Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

LaLiga-baas krijgt wind van voren na kritiek op racistisch bejegende Vinícius

Laatste update:

Het incident rond Vinícius Júnior, die zondagavond racistisch werd bejegend tijdens de wedstrijd tussen Valencia en Real Madrid (1-0), galmt nog even na in Spanje. De Braziliaanse aanvaller van de Koninklijke kwam maandag met een spijkerhard statement op zijn sociale kanalen, waar Javier Tebas dan weer op reageerde. De baas van LaLiga was niet te spreken over de woorden van Vinícius en dat kwam hem op stevige kritiek te staan.

Tijdens de wedstrijd in Mestalla was er een groep fans die Vinícius door middel van een megafoon constant beledigde. Later in de wedstrijd raakte de Braziliaanse vleugelaanvaller ook nog betrokken bij een opstootje en kreeg hij de rode kaart voorgehouden. Daags na de hectische wedstrijd in Valencia meldde Vinícius zich op zijn sociale kanalen. "Het was niet de eerste keer, noch de tweede, noch de derde. Racisme is normaal in LaLiga. De teams vinden het normaal, de bond ook en de tegenstanders moedigen het aan. Dat spijt me zeer. De competitie die ooit toebehoorde aan Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano en Messi behoort vandaag toe aan racisten."

Die woorden schoten in het verkeerde keelgat bij Tebas. De baas van LaLiga, de organisatie die de competitie organiseert, vindt niet dat er sprake is van stelselmatig racisme. "Het is oneerlijk om te zeggen dat Spanje en LaLiga racistisch zijn. We bestrijden racisme op de zwaarste manier en hebben dit seizoen negen meldingen van racisme gedaan, waarvan acht tegen Vinícius. We identificeren de idioten die verantwoordelijk zijn en dragen alle meldingen over aan de instanties. Racisme is een uiterst zeldzame gebeurtenis in onze competitie en dat willen we elimineren, maar we mogen niet toestaan dat de reputatie van de competitie wordt aangetast."

Op internet leiden de woorden van Tebas tot veel commotie. Ook Luis Rubiales, de voorzitter van de Spaanse bond, is niet blij met de woorden van zijn collega. "Dit gaat veel verder dan voetbal, want er is in ons land gewoon een probleem met gedrag, opvoeding en racisme. Al is het maar één iemand die beledigd wordt op basis van huidskleur, dan hebben we al een groot probleem. Ik hoop dat iedereen de onverantwoordelijke woorden van de voorzitter van LaLiga negeert. Hij richt zich op sociale media tot een voetballer die kort daarvoor racistisch is bejegend. Daar zijn wij bestuursleden het allerminst mee eens."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo lang een club die van het veld loopt bestraft wordt met punten aftrek zal het nooit afgelopen zijn met kwetsende spreekkoren. Wedstrijd stilleggen,het betreffende vak ontruimen en door spelen. Gaat het daarna weer mis wedstrijd staken , de betreffende club straffen met punten aftrek.

22 mei 2023 om 16:31

Maar kan dat niet voor nare beslissingen zorgen? Stel dat je een of andere slimmerd hebt die even bij de uitfans staat en dingen roept naar zijn ‘eigen’ team. Kan je makkelijk 3 punten scoren..

Slimme camera’s is de oplossing. Wedstrijd stil leggen, uit publiek halen, kei zware boetes opleggen. Als het nodig is haal je heel het publiek van het stadion. Alleen zo kan je die mensen raken.

22 mei 2023 om 16:34

Zulke straffen alleen uitdelen als er bewezen kan worden wie het gedaan heeft natuurlijk.

Ik persoonlijk zou de clubs daar verantwoordelijk voor houden. Als ze hun eigen supporters niet kunnen identificeren dan worden ze maar gestraft. Een beetje een incentive geven om daar eens serieus werk van te maken.

22 mei 2023 om 19:22

En weer de clubs bestraffen voor iets dat een individu doet en waarvan we weten dat het niet werkt. En ook nog eens heel makkelijk misbruikt kan worden.

22 mei 2023 om 23:35

Zolang mensen niet begrijpen dat bij activisme (ook van het veld lopen in geval van racisme is activisme) ook betekent dat je consequenties moet dragen, zal er zelden tot nooit iets significants veranderen.

Het signaal dat je afgeeft met dergelijk gedrag is veel en veel sterker dan een paar fucking tweets.

En dan zijn er mensen die bij hoog en laag beweren dat Tebas een Madridista is.

Maar hoe erg is dit ontspoord, bizar. Er gaan zelf geruchten dat Vinicius nu echt twijfelt over een verlenging en misschien gewoon wilt vertrekken.

Men beseft niet dat die jongen nog maar 22 is. Beeld je even in, dat je een ruimte binnenloopt en er staat 10 man jou uit te schelden, gooit dingen naar jou, roept van alles. Wat zou dit met je doen? Het zou je dan hoe dan ook raken en kraken. Besef nu even dat elke 2 weken in een uit wedstrijd Vinicius kei hard word uitgescholden, uitgejouwd door de uit ‘fans’ ze maken apen geluiden, roepen dat hij dood moet. Er kunnen 49.000 man in het stadion van Valencia, besef wat en hoe veel 49.000 mensen zijn en wat dit met je zou doen als er zoveel mensen tegen jou zijn en jou de dood wensen. En waarom? Omdat hij toevallig bij een andere team speelt, goed is en zijn speelstijl is wat ‘uitdagend’ bizar..

22 mei 2023 om 16:32

Hij is ook Madridista. Daar hoef je niet hoog en laag voor te springen. Dat heeft hij zelf bevestigd.

22 mei 2023 om 16:35

Een Madridista steunt Real Madrid met alles neem ik aan. Volgens mij heeft Tebas de laatste jaren alleen maar Real Madrid dwarsgezeten en zoals je leest, nu ook.

23 mei 2023 om 02:37

@CMG

Hij is Madridista maar ook de baas van La Liga en daarbij is het totaal geen raar gegeven dat zelfs eigen fans hun eigen donkere spelers uitschelden met bepaalde termen als ze iets fouts doen.

Ik ben in 5 verschillende stadions geweest in mijn leven in 3 verschillende landen en alleen enkel in de gedeeltes waar ik zat, was er altijd minimaal een met bepaalde opmerkingen.

Ik bedoel hiermee niet te zeggen dat Tebas dus racistisch is. De kans is groter dat hij de naam van La Liga verdedigt. De manier waarop daarentegen is niet super maar het punt is dus, je denkt veel te logisch na over racisme. Racisme is niet logisch.

Daarom is het dus voor 'buitenlandse mensen' een bekend gegeven:' Zolang je ze tevreden houdt, hoor je ze niet' en met ze worden de racisten dus bedoelt.

22 mei 2023 om 16:33

Fabrizio Romano heeft dat wel al ontkracht en stelt dat er al een akkoord is tussen real en Vincius om bij te tekenen tot 2027.

22 mei 2023 om 21:04

Dat hij al heeft getekend, klopt. Maar dat betekent niet dat hij niet kan vetrekken he (ja ik snap dat je het niet zo bedoelde). Met alle respect voor Romano, maar de journalisten van ESPN Brasil weten veel meer wat betreft de situatie Vinicius. Ze zijn regelmatig in contact met kamp Vinicius.
Vini gaat wssn binnenkort een interview geven om wat dingen te verklaren.

22 mei 2023 om 16:42

Eigenlijk doen we tekort aan je verhaal om te beginnen bij je eerste zin, maar ga het toch doen; Javier Tebas was het in verleden actief als bestuurslid van een supportersgroepering van Real Madrid. Je gaat me niet wijsmaken dat hij die functie vervulde omdat de koffie zo lekker was. Dat gezegd hebbende, we kunnen elkaar de hand schudden over het oordeel dat Javier Tebas een incapabele en zelfs gevaarlijke bondsvoorzitter is. Ergens verbaasd het me totaal niet dat hij op deze manier reageert op het racisme jegens Vinicíus Junior. Dat is namelijk de manier waarop hij doorgaans reageert op kritiek richting de competitie of zijn persoon; ontkennen, ontkrachten en beschuldigingen ergens anders neerleggen. Heb mijn mening over de situatie gisteravond al gedeeld in het wedstrijdartikel, maar weet in ieder geval dat ik me volledig aansluit bij de verontwaardiging van Real Madrid over deze situatie. Hoop eigenlijk dat Florentino Pérez een lijn in het zand trekt; tot hier, en niet verder. En hopelijk sluiten andere clubs zich daarbij aan!

22 mei 2023 om 18:23

Klopt. Elke kritiek pareert hij met ‘Laliga is geweldig en de beste competitie ter wereld’. Je kan kritiek hebben op de Premier League ivm investeerders, maar ik heb toch de indruk dat supporters daar meer supporteren voor eigen team, ipv de tegenstander 90 minuten lang met een vrije kaart voor alles en nog wat uit te maken. Gisteren was weer een lekker staaltje tone-deaf van Tebas. Ipv te zeggen dat elk geval van racisme er 1 teveel is en keihard op te treden, toch de schuld ook wat bij Vini leggen dat er heel veel zwarte spelers in laliga spelen en er geen last van hebben. Elke reactie die begint met ‘ja racisme maar…’ maakt mij zo misselijk. Er is nooit een geldige verantwoording voor racisme. Of hij nu duikt, danst, …

22 mei 2023 om 18:57

Had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Volledig met je eens!

22 mei 2023 om 20:47

Mooie reacties Guaporta. Scheelt mij weer een bult typwerk ;-) Ook de reactie gisteren onder het wedstrijdverslag was erg sterk. Het zou geweldig zijn als andere clubs hier ook een mening over geven, en Real hierin steunen.

22 mei 2023 om 18:52

Hij is volgens mij een Madridisa. Daar is overigens op zich niets mis mee en het benoemen ook niet. Het zijn de mensen die beweren dat hij vanwege zijn persoonlijke clubvoorkeur Madrid bevoordeelt en Barca benadeelt die een plaat voor hun kop hebben.

22 mei 2023 om 21:06

Hij is Madridista, maar hij heeft een hekel aan Perez. Hij houdt vooral van zichzelf. Hij is net zo’n aandacht geile vent als die Lahoz.

Dat iemand op zijn hoge functie reageert in uitsluitend ontkennende vorm in plaats van een beetje sympatisch voor Vini (toch een sleutelspeler in Laliga) zegt genoeg.

Tebas moet minder zijn bek opentrekken en meer handelen. Dat hij het uit zijn strot durft te krijgen dat hij de idioten identificeert zeg! Het zijn hele f...g stadions die eraan meedoen. Gisteren in Mestalla, maar ook in het Nou Spottefy Camp deed iedereen eraan mee. Uit bij Cadiz idem dito. Dus die enkele individuen die hij achterna zit waar hij zo prat op gaat is alleen maar nog meer zout in de wonde, want hij heeft gewoon schijt aan wat er werkelijk gebeurd en zal niet erkennen dat dit meer is dan alleen maar een incidentje met 1 of 2 fans per wedstrijd. Lachwekkende idioot dit.

22 mei 2023 om 16:58

Ja echt bizar hoe clubs in samenwerking met La Liga 2-3 personen verbannen en geprezen worden door de media terwijl er video's online staan van 200+ mensen die massaal meedoen aan deze onzin.

22 mei 2023 om 17:40

Zijn dat de filmpjes van de al reeds jarenlang verbannen rechts-extremistische groepering of de filmpjes waarop de bussen te zien zijn en het geluid van Atletico ”supporters” onder geplakt is? Vooral die laatste circuleert sinds gisteravond veel rond met in de reactie vaak het origineel van bij het Wanda.

8 Keer op nog geen 35 (en eigenlijk mag je alleen uitwedstrijden meerekenen) is dus blijkbaar een extreem uitzonderlijke gebeurtenis voor Tebas. Het is structureel voor Vinicius, want het gebeurt bijna 1 op de 5 wedstrijden (ongeveer 1 op 2 zelfs als je alleen aan uitwedstrijden denkt). Dat zinnetje op zichzelf is dus echt schandalig.

Wanneer de reputatie van een competitie (lees: geld) boven mensenrechten geprevaleerd worden dan weet je wel hoe verrot de situatie is

Was ook afgrijselijk. Het kan dan een van de bekendste voetballers zijn. Hij is maar 22, om dan elke keer die geluiden enzo te horen. Sommige hebben een hele dikke huid, maar voor veel is het echt erg en doet het ze enorm veel pijn. Gestoord ook dat hij die rode kaart kreeg, werd gewoon gewurgt door hugo duro

Mooi dat Rubiales openlijk tegen die gek van een Tebas ingaat. “Racisme is een uiterst zeldzame gebeurtenis in onze competitie”, maar ze hebben dit seizoen al acht (!) racismemeldingen tegen Vini gerapporteerd, make it make sense..

22 mei 2023 om 16:42

Als al die meldingen in uitwedstrijden zijn (wat me een reële optie lijkt) dan heeft Vinicius dus gewoon in 1 op de 2 wedstrijden buitenhuis te maken met racisme. Dan lijkt me het gepaster over “structureel” te spreken.

22 mei 2023 om 17:46

Precies maar daar wil die gek niet aan, omdat het zijn competitie in een slecht daglicht plaatst. Naast de wedstrijden die hierboven genoemd zijn door RM1335 kan ik uit het hoofd ook nog uitwedstrijden tegen Villarreal, Valladolid en Rayo herinneren waarin het publiek bezig was met Vini.

Ik hoop oprecht dat het waar is dat hij heeft bijgetekend, maar als ik hem was zou ik toch echt verder kijken indien er binnen nu en een jaar geen serieuze verbeteringen plaatsvinden. Zoveel haat ondervinden op zo een jonge leeftijd kan nooit goed zijn voor de mentale gezondheid van Vini.

Blijft ook te gek voor woorden he die Tebas. Openbaar een discussie lopen aangaan op social media met Vinicius en dan gaat die zeggen dat hij er niet bij was geweest voor oplossingen. Het is verdomme zijn taak om met oplossingen te gaan komen en niet de speler zelf. Daarnaast gaat Tebas ook nog lopen aankondigen dat het een uiterst zeldzame gebeurtenis is terwijl er al 8x een melding is gedaan voor Vinicius. Hoe hypocriet kan je zijn zeg. En dan nog steeds niet met fatsoenlijke oplossingen komen.

Helemaal terecht dat de voorzitter van de Spaanse bond maar ook vele andere mensen zoals Rio Ferdinand, Mbappã©, Sancho en noem maar op het voor Vinicius op nemen. Die onbenul Tebas kan maar beter zijn mond dicht houden en is aan het werk gaan. Of beter gezegd gewoon opstappen als baas van La Liga...

Walgelijk van Tebas. Maarja, money dicteert weer eens alles. Corrupte zooi en daarom zal hij gewoon lekker aangesteld blijven.

Voor de rest toch misschien gewoon een publieksverbod invoeren voor 1 wedstrijd ofzo.

22 mei 2023 om 23:31

Dti heeft niets met geld te maken en alles met hoe hij de maatschappij ziet.

Publieksverbod voor een wedstrijd? Het moet direct gestaakt worden. En veel zwaarder straffen dan wat jij voorstelt.

Het gaat er niet om dat er twintig idioten zijn die wat doen, het gaat er ook om het stadion zich niet tegen die idioten keert. Dat de club er geen fuck aan doet (net als Atletico, trouwens, in hun spiksplinternieuwe stadion).

23 mei 2023 om 08:38

Ik bedoel gewoon in de breedte. Niet zozeer alleen over hoe er apatisch wordt gehandeld mbt racisme. Het is een instituut. En vaak blijven de hoge piefen dan gewoon op hun plek ook na structureel geblunder puur omdat er onderling allemaal bondjes worden gesmeed en steekpenningen uitgedeeld.

Hopelijk gaat Vinicius weg uit Spanje, heel nobel om je in te zetten tegen racisme maar dit is een verloren strijd. La liga boeit het niet, Tebas gaat niets doen (is zelf ook niet vies van racisme) Valencia besluit om 2 fans te verbannen maar vergeet even dat er 200 man al voor de wedstrijd racistische spreekkoren zong. Journalisten probeerde het al weer om te draaien na de wedstrijd tijdens interviews met Ancelotti. Viel me ook tegen dat de spelers van Madrid niet van het veld stappen.

Nog nooit een speler zo massaal gehaat zien worden in deze vorm, zou me oprecht zorgen maken over de veiligheid van Vinicius.

22 mei 2023 om 17:05

Je kunt hopen dat hij vertrekt uit Spanje en wie wint er dan? Precies die racisten die de stadions van Cadiz, Sevilla, Barcelona, Valencia en Atletico Madrid vullen. Dan hoeven hun clubs niet meer te dealen met de gevaarlijkste linksbuiten ter wereld. Ze vinden heus wel een ander om hun racisme op te botvieren hoor: Rudiger en Camavinga worden ook regelmatig zo bejegend.

22 mei 2023 om 17:14

Winnaars gaan er sowieso niet zijn, dit lijk me niet een probleem wat je op de korte termijn kunt oplossen dus zullen de spelers die jij opnoemt nogmaals in deze situatie terecht komen. Kunnen het nog zulke geweldige voetballers zijn maar dit is niet iets wat je mentaal constant kunt opbrengen.

22 mei 2023 om 17:17

Als hij een transfer maakt moet hij in iedergeval niet naar Italie Frankrijk en misschien Engeland gaan. Daar gaat dit hem gewoon achtervolgen denk ik. Daar heb je ook vreselijke toeschouwers. Wat nu ook meespeelt is dat het publiek weet hoe snel dit een reactie bij Vini ontlokt. Desalniettemin walgelijk gedrag en hoop dat er adequaat opgetreden wordt.

22 mei 2023 om 17:22

En Diakhaby, Akapo, Kameni, Roberto Carlos, Eto’o, Kondogbia etc. Het grote verschil is wel dat Vinicius een wereldster is, zeker voor de Liga, en we ondertussen in een maatschappij leven die het gelukkig veel minder accepteert dan 25 jaar terug met Roberto Carlos. Mocht Vinicius hierdoor willen vertrekken, en dit ook openbaar kenbaar willen maken, dan kan het wel net zijn wat nodig is om het eindelijk eens aan te gaan pakken in Spanje. Je ziet ook hoe ontzettend veel meer wereldwijde aandacht dit incident krijgt in vergelijking tot wat er met Akapo gebeurde vorig jaar.

Hopelijk komt het niet zover en wilt hij gewoon blijven, geweldenaar die koste wat het kost behouden moet worden voor La Liga.

22 mei 2023 om 19:16

Misschien is dat juist de oplossing, dat de donkere spelers van die ploegen waarvan de supporters Vinicius racistisch bejegenen, dat die jongens eens allemaal van het veld aflopen.
Ik vind het sowieso heel erg raar om racistisch tegen de tegenpartij te gedragen terwijl ze zelf donkere jongens in de ploeg hebben. Hoe denken die fans dat die zich voelen? die schamen zich vaak kapot voor hun eigen fans.

Wat een mafkees zeg. Het feit dat hij wijst dat er van 35 gevallen 8 van die gevallen richting Vinicius waren geeft mij de indruk dat Tebas ergens ook de schuld bij Vinicius steekt. Nog nooit zo'n incapabele voorzitter van La Liga gezien. Vroeger wist ik niet eens wie er voorzitter van La Liga was, de laatste jaren kent bijna heel de wereld zijn naam en dat is niet om zijn uitstekend voorzitterschap.......

Ik ben alvast trots dat er Barça-spelers en Xavi openlijk hun steun hebben betuigt aan Vinicius. Racisme kent geen kleur en clubvoorkeuren heeft in deze discussie geen plek.

Tebas OUT!

Tebas doet er alles aan om meer gehaat te worden dan Lahoz? Wat een opmerking. Maar 8x racistisch bejegend in 19 uitwedstrijden..

Alsof iemand iets anders had kunnen verwachten van deze extreem-rechtse mafklapper. De idioot die lid was van fuerza nuvea (in Duitsland zou men zo'n partij als neo-nazi's bestempelen, met recht) en nu voorvechter is van vox.

En dat dit een uitzondering zou zijn? We hebben in de loop der jaren genoeg voorbeelden gezien. Zelfs al houden we het redelijk recent, dan zijn het Eto'o, Kameni, Neymar en Daniel Alves om maar een paar voorbeelden te noemen.

En weet je wanneer een scheidsrechter een wedstrijd heeft gestaakt? Niet bij de spreekkoren, niet bij de apengeluiden, maar toen het publiek een speler een nazi noemde. Dat zijn de mensen die altijd beschermd worden in die staat. Dat is de enige fucking keer. En dan beweren dat men daar niet racistisch is. Schei een eind uit. Racisme en xenofobie zijn niets meer dan de dagelijkse gang van zaken daar. Van voetballers tot seizoenswerkers, van Z-Amerikanen tot Catalanen. Daarom is PP altijd zo groot geweest, daarom zijn C's en nu Vox zo groot geworden. Daarom heeft iemand als Tebas de plek die hij heeft. Daarom kon de dictator rustig sterven in zijn sterfbed en werd Niemand achteraf vervolgd en konden ze op hun plek blijven zitten.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren