Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuipers legt uit: ‘Het was een overtreding van Hakim Ziyech’

Laatste update:

Hakim Ziyech was na afloop van De Klassieker onderwerp van gesprek. De middenvelder speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar had in de ogen van sommigen rood moeten krijgen omdat hij Karim El Ahmadi zou hebben nagetrapt.

Op de beelden is te zien hoe de international van Marokko een trappende beweging maakt bij de zijlijn, maar Björn Kuipers besloot de linkspoot daar niet voor te bestraffen: “Het was een overtreding van Ziyech, Feyenoord was in de aanval en dus geef ik voordeel. Ik heb het goed beoordeeld”, aldus de scheidsrechter tegenover FOX Sports.


“Ik zou misschien kunnen fluiten voor een overtreding, maar het is geen discussie of het een rode kaart was”, besluit de 44-jarige arbiter uit Oldenzaal. Mario Been zei in de studio van FOX Sports dat hij het vreemd vond dat Ziyech niet eens een vermaning kreeg van Kuipers.

De voormalig trainer van onder meer Feyenoord en NEC zag 'geen intentie om de bal te spelen': "Maar ik vond het niet zwaar genoeg om het echt natrappen te noemen. Maar er werd helemaal niks aan gedaan.” De 24-jarige Ziyech speelde tegen Feyenoord overigens zijn 66e wedstrijd voor Ajax. Daarin kwam hij tot 14 doelpunten en 28 assists.

Had Hakim Ziyech hier bestraft moeten worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na afloop van de aanval kun je alsnog een kaart geven.

21 januari 2018 om 19:34

Kan maar dat gebeurt vandaag ook in bij een Feyenoord overtreding.

21 januari 2018 om 19:35

Ja dat kan als de scheidsrechter de overtreding een kaart waard vond. Maar dat vond Kuipers niet, dus volgde er geen verdere sanctie.

21 januari 2018 om 19:43

Waarom zou hij die geven als hij vind dat hij het goed heeft beoordeeld?

21 januari 2018 om 19:45

Niet helemaal. Bij een rode kaart is het gebruikelijk om direct het spel stil te leggen, de voordeelregel wordt dan niet toegepast. Als Kuipers dit een overtreding vindt is het natrappen en daar staat rood op. Ook als feyenoorder vond ik dit niet zwaar genoeg voor in ieder geval rood, al verdiende ziyech wel een klein standje van Kuipere. Tijdens de wedstrijd waren beide ploegen op het randje en soms er over. Dit was een van de minder erge. Ik moet wel zeggen dat de Ajax spelers vandaag erg veel aan het zeuren waren om kaarten voor de feyenoorders en overdreven lang bleven liggen bij vrijwel elk contact, daar had Kuipers best wel tegen mogen optreden.

Kuipes heeft het prima waargenomen, vond het niet ernstig en gaf voordeel aan Feyenoord. Daarmee is de kous dan ook meteen af.

Mario Been, tja wat moet je daar nou van zeggen. Hij vind het zelf ook geen natrappen, zijn eigen woorden dus waarom vind hij het dan vreemd dat Kuipers voordeel geeft en het verder laat?

21 januari 2018 om 19:35

Kom op, ben je serieus?

Als Michiel Kramer dit had gedaan bij een Ajacied, waren de reacties niet van de lucht.
Nu laten we het gewoon passeren?

21 januari 2018 om 19:52

Ik stel alleen feitelijk vast dat de kous af is, de scheidsrechter heeft het waargenomen en beoordeeld als een kleine overtreding die geen kaart waard was. Een mening die zelfs door de dienstdoende analist Mario Been gedeeld wordt.

Daarmee is het een gepasseerd station. Verder niets aan de hand.

21 januari 2018 om 20:43

Volgens de internationaal geldende regels is natrappen altijd rood. Het doet er niet toe of het raak is of niet of het hard is of zacht. Op natrappen staat maar 1 straf dat is rood. Kuipers heeft het schijnbaar niet beoordeeld als natrappen of hij maakt zn eigen regels, laten we het maar op het eerste houden...

22 januari 2018 om 15:08

Dat geldt ook voor elleboogstoten. Jörgensen liet zijn armen wel behoorlijk zwaaien bij Schöne. Ik vond het geen rood, maar geel was op zijn plaats geweest, zo ook in het geval Ziyech. Voordeel aan Feyenoord geven en vervolgens geel geven aan Ziyech.

Ik vind het wel een hele rare beweging van Ziyech, ik snap wel dat er na zoiets discussie komt.

21 januari 2018 om 19:33

Dus komt er een uitleg van de dienstdoende scheidsrechter. Hij nam het waar maar vond het een kleine overtreding en gaf daarom voordeel aan Feyenoord. Zelfs Mario Been, die we toch echt neit objectief kunnen noemen, vond het niet zwaar genoeg om natrappen te noemen.

En dat is dan meteen weer het einde van de discussie, helemaal niets aan de hand.

21 januari 2018 om 19:36

Dus we horen jou nooit meer over scheidsrechterlijke beslissingen? Of alleen als het je uitkomt?

21 januari 2018 om 19:37

Hij maakt een overtreding zonder de bal te willen spelen dus de uitleg van Kuipers lijkt me op z’n zachts gezegd merkwaardig. Past precies bij zijn fluiten hedenmiddag.

21 januari 2018 om 19:49

In de emotie van en vlak na een wedstrijd zal je me zeker nog vaak genoeg horen over scheidsrechter. En al helemaal als mijn favoriete scheidsrechter Bas Nijhuis fluit.

Maar het is nu alweer uren geleden en we hebben een uitleg gehad van Kuipers en zelfs Mario Been vond het allemaal wel mevallen, dus niet echt iets om je nu nog druk over te maken. Het is waargenomen en beoordeeld door de scheids en daarmee is de kous af.

21 januari 2018 om 19:55

Druk maken is een interpretatie...

Jouw schoonwaasen van de fout van Kuipers zou je ook als druk maken kunnen bestemppelen.

Maar laat het nou niet over aan proleten alss Been en Kuipers, maar vorm je eigen mening en probeer die niet te laten afhangen van je clubvoorkeur .... Probeer Michiel Kramer eens in de rol van Zyech te zien ...

21 januari 2018 om 20:09

Michiel Kramer is een recidivist, logisch dat hij anders wordt gezien dan Ziyech.

21 januari 2018 om 20:20

Ben t met je eens hoor. Tis een vreemde beweging en had op z'n minst toegesproken moeten worden. Dit mag gewoon niet.

Maar Kramer in de rol van Ziyech zien lukt me niet . Helemaal niet na dat broodje kroket.

21 januari 2018 om 20:24

Als als als NJ, die twee zijn nu eenmaal niet te vergelijken. Niet piepen en verman je na het pak slaaf van vandaag.

21 januari 2018 om 20:26

irrelevant ... meten met twee maten noemen we zoiets.

21 januari 2018 om 20:46

En dat mag dus niet uitmaken in de beoordeling van een scheidsrechter. Kramer en Ziyech hebben beide evenveel rode kaarten gehad in hun carrière, dus dat recidivist slaat nergens op, of je kent de betekenis van het woord niet dat zou ook kunnen natuurlijk.

21 januari 2018 om 20:49

Kuipers had eventueel na de aanval van Feyenoord even met Ziyech kunnen praten, maar een kaart was het niet.

21 januari 2018 om 22:10

Natrappen is ten alle tijde rood. Jammer dat Kuipers de ballen niet heeft zijn fout toe te geven.

En dat is dan de beste arbiter van Nederland.

21 januari 2018 om 23:13

Jij beoordeelt het als een rode kaart. Been, die toch echt niet objectief genoemd kan worden, vond het ook geen rode kaart.

Aanklager kan niks meer doen dus. Hij heeft het inderdaad beoordeeld. Hij had de fluit al in de mond na de overtreding, maar zag dat de bal bij Berghuis belandde. Wel apart dat hij achteraf geen geel geeft want dat was het wel. Rood zou ik er ook niet voor geven.

Kuipers zal zijn eigen straatje niet schoonvegen.

Natrappen hoort altijd bestraft te worden, dat kan ook na te hebben laten doorspelen.

Blij dat deze proleet na dit seizoen stopt.

21 januari 2018 om 19:39

Als je het als natrappen interpreteert. Maar dat deed Kuipers dus niet, zelfs Mario Been, toch echt zwaar anti Ajax, vond het te klein om van natrappen te spreken.

Kuipers vond het eenvoudig weg geen kaart waard. In zijn ogen gebeurde er te weinig. En eerlijk gezegd zien we dat soort overwegingen elke wedstrijd. Wel of geen penalty, wel of geen kaart, wel of geen overtreding.

21 januari 2018 om 20:53

@SpeedyAFC,
Hoe zou je de aktie van Ziyech willen omschrijven? Een clowneske sliding slecht getimde kopbal? Kuipers moet gewoon een kerel zijn, heel Nederland ziet dat Ziyech natrapt. Kuipers kan gewoon zeggen na het zien van de beelden dat hij het verkeerd beoordeeld heeft. Natrappen hard of zacht raak of niet raak is volgens de regels gewoon rood. Domme actie van Ziyech hij mag blij zijn dat hij zonder rood wegkomt. Voor de uitspraak van de wedstrijd maakt het niets uit.

21 januari 2018 om 20:54

Uitspraak is uitslag natuurlijk.

21 januari 2018 om 22:30

Ik heb er geen mening over hoe ik het moet interpreteren, in de wedstrijd was het me geeneens opgevallen en ik heb het niet terug gezien anders dan de foto bij het artikel. Kuipers vond het geen natrappen, Been ook niet. Niet elk contact is meteen een overtreding, soms is iets ook onhandig of zo futiel dat men het door de vingers ziet.

Mocht Ziyech inderdaad bewust na hebben willen trappen, dan is dat zeker heel erg dom te noemen. Als de scheids het ook zo interpreteerd, sta je ineens met tien man en mis je ook je beste speler in de lastige uitwedstrijd bij Utrecht. Dus laten we maar hopen dat Ziyech niet de bedoeling had om na te trappen, voor je het weet mag je douchen en benadeel je je eigen club zoals Jorgensson vandaag deed.

21 januari 2018 om 19:39

@njfromvol
Feyenoord speelde vandaag niet slecht maar zelfs als je een wereldpot speelt en Kuipers is de scheidsrechter zul je niet winnen, niet te geloven dat de Knvb deze vent zo'n belangrijke wedstrijd laat fluiten.

21 januari 2018 om 19:57

Ik vond Feyenoord niet heel best spelen, maar Kuipers ... dan weet je inderdaad genoeg.

21 januari 2018 om 20:31

Stopt Kuipers na dit seizoen ja? Van Janssen wist ik het wel en als je hem vandaag over het veld zag lopen is het ook meer dan begrijpelijk.
Met je eens dat natrappen altijd bestraft moet worden (met rood). Ongeacht of je nu bij de uit- of thuisclub speelt of bij Ajax of bij FC Bal op het dak 6.

Heeft ie vooral aan Ahmadi te danken. Keek even om en speelde verder. Erg nette voetballer. Als het een teamgenoot van em was zonder naam te noemen....

21 januari 2018 om 19:43

Als dat zo is, dan was het heel aardig van Ahmadi. Maar zoals je al aangeeft, het heeft er ook mee te maken wie het was. Nu was het een teamgenoot van het Marokaanse elftal waarmee hij ook nogeens goed bevriend is. Dan accepteer je toch net iets makkelijker iets van elkaar.

De rivaliteit tussen de supporters is sowieso al stukken groter dan tussen de meeste spelers onderling. Veel van die gasten speelden al jaren samen in de jeugdelftallen van de Knvb, hebben veel tijd sdamen doorgebracht bij de toernoeien en trainingskampen.

21 januari 2018 om 19:52

Ik denk dat dit het verschil tussen Ajax en Feyenoord is. Feyenoorders stonden veel sneller op en wilden weer verder vechten terwijl de ajacieden bleven rollen totdat ze zeker wisten dat er geen kaart meer naar voren kwam. Klein voorbeeldje is hoe die nieuwe linksback van jullie 2min bleef liggen na die overtreding op hem maar toen Kluivert in de volgende aanval geel pakte stond V Beek als weer op de benen voordat Kuipers gefloten had. Bij die tweede gele kaart voor Jørgenson stond Neres er ook continu naast om zeker te weten dat Kuipers wel de rode kaart zou geven (terwijl het scheidsrechterstrio daar zonder zijn hulp ook uit was gekomen). Feyenoord is in alles een vechtploeg, ze delen uit maar kunnen ook incasseren. Ajax doet het voornamelijk op techniek en gaan heel erg vervelend doen wanneer het even fysieker wordt (niet alleen Veltman). Ajax heeft het talent, Feyenoord heeft de ballen.

21 januari 2018 om 19:57

Nou, nou, nou niet zo fel zeg. We zijn Bilal toch niet vergeten in de eigen Kuip? Dat was een nieuw record, nog nooit rolde een speler zo ver door.

Of vriend Vilheana die die arme Bazoer destijds de wedstrijd uitschopte waarna Bazoer wekenlang moest revalideren. Dat is weer de andere kant, dan gaat een Vilheana toch ook niet naar de scheids om te zeggen dat hij zijn tegenstander toch wel heel hard geraakt heeft.

Elke speler moet zelf bepalen of hij direct opstaat of het wat erger aanzet dan het daadwerkelijk is. Maar ik heb nu niet de indruk dat de Feyenoord selectie uit allemaal gentlemans bestaat en dat het daar heel anders aan toe gaat dan bij de andere clubs in de eredivisie.

21 januari 2018 om 20:03

Ik zeg niet dat het gentlemen zijn maar het zijn wel mannen, zelfs de jonges. Die van Bazoer is al jaren weg dus lijkt mij niet een relevant voorbeeld. En natuurlijk heeft Feyenoord er ook wel eens een speler tussen die toch eventjes blijft liggen maar kan jij objectief kijken naar de wedstrijd van vandaag en anders beweren dan wat ik zeg klopt? Zonder sarcasme natuurlijk. Ik heb vandaag 11 mannen gezien die het voetballend niet aankonden tegenover 11 talentvolle voetballers die de zeldzame momenten balverlies niet zonder vervelende trekjes konden verwerken. Jammer als je 65% balbezit hebt in de eerste helft, volledig domineert en dan alsnog dergelijke trekjes vertoont. Dan doe je het niet omdat de wedstrijd het vraagt maar omdat het in je systeem ingebakken zit.

21 januari 2018 om 20:30

Trekjes? Je bedoelt volwassenheid. De oudere spelers van Ajax weten wat er gevraagd wordt in het topvoetbal. Dat liet Veltman vandaag uitstekend zien.

Deed het verdedigend uitstekend, kwam regelmatig op, gaf een prima assist maar wist ook wat te doen toen zijn tegenstander over de schreef ging.

Overigens maakte Feyenoord veel meer overtredingen dan Ajax dat lekker aan het aanvallen was, dat probeerde al combinerend er doorheen te komen. Dan raakt een speler ook eerder geirriteerd bij de zoveelste schop. En vergis je niet, Vilheana had alweer drie schoppen uitgedeeld in de eerste vijf minuten.

Op een gegeven moment is het genoeg en blijft een speler even wat langer liggen zodat de scheidsrechter inziet dat hij op moet treden. Dat is heel verstandig, anders krijg je weer zo'n situatie als destijds met Bazoer. Spelers moeten zichzelf beschermen en ja, dan moet je je ook weleens iets aanstellen, het wat zwaarder maken dan het daadwerkelijk is. Dat is voetbal.ga zo over een kwartiertje maar naar Barcelona kijken en let eens op Messi. dan begrijp je precies wat ik bedoel.

21 januari 2018 om 21:15

St Mass
Dat is nou juist de reden dat Feyenoord niet zo vaak wint van Ajax. Vaak staan de spelers van Feyenoord als een stelletje opgefokte gasten op het veld. Getuige ook de rode kaart vandaag weer. Totaal onnodig. Ga voetballen. Leuk om Feyenoord een knokploeg te noemen, maar als je daarbij je hoofd verliest, verlies je de wedstrijd.

21 januari 2018 om 23:53

Mischien zijn de feynoorders meer houthakers en maakte Ajax minder overtredingen. Ze haden namelijk heel de wedstrijd de bal!!

22 januari 2018 om 17:34

Volwassenheid? Daar vershillen wij dan van mening. Liggen huilen als een klein kind noem ik niet volwassen. De scheidsrechter continu beinvloeden noem ik niet volwassenheid. Het is laf. Ze waren overduidelijk de betere club en dan alsnog kunnen ze het niet laten om anti-voetbal te laten zien. Volwassen is ook een tik kunnen accepteren als je er eentje uitdeelt, niet smerige trekjes laten zien om vervolgens te reageren alsof je neergeschoten bent wanneer een feyenoorder in de buurt komt. Als jij lafheid als volwassenheid ziet hoop ik oprecht dat je buiten voetbal andere criteria aanhoudt.

21 januari 2018 om 20:55

Veltman had waarschijnlijk liggen huilebalken op het veld dat is professioneel...
Ik vind het matennaaien maar andere professioneel..
El Ahmadi is te sportief..

22 januari 2018 om 08:11

Maar wel veel Feyenoorders om een gele kaart zeuren na overtreding/ boksing Kluivert met van Beek. Netjes van de Feyenoord spelers.
Kortom vele spelers in het veld waren hetzelfde als Veltman.

Deze actie biedt onze Rotterdamse vrienden weer wat troost....

Rare actie, dat zeker, maar in de verste verte niemand geraakt. Dus nu lekker nagenieten van deze middag !

21 januari 2018 om 20:57

Uh volgens de regels maakt het niet uit of je iemand raakt bij natrappen, hetzelfde al met slaan alleen de beweging is genoeg voor rood....

21 januari 2018 om 22:12

Precies, als je de speler ook nog daadwerkelijk raakt wordt je schorsing alleen maar hoger.

22 januari 2018 om 12:01

dat geldt alleen als het als natrappen is beoordeeld...dat is het niet dus veel discussie om niets.

dit zijn niet de momenten die het wedstrijdverloop heeft bepaald en zelfs het matige fluiten in de eerste 30 minuten van kuipers niet.

Feyenoord kwam om niet te verliezen maar heb ook geen intentie gezien dat men wilde winnen...was eenkel tegenhouden wat men deed.

Feyenoord afgestraft door laf te voetballen terwijl winst het enige was dat enige aansluiting kon geven met top 3.

22 januari 2018 om 13:34

Het gaat helemaal niet om met welke intentie Feyenoord naar Amsterdam was afgereisd. Feyenoord speelde laf en fantasieloos en Ajax heeft dan ook volledig terecht gewonnen.
Ik vraag me alleen af als wat Kuipers het natrappen van Ziyech heeft beoordeeld?
Het hele zwakke van Kuipers in deze is wat meer scheidsrechters doen, na afloop niet kunnen toegeven dat ze een fout hebben gemaakt. Kuipers kan gerust zeggen dat hij het in de wedstrijd verkeerd beoordeeld heeft, alleen scheidsrechters blijven altijd angstig bij hun eigen gelijk, wat Kuipers in dit geval nog ongeloofwaardiger maakt aangezien heel Nederland ziet dat Ziyech natrapt. Dus als Kuipers het geen natrappen vond wat vond hij het dan wel?

Domme actie van zyech. Vooral dat rechterbeen wat er nog achteraan zwaaide. Een andere scheidsrechter had hem wellicht wel gegeven.

21 januari 2018 om 19:45

Dat had inderdaad zomaar gekund, de verschillen tussen scheidsrechters zijn erg groot. Zeker tussen Kuipers en Nijhuis, om maar een paar uitersten te noemen, al weet ik zeker dat ook Nijhuis het had laten gaan, die laat echt veel meer toe dan de rest.

21 januari 2018 om 19:54

Nijhuis had dit zeker niet laten gaan hoor, Ziyech draagt een wit-rood-wit shirt he

21 januari 2018 om 20:04

Ziyech heeft destijds Twente behoud voor degradatie, dat is Nijhuis echt niet vergeten hoor

21 januari 2018 om 23:07

Zodra nijhuis witroodwit ziet krijgt ie een waas voor zijn ogen, ziet ie de naam of t gezicht van hakim ook niet

21 januari 2018 om 20:21

Een eerlijke neutrale scheidsrechter zou de spelregels volgen en rood trekken voor natrappen. Met zijn linkerbeen was al op het randje, maar die trap met rechts is 100% natrappen.
Maar het is algemeen bekend dat Kuipers in het voordeel van de grotere club fluit. Zeker wanneer de grotere club ook nog eens thuis speelt. Eerder dit seizoen ook tijdens PSV - Feyenoord met die erg makkelijke tweede gele kaart voor Berghuis. Vandaag mocht Ajax ook meer dan Feyenoord. Tot zelfs natrappen toe.

21 januari 2018 om 20:51

Serieus? Zelfs Been die pro Feyenoord is vond het geen kaart waard.

21 januari 2018 om 20:52

En Jorgensen had zijn tweede geel al eerder kunnen krijgen toen hij een elleboogstoot uitdeelde.

21 januari 2018 om 21:10

Ja maar wat hebben we met Been te maken? Ik lees al de hele middag dat zijn mening er blijkbaar heel erg toe doet. Hij is niet de spreekbuis van de Feyenoordsupporters, hij zit er nota bene als analist. Als Been het rood had gevonden, had je hem dan nu ook als autoriteit naar voren geschoven?

Ik schrok tijdens de wedstrijd wel. Rood had gekund denk ik, geel was het minimaal. Ook na de aanval. Ik snap niet waarom scheidsrechters die voordeelregel niet snappen. Voordeel geef je eerst, een kaart daarna als het spel stil ligt. Zo moeilijk is het toch niet? Als het een overtreding was die een kaart waard was, dan is het én voordeel én een kaart. Niet of voordeel of een kaart. Ongekend zeg, dat zijn dan de toparbiters in dit land. Maar ook de regel rondom hoofdblessures kennen ze niet, verder maken ze ook voldoende blunders week in week uit. We kunnen beter scheidsrechters gaan kopen uit het buitenland.

Als je bij Ajax voetbalt, dan mag je dus onbestraft natrappen. Niet mijn woorden, maar die van Kuipers.
Kluivert vorig seizoen ook in de wedstrijd uit tegen Psv. Toen greep grote vriend Blom niet in. Vandaag Kuipers dus niet.

21 januari 2018 om 20:27

Niet zijn woorden, jouw subjectieve interpretatie, want Ajax he.

21 januari 2018 om 20:29

Dat klopt! Daarnaast zijn de meeste scheidsrechters voor Ajax, de KNVB ook en de bondscoach kiest altijd die klote Ajacieden uit! Verdorie! Dan ook nog de klassieker verpesten elk jaar. Wat een leven ...

22 januari 2018 om 15:28

Spartaajax
Zet er de NOS en FOX ook maar bij.

22 januari 2018 om 12:07

Gelukkig geen opmerkingen als Ajax weer punten verliest door toedoen van Nijhuis. Leuk feitje is als je naar de jaaroverzichten/statistieken van vorig seizoen kijkt is Ajax de meest benadeelde club als het gaat om foutieve beslissingen maar johh geef niet hoor klaag gerust verder over het Ajax kliekje.

Denk ook niet dat dit bewust was van Ziyech. Buiten dat had Feyenoord een aanval met potentie voordeel gehad. Prima toch.. en als hij geel had gekregen had Feyenoord alsnog niet de wedstrijd gewonnen dus..

21 januari 2018 om 20:42

Dat klopt, maar het geeft weer eens aan dat Kuipers beter praat dan dat hij consequent fluit.
Natuurlijk is de uitslag terecht, maar waarom dan verschil. En als hij gefloten had, zegt babbelaar Kuipers, dan had ik een discussie over rood gehad?
Bedankt voor deze bekentenis.
Sterkte Veltman. Ik hoop dat je sneller hersteld bent dan De Ligt die er na een zeer zware hersenschudding ook al zo lang uit was.

Tja Kuipers logica..
Niet fluiten voor opzichtig natrappen, waar volgens de internationaal geldende regels maar 1 straf op staat en dat is rood. Hij kan Feyenoord gewoon balvoordeel geven en als het spel dood is alsnog de uitgestelde straf toepassen. Zo zijn de regels, behalve bij Kuipers...

21 januari 2018 om 21:09

Ach hij had vandaag veel vreemde beslissingen. Kluivert geel na een botsing. Geen kaart voor Jorgenson na elleboog. Jones vanaf.minuut 1 aan het tijdrekken en niet eens een waarschuwing. Zo goed was Kuipers niet. Kleine overtredingen van Feyenoord waar Ajax vrije trap kreeg. Maar ik zie dat elke week in de ED.

21 januari 2018 om 21:37

Kluivert geen geel geven voor vasthouden Jörgensen wel geel geven voor vasthouden...
Ach Kuipers veel inconsequenter zijn ze er niet.

Als dit een actie van Veltman zou zijn geweest dan stond er vanavond nog een arrestatieteam voor zijn deur.

Voor hen die zeggen dat dit natrappen altijd rood is:
Dat geldt voor elleboogstoten ook en volgens mij floot Kuipers alleen voor een overtreding toen Jörgensen zijn elleboog in het gezicht van Schöne plantte.
Volgens mij dient de scheidsrechter de situatie te beoordelen en is het niet simpelweg rood of niets. Zo kun je dus ook geel geven voor zowel elleboogstoten als natrappen.
Even voor de goede orde: ik vond beide overtredingen geel waard.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren