Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lang en Vormer loodsen Club Brugge naar zeventiende landstitel

Laatste update:

Club Brugge is donderdagavond voor de tweede keer op rij en de derde keer in vier jaar tijd landskampioen van België geworden. Het team van trainer Philippe Clement speelde met 3-3 gelijk bij aartsrivaal Anderlecht en heeft daardoor drie punten meer dan het KRC Genk van trainer John van den Brom. Zondag staan de clubs nog wel tegenover elkaar, maar de stand in de reguliere competitie gaat dan voor het onderlinge resultaat of het doelsaldo in de play-offs. Het is landstitel nummer zeventien voor de Bruggelingen.

Een droomstart in het Lotto Park voor Club, dat in het oranje uitshirt speelde én met Noa Lang en Ruud Vormer in de basis aantrad: na dertien minuten verscheen al de 0-1 op het scorebord in Brussel. Het was Hans Vanaken die trefzeker was na mooi voorbereidend werk van Noa Lang en Charles De Ketelaere.

De Bruggelingen controleerden de wedstrijd in het restant van de eerste helft, maar op slag van rust viel uit het niets de gelijkmaker van Anderlecht. Lukas Nmecha maakt de 1-1 met een hele fraaie panenka vanaf elf meter, na een ongelukkige handsbal van Clinton Mata na een hoekschop. Zo ging Anderlecht, waar Bart Verbruggen onder de lat stond, als morele winnaar de rust in.

Negen minuten na rust kwam Club Brugge opnieuw op voorsprong. Vanaken kopte fraai raak en opnieuw kwam de voorzet van De Ketelaere. Enkele minuten later viel al de derde treffer van blauw-zwart: na een heerlijke één-twee met Vormer maakt Lang er met een gekruist schot in de linkerhoek 1-3 van. Het bleef echter dankzij de twintigste treffer van Nmecha in alle competities, na 65 minuten, nog lang spannend.

Anderlecht kwam zes minuten voor tijd bijna weer op gelijke hoogte na een vrije trap van Adrien Trebel. Michael Murillo kon de bal bij de tweede paal in het doel werken, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd voor buitenspel. In de extra tijd viel alsnog de 3-3 door een doelpunt van Jacob Bruun Larsen. Tahith Chong en Stefano Denswil bleven negentig minuten op de bank; Bas Dost viel vlak voor tijd in voor De Ketelaere.

Voor Vormer, die donderdag zijn 46e wedstrijd van het seizoen speelde, is het zijn vierde Belgische titel in zeven seizoenen bij Club Brugge. Lang staat na 38 wedstrijden op 17 treffers en 11 assists en kreeg voor de wedstrijd al te horen dat hij een van de drie kandidaten is voor de titel Speler van het Jaar in de Jupiler Pro League. Raphael Holzhauser (Beerschot) en Paul Onuachu (KRC Genk) zijn de andere kandidaten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Lang heeft heel die Belgische competitie aan gort geschoten. Niet normaal hoe die zich ontwikkeld heeft. Vraag me soms af hoe ver Feyenoord was als ze die goede jeugdspelers nog hadden met Lang, Zirkzee, Bogarde.

20 mei 2021 om 22:59

Geweldig seizoen gedraaid inderdaad. Misschien wel de beste van dit jaar, al is Onuachu ook wel echt een te duchten concurrent.

20 mei 2021 om 23:05

Met alle respect voor Onuachu, Lang is een heel ander kaliber. Wat die dit seizoen getoond heeft van december tot februari, is al enkele jaren niet meer vertoond in België. Die aannames en versnellingen zijn ongelofelijk, en hij koppelt het aan rendement. Onuachu zal wel de iets betere stats hebben (hoewel ik zelfs dat betwijfel als we goals (min penalties, je kent me Lierse, dit tel ik nooit mee) plus assists delen door speelminuten, niet vergeten dat er al een derde van de competitie voorbij was toen Lang begin oktober in Brugge tekende. Maar die jongen kan voetballen pff mini Neymar. Denk dat hij wel zal winnen, niet dat dat er veel toe doet. De enige prijs die er toe doet, is binnen!! 🥳🥳

20 mei 2021 om 23:07

Wat Paul heeft laten zien in al van 1990 niet meer vertoond.

20 mei 2021 om 23:09

Ik geef je gelijk maar je geeft het zelf een beetje weer, december tot februari. Heeft pech gehad met Corona maar het heeft wel een impact gehad. Onuachu vind ik echter ook wel indrukwekkend. Zoveel goals maken en ook zo sterk spelen is echt wel knap. Al mag Ito ook wel echt uitgelicht worden. In potentie is Lang wel inderdaad gewoon de beste, hopelijk kan hij het volgend jaar in volle stadions laten zien.

20 mei 2021 om 23:11

Sonck deed het begin jaren 2000 nog hoor.

20 mei 2021 om 23:35

Zo, sinds 1990 dan nog, misschien moet Genk ook een feestje organiseren voor die levende legendes! Alle lof naar de aanval van Genk die als trio de beste in België is maar het beste individu loopt in Brugge rond. Lang en Kossounou hebben Club Brugge bij wijze van spreken met hun tweetjes kampioen gemaakt. Als 'Paul' en de rest van de aanval zo historisch goed was waar waren ze toen Genk 5 op 30 pakte en 20 punten achter Club eindigde? Ze krijgen letterlijk 10 punten cadeau en nog wint Club de titel dan lijkt het me toch duidelijk nietwaar beste vriend. Waar waren die beste aanvallers sinds 1990 toen ze vorig jaar zevenste of achtste werden en door de stopzetting gered werden van play off 2? Enfin, elk zijn mening zeker. Ik kan alleen hopen dat Lang nog een jaartje in Brugge blijft en ik hem eens live aan het werk kan zien en we in een vol stadion kunnen vieren.

21 mei 2021 om 00:11

Mini neymar, je maakt hem nu wel heel goed. Met 33 goals en betere voeten dan iemand die 30cm kleiner is, vind ik Onuachu toch sterker over het hele seizoen. Verder komt er precies heel wat ontlading vrij bij je, toch zitten stressen met 10punten voorsprong op 6speeldagen? Het feit dat Genk nog op even veel punten kan komen zegt meer over het niveau van Brugge tijdens 'money time'. Dat Genk niet de ploeg is die ieder jaar voor de titel speelt, weten we wel. Daarin moeten ze qua structuur en visie nog groeien. Genk speelt om de paar jaar met een volledig nieuwe ploeg, niet afkomen met "waar waren ze toen?"

21 mei 2021 om 00:29

Alle daar is weer die arrogantie van de boeren. Jongens toch. Echt zielig en het past totaal niet bij die club. Ook nog eens over vorig jaar beginnen wat niet relevant is.

21 mei 2021 om 08:49

Beste vriend, de hele reden dat ik jou graag wat zit te jennen is dat jij zelf ook altijd vrij arrogant reageert, ook totaal on-Limburgs. Dit besef je zelf ook, mag ik hopen. Met alle respect, een beetje plagen moet zeker kunnen. Even goede vrienden toch, sowieso loopt de meest arrogante man van het land niet in Brugge maar Genk rond, ja ik doel op van den Brom. Enfin, op naar volgend seizoen met hopelijke een spannende titelstrijd en laat ons die punten halvering nu eens afschaffen. Alle respect voor Genk maar er was maar 1 ploeg die de titel echt verdiende. Zoals mijn pa altijd zei bij slechte cijfers op school: cijfers liegen niet. Meest punten, minst tegengoals, meest doelpunten voor, doelsaldo + 47 en de eerste achtervolger zit niet eens aan +20. De verkoop van Diatta heeft ons veel pijn gedaan en was oliedom, maar we zijn er verdiend geraakt.

21 mei 2021 om 11:10

Wat vond je dan zo arrogant aan van de Brom? Dat hij af en toe zat te prikken om Brugge nerveus te maken of dat hij altijd de voorste 3 van Genk zou kiezen boven die van Brugge? Is niet meer dan normaal. Oh ja, mijn trainer van vroeger had een andere vaste uitspraak als we een super tornooi hadden gespeeld en de finale nog moesten spelen: de prijzen worden aan de meet verdeeld. Pieken op het moment dat het moet, tegen de moeilijkste tegenstanders. Klagen en zagen over het playoff systeem maken van jullie alvast geen sympathiekere kampioen. Genoeg sporten waar je een heel jaar voor een plek in de playoffs speelt om dan vaak zelfs vanaf nul terug te beginnen. Geniet van de landstitel, al had ik zondag Brugge zo graag met knikkende knieën aan de titelmatch zien beginnen!

20 mei 2021 om 22:59

En Jurrien Timber, ook nog bij Feyenoord gespeeld vroeger! OT: Wel een klasse seizoen van Noa in Brugge inderdaad, benieuwd of Club in staat is om hem te behouden komende zomer.

20 mei 2021 om 23:13

@lerfr: er is bij feyenoord haast geen jeugdspeler te vinden die zich op zn eigen positie heeft doorontwikkeld richting top. Enerzijds misschien een gebrek aan aanwezig talent, maar we mogen toch ook de conclusie trekken dat je als speler zijnde bij feyenoord niet echt beter lijkt te worden.

20 mei 2021 om 23:18

@ijsmuts, Feyenoord heeft de laatste jaren ook trainers gehad die enkel uit nood jeugd opstellen. Dat helpt niet echt mee, dat is toch stap 1: een kans krijgen.

20 mei 2021 om 23:23

Omdat ze weggaan. Timber, Lang, Bogarde, Chong, Zirzkee tja. Dan blijven de mindere over.

20 mei 2021 om 23:26

Maar ook de mindere spelers zetten niet of nauwelijks stappen. Wel of geen speeltijd lijkt weinig uit te maken.

20 mei 2021 om 23:44

Beetje raar om het zo te stellen. Een speler als Lang ging al op zijn 15de naar Ajax. Heeft daar in de jeugd, in o17, in o19, in jong Ajax en uiteindelijk in het eerste gespeeld.
Lang zelf stelt: "feyenoord was een mooie club, maar bij Ajax in de jeugd was alles veel professioneler. De trainingen, de faciliteiten.".
Timber hetzelfde laken, hetzelfde pak. Ging al op zijn 13de naar Ajax. Heeft dus ook bij Ajax in de jeugd, in o17, in o19, in jong Ajax gespeeld en uiteindelijk het eerste elftal gehaald gespeeld.
Van zulke spelers kan je dus niet zeggen dat ze het via de Feyenoord opleiding ook wel gehaald zouden hebben. Bij Ajax is de opleiding een geoliede machine, elk jaar breken er spelers door in het eerste. Bij Feynoord gaat het stukken moeizamer allemaal.

20 mei 2021 om 23:34

Als Lang bij Feyenoord was gebleven dan zat hij te kloten in de 3e(?) divisie met Feyenoord 021.

Heerlijk. Niet meer dan terecht. Die play-offs moeten ze echt afschaffen. Complimenten aan Genk toch knappe play-offs gespeeld. Maar Brugge was de enige die recht had op de titel.
Ook dank aan onze Nederlandse toppers. Heerlijk!!

20 mei 2021 om 23:01

Meer dan verdiend ook natuurlijk. Jullie hebben natuurlijk een beetje pech gehad met het feit dat het dipje net een beetje samenviel met de play-offs. Ik ben ook wel benieuwd wat er allemaal bij komt deze zomer. Een goede flankspeler en verdedigende middenvelder erbij en Europees kan het ook weer een mooi jaar worden.

20 mei 2021 om 23:18

Ma how zeh! Proficiat man, weer een titel er bij.

20 mei 2021 om 23:24

Proficiat man. Ik drink er een glaasje op. Ongelofelijk dat dit 3-3 weren en geen 1-4. Dat alle kandidaten voor man of the match Brugge spelers waren zegt alles. Oppermachtig, topmatch. Proost. Op Balanta, Lang, Kossounou en de Ketelaere. Dat we volgend jaar verdorie nog eens een titel in het echt kunnen vieren, maar zoals wij bezig zijn zal dit de komende jaren nog wel eens en waarschijnlijk meer dan eens lukken. Nog dit: anti play offs.

21 mei 2021 om 03:32

Vraag is wie zal blijven. Vanaken moet toch eens een stapje hoger kunnen zetten, met zijn voetballende kwaliteiten? Er zal ook ongetwijfeld veel interesse zijn voor Lang, Mignolet kan misschien vertrekken en Vormer heeft het zijn beste tijd wel gehad vrees ik. Maar Club heeft veel mogelijkheden en kan nog goeie transfers doen als ze geld binnenhalen met de verkoop van Vanaken, Mignolet en Lang.

21 mei 2021 om 20:22

Mignolet en Vanaken zie ik niet vertrekken, hoewel nieuwe lucht Vanaken misschien deugd zou doen. Vormer wordt idd ouder en we zullen helaas Kossounou en wellicht ook Lang verliezen, gelukkig zie ik de Ketelaere wel blijven en ontploffen als ie eindelijk eens een vaste centrale positie krijgt ipv op de flank te moeten spelen door diattas vertrek, ik verwacht ook flink wat versterking, uiteindelijk zijn Schrijvers, Dennis, Diatta en co nooit vervangen geweest.

Genoten van Lang en De Ketelaere. Lang doet me qua speelstijl denken aan Neymar (maar dan een paar niveautjes minder).

Proficiat aan Club Brugge.
Oververdiend dit seizoen.
Jullie hebben nu de helft van titels vanwat Anderlecht heeft lol.
Je ziet dat RSCA gegroeid is na nieuwjaar.
Hopelijk is de weg naar boven terug ingezet en wordt sporting weer dé ploeg van België.

21 mei 2021 om 00:00

Ik denk dat wij al mogen beginnen te dromen van die tweede ster

Wat iedereen al verwachtte natuurlijk, maar de playoffs hebben Club Brugge geen goed gedaan. Het is een hopeloze formule waar niemand om geeft eigenlijk, maar toch de schijn ophouden. Zogezegd 'spannender' maken. Maar als je dat al nodig hebt weet je dat je eigen competitie niet veel voorstelt.

Proficiat aan alle Brugge supporters. Werd in de play offs mede door het domme regelement nog onnodig spannend. Doet wel een beetje pijn dat ze in het Astridpark doen maar natuurlijk zeer verdiend. Lang heerlijke speler. Hopelijk zien we die nog minstens een jaar in de JPL spelen. Wat anderlecht betreft. Nog veel werk aan de winkel, hopen dat we nmecha kunnen houden en breng volgend seizoen aub wat meer diepgang in ons spel. Hoe verwacht je te winnen met hoe weinig kansen we creëren, kan me er dood aan ergeren. Anyway dat is bijzaak. Proficiat Blauw-zwart deze avond is voor jullie

20 mei 2021 om 23:26

Zijn interview was toch redelijk veelbelovend. Hij ziet het wel zitten om te blijven lijkt me.

20 mei 2021 om 23:54

Lijkt me ook goed voor hem. Basisplaats, elke week belangrijk kunnen zijn en nog een seizoen bevestigen.

21 mei 2021 om 00:00

Ja zit toch wel op zijn plek momenteel. Al hangt het er natuurlijk van af wie er allemaal vertrekt na dit seizoen en welk Europees ticket er behaald wordt.

21 mei 2021 om 09:42

Ik zie buiten de trainer misschien niet zoveel veranderen in de kern van Brugge,jij wel?

ik dacht eerst dat het laatste duel nu beslissend zou zijn. Dat zou wat zijn haha, Gelukkig redde Club het nog want Genk speelde heel goed in de play offs en Club deed het niet echt goed

Wat een bizar goede speler is Lang geworden zeg. Toen ik hem vroeger zag dacht ik dit wordt een dertien in een dozijn voetballer maar heeft me echt verrast. Beste zou zijn nog 1 jaar te blijven en deze stats overtreffen. Dan ga je als een grote meneer binnenkomen bij een eventuele volgende club.

Goh, wat is dat play-off systeem in België leuk zeg (nmm). Keek af en toe een wedstrijd van de Belgische competitie dit seizoen voor Lang, maar met name op het eind kreeg ik de smaak te pakken. Hoe Genk echt Brugge afmaakte in een onderlinge pot en helemaal terug kwam in de ranking, prachtig. Was super geweest als het er op aan was gekomen in de laatste wedstrijd tegen elkaar, haha. Anyway, felicitaties voor Brugge.

20 mei 2021 om 23:59

Wel dit is een bewijs dat de Play-Offs voor de neutrale toeschouwer wél aantrekkelijk is. Maar als je voor een club bent is het een ander verhaal. Toch blij dat er Nederlanders zijn die kunnen genieten van onze matchen

21 mei 2021 om 08:29

100% waarheid. Je mag negatief zijn over de play-offs maar niemand kan ontkennen dat de play-offs echt grote spektakelwaarde bieden. En dat is in de vorige seizoenen ook het geval geweest. Hoogstaande wedstrijden, veel goals en veel spanning. Elke wedstrijd is eigenlijk een finale.

21 mei 2021 om 09:05

En we weten allemaal hoe spannend finales in het voetbal doorgaans zijn...😉 Nee, ik vind het play off systeem ook wel iets hebben. Maar die puntenhalvering is uiteraard van de pot gerukt.

Volledig terecht, die gehele competitie gedomineerd, ook al kregen ze laatste weken een vormdipje. Kwalitatief ook gewoon de sterkste club uit België op dit moment. Lang prachtig seizoen gedraaid en goede stats.

Dat gejammer van Noa als het niet loopt is iets waar hij aan moet werken. Hij lijkt boos op iedereen inclusief zichzelf en weet daar ook geen uitweg te vinden. Uiteindelijk komt het wel goed met deze jongen, daar ben ik wel van overtuigd. Van alle Nederlandse talenten heeft hij toch wel de meeste stappen gemaakt dit seizoen (terwijl ik dat juist had verwacht van Malen en Mo). Ik ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen volgende seizoen.

En die De Ketelaere. Jesus man, wat een talent! Met en zonder de bal ontzettend goed. Zo een fijne techniek, wat je helemaal niet verwacht van een jongen van zijn lengte. Doet mij wat dat betreft denken aan een jonge Van Persie.

Jammer dat hij niet bij de voorselectie zit. Ik zie hem liever dan Malen, Promes of El Ghazi.

3 punten verschil, Genk heeft een beter doelsaldo en de eerste wedstrijd gewonnen. Hoe kan Brugge dan al kampioen zijn? Tellen de eerdere 2 potten ook mee, deze werden overigens wel gewonnen door Brugge dus 2-1, maar dan kan het alsnog gelijk worden toch?

22 mei 2021 om 10:10

Stand competitie geeft de doorslag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren