Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lazio zegeviert in Genua dankzij emotioneel doelpunt van Gentiletti

Laatste update:

Lazio heeft zaterdagavond een benauwde maar zeer belangrijke overwinning geboekt. De club uit Rome versloeg Sampdoria met 0-1 en staat daardoor voorlopig op de tweede plaats in de Serie A. Santiago Gentiletti groeide uit tot matchwinner. De voorsprong op stadsgenoot AS Roma, dat zondag tegen Udinese speelt, bedraagt twee punten. In de resterende twee speeldagen speelt Lazio nog tegen AS Roma (thuis) en Napoli (uit), dat zes punten én een duel minder heeft.

/

In de eerste helft vielen weliswaar geen doelpunten, maar beide ploegen hadden diverse kansen om de score open te breken. Samuel Eto’o, Marco Parolo en Roberto Soriano waren echter onzorgvuldig in de afwerking. Lorenzo De Silvestri werkte de bal bijna in zijn eigen doel, maar Emiliano Viviano was attent en stond een tegendoelpunt in de weg. Lazio kwam naderhand goed weg toen een inzet van Soriano rakelings naast ging. Op slag van rust miste Sampdoria een dot van een kans op de 0-1. Na goed voorbereidend werk van De Silvestri aan de rechterkant, slaagde de vrijstaande Pedro Obiang erin om het leer van een meter of tien over te schieten.

Vlak na de onderbreking kon Eto’o de thuisploeg alsnog aan de leiding brengen, maar hij werkte het leer op onbegrijpelijke wijze naast het doel van Etrit Berisha. In de 54e minuut slaagde Lazio er wel in om te scoren. Na een corner vanaf links werkte Gentiletti het leer in het doel, ondanks een acrobatische poging van Eto’o op de doellijn. Een bijzonder moment voor de verdediger, die acht maanden geleden in nota bene hetzelfde stadion een zware knieblessure opliep. De doelpuntenmaker werd een kwartier voor tijd vervangen door Stefan de Vrij, die eveneens zijn rentree maakte. Naast De Vrij begon ook Edson Braafheid op de bank. Voor hem kwam het echter niet tot een invalbeurt. Lazio had nog uitzicht op een tweede doelpunt, maar het bleef 0-1.

Wie eindigt dit seizoen hoger?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een leuk team is dit Lazio zeg, complimenten aan Pioli. Als je ziet wat er allemaal los komt op het eind na de fluitsignaal, hij heeft er een echt hecht team van gemaakt. Het was een moeilijke overwinning, Sampdoria had de grootste kansen maar Lazio speelde wel veel beter. Nu nog 3 belangrijke 'finales' te gaan, de wedstrijden tegen AS Roma en Napoli zijn wel belangrijker dan die tegen Juventus, vind ik. De Vrij is er ook gelukkig weer, deze overwinning was echt nodig, ze hebben nog steeds alles in eigen handen om op de tweede plek te eindigen.

16 mei 2015 om 23:06

Nee, ze zijn afhankelijk van Roma. Rome heeft het in eigen hand want zolang Roma alles wint worden zij 2e!

16 mei 2015 om 23:10

Haha dat is waar maar Lazio speelt wel thuis tegen AS Roma dus ze hebben daar al wel een voordeel mee.

16 mei 2015 om 23:11

Lazio heeft het wel in eigen hand, want volgende week is de Derby. Hoe dan ook zal de Derby gigantisch gespannen zijn, want het onderlinge verschil is maximaal 2 punten tussen ons en Lazio.

Ik heb zelf iig een slecht voorgevoel, dit seizoen van ons is al niet best, het voetbal al helemaal niet en deze ploeg is berucht slecht onder grote druk, hebben geen belangrijke wedstrijd gewonnen dit seizoen.

16 mei 2015 om 23:11

Als as roma wint is het verschil 1 punt in voordeel van as, aangezien ze nog tegen elkaar moeten hebben ze het beiden in eigen hand.

Zo dat wordt nog wat dan met Roma en Lazio. Staat de 2e plek voor voorronde CL?

16 mei 2015 om 22:56

Derde plek staat voor voorronde, tweede plek ben je meteen gekwalificeerd voor de groepsfase.

16 mei 2015 om 23:25

Klopt, bedankt. Was vergeten dat Roma dit jaar ook meespeelde in de CL Groupsfase.

16 mei 2015 om 22:56

2e rechtstreeks, 3e voorronde CL.

16 mei 2015 om 22:59

Nee het is geen Nederland! Volgens mij eerste twee sowieso door en drie vorronde cl..

16 mei 2015 om 23:05

Nee 2e plek is rechtstreekse plaatsing volgens mij, de 3e plek is voorronde CL.

Mooie strijd om de tweede plaats.. met nog mooiere wedstrijden onderling. Zal een beladen derby worden

Man man man, wat is Sampdoria slecht... Hoort gwn niet in Europe thuis

Dit is gunstig voor Ajax.. Lazio of Roma moet 3e Worden.. Dan zijn wij geplaatst voor de loting voor ronde CL.

16 mei 2015 om 23:18

hoezo zijn jullie geplaatst?

17 mei 2015 om 00:08

Denk dat hij bedoelt dat Ajax dan een geplaatste status heeft. Verder geen idee of dit klopt en waar dat aan ligt, heb ik me niet in verdiept

17 mei 2015 om 11:44

Omdat de Uefa Coefficient van Ajax hoger is dan die van Lazio of Roma, maar lager dan die van Napoli. Ik heb me beetje verdiept in de clubs die voorronde CL halen. Als het zo blijft dan staat Ajax op plaats 5 qua Coefficient en zijn ze dus geplaatst. Dit betekend dat ze United, Valencia, Leverkusen en Shaktar ontlopen in de voorronde!

16 mei 2015 om 23:22

Zou je dit met cijfers willen verduidelijken?

17 mei 2015 om 00:33

Ik doe het wel maar is wel lastig uit te leggen.
Ajax moet eerst een tweede kwalificatieronde spelen waarin ze sowieso geplaatst zijn. Ga er even voor het gemak vanuit dat ajax deze tweede voorronde overleeft dan zijn in de 3de kwalificatieronde deze 5 clubs geplaatst (aangezien de hoogste 5 van de 10 clubs geplaatst zijn)
1) Man utd (10)
2) Valencia (12)
3) Leverkussen (16)
4) Shacktar (18) (mits zij 2de worden in competitie en ook de 2de kwalificatieronde overleven)
5) Ajax (26)
6) Lazio (40)/roma (46)

Lazio (40) en Roma (46) hebben dan geen geplaatste status. Als Napoli 3de wordt in Italie zijn ze wel geplaatst want hun staan boven ajax (20ste)

Is dit nog te volgen want nu ga ik het uit het perspectief van Italie doen.

Stel ajax en/of shacktar worden al in de 2de kwalificitatieronde uitgeschakeld, dan stijgt lazio of roma een plekje en is het wel geplaatst (bij de eerste 5)
Er moet wel uitgekeken worden voor: Cska moskou (34), Marseille (35) en Galatasaray (37) dat deze ploegen geen voorronde cl moeten spelen. Als een van deze teams de 2de kwalificatieronde overleven dan daalt Roma of Lazio weer een plaatsje.
Duidelijk? (y)

Lazio en as staan onder ajax op de club-coëfficiënten lijst, napoli erboven, wat betekend dat ajax geplaatst is in de play-off champions league ronde (eerst nog de 3e voorronde waar ajax ook geplaatst voor is) hierdoor ontloop je ploegen uit Italië Spanje Engeland etc.

17 mei 2015 om 11:46

Klopt als een bus wat je zegt, maar als Ajax geplaatst is kunnen ze juist wel de ploeg uit Italie loten: Roma of Lazio!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren