Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritische De Mos haalt Dumfries uit Oranje: ‘Ik denk dat hij completer is’

Laatste update:

Aad de Mos is maandag in de online talkshow van Voetbal International behoorlijk kritisch op Denzel Dumfries. De analist vindt zelfs dat de rechtsback van PSV momenteel niet in aanmerking komt voor een basisplaats bij het Nederlands elftal. Met het oog op het EK van deze zomer adviseert De Mos bondscoach Frank de Boer om wat betreft de rechtsbackpositie de voorkeur te geven aan Kenny Tete.

De Mos baseert zijn mening over Dumfries overigens niet alleen op de prestaties van de vleugelverdediger in het huidige seizoen. "Het is een algemeen gevoel, hij heeft niet veel bijgeleerd ten opzichte van zijn periode bij SC Heerenveen", velt de voormalig PSV-coach een hard oordeel over de aanvallend ingestelde verdediger. "Zijn voorzetten zijn nog steeds heel matig en ik vind hem ook tactisch onvoldoende. Ik had hem als trainer echt een lasso om zijn nek gegooid, toen het 2-0 stond tegen Olympiacos (in de Europa League, red.)." De Mos verwijst naar het matige verdedigen van Dumfries in de slotfase, waarna de Grieken alsnog de bevrijdende 2-1 wisten aan te tekenen. Hierdoor werd PSV al in de tweede ronde uitgeschakeld.

"Die goal viel in de slotfase en bij die aanval stond hij als rechtsbuiten gepositioneerd", geeft De Mos verder blijk van zijn verbazing over Dumfries. Met het EK in aantocht heeft de rechtsback zichzelf in een lastig parket gebracht, zo vreest de analist. "Ik denk dat Tete completer is. Als je me vraagt wie de beste rechtsback is voor onze manier van spelen, dan denk ik dat Tete de meest geschikte kandidaat is", schuift De Mos de vleugelverdediger van Fulham naar voren. De voormalig Ajacied is al enige tijd een vaste waarde bij the Cottagers, die al het hele seizoen tegen degradatie vechten.

De Mos denkt dat ook Rick Karsdorp een serieuze optie is voor Oranje, zeker nu de geblesseerde Virgil van Dijk het EK dreigt te missen. De Boer zou kunnen overschakelen naar een vijfmansverdediging met wingbacks. Karsdorp zou dan net als bij AS Roma de rechterkant kunnen bestrijken. "Karsdorp doet het uitstekend daar, hij zou voor mij ook een kandidaat zijn. Dus dan moet je afwegen of je Hans Hateboer of Karsdorp neemt", zo geeft hij tot slot mee aan De Boer.

Ben jij het eens met Aad de Mos over Kenny Tete?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat mij vooral verbaast is dat Jeremie Frimpong bij zowel Oranje als Jong Oranje niet geselecteerd wordt

15 maart 2021 om 18:10

Dat is voor iedereen een groot raadsel. Wat moet je nog meer doen dan wekelijks spelen bij een top 7 team uit de Bundesliga 🤷‍♂️

15 maart 2021 om 18:18

Ik roep het al jaren, Frimpong wordt al zo lang genegeerd. Het is gewoon wachten tot hij voor een ander land kiest en dan met z'n allen lekker verontwaardigd doen hoe dat toch zal komen...

15 maart 2021 om 18:22

vd Looij vind zijn eigen CV belangrijker als de talentontwikkeling blijkbaar. die wil gewoon een jeugd EK op zijn naam hebben staan en dan neemt hij liever een hardwerkende eenheidsworst als Ekkelenkamp mee dan een groot talent als Ihatteren. Frank De Boer vind de gezelligheid belangrijker als de sportieve prestaties blijkbaar dus die kiest dan een speler als Babel boven een Noa Lang die het geweldig doet in Belgie. het topsportklimaat bij de Knvb in een notendop. die coaches hebben allemaal hun eigen Bv'tjes en het landsbelang is daaraan ondergeschikt. dat zagen we eerder ook al toen de Knvb niet ingreep op het moment dat ons destijds grootste talent Ziyech om onverklaarbare redenen werd gepasseerd voor Oranje

15 maart 2021 om 18:50

Mo niet selecteren is juist erg goed. Waarom iemand belonen als hij wegens een gebrek aan discipline zelfs bij zijn club er buiten heeft gestaan. Speelt dit hele seizoen toch als een drama? Ekkelenkamp ben ik ook geen fan van maar die heeft bij jong tenminste zijn waarde gehad.

15 maart 2021 om 18:55

@japie, Ik ben het wel met je eens, maar wat zo irritant aan jou is dat je altijd over andere dingen praat die jij belangrijk vindt. Ik denk dat iedereen het er over eens is dat je altijd beter Ihattaren kan meenemen dan Ekkelenkamp, maar het gaat hier over de RB van Oranje en Jong Oranje. Het is gewoon een malaise dat die Frimpong niet eens in aanmerking komt. Die jongen heeft nu al 2 seizoenen bij Celtic achter de rug en speelt vrij regelmatig bij Leverkussen, dat gaat toch nergens over. Over RB ben ik van mening dat Dumfries eerste hoort te zijn, maar dat kan nog wel veranderen. Ik vind Timber echt enorm goed bezig, Tete speelt elke week basis van de PL maar is voetballend nog minder dan Dumfries denk ik. Karsdorp doet het verder wel echt goed bij Roma, maar dat komt ook vanwege z'n rol als wingback, maar altijd liever hem dan die engerd van Atalanta.

15 maart 2021 om 19:05

Jong Oranje is er zover ik weet voor het ontwikkelen van talent. dan kan je beter je tijd en energie steken in een groot talent als Ihattaren als in een Ekkelenkamp

15 maart 2021 om 19:12

@binny ik zeg toch ook niet dat ik het oneens ben met je over de rechtsbacks? ik haal hier Ihattaren aan als voorbeeld omdat ik dat de meest opvallende naam vind die ontbreekt, maar er zijn wel meer keuzes bij Oranje en Jong Oranje waar ik het niet mee eens ben. van mij mag Timber ook een kans krijgen want Dumfries haalt dit seizoen niet zijn niveau van vorig seizoen en van Hateboer ben ik idd ook geen fan. die stapelt fout op fout in Oranje. imo zijn onze bondscoaches erg conservatief en houden ze liever vast aan oude namen dan aan de huidige sportieve prestaties van spelers

15 maart 2021 om 20:20

@binny Hoe kom je erbij dat Tete elke week basis speelt in de PL? Die gast heeft nu 1050 minuten gespeeld van de 2610 minuten die hij dit seizoen had kunnen spelen. Klinkt niet als een basisspeler als je nog niet eens de helft van de minuten hebt gemaakt. Daarvoor in 3 seizoenen 3717 minuten gespeeld in de Ligue 1 van de 10260 minuten die hij had kunnen maken. Dat is ook gewoon matig, dat je maar 3de van de minuten maakt. Die voegt niks toe aan de huidige Oranje selectie.

15 maart 2021 om 20:38

@ Japie Te dik, laks en lui op en naast het veld, vervelend gedrag als hij wordt gepasseerd. Daarnaast ook het hele seizoen al bijna niks laten zien. Dit zijn niet echt de voorwaarden om opgeroepen te worden of wel? Misschien leert hij wel meer van om nu een gepasseerd te worden. Ik geeft van de Looi groot gelijk.

15 maart 2021 om 20:52

@13nesta13 ik niet. Jong Oranje is er voor de ontwikkeling van onze grootste talenten. toernooiwinst is bijzaak, daar heeft alleen Vd Looij zelf iets aan omdat dat leuk staat op zijn CV en in wat voor wereld zijn Ekkelenkamp en De Wit grotere talenten als een Ihattaren? wie herinneren we ons nog van het gewonnen jeugd EK? de grotere talenten als een Huntelaar of een Maceo Rigters die zo lekker hard kon werken voorin? we moeten de grote talenten ontwikkelen, niet de simpele harde werkers die over twee jaar waarschijnlijk met alle respect bij een FC Utrecht ofzo spelen

15 maart 2021 om 19:06

Hij kent de super ingewikkelde spelstijl van Van de Looi niet, dus dan is het niet gek dat hij niet wordt opgeroepen.

En vervolgens zet hij in dezelfde uitzending Dumfries (en dus niet Tete) in zijn beste opstelling van Oranje. De rest van de gasten zeiden er niets over. Aad was een goede trainer, maar valt de afgelopen jaren als analyticus echt door de mand. Ik neem hem niet zo serieus, en volgens mij doen weinigen dat nog.

15 maart 2021 om 18:41

Hij praat ook altijd zo mooi met een toontje van dat hij het allemaal echt weet en altijd juist zit. Zat vorige week ook in een clubhouse van VI -voorbeschouwing op Ajax-YB. Aad ging het allemaal wel even vertellen. YB hele goede ploeg en die zouden Ajax wel even wegspelen. Spanning die ik nog had viel gelijk weg, want als Aad zoiets zegt weet je gelijk dat het niet het geval gaat zijn.

15 maart 2021 om 18:52

Haha ja precies. Maar bij hem vind ik dat nog wel aandoenlijk, omdat hij het niet op een vervelende of arrogante manier vertelt. De andere gasten/analytici laten hem altijd netjes uitpraten, maar nemen hem tegelijkertijd niet meer al te serieus. Dus wat dat betreft zie ik liever Aad dan een Valentijn, aangezien Valentijn het ook altijd presenteert alsof hij het allemaal weet, terwijl hij ongelooflijk veel feiten en statistieken verkeerd weergeeft.

15 maart 2021 om 18:58

Ging dat niet op basis van de nu geselecteerde spelers? Kan me voorstellen dat ie dan wel bij Dumfries uitkomt. Al zou ik persoonlijk ook iedere andere rb verkiezen boven Dumfries.

15 maart 2021 om 19:00

Volgens mij niet, want hij had Gakpo als linkbuiten. Daarnaast is Tete geselecteerd.

Frank de Boer is wel een trouwe volgeling van de 433, maar gezien de spelers die we hebben zou ik wel een 352 willen uitproberen. Wijndal en Karsdorp op de flanken, en met Blind als inschuivende verdediger die voortdurend met Frenkie van positie wisselt. Ik denk nog steeds dat Blind wel een toevoeging kan zijn achterin zolang je beren als De Ligt en De Vrij naast hem staan. De Roon is een slot op de deur, maar wellicht kan je die laten vervangen door spelers met meer aanvallende intenties (klaassen of Gravenberch), aangezien je in de poule niet tegen teams gaat spelen die zelf het spel willen maken. Enige vraag is of de spelers voorin niet op een eiland staan.

Cillessen
De Ligt
De Vrij
Blind
Karsdorp
De Roon
F. de Jong
Wijndal
Wijnaldum
Weghorst
Memphis
15 maart 2021 om 18:25

Vind het een mooie en logische opstelling. Nu er 3 CV zijn zou ik De Roon inderdaad vervangen voor een iets aanvallendere middenvelder. Weghorst vind ik ook een goede optie. Die zou je op sommige momenten kunnen vervangen voor een snelle speler à Bergwijn.

15 maart 2021 om 18:59

Vind het echt een hele mooie opstelling van je, t staat daardoor als een huis en de spelers komen ook zo in hun kracht als je hte mij vraagt. Toch vraag ik mij af of je niet beter met een klaassen of Gravenberch kan spelen op de plek van de roon. Misschien is het naief, maar met die beesten die wij achterin hebben denk ik dat j dat best kunt veroorloven.

15 maart 2021 om 20:49

Ook Wijnaldum zou op de plek van de Roon kunnen en dan een aanvallende middenvelder of een aanvaller erbij zoals Malen .

Misschien had Dumfries wel de opdracht om hoog te staan. Dan is het nogal gek om hem te verwijten dat hij daar dan staat. Ik vind de kritiek op Dumfries wel een beetje overdreven worden. Ja, hij behoort niet tot de allerbeste backs ter wereld maar dat behoort geen enkele Nederlands back.

Ieder heeft zo zijn mening en ook meneer de mos en dat mag ook zonder meer maar we kunnen ook stellen, Zo nemen we heel de trainingsstaf van het Nederlandse Teams niet serieus met hun keuzes. Zowel de Boer als de Looi met hun vriendjespolitiek niet, Snap niet dat die nog een functie hebben kunnen krijgen bij de Knvb maar tja ook over de Knvb zijn er meer dan genoeg twijfels over hun kunde en kennis.

Dumfries begon leuk bij PSV en kan zich goed verwoorden in interviews. Daarnaast straalt hij wat hardheid en professionaliteit uit. Maar buiten dat is Dumfries bezig aan een heel zwak seizoen. Hij rent en rent maar doet vervolgens niks met de bal, heeft een belachelijk slechte voorzet/pass en positioneel is het ook zwakjes. Vorig seizoen scoorde hij regelmatig en speelde we zonder goede linksback dus sprong hij er uit. Nu we een goede linksback hebben zie je het verschil tussen beide backs meteen. Als je voor Dumfries een miljoen of 15 kan krijgen meteen doen! Totaal niet zo goed als we allemaal denken. Gozer valt heel het seizoen al door de mand maar weet na elke wedstrijd heel boos de pijnpunten op te noemen. Zijn mogelijke transfer zal PSV niet al te moeilijk kunnen opvangen.

15 maart 2021 om 19:06

Dumfries kan idd beter meteen zijn schoenen in de kast zetten. Kan hij meteen door als analist, want praten kan hij idd wel. Maar na een tijdje psv mag je toch wel verwachten van hem dat hij ergens beter in wordt, behalve alleen in praten.

15 maart 2021 om 20:52

Je kan iedereen opstellen als rechtsback, als dit je argument is, maar ik kan je vertellen dat er dan niks verandert. Het gaat fout als je de bal verliest. Dat wordt vaak geleden door sangare of rosario. Backs zijn in aanvallend spel middenvelders/buitenspelers. Als je de bal verliest heb je een blok van vier (centrumverdedigers en centrummiddenvelders) over dat al terug moet zijn. Waar wel nog aan gewerkt kan worden is de veldbezetting. Je zal in dit systeem extreem veel energie moeten hebben. Je ziet daarom dat PSV dit niet 90 minuten vol kan houden, evenals andere teams dit ook niet 90 minuten vol houden.

Ik heb Tete werkelijk nog geen een interland goed zien spelen, dan liever Karsdorp of Veltman als je Dumfries wil vervangen. Karsdorp is op het moment denk ik de beste die we hebben en Veltman is meestal wel degelijk maar voegt aanvallend niet zo veel toe.

Hoe doet Tete het eige lijk bij Fulham?

Ik heb het vaker geschreven. Dimfries brengt power bij Psv,
Maar hij meent omdat hij aanvoerder is anderen aanwijzingen te moeten geven.
Dit kan hij niet, omdat precies zoals Aad aangeeft hij geen tactisch inzicht heeft

Ik heb Dumfries altijd al een matige verdediger gevonden. Altijd wild en alles behalve slim aan de bal. Begrijp ook niet dat PSV hem altijd maar opstelt...die man speelt zo vaak zo slecht. Het is echte armoede dat hij voor Oranje speelt...zo een beperkte back. Verdedigen lukt vaak niet, rent als een blind paard naar voren en soms lukt er ook wel eens wat. Er zijn seizoenen geweest dat het verdedigen nog redelijk ging...maar voor mij echt de meest overhypte speler van de afgelopen 10 jaar. Voegt echt niets toe aan PSV of Oranje.

Ik vind het wel grappig wat iedereen vaak vind. Alle backs van Psv en Ajax krijgen als opdracht om hoog te staan. Dus op het middenveld. Een verdedigende middenvelder schuift dan terug om zich te voegen tussen de 2 centrum verdedigers. Ik zie dat sangare en rosario vaak de bal verliezen. Het is dan niet raar dat max of dumfries niet op tijd terug zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren