Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek van Mourinho: ‘Ik was verbaasd dat hij een schwalbe maakte’

Laatste update:

De nationale ploeg van Engeland was dinsdag dicht bij uitschakeling op het WK, maar wist de achtstefinalewedstrijd tegen Colombia na strafschoppen toch nog te winnen (1-1, 4-3 na penalty’s). Er werd bij vlagen hard gespeeld in Moskou en José Mourinho is kritisch op het gedrag van the Three Lions.

De manager van Manchester United stelt in de studio van Russia Today dat de voetballers aan het ‘overdrijven’ waren en ‘theater maakten’ in de Otrkytie Arena. “Ik was verbaasd om te zien dat een centrale verdediger als Harry Maguire, die normaal gesproken een heel eerlijke jongen is, in de strafschopgebied een schwalbe maakte en de scheidsrechter daarna vroeg om de videoarbiter te raadplegen.”

“Ieder team heeft veel duikelaars en veel veinzende acties waardoor ze veel druk leggen op de schouders van de scheidsrechter. Bovendien boet een wedstrijd dan aan kwaliteit in en dat is voor mij het hele negatieve eraan”, besluit Mourinho, die de wedstrijden op het WK analyseert voor de televisiezender RT.

De scheidsrechter deelde meerdere kaarten uit: Colombia werd zes keer op de bon geslingerd, onder wie Wilmar Barrios die Jordan Henderson een kopstoot gaf op de borstkas. Het Engeland van bondscoach Gareth Southgate neemt het zaterdag op tegen Zweden.

Ben jij het met José Mourinho eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt niet normaal meer al die aanstellers en maatennaaiers op dit wk. Especially neymar maar goed dat heeft iedereen wel gezien, kan die zichzelf nog serieus nemen eigenlijk? Tis toch lachwekkend

5 juli 2018 om 09:23

Die zullen blijven want de FIFA of welke bond treed of niet op, of veeeel te slap!

5 juli 2018 om 09:26

Tis belachelijk de video ref kijkt toch gewoon mee. Bij geel is inderdaad de regel dat de VAR niet kan ingrijpen maar goed het kan zich nog doorontwikkelen zo. Hopelijk word er dan ook wat gedaan aan die aanstellerij, word alsmaar erger zo.

Ik vond die van Trippier eigenlijk nog het ergst, een meter van te voren al opspringen, totaal niet geraakt worden, moord en brand schreeuwen en dan uiteindelijk met een lachje weglopen omdat je weet dat het nep was en de scheidsrechter erin trapte. Bij zulk soort dingetjes kan de VAR toch ook binnen 5 seconden een beslissing nemen, het duurt al langer dat die speler op de grond ligt en wij zien het bij de eerste herhaling al.

5 juli 2018 om 11:57

Wat moet de VAR doen dan? Misschien dat zij in een later stadium kunnen ingrijpen bij dat soort situaties, maar nu niet.

Ik heb Maguire zien vragen om de videoref na die kopstoot van Colombia, maar toen hij die schwalbe maakte was hij de eerste die riep dat de scheids niet mocht fluiten toch? Hij zwaaide al met zn vinger voor hij goed en wel was opgestaan!

5 juli 2018 om 09:28

Klopt, is het nog een smerige schwalbe en een gele kaart.... maar hij ging idd niet voor de VAR vragen

5 juli 2018 om 10:33

Idd. Ik had meer het gevoel dat hij zich liet vallen als een teleurstelling dat hij niet meer bij de bal kon komen. Ik heb mij ook vask op mijn knieen laten vallen, tot dat ik een keer geel kreeg voor een zwalbe. Dit was niet als zwalbe bedoeld maar puur teleurstelling. Vandaar denk ook gelijk de reactie van maguire.

5 juli 2018 om 10:33

Als Maguire hier meteen een penalty voor kreeg, dan gaat ie echt niet nee zeggen!

5 juli 2018 om 13:34

@YouriCFC

Je reageert nou al meerder dagen heel smerig op topics van Colombia. Maar er hebben nu al zoveel mensen zich negatief uit gesproken over Engeland hun gedrag... wil je het niet zien, of heb je zo’n hekel aan Colombia dat je blind bent? Nogmaals dit is een mannensport. Soms gaat dat hard, maar schwalbes maken etc is van een nog lager niveau. Daar komt bij dat je alleen praat over de “kopstoot” van Barrios, maar ik hoor je niet over de “kopstoot” van Henderson? Ben je toevallig een Engelsman? Engeland deed alles om te winnen, zelfs kaarten proberen aan te naaien. Dan snapje nu ook gelijk waarom die Colombianen zo tekeer gingen tegen de scheids. Ik praat het niet goed, maar je moet zulke dingen ook kunnen relativeren, en een beetje inlevings vermogen zou jou geen kwaad doen.

Volgens mij deed hij juist een nee gebaar met zijn vinger naar de scheids om duidelijk te maken dat hij zelf viel. Kan het mis hebben.

5 juli 2018 om 10:45

Nee-gebaar met de vinger om duidelijk te maken dat hij zelf viel? Het heen en weer schudden van de wijsvinger betekent: ‘foei’ of ‘mag niet’. Het was in dit geval geen goed bedoeld gebaar en zeker niet om duidelijk te maken dat hij zelf viel. Meer een corrigerend gebaar naar de arbiter om duidelijk te maken dat deze fout zat en hij de beslissing afkeurt.

5 juli 2018 om 11:33

Hij deed nee naar scheids, zo van het was niks ik viel zelf. Ik denk dat hij een trap anticipeerde, tikte snel de bal weg en sprong op. Zo zag ik het, maar daar zal nooit bewijs van zijn. Wel zag ik dat hij naar de scheids riep dat er niks was.

5 juli 2018 om 13:46

@CocoAfc

Geloof je het zelf? Dat een jonge 20 jarige Engelsman geen penalty wilt faken? Ze hebben 2 of 3x een overtreding gefaked.. En dan zouden ze zeker een potentiële penalty weigeren? Terwijl ze al een onterechte penalty hadden gehad... Ik vind het eerlijk gezegd echt heerlijk dat al die oud profs te doen hebben met Colombia en het gedrag van juist die Engelse afkeuren. Hun hebben tenminste mensen kennis, en prikken zo door dat onsportieve gedrag van de Engelse heen. Helaas is die intelligentie bij sommige ver zoek op dit forum. Ach, misschien is het omdat Nederlanders zich meer kunnen vinden in het naai gedrag van de Engelse, en willen ze liever geen echte mannen voetbal.

Die Engelsen hebben wel echt een relatief makkelijk schema. Colombia > Zweden > Rusland/Kroatië en je staat al in de finale.. En dan ook nog een poule met Saudi Arabië en Tunesië. Die hebben niks te klagen..

5 juli 2018 om 09:38

Ze zaten in een poule met Tunesië en Panama. Geen Saudi Arabië.

5 juli 2018 om 09:39

Dat is inderdaad zeer gunstig, al mochten wij in 2014 ook niet klagen.

5 juli 2018 om 11:01

Spanje en Chili werden in 2014 toch niet als makkelijk ingeschat in de poule.
Alhoewel dit natuurlijk ook kwam door het lage verwachtingspatroon voor Ornaje.

5 juli 2018 om 09:49

Als Engeland het zichzelf al dusdanig moeilijk maakt tegen Colombia, dan zie ik ze nog niet zo eenvoudig afrekenen met Kroatië/rusland als ik eerlijk ben.
Zweden had nooit mogen staan waar ze nu staan, die hebben ook ontzettend veel geluk gehad.

5 juli 2018 om 10:05

@dominique, ik reageer niet zo vaak maar vond het even de moeite waard om hierop te reageren. Zweden staan nu waar ze horen te staan. Ze hebben Nederland, Italië en Duitsland uitgeschakeld. Niet de minste landen....

5 juli 2018 om 10:33

Ook van Frankrijk gewonnen.

5 juli 2018 om 11:15

@fouadoost
Nederland en Duitsland niet he. De arbitrage heeft Zweden een punt laten behouden in Zweden en de Zweden verloren in Nederland. Door die cruciale fout stond Nederland niet in de play-offs.
Duitsland heeft zichzelf uitgeschakeld en heeft gewonnen van Zweden. Dus dat Zweden Duitsland heeft uitgeschakeld vind ik verre van de waarheid. Dat hebben Mexico en Zuid-Korea gedaan (maar met name Duitsland zelf).
Italie hebben ze inderdaad uitgeschakeld.

5 juli 2018 om 11:33

Laat ik het dan maar iets anders formuleren:

Ze staan er ten koste van Italië, Duitsland en Nederland... Mooie prestatie.

Zij verdienen het om te staan waar ze nu staan en ze verdienen het om het Engeland zeer lastig te maken.

De torenhoge favoriet is natuurlijk Engeland maar kijk er niet gek van op wanneer zij ten koste van Engeland door bekeren.

5 juli 2018 om 12:06

@fouadoost
Op basis van dit toernooi en de play-offs staan ze zeker waar ze staan moeten. Ze hebben niets gestolen en het recht zegeviert. Want juist Zwitserland stond onterecht in de 1/8 finale in mijn ogen. Tegen Servië kregen ze ondanks de VAR geen overduidelijke pingel tegen bij een 1-1 stand diep in de wedstrijd.
Echter hadden ze wel al uitgeschakeld moeten zijn in de kwalificatie van het WK, want die dwaling van het afkeuren van de winnende goal van Oranje (dost) in Zweden (en de ietwat ongeloofwaardige 8-0 tegen Luxemburg) bleek (bleken) uiteindelijk het verschil te zijn.
Zelf denk ik ook dat Engeland torenhoog favoriet is. Individueel is Engeland veel sterker, maar Zweden lijkt mij een veel hechter team.

5 juli 2018 om 09:50

Ach, Portugal mocht een historische prijs bijschrijven na het overleven van een poule zonder te winnen tegen Hongarije, Ijsland en Oostenrijk. Winnen in de halve finale van Wales was ook geen hoogstandje. Kroatië en Frankrijk waren 2 goede/knappe resultaten. Voldoende voor een prijs.
In mijn ogen een teleurstellende winnaar van een teleurstellend toernooi destijds (als gevolg van het feit dat er in sommige gevallen 3 vd 4 teams door mochten naar de volgende ronde, dat vind ik echt een gedrocht).
Mocht Engeland de finale halen zal er in hun eigen land niemand om de route malen.

5 juli 2018 om 11:19

De meest teleurstellende Europees Kampioen vond ik Griekenland.

5 juli 2018 om 14:27

Ben ik met je eens, maar die waren in elke wedstrijd de underdog en speelden eigenlijk alleen tegen teams die op papier vele malen sterker waren. Knap de poule met oa spanje, portugal en rusland overleefd. Daarna frankrijk, het niet-misselijke tsjechie destijds verslagen en in de finale wederom portugal. Een niet best toernooi en een kampioen met heel lelijk voetbal, maar wel eentje die zwaar boven zn kunnen presteerde. Daar heb ik (persoonlijk) wat extra respect voor.

Young was nog het ergste. Hij maakt een overtreding waarbij de Colombiaan zijn been kan breken en gaat vervolgens liggen rollen en krijgt de vrije trap mee.

Die maguire stond direct op en schudde nee met zijn vinger als in “niks aan de hand”. Ik heb hem in geen enkel opzicht zien vragen naar de videoref.

Mourinho zijn teams zijn vaak degenen die excelleren in dit soort gedrag. Al kunnen keiharde overtredingen hier ook wel aan toegevoegd worden. Real Madrid was bijvoorbeeld nog nooit zo irritant als onder zijn bewind, werd op een duur zo genant dat zelfs de meeste Real Madrid fans hem beu waren.

Over het huidige Man Utd kan ik niet oordelen aangezien ik al een paar jaar terug ben gestopt met het bekijken van wedstrijden van zijn teams, tenzij ze spelen tegen een goed voetballende ploeg.

On: Er is dit WK enorm veel theater en er worden ook veel harde overtredingen gemaakt. Leuk zo'n VAR voor pingels te bekijken, volgende stap lijkt me VAR inzetten tegen theater.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren