Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kuipers helpt Ierland in zadel bij derde EK-kwalificatie

Laatste update:

Ierland heeft zich voor de derde keer in de historie, na 1988 en 2012, geplaatst voor het EK. Dat gebeurde middels een 2-0 overwinning op Bosnië en Herzegovina, dat in het uitduel op 1-1 was gehouden. Jonathan Walters was de grote man bij de Ieren met twee doelpunten. Björn Kuipers acteerde als scheidsrechter in Dublin en hij hielp de Ieren in het zadel.

/

Bosnië wist dat het moest scoren in Ierland, omdat de ontmoeting in Zenica (een kilometer of zeventig boven de Bosnische hoofdstad Sarajevo) in een 1-1 gelijkspel was geëindigd. Het waren echter de Ieren die feller en beter uit de startblokken kwamen, met name op links kwam de ploeg van bondscoach Martin O’Neill er goed door, maar de voorzetten werden niet doeltreffend afgerond. Na een kleine 25 minuten werd Ierland in het zadel geholpen door scheidsrechter Kuipers, die de bal op de stip legde.

Bij een voorzet leek Ervin Zukanovic de bal heel licht tegen zijn hand aan te krijgen. Voor Kuipers en zijn assistenten voldoende om te oordelen dat Ierland een strafschop verdiende, een cadeautje dat gretig werd uitgepakt door Walters. De aanvaller van Stoke City schoot de bal hard in de hoek. Een strafschop was het misschien niet, maar daar maalde niemand van de 50.000 aanwezigen in het Aviva Stadium in Dublin om. De gedachten gingen terug naar 2009, toen Ierland door een handsbal van Thierry Henry juist werd uitgeschakeld in de WK-kwalificatiereeks.

/

Bosnië leek zich na die treffer te verliezen en met name Emir Spahic solliciteerde opzichtig naar een rode kaart. De verdediger, die vorig seizoen nog werd ontslagen bij Bayer Leverkusen omdat hij een steward een kopstoot had gegeven, speelde met geel op zak met vuur. De mandekker zette zijn lichaam erin bij Wes Hoolahan met een opstootje tot gevolg, maar Kuipers deed het af met een waarschuwing.

Na het doelpunt nam Bosnië langzaam maar zeker de regie over en dat moest ook, want er waren doelpunten nodig. Zeker na rust speelde Ierland nog maar weinig klaar en Bosnië, waar Haris Medunjanin na een kleine zeventig minuten gewisseld werd, ging op zoek naar doelpunten. Met de 2-0 van Walters, die fraai afrondde bij de tweede paal, was het echter gespeeld in het voordeel van het thuisland. In de blessuretijd raakte Bosnië nog de lat, maar dat deerde de Ieren niet meer.

Was het een strafschop?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt jammer... Wat een vreselijke ploeg is Ierland, dit wil je toch niet op het EK zien? Alleen maar lange ballen en gokken op vrije trappen. Als ze al zo spelen tegen een land als Bosnie, laat staan hoe ze gaan spelen tegen een land als Duitsland of Spanje.

16 november 2015 om 22:45

Ik vind het wel mooi dat Ierland naar het EK gaat, ik vind het wel een leuke ploeg. Over twee wedstrijden gezien denk ik ook dat Ierland de terechte winnaar is, hopelijk kunnen ze ver komen op het EK.

16 november 2015 om 22:47

Leuke ploeg misschien, maar het voetbal van ze is niet om aan te gluren.

16 november 2015 om 22:57

Leuke ploeg? Spelen het voetbal lange ballen de ballen keihard weg trappen die kunnen er echt niet van en dat vind jij een leuke ploeg. Dan hou je niet van voetbal.. Nederlandse amateurs zie ik zelfs niet zo matige spelen.

16 november 2015 om 23:08

Je hebt gelijk

17 november 2015 om 00:07

Wat is voetbal dan? De Ieren spelen voetbal zoals het is ontstaan. Zoiets heet een speelstijl voor het geval je dat niet wist. Daarnaast ligt niet iedereen z'n voorkeur bij het eeuwige getik van tegenwoordig. Zelf zie ik ook liever een harde wedstrijd met passie en vechtlust, dan het oersaaie balletje breed, balletje terug van tegenwoordig.

17 november 2015 om 00:43

smk88 ooit gehoord van direct voetbal met veel snelheid de bal over de grond spelen en spelers die vooruit denken, dat zie ik liever. niet het eindeloze dailey blind voetbal.

echt snelheid vooruit denken.. dit kan je toch serieus geen speelstijl meer noemen, maar blind vooruit trappen en zie maar wat ervan komt zonder spelsysteem. het oersaaie balletje breed kan mij oma ook nog wel, niks moeilijks aan.

17 november 2015 om 07:30

Ik vind het juist mooi hoe Ierland speelt, ben daarom ook een grote fan van de Engelse derde en vierde divisie, en toen Feyenoord met Pelle en Immers;-).

16 november 2015 om 22:45

Als Bosnië zo speelt als vandaag hebben die ook niks op het EK te zoeken. Allemaal leuke namen maar het is geen team.

16 november 2015 om 22:58

Kuipers heeft Ierland toch een handje geholpen door een penalty al sinterklaas uit te delen.

16 november 2015 om 23:01

Karma voor het verpesten van de minuut stilte.

16 november 2015 om 23:36

Of amateurisme met een lijnrechter die het altijd fout heeft. Ik ben blij dat Kuipers geen Klassiekers fluit. Van mij mag Nijhuis het iedere keer doen.

16 november 2015 om 22:57

Ik vind dit juist wel mooi. Een keer geen ploeg die stralend voetbal wil spelen maar wel met passie en strijd! Knokken voor elke meter, harde duels en dat vind ik erg leuk om naar te kijken.

16 november 2015 om 22:58

Ach man, lekker boeiend. De Ieren hebben in ieder geval een fantastisch publiek en een mentaliteit waar de spelers van Oranje een voorbeeld aan kunnen nemen. Alles geven en er vol voor gaan. Misschien is het lelijk, maar die gasten spelen echt met hun hart en met trots voor hun land. Daar gaat het in mijn ogen uiteindelijk om.

Kan niet wachten om de Ieren op het EK te zien. De indruk die die fantastische fans in 2012 op mij achterlieten, vergeet ik nooit. Dik achterstaan en toch uit volle borst blijven zingen. Prachtig.

16 november 2015 om 23:07

Haha kijk ek 2012 even terug. Leukste wedstrijden waren van Ierland, wat een sfeer brengen ze mee. En op basis van de tweede helft hier verdiend gewonnen. Alles puur op kracht, heerlijk om te zien.

16 november 2015 om 23:23

De Ieren nemen wel sfeer mee, daarbij valt Nederland in het niet, en dat zegt internationaal toch heel veel.

16 november 2015 om 23:32

Ja ik gun het ook liever een voetballende ploeg als Bosnie maar je kan niets af doen van de overwinning van Ierland want die hebben het twee keer eerder bewezen tegen Duitsland dat ze een sterke ploeg zijn. Het voetbal daar buiten gelaten. De EK wordt sowieso niet zo sprankelend als je ziet wie er mee doen.

16 november 2015 om 23:52

Dat kunnen ze echt niet maken tegen een Duitsland of Spanje. De enige optie die ze dan hebben is bus parkeren, en ik denk dat niet dat Duitsland of Spanje een kind zal hebben aan de defensie van Ierland.

17 november 2015 om 00:07

Ierland heeft laatst nog van Duitsland gewonnen. Ook tegen Polen deden ze het goed. Ze kunnen het de grote voetballanden echt wel lastig maken, dat heeft de historie wel bewezen. Maar tegen voetballend mindere teams kunnen ze inderdaad niet meer dan de lange bal spelen.

Nee, het was geen penalty, maar Ireland was wel beter dan Bosnie, dus absoluut verdiend.

Matige wedstrijd, jammer dat Kuipers zon belangrijke fout maakt (eigenlijk assistent). geen van beide teams hebben het niveau waar ik een wedstrijd voor aan zet. Wel mooi dat het ginger legioen erbij is.

is gewoon een all stars team van premier league degradatiekandidaten

16 november 2015 om 23:01

Ja want Coleman, McCarthy en McGeady spelen bij een ploeg dat vorig jaar nog Europees voetbal speelde... Stoke City ook gewoon een stabiele ploeg in de premier League waar 2 spelers spelen. Er zijn wat spelers die in de Championship spelen, helemaal niet verkeerd aangezien het niveau vergelijkbaar is met de eredivisie. Landen als Albanië, Noord Ierland, Wales en Hongarije zijn toch ook niet beter?

16 november 2015 om 23:02

Coleman, McCarthy, Brady, McClean, Long, Walters spelen allemaal bij gerenommeerde PL clubs. Coleman zou prima meekunnen bij een betere ploeg en ook McCarthy zie ik wel eens een stap omhoog kunnen maken. Jammer dat Grealish niet voor Ierland heeft gekozen.

16 november 2015 om 23:10

het is maar wat je wilt zien. die clark is gewoon een ouderwetse pl verdediger en staat momenteel laatste met zn cluppie in de pl. sterke verdediger daar niet van maar heb geen sympathie voor zulke ploegen. had liever bosnie op het ek gehad maar goed. over 2 wedstrijden was ierland toch de beste.

Zuur dat Ierland toch door is gegaan. Ze kunnen alle elf niet voetballen, schieten alles blind naar voren en hangen een beetje voor de zestien. Slecht voor het toernooi straks ook. Zal hun wedstrijden wel overslaan, maar als ze tegen een top land moeten is het de moeite denk ik wel waard om te kijken.

16 november 2015 om 22:50

Ierland - Engeland zou mooo.zijn

17 november 2015 om 01:09

Of Noord-Ierland - Ierland..... nou dat zal interessant zijn qua historie

16 november 2015 om 22:52

Tja ze zijn beter dan Nederland.

16 november 2015 om 22:53

Puur resultaat voetbal, 1-0 gemaakt en op de counter gaan spelen.. toch had Nederland op deze manier wel het EK gehaald en vind ik het zelfs mooier om naar te kijken naar dit voetbal met snelle backs die over de zijkant diepgaan en een spits die hard werkt en uiteindelijk ook gewoon 2 keer scoort.

Spelen met passie en trots voor het land, en een coach die de kwaliteiten van zijn spelers herkent en dus ook ziet dat als die met deze middelmatige spelers dominant wil gaan spelen 9 van de 10 keer verliest.

16 november 2015 om 22:55

Het EK in totaal is echt een grap aan het worden met 24 Landen van waar de merendeel C landen zijn die echt niet kennen voetballen. De Lamme tegen de blinden zal je straks krijgen. Heb nooit een EK wedstrijd overgeslagen, maar dit keer zal ik dat wel doen. Vanaf kwartfinale zal het wel leuk worden en op niveau.

16 november 2015 om 23:24

Leuk, dat spelers als Coleman en Mccarthy niet kunnen voetballen, maar wel dragende spelers zijn van Everton. Dan kunnen spelers in de Eredivisie al helemaal niet voetballen.

16 november 2015 om 23:33

Ierland zit geen voetbal of smaak aan het is lange ballen hotst knotse bagolia voetbal.

16 november 2015 om 23:41

Alsof de Engelse competitie zo goed is. Een sloper die bij Everton speelt hoeft niet per se goed te kunnen voetballen in Engeland. Hij moet daarentegen loopvermogen hebben en fysiek sterk zijn. Dit is de reden waarom sommige buitenlandse voetballers mislukken in Engeland. Voor de rest is de Engelse competitie niets anders dan een competitie dat gevormd wordt door buitenlandse spelers.

17 november 2015 om 00:13

In die overschatte EPL voetbalt er geen ploeg onder de (sub)top. Ik heb die Coleman bijna over zijn eigen benen zien struikelen, zijn gewoon domme krachten, ook bij Everton.

Zal wel als gerechtigheid voelen voor Ierland na het fiasco met de handsbal, al zal de vijf miljoen voor de voetbalbond wel lekker geweest zijn. Toch, niks weegt op tegen deelname aan een groot toernooi. Gefeliciteerd Ierland, zij het zuur voor Bosnië dat het op zo'n manier moet, de overwinning is wel terecht

Ik vind zelf dat je dit Ierland en Bosnie niet kan vergelijken. Bosnie heeft een paar spelers die technisch Ierland ver overstijgen en Ierland op zijn beurt heeft een paar fysieke diehards die met inzet laten zien waarom het Engelse/ierse voetbal leuk is om naar te kijken. Duidelijk ook te zien aan percentage balbezit waarin Bosnie veel meer balbezit had de beide wedstrijden en beide wedstrijden het spel maakte. Ierland beide wedstrijden wel veel doelgerichter en zijn kansen veel beter afgemaakt. Denk ook dat Ierland het toch beter kan doen tegen de grote landen op het EK omdat ze hun spel zullen blijven spelen: goed verdedigen en met lange ballen counteren met sterke snelle fysieke spelers. Bosnie zou proberen mee te voetballen maar komen naar mijn idee met dit team duidelijk te kort tegen de grote landen, zou een afslachting worden ben ik bang.

Kuipers natuurlijk weer drama en deze wedstrijd is weer een schreeuw om camera's in het moderne voetbal.

Ierland is echt een typisch Land die voor geen meter kunnen voetballen. Met dank aan Platini krijgen we van die waardeloze C Landen die er werkelijk waar niets van kunnen. Helaas wordt het EK niet meer wat het is geweest. Eerst kreeg je een EK met Toplanden dan keek iedereen er naar uit. Niemand zit op C Landen te wachten die er nik van kunnen. Het EK is een grote farce met zulke Landen.

16 november 2015 om 23:37

Ik kijk wel uit naar het EK, op eind toernooien krijg ik altijd nieuwe spelers te zien, is toch leuk een teams dat niet de bal achterin rond tikt maar gewoon kick and rush speelt

17 november 2015 om 00:01

Hoewel ik het met je eens ben dat een EK met 24-landen complete onzin is; Ierland was er ook bij in 2012, toen er nog zestien landen meededen.

Bosnie had thuis gewoon moeten winnen,ze wisten donders goed dat je in ierland moeilijk kan scoren.

Kuipers vond ik redelijk tot goed fluiten. Ierland terecht door. Tuurlijk gaan ze het EK niet winnen Maar ach we zijn erbij dat kan je over Nederland niet zeggen.

16 november 2015 om 23:17

Gefeliciteerd!

Heerlijke match met Walters en Coleman als uitblinkers. Keihard gewerkt en met het publiek erachter naar een dikverdiende overwinning. Penalty was wel gemakkelijk gegeven maar Spahic werd dan weer gespaard door Kuipers. Geweldig voor Ierland dat ze er bij zijn.

Jammer had Bosnië er graag bij het EK gezien

Tja, die Kuipers staat ook altijd garant voor wat scheidsrechterlijke blunders..

Die penalty had echt nooit mogen worden gegeven, maar of dat Bosnië zou hebben geholpen is ook de vraag.

Kijk alleen al naar die Spahic, wat een idioot is dat. Pakt in het begin al dom geel en toen was al duidelijk dat men een wonder nodig heeft om de wedstrijd met 11 man uit te spelen. Dat wonder was er dan wel, want hij had er zomaar af kunnen, of beter gezegd moeten worden gestuurd.

Bosnië van vrijdag en Bosnië van vandaag is ook een wereld van verschil. De spelers hebben vandaag gewoon niets gebracht. De strijdlust, doorzettingsvermogen, snelheid noem het allemaal op, het ontbrak allemaal. Pjanic stond meer centraal te verdedigen dan dat hij het spel aan het maken was. Medunjanin die erin staat is ook schandalig, die jonge speelt niet eens bij zijn club. Lulic weet niet hoe hij een bal moet controleren en dan laat je zo'n gast tot het de 80ste minuut erin staan.

Bosnië had thuis de kansen om het af te maken, of iig een beter uitgangspositie te bemachtigen. Daar had men zwaar het overwicht.

Wat Ierland betreft het zat hun vandaag ook behoorlijk mee, waardoor ze achterin dicht konden betonneren. Als je bedenkt dat teams als Bayern en Barca al moeite hebben met een tegenstander die met 11 man zit te verdedigen. Wat moet Bosnië daar dan tegen beginnen?

Was niet echt een strafschop. Hij houdt zijn handen bij zijn lichaam, en krijgt dan de bal ertegen. Wat kun je hiertegen doen? Helemaal niets. Maar voor de scheidsrechter is het een momentopname, wij kunnen de beelden terugkijken.

Ierland zal weinig klaarspelen op het EK, maar alleen de fans al maken het zo mooi dat ze wel meedoen. Britse eiland is goed vertegenwoordigd met Wales, Noord-Ierland Ierland en Engeland. Tenminste wat sfeer op de tribunes en niet allemaal clowntjes met rare hoedjes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren