Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuyt zet eerste stappen: ‘Sommigen hebben meer talent dan ik ooit had’

Laatste update:

Dirk Kuyt zette maandag op Varkenoord zijn eerste stappen in het trainersvak. De oud-voetballer geeft komend seizoen leiding aan Feyenoord Onder-19 en stond maandag voor het eerst op het trainingsveld. Kuyt hoopt de jonge voetballers onder meer bij te brengen hoe belangrijk een goede mentaliteit is in een spelerscarrière.

"Ik ga er volledig in op. Sommige spelers op het veld hebben meer talent dan ik ooit heb gehad. Maar het is de vraag wat je daarmee doet en hoe je ermee omgaat", vertelt Kuyt aan RTV Rijnmond. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt hij dat hij ook als trainer 'het maximale' uit zichzelf haalt. "Ik wil de trainer worden die ik ook al speler was. En ik wil dat de spelers ook het maximale uit hun mogelijkheden halen."

"Talent alleen is niet genoeg. Er komt meer bij kijken wanneer je wilt slagen. En daar zal ik bij de spelers op hameren. Juist omdat ik als geen ander weet hoe ver je met een goede mentaliteit kunt komen", doceert de 38-jarige voormalig international. Het ligt voor de hand dat Kuyt in de toekomst trainer van Feyenoord wordt, al wil hij nog niet zo ver vooruitkijken. Hij richt zich voorlopig op de Onder-19.

"Dan zal ik uiteindelijk wel zien waar dit toe gaat leiden. Ik heb er in elk geval heel veel zin in om er iets moois van te maken", aldus Kuyt. "Als speler heb ik onder grote trainers als Bert van Marwijk en Louis van Gaal gewerkt. Van hen heb ik heel veel opgestoken. Ik hoop dat mijn spelers later ook zullen zeggen dat ze veel van mij geleerd hebben."

Zie je in Dirk Kuyt een goede trainer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties
23 juli 2018 om 14:39

Helemaal geen perfecte jeugdtrainer, dan weet je niet hoe het werkt. Dirk had zo'n ontzettende drive en mentaliteit dat hij totaal niet zal begrijpen als iemand dat niet heeft. Een top mentaliteit hebben, en dat begrijpen veel mensen niet, dat kun je ook niet trainen. Dat heb je door je karakter en wat je meemaakt.
Mensen die een topmentaliteit hebben kunnen vaak heel slecht tegen mensen die dit niet op kunnen brengen. In het boek waar Kuijt ging zeuren over zn ex ploeggenoten klonk dat ook al door. Ik denk dus dat het een drama wordt, Kuijt als jeugdtrainer.
Is ook een vak apart, juist bij de jeugd gaat het om mensen met pedagogische vaardigheden ipv gewoon een oud prof voor de groep zetten.

23 juli 2018 om 15:14

@clarkkent; Ik snap je punt, maar er staat ook tegenover dat Kuyt er als speler bij Feyenoord, ondanks zijn irritatie, wel in is geslaagd die mentaliteit over te brengen. Meerdere spelers draaiden een goed seizoen en bereikten de potentie waarover ze al langer beschikten. Vanuit die gedachte denk ik dat hij het juist wel over kan brengen.

23 juli 2018 om 15:17

Clarkie... dus een mental coach is ook onzin? En wat denk je dat die trainers op het WK doen? Techniek leren aan die gasten? Motiveren is het allerbelangrijkste. En ja mentaliteit kan je aanleren. Dus lijkt me prima voor Kuijt.

23 juli 2018 om 17:12

Op het WK, waar je maar een korte periode bij elkaar bent, of bij de A1 van Feyenoord is nog al een verschil. Bij de jeugd komt er veel meer bij kijken.

23 juli 2018 om 18:33

Ben het niet zo eens dat je mentaliteit niet kan trainen. Het kan prima maar de manier waarop staat veel Nederlanders tegen. Amerikanen worden vaak geroemd om hun sportmentaliteit maar dat is eigenlijk gewoon puur gemaakte mentaliteit. Ik kijk vaak docu's en daar zie je gewoon trainers schreeuwen tegen 8 jarigen die halfkotsend over het veld lopen.

Vroeger bij ons bij voetbal werden we om alles gestraft (rondjes lopen, opdrukken etc). Niet terugverdedigen? straf. te laks? straf. Als je dat lang genoeg doet dan verdedigen jongens daarna uit zichzelf terug. Het is grappig, mijn zoontje balt daar nu en gaat nog steeds hetzelfde. Soms hoor ik verbazing bij de ouders van de tegenstander dat ze bij een enorme voorsprong nog steeds om iedere bal vechten. Bij ons geloven ze niet dat je van jezelf mentaliteit hoeft te hebben.

23 juli 2018 om 13:51

Stopwatch erbij en het is net zoals de bekerfinale in 2016!
Toen liet hij natuurlijk zijn potentie als trainer al zien .

23 juli 2018 om 15:08

Ja joh!
Leuk mannetje, lekker ballen.
Niks mis mee!

Als er iemand is die jongen gasten een goede mentaliteit mee kan geven is het Dirk wel. Echt 100% prof deze man.

Met dit team zouden we waarschijnlijk wereldkampioen zijn geworden.

Kuyt
Kuyt
Kuyt
Kuyt
Kuyt
Kuyt
Sneijder
Kuyt
Kuyt
van Persie
Kuyt
23 juli 2018 om 14:03

Hij zou misschien wel wat te 'kort' komen voor op doel.

Zie in Kuyt wel een echte goede trainer in de toekomst. Heeft dit jaar (nog) Adriaanse aan zijn zijde en heeft dus veel ondersteuning van de - in mijn ogen - beste trainer dat op Varkenoord loopt. En Kuyt mag dit jaar aan de slag met een erg jonge maar ook zeer talentvolle groep met o.a. Hendriks, Summerville, Azarkan, Lake en doelman Koorevaar. Ben erg benieuwd naar het seizoen.

23 juli 2018 om 14:27

"zie in Kuyt wel een echte goede trainer in de toekomst."

Ik weet het nog niet. Een trainer moet ook een goede "people manager" zijn en dat zou bij hem een minpunt kunnen zijn. De openlijke ruzie die hij had met die spits van Quick Boys, het mokken toen hij bij Feyenoord op de bank kwam en de trapjes na die hij uitdeelde in zijn biografie beloven op dat vlak in elk geval niet veel goeds. Sowieso heb ik de indruk dat hij niet zo heel goed klikt met de zogenaamde koptelefoongeneratie.

23 juli 2018 om 14:39

@cabinesse:
Dat hoeft niet er zijn veel verschillende type trainers.
Niet alle trainers zijn ook goede people managers, daar kan je gewoon andere voor bij de staff halen.

End ie ruzie met de spits wat heeft dat er mee te maken? als ervaren man mag je toch gewoon iemand die net komt kijken ergens op aanspreken? En als die dan moeilijk gaat doen, hoef je dat ook zeker niet te pikken.

Ach ja die tikjes in zijn biografie... Maakt dat hem dan geen goede trainer? hij wee wat hij wil en is uitgesproken. Zal top trainers die da ook zijn. zie het eerder positief dat hij een eigen sterke mening heeft als trainer.

23 juli 2018 om 14:50

Die ruzie was met Teijsse, bij wie een ruzie wel perfect uit kwam aangezien hij - naar eigen zeggen - een te hoge afkoopsom had en weg wilde bij Quick Boys.

Het mokken bij Feyenoord strookte gewoon met zijn wil om altijd te willen en kunnen spelen en heeft zich er uiteindelijk 'gewoon' bij neergelegd. Kuyt heeft ook gewoon altijd aangegeven (al voor zijn wissel) dat de trainer bepaalt. Dat was toen en vroeger niet anders. Vond zijn reactie voor de camera wel spijtig, maar niet ernstig o.i.d. En het was maar een keer.

En heb je z'n biografie gelezen? Of alleen de stukken op Voetbalzone? Dan ging je eraan voorbij dat veel kritiek opbouwend was. En die 'tikjes na' is toch iets wat mensen al jaren wilde zien? Dat Dirk - gelukkig maar - niet de ideale dorpspastoor is. Hij is gewoon open en eerlijk geweest over hoe hij de afgelopen twee jaar beleefde bij Feyenoord.

Voor mij is het een potentieel goede trainer omdat hij er o.a. met volle overgave voor gaat, jonge spelers iets kan bijbrengen, communicatief uitstekend is (nee, geen cliche's), een sterke eigen wil heeft en het teambelang niet uit het oog verliest. De tijd zal het uitwijzen, maar heb er veel vertrouwen in.

Met Kuyt als trainer komen we in ieder geval wel weer aan onze wekelijkse portie clichés in de interviews rond de wedstrijden.

On: Ik moet het nog zien met Kuyt als trainer. Ik denk dat hij een groot 'ik mag je dus je speelt'-gehalte heeft en dat de Prima Donna's en eigen willetjes een beetje buiten de boot dreigen te vallen.

Man, mensen zien niet in dat Kuyt een geweldige functionele techniek heeeft. Won on vaak voetvolleyspelletjes van spelers als Sneijder enzo. Het probleem is dat hij niet veel creativiteit heeft en altijd voor de simpele actie kiest, omdat hij bijv de creativiteit van Sneijder mist of de actie van Robben. Heeft in het Nederlands Elftal ook altijd goed gespeeld

Dat is ook niet moeilijk... Er is niemand die zal zeggen dat Kuyt talent voor voetbal heeft Hij heeft echter wel ontzettend hard gewerkt altijd en zo zie je maar dat dat je ver kan brengen. Ik heb wel bewondering voor hem!

23 juli 2018 om 15:48

Inderdaad. Hij kon eigenlijk in elke sport wel een professional worden met die mentaliteit. Wielrennen, hardlopen, honkbal, basketball. Misschien vinden ze ooit nog een sport uit waarin alles wordt gecombineerd, staat Dirkie eenzaam aan de top. Ondanks zijn gebrek aan enig talent.

Kuijt had gewoon goede techniek maar in Nederland kan je blijkbaar geen goede mentaliteit hebben en techniek. Hij miste de creativiteit en het dollen van een speler misschien maar hij kan prima passen, schieten en het overzicht bewaren. Hij weet hoe het is in de top. En hij heeft het respect van de jeugd want in Rotterdam Zuid is het gewoon een held. Die gasten zullen dua razendsnel iets van hem aannemen. Zie hem het liefst de verdedigers en kuitenbeetertjes trainen op felheid en jagen. Wat een beesten ga je dan achterin krijgen.

Mooi om te zien dat oud spelers met zijn status trainer worden. Ik zie wel een goede trainer in Kuyt. Hij weet heel goed wat je moet doen en vooral moet laten om jezelf iedere dag te verbeteren. Heeft zelf altijd keihard moeten werken om zijn plekje veilig te stellen en dat is hem overal gelukt. Op het laatst bij Feyenoord werd het wat minder, daar had hij het zichtbaar moeilijk mee maar is altijd blijven knokken voor de ploeg. Ben wel benieuwd hoe hij omgaat met jongens die, in zijn ogen, er niet alles aan doen. Niet iedere speler is een werker zoals hij. Hopelijk ziet hij ook dat er meer wegen naar de top lopen.

Goed om te zien dat dit soort karakter jonge de jeugd weer op het spoor probeerd te krijgen. Hopelijk zijn we na elke jaren af van pipo's met tattoo's , hoedjes, walkmans, rappende kanslozen, een grote bek en dure auto's. Wie weet word het dan nog wat met het Nederlandse voetbal al ben ik er bang voor. Compleet doorgeslagen dit verdienmodel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren