Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Laat doelpunt helpt Australië aan derde WK-deelname op rij

Laatste update:

Australië heeft zich dinsdag als derde land na Brazilië (gastheer) en Japan verzekerd van deelname aan het WK 2014. De Socceroos moesten in Sydney winnen van Irak om zich te plaatsen en dat lukte ook, zij het laat. Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd zorgde Joshua Kennedy voor de 1-0 en hielp hij zijn land aan een startbewijs voor het toernooi van volgend jaar zomer.

/

Australië zag vorige week hoe groepsgenoot Japan zich plaatste en had alleen Oman nog als serieuze achtervolger. Als Australië niet zou winnen, was het afhankelijk van wat dat land nog zou doen tegen Oman. Het resultaat was echter niet belangrijk meer dankzij de goal van Kennedy: die kopte binnen uit een voorzet van Mark Bresciano en loodste Australië, met Tommy Oar en Brett Holman in de basiself, daarmee in veilige haven.

Onder leiding van bondscoach Holger Osieck gaat het land nu op weg richting zijn derde WK op rij: in 2006 en 2010 was men ook present onder leiding van Guus Hiddink en later Pim Verbeek. In 1974 deed men voor de eerste keer mee aan de eindronde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig voor Australië. Goede ploeg.
Kennedy is echt een beer van een voetballer. Vond hem altijd al kwaliteiten hebben. Ik gok wel dat Australië er direct weer uitvliegt maar dat maakt niet uit.

Drie keer op rij, dat is knap. Maar wat waren ze slecht zich, wel mooie doelpunt van Kenedey.

18 juni 2013 om 13:33

Goed verhaal, lekker kort

18 juni 2013 om 17:33

Knap? In deze poule? We verschillen van mening. Ik denk dat het knapper is jezelf niet te plaatsen.

Jammer dat er altijd een goed Europees land ontbreekt op het WK en dat we naar een wedstrijd van Oezbekistan of Oman tegen een ander B-land.

18 juni 2013 om 17:49

europa heeft al 14 start bewijzen!

wat doen landen als Uruguay, Paraguay,colombia,ecuador,chili,mexico,vs,
Ivoorkust,ghana,kameroen,nigeria,japan,zuid Korea,australie

onder voor europese landen als Servie,denemarken,zweden,tjsechie,kroatie,
Griekenland,roemenie,oekraine,turkije,belgie
Slowakije,slovenie,noorwegen etc.?

gelijkwaardig toch?!

ga dan geen WK kijken! blijf vanaf nu alleen EK kijken!
WK veel mooier, meer culturen,meer leuke teams!

18 juni 2013 om 18:36

Meer culturen?
Kom op zeg, daar merk je niks van. Ik wil de beste teams zien spelen. En daar horen teams zoals Oezbekistan of Oman niet bij. Die worden kansloos afgedroogd. Veel teams die jij noemt zijn wel gelijkwaardig, maar lang niet allemaal.

18 juni 2013 om 18:55

niet alleen meer culturen maar ook meer sterren wat te denken van: messi, suarez, cavani, falcao en Neymar die je door het WK aan het werk kan zien dat heb ik liever.

18 juni 2013 om 20:57

@crimsonviper

Die landen niet, maar landen als Nieuw-zeeland en Thaiti, dat lijkt me wel duidelijk.

18 juni 2013 om 23:40

Mammoet

Misschien hebben zij niet allemaal het niveau van Europese teams, maar ik weet heel goed wat een WK kwalificatie met een land doet. En ook moet ik toevoegen dat die landen zich goed ontwikkelen. Als je naar een Japan kijkt of een land als Zuid-korea zie je hoe ze elke keer beter worden en een kwalificatie is juist een boost voor zo'n land.

Mooi voor Australië zitten nog aantal goede spelers bij die je wel wilt zien op het Wk.
Denk toch dat de meesten voor Australië zouden kiezen i.p.v Irak.

18 juni 2013 om 16:04

Irak behoort toch tot de grootmachten in Azië. Vooral als het gaat om jeugdtoernooien is Irak altijd de favoriet voor de titel. Jammer genoeg heeft Irak een sektarische en corrupte voetbalbond. De Iraakse voetbalbond is de reden voor het ontslag van Zico. Ook is de Iraakse voetbalbond de reden waarom sterspelers Younis Mahmoud en Nashat Akram niet meer beschikbaar zijn voor Irak.

18 juni 2013 om 17:26

Younis Mahmoud en Nashat Akram zijn niet meer een meerwaarde voor deze ploeg. Ze waren 5 jaar geleden nog wel belangrijk, maar nu niet. Irak had veel eerder moeten verversen. Nashat teveel vedetteneigingen en Younis is gewoon bij gebrek aan beter gebleven.

Betreft de bond.. je kunt moeilijk de bond iets kwalijk nemen. Het hele land is instabiel en iedereen probeert aan een poot te zagen.

Maar dat Irak een talentvol elftal heeft en er zeker wat van kan en eigenlijk moet maken is absoluut waar. Hopelijk op korte termijn weer een mooie periode.

18 juni 2013 om 18:12

Nashat Akram is een mislukte Redondo haha. Wat betreft Younis Mahmoud heb je wel gelijk, maar vergeet niet dat Younis zeven cruciale goals scoorde in de kwalificatierondes.

Wat betreft de Iraakse bond wil ik het volgende meedelen. Voor de cruciale ontmoetingen met Japan en Australië vroeg Zico om een vriendschappelijk potje te organiseren als opwarmer. Zico’s voorkeur ging uit naar vergelijkbare landen als Zuid-korea, Ghana of een balkenland. De Iraakse bond kwam met Brazilië! Irak oefende in Scandinavië (!) Tegen Brazilië, werd met 6-0 afgedroogd en mocht eerloos naar huis. Dit was een zware mentale klap voor de spelers. Irak verloor daarna zowel tegen Japan als tegen Australië. Kort daarop heeft Zico zijn ontslag ingediend.

Dit neem ik de Iraakse bond ernstig kwalijk.

18 juni 2013 om 18:22

Betreft die oefenpot.. ben ik het helemaal met jou eens. Heb die wedstrijd gezien. Was te pijnlijk gewoon. Dat hadden ze noooit moeten doen. Ik was laaiend. Maar dat zie ik eerder als pure amateurisme van de bond dan sektarisch of corrupt. Al ontken ik absoluut niet dat ook deze een rol spelen. Ik vind onze bond vooral erg amateuristisch. Te veel mensen binnen de bond denken dat ze van alles kunnen presteren, maar zitten op functies die eigenlijk te hoog gegrepen zijn.. helaas. Maar talent hebben we wel.

Hoewel we laatste zijn geeindigd, zie je aan het doelsaldo dat we eigenlijk geen 1x echt zijn weggespeeld. Het is alleen teveel net niet. Een goed beleid zou veel hiervan goedmaken.

Betreft Younis.. hij is een held in Irak. En hij heeft vaak genoeg Irak mooie momenten gebracht. Maar zo iemand heb je nodig in de groep om de jongeren gretig te houden, om ze wat bij te leren en in sommige wedstrijden dan als Pinchhitter of rustfactor in de ploeg te brengen. Jammer dat we onze kwaliteiten niet gebruiken zodat we als team sterker worden.

18 juni 2013 om 20:25

Oh maar het voorbeeld van die oefenpot tegen Brazilië was meer een tegenargument waarmee ik wil aantonen dat de Iraakese bond weldegelijk wat te verwijten valt. Sektarisme speelt daarnaast ook een rol binnen de Iraakse bond. Daarvoor heb ik echter geen wiskundig bewijs, maar aannemelijk bewijs.
P.s. ik wacht nog op een repliek van mijn mail .

mooizo, dit land hoort overigens ook thuis op het wk vind ik

18 juni 2013 om 13:36

Hoort thuis op een WK? Spelen echt slecht hoor, en in een reeks met Oman je plaatsen is ook niet om over te stoefen... Vliegen er in de eerste ronde uit

18 juni 2013 om 13:39

Maar heel veel landen zijn niet te best. Wat moet je dan? Alleen de top 15 van de wereld laten voetballen? Ook niet veel aan he. Ze spelen tenminste met passie en strijd.

18 juni 2013 om 13:41

Als je zo gaat redeneren hoort de helft van de landen die zich gaan plaatsen voor het WK hier niet thuis. Het niveau verschil met de toplanden is nu eenmaal groot, maar Australië is echt niet minder dan pak m beet Costa Rica, Nigeria of Ecuador.

Bovendien vind ik het persoonlijk juist mooi aan het WK om teams uit alle 'uithoeken' van de wereld eens aan het werk te zien. Verschillende culturen, verschillende speelstijlen. Hoe meer diversiteit hoe beter.

18 juni 2013 om 13:46

Ecuador staat in de top 10 van de wereld, die zijn blijkbaar heel goed bezig.

18 juni 2013 om 14:47

Ecuador hoort niet in dat rijtje

18 juni 2013 om 16:17

Nigeria en ecuador zijn wel degelijk beter dan australië
Ecuador heeft een mooie opmars gemaakt en staat nu 10de van de wereld en nigeria is de winnaar van de africa cup

Het heeft ze wel erg meegezeten deze kwalificatie. Ze hebben vaak vlak voor of in blessuretijd nog weten te winnen of gelijk te spelen.

Waarom speelt de winnaar tussen de twee nummers drie tegen de nummer vijf van Zuid - Amerika? Voor het WK in Zuid - Afrika werd er gespeeld tegen de winnaar van Oceanië (nieuw - Zeeland).

18 juni 2013 om 13:38

Voor de inter-continentale playoffs, waar de nummer 5 van Azië en Zuid Amerika, de nummer 1 van Oceanië en de nummer vier van Noord en Midden Amerika aan mee doen wordt voor aanvang van de kwalificatie geloot. Deze keer heeft Azië dus Zuid Amerika geloot.

18 juni 2013 om 13:50

Oke bedankt. Dan zit het voor Nieuw - Zeeland dus voor de tweede keer op rij wel mee. De nummer 5 van Zuid - Amerika lijkt me veruit de sterkste die je kan treffen.

Tommy Oar van FC Utrecht speelde een uitstekende wedstrijd. Kwam zijn mannetje continu voorbij en is de enige speler van Australië die echt over creativiteit bezit. De rest moet het meer aan kracht en inzet hebben, zoals spelers als Cahill en Holman.
Wel leuk dat zij erbij zijn, er zaten maar liefst 80.000 mensen op de tribunes in Sydney. Toch verwacht ik dat het na de poulefase voorbij is voor deze ploeg. Komen gewoon kwaliteit tekort om te kunnen stunten volgend jaar.

18 juni 2013 om 13:53

in 2006 hebben ze het ook fantastisch gedaan, en op ongelukkige wijze van Italie (late wereldkampioen) verloren, ja oke ze hebben nu een wat mindere selectie maar wie weet

laten we het niet uitsluiten haha

Fantastisch nieuws! Ik heb een zwak voor dit elftal en de A-league. Top dat hun van de partij zijn !

Leuk dat zij erbij zijn, maar jammer dat ze kwalitatief achteruit zijn gegaan de laatste jaren. Waarschijnlijk liggen ze er gewoon uit na de groepsfase.

Ja, Down Under naar WK, wat was ik superblij. Prachtige ontlading daar, eerst was Cahill verontwaardigd dat hij gewisseld werd, daarna moet hij huilen van het blijdschap dat het een terechte Gouden wissel was!! Goede ploeg met mix van routine en jeugd. Hopelijk gaan Zullo en Sarota ook mee. Man van het wedstrijd is voor mij Mark Bresciano, oud en aanvoerder maar zo aanwezig, werkt hard en zet goede lijnen uit. In ieder geval ga ik met blije gevoel in december naar Australie voor 3 weken, ga ik daar shirt kopen !!!

18 juni 2013 om 15:24

Ik zou een shirtje van Bosschaart kopen. Één van de fijnste spelers ooit en dan is hij nog de held van alle drie de volksclub van Nederland, namelijk Feyenoord, FC Utrecht en ADO Den Haag. Goeie knul. Ik wil een shirtje van hem

18 juni 2013 om 16:17

Ik ga nationale shirt van Australie kopen dus ik snap even niet wat Bosschaart hier mee te maken heeft, al is hij een fijne knul. En ik heb Australisch halfbloed....

18 juni 2013 om 16:56

Nouja, als je naar Australië gaat ga je waarschijnlijk naar Sydney. En tegen die tijd had ik je misschien over gehaald om in plaats van een nationaal shirt een club shirt te kopen van Bosschaart !

Opzich niet gek aangezien in Azië nou niet echt de grootste landen rondlopen. Je hebt Japan, Zuid-korea en Australië, en volgens mij zijn er ook iets van vier plaatsen voor Aziatische landen right? Dan is zoiets natuurlijk makkelijk te doen. Desalniettemin wel goed nieuws !

Voor de liefhebber: Nu op eurosport 2: zuid-korea - Iran. De winnaar gaat naar het WK. Mocht Zuid-korea winnen en Oezbekistan wint op hetzelfde moment van Qatar, dan gaat Oezbekistan naar het WK! :-o

18 juni 2013 om 15:21

Ik hoop op Zuid-korea en Oezbekistan. Oezbekistan schijnt een goed team te hebben al ken ik geen enkele speler maar in die Azië cups doen ze het altijd verrassend goed, al is het niveau daar natuurlijk niet a la Spanje / Duitsland, maar toch, ik wil die verassing wel zien spelen.
En Zuid-korea spreekt voor zich, beter team dan Iran en bekende spelers die ik graag zou zien spelen.

18 juni 2013 om 15:50

Ja, leek me ook wel leuk: Oebezkistan op het WK. Maar dat gaat 'm niet worden vrees ik. Iran staat voor.
Ze kunnen nog wel via de play-off met jordanië of Oman en daarna tegen de nummer vijf uit Zuid-amerika het WK halen. Maarja.. dat wordt wel erg lastig. Dan moeten ze tegen Chili of Paraguay ofzo.

Leuk voor Australië!
Een leuke ploeg en ik gun het ze wel maar ik denk dat ze niet verder gaan komen dan de groepsfase of de laatste 16. Toch mooi dat ze er weer bij zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren