Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lasse Schöne hoopt: ‘Ik zou het geweldig vinden als hij naar Ajax gaat’

Laatste update:

Lasse Schöne en Frank Arnesen vonden Christian Eriksen dinsdag een goede indruk maken in zijn eerste televisie-interview sinds zijn hartstilstand in de openingswedstrijd van Denemarken op het EK. De middenvelder, die onlangs met Internazionale brak omdat hij niet mag uitkomen in de Serie A met zijn inwendige defibrillator, heeft zijn vizier gericht op een rentree in het profvoetbal. Hij wil uitkomen op het WK 2022 en gaat de komende tijd op zoek naar een nieuwe club. Schöne en Arnesen voorzien hem van advies in de zoektocht.

"Ik ben heel blij dat Chris zich goed voelt, voor hem en zijn familie", vertelt Schöne, die bij Ajax en de nationale ploeg van Denemarken samenspeelde met zijn landgenoot. "Mooi dat hij stappen maakt en dat hij erbij wil zijn op het WK, dat hij nog vol voor zijn voetbalcarrière gaat." Schöne ontving Eriksen onlangs bij hem thuis en was blij om van hem persoonlijk te horen hoe het ging. De kans dat de twee vrienden ooit nog voor dezelfde ploeg zullen spelen, is klein. "Of ik hem probeer naar NEC te halen? Daar heb ik het met hem niet over gehad. Hij zal eerst fit moeten worden. Ik denk dat hij ook hoger mikt. Ik zou het geweldig vinden als hij naar Ajax gaat", zegt Schöne tegen het Algemeen Dagblad.

Arnesen, technisch directeur van Feyenoord en eveneens een landgenoot van Eriksen, kent de transfermarkt en denkt niet dat de aanvallende middenvelder zich zorgen hoeft te maken. "Het is niet de vraag of er clubs interesse zullen hebben, maar het is de vraag wat Christian zelf wil", benadrukt Arnesen. "Er zullen veel clubs met belangstelling zijn. Het gaat erom, en dat weten hij en zijn zaakwaarnemer ook, dat je een club moet vinden die honderd procent achter je staat. Hij moet de tijd krijgen om zich zowel fysiek als mentaal klaar te maken om te spelen." Arnesen wenst Eriksen het beste toe en is blij dat hij gezond is. "Het was mooi om het interview van gisteren te zien. Het is fantastisch voor de voetballerij dat hij terug is."

Eriksen houdt zijn conditie momenteel op peil bij FC Chiasso, een Zwitserse derdeklasser. Chiasso bevindt zich in het diepe zuiden van Zwitserland, op slechts een uur rijden vanuit zijn woonplaats Milaan. Omdat hij in Italië niet meer mag sporten, is de kleine club uit Zwitserland een uitkomst gebleken. Eriksen heeft een duidelijk doel gesteld. "Ik wil op het WK in Qatar spelen", zei de 109-voudig international in het televisie-interview met DR1 "We moeten natuurlijk afwachten of ik opgeroepen word. Maar het is mijn droom om terug te keren. Ik weet zeker dat het kan, want ik voel me niet anders. Fysiek ben ik in topvorm. Tot aan het WK wil ik voetballen en bewijzen dat ik op hetzelfde niveau ben als voorheen." Deze week werd hij door The Telegraph in verband gebracht met AS Monaco; transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde vorige maand dat Ajax geen toenadering heeft gezocht tot Eriksen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Topper deze man ik hoop hem snel in het Ajax shirt te zien. Voelt zich goed kan er denk ik weer tegenaan goede mentaliteit een echte winner een professional laten we hopen 🤞

6 januari 2022 om 08:05

Op wiens positie dan? Die van Gravenberch? Dan jaag je die de deur uit (kapitaalvernietiging). Of die van Berghuis/Klaassen/Kudus? Dan wordt de bank wel erg vol!

6 januari 2022 om 08:20

Tekent Gravenbergh bij en als Kudus eindelijk eens een fatsoenlijke reeks wedstrijden fit is/blijft dan heb je Eriksen niet nodig. Mocht beide niet gebeuren zou ik zeker over Eriksen nadenken..

Edit misschien komt er belangstelling voor Antony, zo ja dan zie ik Berghuis weer naar de rechtsbuiten positie verhuizen.

6 januari 2022 om 10:55

Als berghuis op rechts komt te spelen, Tadic op links blijft en Eriksen dan op 10 komt dan mis je echt diepgang aangezien zij allemaal de bal in de voeten willen. Dat zal niet goed werken. Als Antony weggaat dan moet er een diepgaande vleugelspeler voor hem komen. Of je zal Haller moeten verkopen en Tadic weer in de spits zetten en dan op links een diepgaande snelle vleugelspeler zetten.

Ik zou het ook fantastisch vinden, echter hoor ik steeds meer dat zijn omgeving weer terug naar Engeland wil. Zou heel knap zijn als hij zich weer op dat niveau kan laten zien. Ik hoop gewoon dat hij weer plezier terugvindt in het spelletje en dat hij geen fysieke ongemakken meer heeft. Blijft een heerlijke voetballer en een goed persoon.

5 januari 2022 om 23:44

Waar hoor je dat? Ik zou het jammer vinden. Ideale match volgens mij, met alles omstandigheden.

5 januari 2022 om 23:48

Zijn agent zette de deur wagenwijd open voor Engeland. Dat voelt als thuiskomen zei hij. Het kan ook gewoon reclame zijn om interesse uit te lokken, maar we moeten er wel rekening mee houden. Hij heeft niet gek lang de tijd om het WK te halen. Maar Ajax zou denk ik een geweldige match zijn idd.

6 januari 2022 om 00:35

Om na zo'n periode direct in de PL te spelen vind ik nogal wat. Dan zou Newcastle direct moeten happen natuurlijk.

Ajax zou natuurlijk leuk zijn, maar of dat voor beide partijen nou het beste is? Ajax heeft Berghuis, Klaassen, Kudus en Labyad nog voor die plek. Wie zegt dat Eriksen zich daar direct tussen speelt? En wie zegt dat Eriksen na het WK nog door wil gaan? Hij noemt specifiek tot aan het WK en niet verder.

Voor Eriksen lijkt het mij het beste als hij gewoon een 1 jarig contract tekent bij een club die op zijn plek een blessure of dunne bezetting heeft.

6 januari 2022 om 08:46

@tyuin

Hij zegt ook niet dat hij daarna wil stoppen. Als hij het komende jaar weer lekker voetbalt en op het WK uit kan komen, waarom zou hij dan daarna stoppen?

En qua middenveld; Labyad is voorbij, die is niet goed genoeg. Kudus altijd geblesseerd. Klaassen en Berghuis zijn flexibeler qua positie. Moet best lukken volgens mij. En misschien wordt hij inderdaad niet meer goed genoeg. Maar dan nog is het de moeite waard.

6 januari 2022 om 06:22

Maar kan dat dan? Er was toch sprake van dat hij in zijn omstandigheden alleen in Nederland, België en Denemarken kan spelen?

6 januari 2022 om 06:31

Dacht ik ook, maar het mag wel blijkbaar:
“with regard to Christian Eriksen playing in England, it is impossible to comment on his individual circumstances without knowledge of his condition and the risks associated with it. As always, any assessment would be on an individual basis,” the FA spokesperson said.

“In England, any player that has an abnormal cardiac screen or who develops a cardiac problem would be assessed by a sports cardiologist.

Als hij toestemming krijgt lijkt het me dus zeker een realistische optie.

6 januari 2022 om 06:36

Ah, oké. Jammer, dan slinkt de kans op Eredivisie. Dank u!

Eriksen kom naar huis lang genoeg buiten gespeeld.

5 januari 2022 om 23:48

Bij welke club in Denemarken dan?

6 januari 2022 om 12:20

Ik weet (of denk) dat je opmerking een beetje een plaagstoot is naar ajaksnr1 maar ik zou hem graag bij 1 van de huidige top drie clubs in Denemarken zien. OB waar hij in zijn jeugd speelde is niet goed genoeg maar Midtjylland, Kopenhagen of Bronby zou mooi zijn. Kijken hoeveel verschil hij daar kan maken.

Ajax zou ik ook mooi vinden. Gravenbergh gaat niet bijtekenen, Kudus altijd geblesseerd (jammer want had vorig seizoen een goed begin) en Labyad heeft het niveau niet voor het huidige Ajax.

Maar wat ik nog belangrijker vind is dat Eriksen gewoon een club vind waar hij zich goed bij voelt, minuten maakt en het WK haalt. Mooi als dat bij Ajax is maar zo niet gun ik hem alle succes waar hij ook maar zou komen te spelen.

Hoewel ik hem graag terugzie bij Ajax vind ik niet dat ze hem moeten halen. Je kan Tadic, Berghuis en Antony er allemaal niet uithalen.

6 januari 2022 om 07:13

En wat als Anthony, Neres, Danilo en Brobbey vertrokken zijn? Daarvoor kan Ajax Suarez en Eriksen terughalen en dan zit je gebakken.

6 januari 2022 om 11:48

Ja en als mijn oma wielen had, was het een fiets. In de huidige situatie is dat toch helemaal niet aan de orde? Sowieso niet logisch om Erikssen te zien als een buitenspeler of een spits. Erikssen is/ was wel beter dan de huidige nummer 10 (gravenbergh, Tadic of Klaassen), maar zodra je hem gaat halen moet je juist een van hen van de hand doen.

Als Barcelona voor transfervrije spelers wil gaan, dan is dit toch wel de meest ideale. Ik ben benieuwd hoe hij zich na zijn hartstilstand zal terugvechten. Ik heb er wel heel veel vertrouwen in.

6 januari 2022 om 11:45

Wel een typische (hedendaagse) Barca aankoop. Moet Erikssen alleen wel zin hebben in die enorme kluif die hij daar heeft om dat team weer op de been te krijgen. Persoonlijk zou ik wat huiverig zijn om bij Barca in te stappen. Je kunt daar eigenlijk alleen maar (aanzien) verliezen.

Zou trouwens ook wat zijn als Arnesen hem naar Feyenoord weet te krijgen. Benieuwd of de Ajacieden dan net zo begripvol zijn als de Feyenoorders met Berghuis.

6 januari 2022 om 13:08

Haha juist niet typisch. Transfervrije speler die daadwerkelijk iets zal toevoegen .

Ik zie hem persoonlijk in Nederland niet voor een andere club uitkomen dan Ajax of Psv. Puur vanwege salaris en Europees voetbal. En natuurlijk zouden Ajacieden hier niet begripvol voor zijn. Dat kun je zelf denk ik ook invullen Bestaat niets hypocrieter dan een voetbalsupporter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren