Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

LaLiga-smaakmaker Nico Williams kan rekenen op interesse van Engelse topclub

Laatste update:

Chelsea heeft interesse in Nico Williams, zo weet The Telegraph woensdag te melden. De Spanjaard speelt een uitstekend seizoen voor Athletic Club, waar hij nog tot medio 2027 vastligt. De focus van Chelsea ligt nog altijd wel op het vastleggen van een spits.

Williams kon vorig jaar rekenen op interesse van FC Barcelona, dat hoopte Williams in de zomer van 2024 te verleiden tot een transfervrije overstap naar Spotify Camp Nou. Williams verlengde zijn contract echter tot medio 2027, waardoor Barcelona op financieel vlak buitenspel werd gezet.

Williams heeft wel een vertrekclausule in zijn nieuwe verbintenis laten opnemen. Voor een gelimiteerde transfersom van ongeveer vijftig miljoen euro kan de 21-jarige Spanjaard, die op beide flanken uit de voeten kan, vertrekken uit San Mamés. Een bedrag dat voor (top)clubs in de Premier League vrij makkelijk op te hoesten valt.

Williams, die bij Athletic Club samenspeelt met zijn broer Iñaki Williams, maakt dit seizoen grote indruk. De elfvoudig international van Spanje was dit seizoen tot dusver goed voor zes treffers en elf assists in alle competities. Onlangs was hij nog ongrijpbaar voor Atlético Madrid, dat mede door een treffer en een assist van Nico Williams werd weggespeeld door Athletic Club (3-0).

Chelsea is onder de indruk geraakt van de bij vlagen ongrijpbare vleugelspeler. Wel ligt de prioritiet van the Blues nog altijd bij het vastleggen van een nieuwe spits. Victor Osimhen (Napoli) en Benjamin Sesko (RB Leipzig) gelden als voornaamste kandidaten om in de aanstaande transferperiode de overstap naar Stamford Bridge te maken.

De mogelijke komst van Williams heeft mogelijk gevolgen voor Raheem Sterling en Mykhaylo Mudryk, die de hooggespannen verwachtingen vooralsnog niet waar hebben kunnen maken. Beide spelers spelen, net als Williams, voornamelijk als linksbuiten.

Vorig jaar meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano al dat Williams hoog op het verlanglijstje van Chelsea staat. Toen kozen de Londenaren er echter voor om vol voor Cole Palmer te gaan. De Engelsman maakt een uitstekende indruk in zijn eerste seizoen voor Chelsea. Ook Michael Olise van Crystal Palace stond vorig jaar zomer nog hoog op het verlanglijstje van Chelsea. Of dat nog steeds het geval is, is vooralsnog onbekend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Welke speler gaat met zijn volle verstand voor Chelsea kiezen!? Er zit totaal geen visie achter hun transfers en Poch doet ook maar wat.

6 maart 2024 om 16:15

Maar je kunt wel direct een contract tekenen voor de komende 10 jaar, dat is blijkbaar een dingetje bij Chelsea

6 maart 2024 om 16:54

Nu je de transfersom niet meer uit mag smeren over 7 seizoenen betwijfel ik of ze nog dat soort idiote contracten af gaan sluiten. Ik hoop dat ze verstandig doen en de contracten ook op een “normale” lengte gaan houden.

6 maart 2024 om 16:24

Ze kopen te veel maar vind niet dat er helemaal geen visie is. Ze hebben best een aantal leuke spelers gehaald, een normale coach kan hier best top 5 mee halen. Een Di Zerbi zou van Enzo Fernandez en Caicedo een goed middenveld maken, dat zijn echt geen prutsers als je ze goed gebruikt.

Aah ja chelsea uitstekende club om nu naar toe te gaan. Haal anders nog maar 5 buitenspelers in de hoop dat er 1 of 2 functioneren

Goh zeg wat hoop ik dat Athletic eindelijk eens die cup gaat pakken na zoveel verloren finales. Ze hebben voorin eindelijk weer eens aanvallend vermogen met de gebroeders Williams en Guruzetta voorin. Dit jaar moet dat echt worden verzilverd met een bekerwinst.

6 maart 2024 om 16:42

Absoluut. Die gasten hebben bizar veel copa finales verloren en ook nog een keer de EL finale. Laatste keer dat ze de Copa wonnen was in 83/84. Hoog tijd dus

Als je je carriere om zeep wil helpen moet je echt naar Chelsea gaan. Blindelings tekenen.

Hij kon al naar clubs als Liverpool en Barcelona met een aflopend contract komende zomer, maar heeft net een paar maanden geleden verlengd om bij Atheltic te blijven. Alsof die gast dan opeens wel naar Chelsea gaat.. Die blijft nog wel even in Bilbao hoor. Hij heeft inderdaad wel een redelijk beperkte afkoopsom, maar dat zegt ook niet zo veel zo lang de speler zelf niet weg wilt. Het is geen stapel wc rollen die je koopt voor de catalogusprijs..

6 maart 2024 om 16:18

Dat heeft niet echt iets met elkaar te maken. Hij heeft zijn contract verlengd omdat hij houdt van de (prachtige) club Athletic Bilbao en wat wil opleveren. Als Chelsea met het juiste bedrag komt dan is de kans gewoon aanwezig dat hij tekent.

6 maart 2024 om 16:31



@ajax, alleen heeft Bilbao niet zo heel veel aan die 50 miljoen. We zagen het met Kepa. Heel leuk die 80 miljoen, maar een directe vervanger was er niet. Het alleen Basken beleid werkt op dat vlak natuurlijk heel nadelig. Daarnaast zie ik momenteel de Baskische toppers van Sociedad niet meteen de overstap naar de directe concurrent maken. Enkel bij het behalen van CL voetbal, maar zelfs dan lijkt het mij onwaarschijnlijk.

6 maart 2024 om 18:46

@Ajax/barca2014
De transfer van Kepa was juist legendarisch. 80 miljoen in je zak steken, en direct Unai Simon doorschuiven die nog beter was ook.

6 maart 2024 om 20:00

Tussen Kepa en Simon kwamen nog Gorka Iraizoz en Iago herrerin. Die waren toch wel net iets minder dan Kepa hoor. Pas daarna kwam Unai Simon kijken en ook hij had het in het begin zeker niet makkelijk.

6 maart 2024 om 20:34

Mwa ze hebben net 15 + 5 miljoen neergelegd voor Djalo van Braga. Gaan daarnaast de nodige geruchten over Laporte, die niet happy is in SA, maar een aardig salaris opstrijkt. En in de categorie "durf te dromen" wordt Merino gelinkt, zijn contract loopt een jaar door en hij wil niet verlengen. Je kunt het geld dus prima gebruiken als Athletic zijnde.

6 maart 2024 om 21:52

Kepa is verkocht de zomer van 2018. Waarna volgens mij die Herrerin inderdaad even driekwart seizoen heeft gekeept, wat overigens een prima keeper was. Waarna zo rond het einde van dat seizoen voorjaar 2019 Unai Simon al eerste keeper werd, en vanaf 2020 de vaste doelman van Spanje. Die heeft zich echt heel rap ontwikkeld.

6 maart 2024 om 16:21

Ik vind 50 miljoen euro voor 3 doelpunten en 7 assists anders behoorlijk veel.

6 maart 2024 om 17:18

Ik blijf erbij dat hij niet verlengd heeft om perse te blijven, dan was die afkoopsom wel hoger. Hij heeft verlengd om, als hij vertrekt, zijn club een marktconforme transfersom op te leveren. Vandaar de redelijk lage clausule van 40-50M. Niet dat hij sws vertrekt, al helemaal niet naar Chelsea volgens mij.

6 maart 2024 om 17:26

Mag ook hopen dat hij niet naar Chelsea komt. 50 miljoen betalen voor een aanvaller die welgeteld drie goals en 6 assists heeft in de La Liga zou de zoveelste domme zet zijn.

Heeft zijn afgelopen contract niet voor niets verlengd ondanks dat de interesse van andere clubs. Denk echt niet dat hij Bilbao gaat verlaten voor een stuurloos schip als Chelsea. Die gaat volgend seizoen gewoon spelen bij Bilbao en in 2025 misschien een stap maken.

Je zou denken dat je na meer dan een miljard in een jaar tijd en voor het tweede jaar op rij waarschijnlijk geen Europees voetbal iets beter nadenkt over je technische beleid. Kun je wel weer een jonge aanvaller met niet eens zulke indrukwekkende cijfers halen voor tientallen miljoenen, maar de kans dat het iets oplost, is gewoon niet groot. Die jongen staat op 3 doelpunten en 7 assists in Laliga.

Als je dit al voor elkaar gaat proberen te boksen dan moet je 2 dingen doen:

1. Je zult heel snel moeten handelen. Zodra die transfermarkt opent zijn optie lichten en zorgen dat je met een contract klaar staat. Als een Liverpool, een logische optie als ze Salah gaan verliezen, of een Bayern zich ermee gaat bemoeien ben je klaar. Dan kun je het als Chelsea zijnde wel schudden. Dat is het resultaat van 2 jaar “beleid” van Clearlake.

2. Je zult snel duidelijkheid moeten verschaffen over de toekomst van Pochettino. Er is geen speler die voor je gaat tekenen als de manager op de schopstoel zit of net vertrokken is.

Het gaat weer een spannende zomer worden, wellicht minder in de zin van veel en bizar grote transfers maar vooral in de zin of men het idiote beleid van de afgelopen 2 jaar doorzet.

Geld speelt bijna altijd een grote rol maar Athletic lijkt me in zoveel opzichten een veel leukere club.

Prachtige club dat Bilbao. Hoop dat hij, net als zijn broer, gewoon zijn carrière in Baskenland blijft spelen. Hebben toch wel leuke spelers gehad, Iraola, Karanka, Urzaiz, Aduriz en natuurlijk Joseba Etxeberria.

Ik hoop natuurlijk dat hij nog een tijd blijft. Mocht hij toch weggaan voor de hoofdprijs heeft Athletic zijn vervanger alvast in huis gehaald met Alvaro Djalo van Braga. Met Berenguer nog achter de hand kun je kwalitatief nog steeds een prima aanval opstellen.

Je gooit je eigen ramen kapot als je naar Chelsea gaat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren