Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Le Mans volgt voorbeeld Wenger en zet vraagtekens bij Gyan

Laatste update:

Het bericht dat Arsenal-coach Arsène Wenger zich afvraagt of Michael Essien op 21 november jongstleden tegen Wolverhampton Wanderers speelgerechtigd was, heeft ook Frankrijk bereikt. Daar laat Le Mans dinsdag via de officiële kanalen weten de Franse voetbalbond (FFF) gevraagd te hebben een onderzoek in te stellen naar het meespelen van Stade Rennes-spits Asamoah Gyan in het onderlinge treffen van 21 november.

/

Het Ghanese drietal Essien, Gyan en Internazionale-middenvelder Sulley Muntari miste afgelopen maand moedwillig de interland in en tegen Angola. Volgens het FIFA-reglement mag een federatie een speler die afhaakt voor zijn nationale ploeg tot vijf dagen na die interland een wedstrijdverbod opleggen bij zijn club. Chelsea beweert toestemming te hebben gekregen van de Ghanese voetbalbond (GFA), terwijl Wenger daar vraagtekens bij plaatst.

Internazionale had naar eigen zeggen ook bewijs dat Muntari in actie mocht komen in de daaropvolgende competitiewedstrijd, maar de Italiaanse voetbalbond (FIGC) gaf beide partijen geen toestemming om de middenvelder tegen Bologna te laten meespelen. Het overtreden van een dergelijke regel kan leiden tot puntenaftrek. Ook Wolverhampton, dat door onder meer twee goals van Essien met 4-0 van Chelsea verloor, wil snel duidelijkheid krijgen.

Le Mans verloor het treffen met Stade Rennes met 1-2. Saillant detail: Gyan maakte tien minuten voor het eindsignaal de winnende treffer. Le Mans staat achttiende in de Franse competitie en kan elk punt goed gebruiken. De FFF zal waarschijnlijk nog deze week uitspraak doen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit kun je nu echt niet menen he ? overdrijven is ook een vak ...
daar zijn ze de laatste tijd goed in , in het voetbal !

Wenger heeft een punt, regels zijn regels, maar hier hoeft hij niet over te gaan. Laat dit gewoon over aan de bonden en de betrokken clubs. Erg jammer want juist hierdoor verliest hij zijn geloofwaardigheid (sta verder volledig achter het proces tegen de knvb).

15 december 2009 om 11:22

Persoonlijk heb ik nog geen enkel citaat gezien waar Wenger zegt dat hij Chelsea graag aangepakt wil zien hebben. Het is ook op de Engelse sites nog niet echt groot nieuws. Zou me niks verbazen als het een grote roddel is.

15 december 2009 om 11:32

hij doelt op het proces van, Van Persie. Ze hadden overigens wel een melding gemaakt van Chelsea toen. Dus ik denk dat die bewering wel juist is. Er waren lappen tekst gequote volgens mij.

15 december 2009 om 11:29

Erg knap dat je bij elke stuk de nuance zo weet neer te leggen dat hij op het eind alsnog (in jouw ogen) er positief uitkomt. Dat proces was juist de eerste stap richting zijn ongeloofwaardigheid. Sinds dat akkefietje blaast hij echt alles op en maakt hij van een mug een olifant. Ik vind het jammer van van Persie nog niks heeft gezegt in deze kwestie want zou wel eens willen weten hoe hij er tegenover staat.

En wat wil Wenger nu bereiken met dat proces dan? Spelers zijn verzekerd... geld krijgen ze sowieso wel. En een foute diagnose kan altijd... het zijn mensen die de diagnose stellen en mensen maken nou eenmaal fouten, zoals de vz posters elke week genuanceerd laten weten als er een scheids de fout in is gegaan.

on:

Tjah ze staan min of meer in hun recht, maar ik denk dat de fifa, rechter of waar de zaak van wenger heen is gegaan er ook wel rekening mee houdt dat er meerdere spelers waren die niet meemochten doen. Nogmaals, ik vind het oncollegiaal richting de andere teams als je op zo'n manier nog punten wilt gaan sprokkelen en als het ware een collega 'naait'.

15 december 2009 om 11:56

Ik vind ook dat Wenger hier niks mee te maken heeft hoor. Maar mocht het zo zijn dat Chelsea Essien onrechtmatig heeft opgestelt, dan heeft hij natuurlijk wel een punt. Dan is het eerder oncollegiaal van Chelsea, aangezien alle teams spelers missen door interlands. Bij een afmelding mag je dan normaal gesproken niet binnen 3 (meen ik) dagen weer meespelen. Als Chelsea dat wel zou doen, is dat niet erg netjes tov de concurrentie.

En mbt de fout van van Persie. Dit wordt gezien als een manier om de verkeerde verhoudingen in het voetbal aan de kaak te stellen mbt interlands. Geen verkeerde iniatiatief in mijn ogen.

15 december 2009 om 12:11

Zijn doel is om de verhoudingen tussen clubs en nationale teams meer in balans te brengen. Hoe en wat? Dat mag de fifa uitzoeken... die verdienen zich scheel eraan.

Wenger begint echt een zielig persoontje te worden, Arsenal is meteen geen leuke club meer dankzij hem.

15 december 2009 om 14:56

Ik vind Arsenal net een leuke club door het voetbal dat ze spelen onder hem.

@ Amba: dan zijn we het wat dat betreft zeker niet eens. Arsenal is een geweldige club en volgens mij heeft Wenger gewoon een punt. zeker gezien de Ghanese Bond nog geen uitspraken over het voorval heeft gedaan!
Mocht wenger gelijk krijgen of niet, hij zal er gewoon mee moeten leven en zijn club wordt er echt niet minder om.

Ik vind die Wenger een beetje een zielige man worden. Na elke tegenslag (verlies, blessure) loopt hij te zeiken op van alles en iedereen. De Knvb, collega's, spelers enz. Laat hij zich nu eens een keertje bezig houdt met zijn eigen club. Zijn falende aankoopbeleid is de rede dat hij niet presteert, niet Essien, Ferguson of de Knvb.

Beetje rare regel. En spelers die niet willen spelen voor de nationale ploeg (te oud / willen richten op club / ruzie met bondscoach) dan. Mag de bond hun ook een verbod opleggen op het spelen van wedstrijden voor hun club?

Als je het mij vraagt mag een bond niet beslissen of een speler speelgerechtigd is voor zijn club of niet omdat hij niet voor het nationele team uitkomt. Als ze het niet eens zijn met de beslissing van de speler roepen ze hem maar niet meer op!

hier heeft wenger 100% gelijk, als dit waar is en chelsea heeft gesjoemeld met de regels zullen ze punten aftrek krijgen en waarschijnlijk een schorsing van essien, mocht er inderdaad 3 punten afgetrokken worden dan staat man u opeens gedeeld 1e en arsenal met nog 1 wedstrijd te spelen op 3 punten dus hier zou je kunnen zeggen dat deze 3 punten de winst of het verlies van de pl kunnen betekenen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren