Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kwakman: ‘Spelers als Brobbey bij Jong Ajax zouden niet moeten mogen’

Laatste update:

De eerste periode van de Keuken Kampioen Divisie zit er alweer op. Roda JC ging verrassend met de eerste periodetitel aan de haal door 22 punten te halen uit de eerste negen wedstrijden. Voetbalzone ging langs bij analist Kees Kwakman om met hem deze eerste periode te bespreken.

Kwakman is onder de indruk van de start van Roda. “Zij hebben het absoluut verdiend om die eerste periode te winnen. Ze hebben, in tegenstelling tot vorig jaar, ontzettend goed voetbal laten zien. Niemand had verwacht dat ze zo goed terug zouden komen na zo’n teleurstellend seizoen. Ik vind het wel leuk dat Roda ineens zo boven komt drijven, want het is toch nog steeds een grote club.”

De Volendammer voorspelt dat Roda het nog lastig gaat krijgen in de rest van het seizoen. “Je ziet vaak na de eerste periode dat het lastig is om die stijgende lijn door te zetten. Ik verwacht ook nog wel wat meer van de ploegen die tot nu toe wat tegen zijn gevallen. Het seizoen is nog ontzettend lang, dus het gaat lastig worden om daadwerkelijk die eerste plaats vast te houden.”

Kwakman ziet dat de degradanten uit de Eredivisie een hele moeizame start meemaken. “Alleen FC Emmen staat er nog redelijk goed bij, maar die wisten bijvoorbeeld thuis tegen FC Dordrecht ook niet te winnen. SC Cambuur en FC Groningen vallen al helemaal tegen. Vooral Groningen heeft heel duidelijk uitgesproken voor directe promotie te willen strijden, maar dat valt toch vies tegen.”

Ook NAC Breda, dat door velen nog steeds als een Eredivisieclub wordt gezien, heeft nog geen indruk kunnen maken. “Daar gaat het zoals het zo vaak bij NAC gaat. Het lijkt heel even rustig, en dan barst ineens de bom, zoals nu ook met het ontslag van Peter Hyballa het geval was. Nu moeten ze weer helemaal van vooraf aan beginnen. Je moet zorgen dat je niet te ver achterop raakt, maar dat lijkt nu eigenlijk al te laat.”

Kwakman heeft een duidelijke mening wat betreft de beloftenteams. Vooral Jong FC Utrecht valt dit seizoen op door in de Galgenwaard menig titelkandidaat te verslaan. “Het grootste punt van kritiek is dat je daar elke week tegen een ander elftal kan komen. Als je bijvoorbeeld op maandagavond naar Amsterdam moet, kan het zomaar eens zijn dat je tegen jongens komt die de zaterdag daarvoor nog bij het eerste hebben meegedaan.”

“Dat zag je vorig jaar bij Ajax, toen Francisco Conceição of Brian Brobbey nog weleens meespeelden. Dat zou niet moeten mogen. Aan de andere kant is de KKD natuurlijk een geweldig podium voor die jonge spelers. Ze worden getest en het is ook belangrijk dat zij aan spelen toekomen. Alleen is het een minpunt dat er vaak verschillende ploegen staan. Ik snap dat dat voor sommige clubs heel vervelend is.”

Kwakman denkt ook dat Feyenoord een slag heeft gemist, door geen beloftenploeg te stallen in de KKD. “Ik denk dat ze daar in Rotterdam nog steeds spijt van hebben, want het is gewoon goed dat die ploegen in deze competitie zitten. Het draagt erg bij aan de ontwikkeling van die spelers.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zolang het er maar 1 of 2 zijn zal dat niet gelijk een wereld van verschil maken. Wil je in iets betekenen in de keuken Divisie dan moet je gewoon winnen. Uiteindelijk zijn spelers van het 1e team meedoen uiteindelijk ook nog jeugd. Weet alleen niet of er een maximum is? Als je bijvoorbeeld x aantal wedstrijden voor 1 hebt gespeeld je niet meer voor Jong mag uitkomen.

11 oktober 2023 om 17:28

Dit maximum was in het begin vijftien wedstrijden, kan zijn dat het in de loop der tijd is aangepast.

11 oktober 2023 om 19:04

Iedereen praat altijd makkelijk dat je gewoon moet winnen , maar soms speel je tegen een heel ander jong dan een ander team een week later. Ze moeten gewoon een x aantal spelers opgeven. En in de winter mogen ze evt bij 1 erbij en niet meer naar jong

11 oktober 2023 om 19:16

Dat kan ook in de eredivisie voor Europese wedstrijden of in de beker waar ploegen soms ook veel wissels laten spelen dan heb je ook een ander team. Je ziet het ook bij vaak Engelse ploegen in Europa dat ze een andere ploeg opstellen. Of de laatste CL als een ploeg al door is. Voetbal is nooit helemaal "eerlijk"

12 oktober 2023 om 14:43

Ik begrijp Kwakman wel.
Zag laatst bijv Salah-Edinne.. speelde zondag tegen Feyenoord, maar omdat de pot gestaakt werd, maandag bij Jong Ajax en werd toen vervolgens woensdag meteeen gewisseld bij Ajax 1.

Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Als de wedstrijd zondag niet gestaakt zou worden, zou eeen Salah edinne die maandag niet spelen bij Jong Ajax. Dat is gewoon competitievervalsing pur sang.

Dan rijst de vraag: waar trek je de grens? Er zijn al strengere regels ingevoerd omtrent leeftijd en ook de hoeveelheid wedstrijden die iemand voor het Eerste elftal mag hebben gespeeld dat seizoen, en ook per speelronde. Daarvoor maakten teams nog wel eens gebruik om bijna het hele seizoen een 30 jarige keeper op doel te hebben.

Wel ben ik het eens, dat in het verleden vb. Ajax soms speelde met allemaal 17-jarigen tegen een titelkandidaat, er 0-4 afging en de week erop kwam Kudus even een hattrick maken tegen een andere titelkandidaat. Soort legale vorm van competitievervalsing, voor de niet-Jong teams. Echter, in interland weken gaat de KKD gewoon door en missen de Jong teams veel spelers door jeugdinterlands, waardoor ze vaak kanonnenvoer zijn voor de tegenstander die periode.

De Jong teams waren wel een handige manier om spelers die terugkwamen van een blessure wat minuten te laten maken. Echter snap ik wel dat je als tegenstander niet zit te wachten op een speler die de week erop er dan weer niet bij is.

11 oktober 2023 om 17:57

Ik denk dat KKD in ieder geval een grens moet stellen voor aankopen. Dat bijvoorbeeld aankopen van 10m+ niet meer mee mogen draaien in het beloften team in de Kkd.

Als een Ajax dan niet een speler kan laten wennen bij het beloften team hebben ze gewoon pech, dat is dan het risico van een beloftenteam in de KKD.

11 oktober 2023 om 18:28

Dat is echt onzin. Geld is totaal niet belangrijk. Of krijgt ajax nu ook elke wedstrijd een gratis punt, omdat ze geen dure jeugdaankopen in de selectie hebben spelen.

11 oktober 2023 om 18:44

Geld is niet belangrijk? Je kan toch niet met een speler aankomen zetten die groter is dan de begroting van je tegenstander. Dan speelt de ene week zoals vorig jaar een team tegen kudus en een ander team tegen een jeugd talent. Pure competitievervalsing. Als Ajax dure spelers wil kopen is helemaal niks mis mee, maar dat is niet bedoel voor de KKD.

11 oktober 2023 om 18:53

Ik vind het aankoopbedrag niet zo relevant. Een kudus kan ook uit de jeugdopleiding komen die dan zodanig goed is dat hij vaak met het 1e mee mag en soms zijn minuten maakt in de KKD. Dan kan deze speler ook zorgen voor competitievervalsing. Ik pleit voor vaste selecties waarbij er slechts 2x gewisseld mag worden van 1e naar jong of andersom. Ik noem maar een Goes van AZ is 1e selectiespeler terwijl hij ook bij jong AZ zou kunnen ballen. Als hij volgende week naar de KKD gaat en de week erop weer naar de ED is er 2x gewisseld en blijft hij spelen bij de hoogste divisie. Een jeugdteam is niet om spelers wedstrijdritme te laten opdoen. Dan gebruik je je wissels maar in minuut 70.

11 oktober 2023 om 18:55

Ik vind dat ook een beetje part of the deal. Natuurlijk is het lastig als de ene wedstrijd een dure kwaliteitsspeler speelt, maar dat zijn er nooit meer dan 1 of 2. Bij PSV vorig jaar maakte het ook groot verschil of Gakpo en Simons mee deden. Sommige teams hadden 2x tegen Gakpo en Simons gespeeld, anderen 2x zonder Gakpo en ook nog een keer zonder Simons omdat die een keertje niet fit was. Kan gebeuren.

Of als je juist tegen een topteam speelt als ze super in vorm zijn of juist helemaal niet.

Er zijn verschillende redenen waarbij je geluk of pech hebt, overdreven om dit overmatig uit te vergroten.

11 oktober 2023 om 19:08

Dit is niet overdreven, zelfs de dag is van grote invloed in wat voor een team je tegenover je hebt staan. Het is toch allemaal niet zo moeilijk, werk gewoon met wat vastere selecties en het probleem is opgelost of een maximaal aantal spelers dat voor een team uit mag komen.

Waar jij het over hebt zijn blessures/verkopen, dat is echt compleet iets anders. We hebben het hier over teams die zich mogen ontwikkelen, daar moeten we heel blij mee zijn maar het moet niet zo zijn dat het een grote invloed heeft op de competitie wat het wel gewoon heeft. Dit betekent dat er dus best wat water bij de wijn kan worden gedaan door de topclubs.

Ik snap het probleem niet zo wat Kees hier aanhaalt.
Zoals nu speelt Jong Ajax met juist iets te weinig ervaring aan spelers, en het is ook geen sterke lichting, en dan staan ze opeens vrijwel laatste.

11 oktober 2023 om 18:00

Ja dat is dan het risico. Maar als je opeens tegen een 1e team speler van een titelfavoriet moet spelen en de week erna speelt je concurrent tegen een veel minder (bijvoorbeeld) Jong Ajax is dat gewoon legale competitie vervalsing.

11 oktober 2023 om 18:04

Het gaat natuurlijk om de wisselende sterkte. Jong Ajax maakt niemand een moer uit, maar als pak 'm beet Roda tegen een hele sterke basiself moet optreden en Nac tegen een matige, dan is dat gewoon oneerlijk.

11 oktober 2023 om 18:30

Indien volwassenen mannen niet kunnen winnen van jongetjes, dan gaat er al iets mis.

11 oktober 2023 om 19:34

Wat een onnozele uitspraak. Ik denk dat 11 volwassen voetbalzone forumleden niet zullen winnen van welk o21 team dan ook.Het gaat om kwaliteit, niet om leeftijd.

11 oktober 2023 om 18:30

Het is niet alleen dit. Als bijvoorbeeld psv O21 in de Youth League speelt speelt jong psv voor de tijd met de reserves aangevuld met jeugd spelers. De betere spelers worden dan gespaard. Dat dit gebeurd is een heel slecht signaal over de KKD. In een serieuze competitie zou je dit niet verwachten.

11 oktober 2023 om 18:46

Er zitten wel degelijk heerlijke talenten tussen. Probleem is niet de kwaliteit, maar de balans. Ze hebben niet echt een spits en ook geen rechtsbuiten. Met Fitz-Jim en Vos is er ook veel ervaring weg gevallen.

Het is wel een bericht waar in veel dingen staan dat die al heel vaak voorbij zijn gekomen. Dat over Ajax en Feijenoord is toch vaak genoeg benoemt?

Dus als het super talent van excelsior een blessure oploopt en weer wedstrijd ritme moet opdoen, mag dat ook alleen bij excelsior 1?

Kan iemand mij vertellen wat de regels zijn voor het laten spelen van spelers uit het 1e elftal in het belofteteam in de KKD?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren