 3 wedstrijden ingaan.

3 april 2016 om 23:30

Ja of Spurs winnen United thuis eenvoudig en een lucky strike zorgt voor 3 punten tegen Stoke en Leicester zijn voorsprong is dan geslonken tot 2 punten (verlies bij West Ham en gelijk tegen Sunderland) dan moet Leicester van zn laatste 4 tegen Chelsea Everton en United. Leicester moet deze voorsprong behouden voordat ze die laatste 3 wedstrijden ingaan.

Leicester doet het gewoon weer! Clasie had niks in te brengen bij het tegen goal. ik vind hem toch een zeer matige speler voor het niveau van de premier league.

4 april 2016 om 09:21

Kijk tegenover wie hij stond, Morgan die is drie keer zo groot als hem.

Als het mee zit dan zit het ook echt mee. 5e van de 6 laatste duels met 1-0 gewonnen. Het team heeft dit seizoen weinig last van blessures gehad. Vermoeidheid lijkt ook geen rol te spelen, al geven ze 90 minuten , 32 weken vol gas. Toch best knap voor zo'n smalle selectie.

3 april 2016 om 16:55

Die blessures kan ik je volledig in volgen, zonder Kanté, Vardy en Mahrez was dit nooit gelukt en ze hebben echt ongelofelijk veel geluk gehad met zo weinig blessures, en geen voor bepalende spelers.

Maar die 1-0 dwingen ze gewoon af. Spelen ze geweldig combinatievoetbal? Neen. Verdienen ze het? Ja.

Hun strijdlust en mentaliteit is ongezien, als ze voorkomen wéét je gewoon dat ze stand zullen houden en nipt zullen winnen. Hun grote kracht zit dan ook in hun collectief, ze hebben geen 7 spelers die het verschil kunnen maken en daarom winnen ze nooit met spectaculair voetbal of spectaculaire cijfers, maar verdiend is het telkens wel.

Ik snap wel dat het frustrerend is voor jou, ik hoopte ook op een paar misstappen en telkens winnen ze dan heel nipt met 1-0. Maar wij hebben het zelf laten liggen, zoals in Liverpool (3-3 in minuut 91) thuis tegen Chelsea (domme rode kaart Mertesacker), thuis tegen Swansea (giroud mist 500 kansen), in Manchester (tegen een half jeugdteam)...

3 april 2016 om 23:25

De verdediging is hun kracht man! Bekijk de uitslagen.

Ik krijg steeds meer medelijden met de fans die weken geleden hun toto blaadje hebben ingezilverd..

ze winnen op zn italiaans.Prachtig dit. Maar voetbal blijft voetbal. Als je 2x op rij verliest wat zomaar kan gebeuren dan ziet alles er opeens heel anders uit.

Het gaat echt gebeuren, Leicester gaat kampioen worden. Voor het eerst in hun historie en ook gelijk voor het laatst. Mogen ze er zo lang mogelijk van genieten.

3 april 2016 om 18:51

Een eenmalig sprookje

Wtf. Weer 1-0. Die worden gewoon kampioen. Wat een teamprestatie

Spurs moet ook nog naar Stoke over 2 weken

Heerlijk dit! Nu moeten zij nog vier wedstrijden winnen en dan zijn ze gewoon kampioen van Engeland!

Weet iemand hoe Mahrez het deed? Heb helaas niet kunnen kijken en kan in de tekst ook niks over hem terug vinden. Weet alleen dat hij gewisseld werd voor Gray 10 minuten voor tijd.

Ik denk dat Leicester deze voorsprong op Spurs niet meer weg gaat geven. Heel moeilijk team om tegen te spelen en ze blijven bijna alles maar winnen, nu al 4 keer op rij 1-0! Heel knap en ik denk dat elke voetballiefhebber Leicester dit wel gunt.

4 april 2016 om 16:51

Vast wel, ze flikken het gewoon en laten al die investeerders uit Rusland en Qatar lekker in hun hemd staan. Heerlijk!

Prachtig dat dit nog kan. Cruijff en Van Hanegem hebben dan ook groot gelijk wanneer ze stellen dat Nederlandse clubs in Europa meer zelfbewustzijn moeten uitstralen. Leicester bewijst dat met een geweldige teamspirit niets onmogelijk is. Net als Nottingham Forest vroeger, of Kaiserslautern in Duitsland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren