Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Laporte kan lokroep niet weerstaan en ziet EK-droom in vervulling gaan’

Laatste update:

Aymeric Laporte is op de radar verschenen van Luis Enrique, zo onthult Marca dinsdag. De bondscoach van Spanje heeft enige tijd geleden namelijk een verzoek ingediend om Aymeric Laporte speelgerechtigd te krijgen voor de nationale ploeg van Spanje. De centrumverdediger van Manchester City is geboren en getogen in Frankrijk, maar kwam tot dusver nooit uit voor les Bleus. Laporte heeft Baskische voorouders, waardoor hij in aanmerking komt voor een interlandloopbaan bij Spanje.

Laporte werd in 2016 en 2017 wel een paar keer opgeroepen voor de Franse nationale ploeg, maar speeltijd voor de regerend wereldkampioen bleef destijds uit. Luis Enrique wil met het oog op het naderende EK spijkers met koppen slaan en voorkomen dat de mandekker van the Citizens alsnog zijn debuut maakt in het Franse elftal. Volgens Marca staat Laporte, in het bezit van een Frans en een Spaans paspoort, niet onwelwillend tegenover het idee om over te stappen naar de formatie van Luis Enrique. Het papierwerk moet vóór 21 mei worden afgerond, omdat op die datum de EK-selectie van Spanje naar buiten wordt gebracht.

De Spaanse voetbalbond is optimistisch gestemd en wacht op groen licht van de FIFA. Marca meldt dat de goedkeuring van de wereldvoetbalbond nog slechts een formaliteit is. en dat de overstap van Laporte naar Spanje woensdag officieel zal worden gemaakt. Het is in dat geval haast zeker dat de 26-jarige verdediger met Spanje naar het EK gaat. De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft namelijk al te kennen gegeven dat Laporte niet voorkomt in zijn plannen.

Laporte kwam in 2010 in de jeugdopleiding terecht van Athletic Club en verliet de Basken acht jaar later met 222 wedstrijden achter zijn naam. Bijna drie jaar geleden besloot Manchester City om 65 miljoen euro voor hem neer te leggen. Laporte is onder manager Josep Guardiola niet onomstreden, al had hij zaterdag nog wel een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Chelsea (1-2). Bij Spanje krijgt hij te maken met de concurrentie van onder meer Sergio Ramos, Eric García, Pau Torres en Iñigo Martínez.

Zie jij Aymeric Laporte voor Spanje uitkomen op het EK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Varane, Lenglet, Kounde, Upamecano, Umtiti, Konate... Wat een rijtje centrumverdedigers heeft Frankrijk. Ik mis er ongetwijfeld nog wat.

11 mei 2021 om 16:56

Zouma, Hernandez, Konate en Badiashille, Zagadou, Ndicka, Saliba, Fofanan zijn ook toptalenten die eraan komen

11 mei 2021 om 16:56

Laporte is op t moment toch beter dan zo n beetje al die namen?
Bizar dat Deschamps dit doet...

11 mei 2021 om 21:42

Bij Frankrijk spelen (helaas) vaker ook andere factoren een rol (giroud/benzema, Nasri). Niet dat dat een reden is om Laporte niet te selecteren.

11 mei 2021 om 16:59

Het is een lijstje, maar echt absolute defensieve leiders zitten er niet tussen. Varane heeft juist zo'n leider naast zich nodig, van Lenglet ben ik sowieso niet onder de indruk, het verhaal van Umtiti kennen we allemaal en die andere drie zijn simpelweg nog (top)talenten. Frankrijk is natuurlijk wel een heel groot land met veel aanwas vanuit andere landen. Frankrijk is ook een land met erg veel diversiteit binnen de selectie.

11 mei 2021 om 18:08

Kimpembe niet te vergeten. Varane/lenglet/kimpembe krijgen meestal de voorkeur bij Deschamps. Maar toch onbegrijpelijk dat Laporte nog nooit een basisplaats heeft gekregen.

11 mei 2021 om 21:52

Varane laat heel veel steken vallen de laatste tijd, Lenglet is elke wedstrijd een drama en een gevaar voor eigen ploeg, Kounde heeft een paar leuke potten gespeeld en werd toen meteen naar de wereldtop gehyped maar wisselt goeie potten te vaak af met complete zeperds, Upamecano is wel een hele grote belofte maar is er nog lang niet, Umtiti dat is een en al knieblessure-ellende, Konate zit ook vaak in de ziekenboeg terwijl hij nog zo jong is. Laporte laat volgens mij allemaal in dit rijtje achter zich.

Bizar eigenlijk hoeveel goede centrale verdedigers Frankrijk heeft. Dachten we als NL een mooie toekomst met talentvolle verdedigers te hebben, doet Frankrijk er nog een stapje bovenop en hebben ze niet eens plek voor deze man, die gewoon heel erg goed is. Ik geloof dat het huidige centrum bestaat uit Varane - Kimpembe, maar ik vind Laporte eigenlijk wel beter dan Kimpembe. Maar goed, voor Spanje natuurlijk erg goed, die missen in mijn ogen wel een topverdediger en als ze Laporte kunnen krijgen, dan lijkt mij dat een uitstekende zaak. Ook mooi voor die jongen dat zn droom eindelijk uitkomt.

11 mei 2021 om 17:01

Je kan wel heel veel goede CVs hebben maar uiteindelijk stel je er maar 2 of max 3 op dus wat heb je er nou eigenlijk aan? Een fitte Virgil samen met de Ligt is nog altijd beter dan alles wat Frankrijk op kan stellen. En dan hebben we ook nog de beste verdediger van de Serie A achter de hand die eigenlijk gewoon verdiend om te spelen. Meest ideale is dan ook gewoon om met 3 CVs te spelen met Virgil links in het centrum, De Vrij in het midden net zoals bij Inter en dan de Ligt op rechts. Ook voor de toekomst ziet het er prima uit met Botman links in het centrum en De Ligt rechts.

11 mei 2021 om 17:11

@consy, de Vrij is 9 vd 10 keer ziek zwak en misselijk bij Oranje. Dan is het wel prettig dat je iets beters dan Veltman of Blind hebt rondlopen zoals een Upamacano en je St Juste en Schuurs gewoon kan laten waar ze horen, thuis op de bank. De Ligt en van Dijk kunnen natuurlijk ook geblesseerd raken zoals je nu wel ziet.

11 mei 2021 om 17:25

Hou eens op met die stemmingmakerij over de Vrij. Je doet nu net alsof het een slappeling is, of hij er met de pet naar gooit. Heeft een paar keer pech gehad met Oranje, maar verder een geweldige verdediger die niet vaak geblesseerd is en een hele goede mentaliteit heeft. Dat soort tendentieuze zinnetjes van jou gaat in de hoofden van mensen zitten, waardoor elke kleine blessure van de Vrij straks wordt gezien als een bevestiging van een non-patroon.

11 mei 2021 om 19:00

Juist omdat hij niet vaak geblesseerd is valt het wel heel erg op dat hij zich om het minst of geringste zich afmeld bij Oranje. Toevallig is hij vlak erna altijd wel inzetbaar bij zijn club.

11 mei 2021 om 17:02

Het grote verschil is wel dat ons land qua oppervlakte zo'n 13 keer in Frankrijk past, terwijl ons land misschien de kwart van het aantal inwoners van Frankrijk heeft. Dat kun je eigenlijk niet met elkaar vergelijken. Hoeveel goede verdedigers Frankrijk ook heeft, maar zoals @consy hierboven aangeeft stel je er maar 2 of 3 op. Nederland heeft het wat dat betreft wel heel erg goed voor elkaar. Helaas zijn onze flanken alleen vrij matig bezet en hebben we in aanvallend opzicht gewoon te weinig voetballend vermogen.

11 mei 2021 om 18:29

Vergeet niet dat frankrijk vaak ook nog spelers rond heeft lopen uit de oud-afrikaanse kolonieën die vaak een dubbel paspoort hebben en dus ook frans zijn. Als je dat er bij op telt is alles nog best in verhouding te noemen.

Zou naast ramos ook gewoon in de basis staan. Bij frankrijk is er een overvloed aan centrale verdedigers, bij spanje is dit wat minder. Het zou daarom ook een logische keuze zijn.

11 mei 2021 om 17:33

Op basis waarvan moet Ramos in de basis staan bij Spanje? Heeft nauwelijks gespeeld de laatste tijd. Zelfde geldt voor Pique. Misschien Azpilicueta een kans geven aangezien hij dit seizoen echt een verademing is gebleken. Of iemand anders.

11 mei 2021 om 17:39

Op basis van wat vraag jij je oprecht af?

11 mei 2021 om 17:53

Pique speelt allang geen interlands meer. Ik zie Ramos niet starten overigens.

11 mei 2021 om 18:19

Heel het seizoen constant geblesseerd geweest. En als hij speelde was t duidelijk niet het zelfde als voorheen. Die man is allang niet meer van het zelfde niveau.

Ik zou het doen als hem was, veel meer kans op speeltijd met Pau Torres en Hermoso als concurrenten voor LCV. Dan heeft Spanje Ramos, Garcia, Nunez en Nacho voor RCV

11 mei 2021 om 17:56

En Inigo Martinez om niet te vergeten.

Gek dat laporte nooit mee speelt bij Frankrijk. Is imo gewoon hun beste linksbenige verdediger. Umtiti is klaar na zijn blessure en lenglet is het gewoon niet

11 mei 2021 om 17:55

En dan te denken dat Laporte ook heel lang op het lijstje van Barcelona stond. Op het verkeerde paard gewed helaas.

11 mei 2021 om 19:28

Inderdaad. Al was Laporte natuurlijk wel een heel stuk duurder. Daarnaast vind ik het een topper maar ook hij is veel geblesseerd. Hoe goed Laporte ook is, ik vind hem niet in de buurt komen bij het niveau dat Umtiti had voor zijn blessure. Al bij al dus niet perse een vergissing gewoon brute pech voor Barca

Verstandig besluit. Frankrijk heeft bizar veel goede Cv's met ook nog eens een waslijst aan aanstormende talenten, wat er voor zorgt dat je minder toekomst perspectief hebt. Bij Spanje is Ramos natuurlijk al een dagje ouder aan het worden en is Laporte daarom binnen een a twee jaar misschien al de beste centrale verdediger die ze hebben. Heeft daarnaast jarenlang in Spanje gespeeld en momenteel met Guardiola een coach die niet ver staat van het Spaanse systeem, waardoor ook het acclamatie proces wat makkelijker gaat.

Tja, steeds meer wordt het internationale voetbal een platform die me iets te veel weg heeft van een transfermarkt. In plaats van de regels aan te scherpen om verwarring te voorkomen, laat de Uefa juist de teugels varen op dat vlak waardoor er in de toekomst alleen maar meer discussie zal zijn.

Eigenlijk had hij deze beslissing al jaren geleden moeten maken nadat duidelijk werd dat hij onder Didier Deschamps nooit een kans zou krijgen in het Franse nationale elftal. Natuurlijk zijn er meer getalenteerde Franse verdedigers, maar Aymeric Laporte had op basis van zijn prestaties zonder twijfel een kans verdiend. Mocht de Spaanse voetbalbond hem uiteindelijk overtuigen om voor hen te kiezen, dan heb je meteen een verdediger waarmee je Sergio Ramos kan gaan vervangen en een situatie waar Frankrijk nog spijt van gaat krijgen. Denk namelijk dat hij in de huidige selectie meteen een basisplaats kan krijgen. Althans, Luis Enrique zal dan moeten kiezen tussen Pau Torres en Aymeric Laporte.

Unai Simón, David de Gea, Robert Sanchéz; Dani Carvajal, Pedro Porro, Sergio Ramos, Eric García, Aymeric Laporte, Pau Torres, Jordi Alba, José Gayà; Sergio Busquets, Rodri, Thiago, Koke, Marcos Llorente, Fabián Ruiz, Mikel Merino, Pedri, Sergio Canales; Mikel Oyarzabal, Álvaro Morata, Gerard Moreno, Dani Olmo, Marco Asensio, Adama Traoré

11 mei 2021 om 18:23

Ik blijf het raar vinden hoe ze al ruim een decennium de beste keepers, middenvelders en verdedigers produceren, maar in de aanval puur middelmaat hebben. Sinds Villa en Torres geen degelijke spits of aanvaller meer gezien bij Spanje.

11 mei 2021 om 18:55

Nou ja, dat is natuurlijk ook een beetje gechargeerd. Mikel Oyarzabal is in mijn ogen een aanvaller die niet zou misstaan bij een absolute topclub. En het gaat ook een beetje ver om spelers als Ferrán Torres, Gerard Moreno en Dani Olmo 'pure middelmaat' te noemen. Maar ik begrijp het punt dat je probeert te maken, relatief gezien produceert Spanje weinig aanvallers van hetzelfde niveau als in andere linies. Misschien komt dat ook doordat zulke spelers al van jongs af aan (te) veel worden opgehemeld en in de jeugdploegen wegkomen met sterrengedrag. Jesé Rodríguez en Gerard Deulofeu zijn daar schoolvoorbeelden van.

11 mei 2021 om 19:58

Sowieso opvallend dat Frankrijk hem nooit eens heeft opgeroepen om hem 2 minuten te laten invallen, met als doel om hem nooit voor Spanje te laten uitkomen. Schimmige praktijken natuurlijk, maar die zijn schering en inslag in het voetbalwereldje en ik ken genoeg coaches en landen die dit wel zouden doen om een concurrent als Spanje te verzwakken - of toch niet te versterken. In dat opzicht wel een pluim voor Frankrijk en Deschamps dat hij die jongen nooit erbij heeft gehaald louter om Spanje een hak te zetten, want zoals gezegd zijn er genoeg die dat wel zouden doen. Ben blij voor Laporte dat hij alsnog voor Spanje kan uitkomen en daar hopelijk sportieve revanche kan nemen en successen kan meemaken want bij Frankrijk werd hij veel te lang onterecht over het hoofd gezien.

11 mei 2021 om 23:50

Zou het toch apart vinden als Adama Traoré met Spanje naar het EK gaat. Die man is dit seizoen helemaal door de mand gevallen. Met z'n babyolie.

Ik neem aan dat hij in aanmerking kwam omdat hij zoveel jaar in Spanje heeft gewoond. Dat hij Baskische voorouders heeft dat heeft daar weinig mee te maken volgens mij. Daarom mocht hij wel voor Athletic spelen.

Verstandige keuze. Veel meer kans op speeltijd bij Spanje. Ook leuk voor hem, lijkt dan bijna verzekerd van speeltijd op een EK!

Ik denk dat dit een geweldige keuze is voor alle partijen. Spanje heeft natuurlijk een opvolger, of tenminste nu nog partner, van Ramos nodig en Laporte is gewoon een topverdediger. Laporte is een van de beste verdedigers van Frankrijk, en voor zijn blessure zou je zelfs kunnen discussieren dat hij de beste was. Nu hebben ze veel talent rondlopen daar en zijn er inmiddels ook weer veel jonge spelers bijgekomen zoals Upamecano en Kounde dus de concurrentie is groot, maar dan Laporte niet eens 1 interland heeft gespeeld mag je best schandalig noemen. Tuurlijk zijn er geweldige opties, maar als je structureel buiten de boot valt, is dit misschien de beste oplossing voor Laporte en ook voor Spanje. Je kunt Deschamps natuurlijk iets verwijten want hier loopt potentieel een geweldige speler weg, maarja hij is wel wereldkampioen geworden met het vasthouden aan zijn eigenwijze, maar succesvolle keuzes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren