Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritische De Ligt: ‘Het is hetzelfde verhaal als tegen Feyenoord’

Laatste update:

Ajax had zaterdag geen kind aan Willem II en boekte een 2-0 overwinning. Erik ten Hag was te spreken over de eerste helft, maar werd niet enthousiast van het tweede bedrijf. “Het lag in het tempo van de wedstrijd”, zei de trainer na afloop voor de camera van FOX Sports.

“In de eerste helft kwam dat ook door Willem II. De ruimtes lagen heel erg open en daar hebben wij goed van geprofiteerd. We hadden alleen effectiever voor de goal moeten zijn. In plaats van 2-0 had het 4-0 moeten staan. In de tweede helft hebben we ook kansen gehad, maar waren we niet scherp.”

Matthijs de Ligt sloot zich bij Ten Hag aan. “Het is een beetje hetzelfde verhaal als tegen Feyenoord”, aldus de verdediger. “We startten heel goed. We hadden van tevoren besproken dat het kon zijn dat Willem II volle bak zou gaan, omdat we de assistent (Gery Vink, red.) goed kennen. We wisten wat voor plannetjes hij heeft. Dat hadden we wel goed door.”

Ajax scoorde via Kasper Dolberg en Frenkie de Jong, maar speelde in de tweede helft ‘niet goed genoeg’, aldus De Ligt. “De scherpte voorin ontbrak en we hadden niet het geduld om de tegenstander kapot te spelen.” Ajax had aan het doelsaldo kunnen en moeten werken, vindt de aanvoerder: “Helemaal in de wetenschap omdat je wist dat PSV met 1-0 had gewonnen.”

“Er lagen kansen voor ons om in te lopen. We zeggen het wel met z’n allen, maar als het dan niet lukt... We moeten er vol voor blijven gaan en met de intentie spelen om die goals ook te willen maken. Gewoon écht graag die goal willen maken. Dat ontbreekt er nu wel een beetje.” Ajax heeft vijf punten minder dan PSV en neemt het woensdag in de Champions League op tegen Benfica, in Lissabon.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Serieus geen kind hebben aan willem 2. En sat met 2-0 winnen...

4 november 2018 om 00:00

Ach boeiend de 3 punten zijn heilig. Al speel je 90 minuten lang fantastisch voetbal, je bent nog steeds niks ingelopen op Psv. Maw het levert geen extra punten op.

4 november 2018 om 00:11

Ik denk dat je de wedstrijd niet gekeken hebt, anders reageer je niet zo. Ajax had inderdaad geen kind aan Willem II, de Tilburgers hebben amper een kans gecreëerd. Ajax heeft wederom, net als in de overige 8 winstpartijen in de ED, de nul gehouden. Enige punt van kritiek is dat ze niet doordrukken en 3, 4, 5-0 maken maar ze hadden inderdaad geen kind aan Willem II.

4 november 2018 om 09:33

Ik heb wel gekeken, maar zo wordt het een draak van een wedstrijd. Het interesseert me geen moer dat ze geen kampioen worden, als ik maar leuk voetbal krijg voor geschoteld. Ik blijf herhalen dat ik in de afgelopen 5 jaar hooguit 8 mooie wedstrijden heb gezien. Inmiddels verdienen er een aantal op PL niveau, waar Blind nu net de enige was die zijn salaris waar maakte. Het blijft een ongecontroleerd bij elkaar geraapt ploegje van BV's die er alles aan doen om hun transfersom van 60miljoen niet waar te maken.

4 november 2018 om 00:26

Het had na 25 minuten minimaal 4-0 moeten staan. Neres mistte voor een leeg goal, Frenkie De Jong een 1 op 1 en Dolberg kreeg een vrije kans vanaf 12 meter uit een vrije trap. Daarna schakelde Ajax 3 tandjes terug en is willem 2 misschien 2 keer een beetje gevaarlijk geweest terwijl Ajax nog een handvol goede mogelijkheden om zeep hielp. Al met al had Ajax een eenvoudige avond en was de wedstrijd na 20 minuten gespeeld.

De tactiek van Feyenoord was tot de rode kaart gewoon goed. Helaas hebben sommige (St. Juste) geen voetbalintelligentie. Anders had ik het nog moeten zien. Ik verwacht zondag gewoon een eclatante zege.

4 november 2018 om 00:22

Odd topic maar toch reageer ik even. Hna 5 minuten kan je toch helemaal niks zeggen over goed / slecht. En zie Vitesse vandaag, zij komen na 15 min met 10 man te staan en maken het PSV erg moeilijk. Had Feyenoord ook kunnen doen, maar daar missen ze blijkbaat kwaliteit voor.

4 november 2018 om 00:23

Dat je na 5 minuten dat hebt kunnen zien. Wie weet was Ajax er met 11 tegen 11 wel met 6-0 overheen gegaan... Als je dat nou zegt over de eerste 20 minuten, oke. Maar na 5 minuten, dat zegt toch helemaal niks? Na 5 minuten Bayern-Ajax was ik bang voor 6-0, na 90 baalde ik van 1-1.

4 november 2018 om 00:27

Ik hoorde gio na die wedstrijd ook zeggen dat ze die wedstrijd ondercontrole hadden. Ik bedoel, hoe kan je zoiets zeggen na 5 minuten spelen. Sws is zon beginfase beetje aftasten. En daarbij, als je binnen 5 minuten al zoveel overtredingen nodig hebt, kan je denk ik moeilijk zeggen dat je de tegenstamders onder controle hebt.

Ja blabla. Volgende keer wel graag doen dan ipv achteraf allemaal maar te bevestigen dat t allemaal beter kan. Nu streep sronder. Benfica, ik hoop dat eth zonder schone gaat spelen. Ik verwacht een fel befinca met hoog druk in de openingsfase. Schone kan dat niet belopen en zal constant een man in zn rug voelen. Met zijn handelingsnelheid is dat een grote risico. Ik zie kansen in de omschakeling. Denk dat benfica veel ruimte gaat weggeven. Neres en dolberg met hun snelheid kunnen denk ik een belangrijk wapen worden. Weet ajax dit te bespelen, sluit ik niet uit dat we vroeg op 1-0 gaan komen.

4 november 2018 om 00:56

Inderdaad, Schone moet er nu gewoon langzaamaan uit..
Dit soort potjes, net na of voor de CL kan hij echt nog wel minuten blijven maken. Beker potjes hetzelfde verhaal.

Maar Benfica uit moet je gewoon zoals tegen Bayern met Wober spelen, Blind naar het middenveld. Dolberg of Donny is dan de laatste vraag..

Ga je met Tadic in de spits? Dan Donny laten spelen. In mijn ogen gewoon Neres / Tadic / Ziyech wisselend en door elkaar lopend achter Dolberg. Blok van Frenkie en Blind er achter.
Puntje pakken en je bent zo goed als zeker geplaatst voor de volgende ronde.
Mocht je wel verliezen.. Dan hopelijk maar met 2-1 of 3-2. (onderling beter) Dan zou Ajax bij winst op Athene (En maximaal gelijkspel Benfica bij Bayern) ook al geplaatst zijn. (3p voor met nog 1 potje te gaan, beter onderling resultaat)

4 november 2018 om 00:58

Ik hoop op de volgende opstelling tegen Benfica: Onana; Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Blind, De Jong; Neres, Ziyech, Tadic; Dolberg (4-2-3-1). Dat is mijns inziens echt de sterkste formatie die Ajax momenteel kan opstellen. En dan heb je met Schöne, Huntelaar, Van de Beek ook nog 3 erg goede beoogde wissels op de bank zitten.

4 november 2018 om 01:21

Inderdaad zoals ik hem ook zou maken.

Mocht het met Dolberg niet lopen, Donny erin en Tadic naar de spits. KJH kan altijd nog.
Dolberg lijkt wel minder kansen nodig te hebben dan Kjh. Vandaag ook een lekkere goal, maar hij moet weer even iets koelbloediger worden. Zoals die 2 wippertjes in de kuip, wippertje in Lyon.. Lekker laten staan, dan komt dat misschien nog wel terug.

4 november 2018 om 06:14

Zou ook deze opstwlling pakken. Donny is gebleken dat hij in europese wedstrijden heel gevaarlijk kan zijn. En huntelaar?/dolberg blijft gissen. Dolberg lijkt op stoom te komen eindelijk. Maar huntelaar Ls invaller kan heel veel gevaar stichten. Ik sta iig te kijken en juichen voor ajax, alsof het ewn wedstrijd van heerenveen is! Forza ajax!

Het was te verwachten. Druk programma enz. en de schaduw van Benfica. Als het zo gemakkelijk begint gaat de stand vaak op de automatische piloot. Daarbij had Ziyech zijn dag niet. Kan gebeuren.
Als Ajax PSV wil inhalen moeten ze toch eerst punten inlopen. Mocht dat lukken dan is het gat in doelpunten vanzelf kleiner geworden.....

4 november 2018 om 01:24

Klopt. Je loopt er met 5p achterstand minimaal 3 in. (-1 PSV + 2 Ajax) Maar het ligt er ook net aan hoe groot Ajax van PSV wint in de weekenden dat zij punten laten liggen. Al met al is 9 niet heel veel als je 5punten achter loopt. Maar Ajax laat het wel vaak liggen om flink in te lopen. Maar goed, tot aan de winterstop (6 potjes) elke week één goal inlopen en je staat er nog maar 3 achter. Dus in feite sta je dan dus gelijk mocht het op doelsaldo aan komen daar je er dan automatisch nog 3 goed maakt.

Tja, met het recente programma en de wedstrijd in Lissabon zondag is het enigzins te begrijpen. Anderzijds is het voor je publiek en je doelsaldo waardeloos. Al met al tevreden met de winst maar toch wel teleurgesteld over de manier waarop. Als Ajacied verwacht je toch wel wat meer dan 3 punten inpakken wegwezen.. achja, op naar woensdag!

Je kam het wel weer roepen , maar je moet het op het veld laten zien. Met andere woorden ze hebben nog niks geleerd, of willen het niet leren,
Natuurlijk de punten zijn binnen, maar je voetbalt ook om het publiek te vermaken. En tegen een team als Willem 2 hoef je ook niet te verwachten dat ze gaan schoppen of zo. Je had aan je doelsaldo kunnen werken

4 november 2018 om 07:21

Maar waarom nu alles geven? Dan kan je het straks niet belopen in de slotfase en ga je onderuit in Portugal. Nu kan er geen sprake zijn van vermoeidheid, kan iedereen gewoon alles geven tegen Benfica en haal je misschien wel resultaat. Ik begrijp het gezeur niet zo. Tuurlijk is 6-0 leuker dan 2-0, maar we spelen nog meer belangrijke wedstrijden

4 november 2018 om 10:20

Het is, net als de Ligt zegt, niet de eerste wedstrijd die ze zo spelen. Het moet geen gewoonte worden. Je mag ook wel eens aan het publiek denken en aan je doelsaldo. Natuurlijk moet je niet als een gek gaan jagen op doelpunten , maar iets meer drive dat mag toch wel?
Heerlijk toch als je voor zo'n belangrijke wedstrijd lekker het doel een paar keer vind. Natuurlijk is woensdag belangrijker. Maar laten we niet vergeten dat je in de competitie 5 punten en een aantal doelpunten achterstaat. Het kampioenschap is al eens beslist op doelsaldo

Super, eerst in een paar weken erachter komen dat je slecht start, nu erachter komen dat gaandeweg de wedstrijd het beter moet. Voor de komende wedstrijden een goede 1e én 2e helft. Mooi leerproces. Kom op boys!

Het is een kwestie van hou het simpel en ga niet te nonchalant voetballen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren