Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op trainersprijs: 'Steken heus niet zomaar een vinger in de lucht'

Laatste update:
/

Vrijdag wordt in Zwolle de prijs voor beste trainer van het seizoen 2014/15 uitgereikt. Opvallende afwezigen tussen de genomineerde zijn Jurgen Streppel en Erwin van de Looi, die met hun clubs knappe prestaties leverden. Streppel hield promovendus Willem II eenvoudig in de Eredivisie en oogste lof met het verzorgde spel, terwijl Van de Looi met FC Groningen de beker won. "Kritiek is er elk jaar", reageert directeur Coaches Betaald Voetbal, Gerard Marsman, in het Algemeen Dagblad.

Hij vindt niet dat de huidige genomineerden misstaan. De zogeheten Rinus Michels Award belandt bij Phillip Cocu, Peter Bosz, Ron Jans, Ruud Brood of Fred Rutten. "We steken heus niet zomaar een vinger in de lucht. Er wordt kritisch naar gekeken", verklaart Marsman, die wel iets ziet in het argument dat de genomineerden te vroeg in het seizoen kenbaar worden gemaakt. Feyenoord zakte de laatste weken af, terwijl Van de Looi met FC Groningen het linkerrijtje betrad en de beker won.

"En voor sommige trainers kan dit inderdaad het verschil maken", geeft hij dan ook toe. "Maar in onze optiek moet deze verkiezing zich niet al te veel laten kleuren door de laatste weken. Het gaat om een heel seizoen." Bovendien moet de uitreiking voor het einde van het seizoen plaatsvinden. "Als we de uitreiking later plannen, zitten vakanties weer in de weg. En in de voorbereiding op een nieuw seizoen hebben trainers al genoeg aan hun hoofd."

Jurgen Streppel en Erwin van de Looi hadden genomineerd moeten worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Man, man, hoe kan je nou beweren dat de prijs over een heel seizoen gaat als je al een aantal weken voor het einde van de competitie de genomineerden kenbaar maakt? Juist de weken waarin de prijzen worden verdeeld worden zo niet meegenomen. Je kan toch het uiteindelijke verkiezingsproces veel korter maken, wat maakt het uit als de namen pas een week voor de verkiezing kenbaar worden gemaakt?

Ik begreep trouwens op het moment dat de selectie kenbaar werd gemaakt de namen van Rutten en Bosz al niet, dus dat het zo vroeg is gekozen is ook weer niet een heel erg goed excuus voor die namen.

15 mei 2015 om 12:43

Vitesse speelt om de derde plek en speelt prachtige. Maar iemand het verdiend is het Streppel of die van excelsior

15 mei 2015 om 13:27

Vitesse heeft na PSV samen met Ajax misschien wel het beste spelersmateriaal in de Eredivise. Peter Bosz heeft de gehele eerste seizoenshelft keihard gefaald en doet pas sinds de winterstop wat hij daarvoor ook al lang had moeten doen.

Het zou belachelijk zijn als Bosz zou winnen.

15 mei 2015 om 13:07

Volgens mij zijn de prijzen al verdeeld toch? Kampioen beide competities en beker zijn al bekend. Dan hou je alleen nog de 3e plek over en dan vind ik het persoonlijk juist wel heel erg opportunistisch om daar nog op te wachten. Alsof dat het verschil gaat maken?

15 mei 2015 om 13:20

De lijst was al bekend voordat de bekerfinale gespeeld werd, voordat duidelijk werd wie er 2e werd (feyenoord was daar toen nog een concurrent voor) en wie er in de degradatie-playoffs zouden komen.

15 mei 2015 om 13:44

Deuce. Voortaan eerst even opzoeken hoe lang geleden de lijst met genomineerden is opgesteld alvorens een reactie te plaatsen

18 mei 2015 om 13:57

Wist ik inderdaad niet, in dat geval ben ik het ermee eens. Je ziet nu ook wel aan het gedoe van Rutten bij Feyenoord dat je niet te vroeg deze prijs kunt toekennen. Weer wat geleerd .

Van der Looi verdiend het vind ik niet.. in competitie gewoon drama seizoen.. Willem 2 en Excelsior trainers verdienen het wel vind ik, presteren beide boven hun kunnen en met name willem 2 is echt heel knap!

Waarom word John Stegeman niet genoemd? Iedereen had Heracles al met het degradatielot bezegeld. Nog nooit eerder vertoond in de Eredivisie; van 7 wedstrijden 0 punten naar handhaving.

15 mei 2015 om 13:02

Heb je wel een punt vind ik, heeft hij knap gedaan. Valt denk ik alleen wat minder op, omdat Heracles niet hoog is geëindigd. Dat is niet zijn fout op basis van de eerste wedstrijden, maar volgens mij wel een antwoord op je vraag.

15 mei 2015 om 13:21

Omdat toen de lijst bekend werd Heracles nog niet veilig was.

Pff maar juist als het over een heel seizoen gaat, tellen de beker en laatste weken mee. Een bekertoernooi speel je toch niet alleen in de laatste weken van een seizoen. Compleet belachelijk om het zo te stellen en de laatste weken dus niet mee te tellen.

Philips Cocu wint de award, de overige genomineerden zijn slechts figuranten. Een Fred Rutten of Peter Bosz gaan echt die award niet winnen, die zijn alleen genomineerd omdat het zo lullig is om slechts 1 of 2 trainers te nomineren

Best lastig wie deze award wint. Ik heb zelf een zwak voor Philip Cocu. Vorig jaar verguisd door medialand en werd neergezet als iemand zonder pit en uitstraling etc. Dit jaar heeft hij zich zo goed ontwikkeld als coach en kampioen geworden met een voorsprong van heel veel punten.
Heeft alle criticasters de monden gesnoerd. Peter Bosz heb ik ook respect voor. In de winterstop nog 12e staan, maar toch vasthouden aan je eigen filosofie en zie daar, ze kunnen zich nog direct plaatsen voor de Europa League, wat een inhaalrace en spelen ook het beste/verzorgde voetbal van alle ploegen in mijn ogen.
Met een 0-4 in de Arena en 1-4 in de Kuip als resultaten die er mogen zijn.
Marinus Dijkhuizen, eigenlijk een man zonder veel uitstraling, maar wat een prestatie om met het budget wat ze hebben er zonder playoffs in te blijven en dat ook met verzorgd voetbal.
Zou mij weinig uitmaken wie van deze 3 het zou winnen.

15 mei 2015 om 11:38

Af lees net dat Dijkhuizen niet genomineerd is, wel apart had in mijn ogen zeker genomineerd moeten worden.

15 mei 2015 om 11:40

Ik snap niet waarom je een zwak hebt voor Philip Cocu. Ik denk nog eerder dat Guardado PSV kampioen heeft gemaakt dan Philip Cocu. Door de ervaring van Guardado kon PSV dit seizoen slechte wedstrijden over de streep trekken en daardoor zijn ze de terechte kampioen. Qua spelersmateriaal had Cocu vorig jaar ook al kampioen moeten worden.

15 mei 2015 om 11:50

Waarom kan hij geen zwak hebben voor Cocu lol ? of ga jij dat beslissen voor hem ? en vorig jaar hadden we helemaal geen Kampioenswaardige team veel jonge jongens die pas hun debuut maakte in de ED dus je praat hier onzin.

15 mei 2015 om 11:57

Ik zeg niet dat het niet kan, ik zeg dat ik het niet snap. Dat zijn twee geheel andere opvattingen. Het enige verschil tussen PSV vorig jaar en dit jaar is Guardado en Luuk de Jong. Deze twee hebben echt wel een belangrijker aandeel gehad dan Cocu zelf. Noem mij maar alle spelers die vorig jaar hun debuut maakten in de eredivisie?

15 mei 2015 om 13:16

Brenet, Bruma, Rekik, Bakkali, Locadia voor het eerst een volledig seizoen, Zoet voor het eerst bij een topclub. Daarnaast had je Maher, Schaars en Depay die er het vorige seizoen ook niet in stonden. De enige 2 spelers die al vaak voor PSV uitkwamen in Augustus 2013 waren Willems en Wijnaldum. De rest was allemaal nieuw, en jij verwacht dat zij meteen kampioen werden?

15 mei 2015 om 13:45

Bruma speelde al twee jaar in de bundesliga rond de 20 wedstrijden per seizoen. Lijkt me ervaren genoeg voor niveau eredivisie. Brenet heeft de concurrentie verloren van Arias dus telt niet mee. Rekik is nieuw, maar stond bekend als groot talent dat samen met Bruma de verdediging moest gaan leiden. Maher was het grote talent wat er niet helemaal uitkwam, maar heel Nederland verwachtte dat hij zou gaan groeien in niveau en hij was al een dragende speler bij AZ. Locadia speelde de helft niet en Matavz was de spits. Matavz heeft genoeg eredivisie ervaring lijkt me. Depay speelde op dat moment echt wel. Om de statistieken erbij te pakken: 32 wedstrijden, 12 goals. Ji Sung Park was ook aanwezig en Bryan Ruiz bracht ook de nodige ervaring. En dan als topclub niet denken dat je kampioen kunt worden? Denk je dat Ajax op dat moment meer ervaren was dan Psv? Dacht het niet. Cocu heeft het in zijn eerste seizoen gewoon slecht gedaan en door goede aankopen van Marcel Brands en het aanblijven van Wijnaldum en Depay is het dit jaar wel gelukt. Dit komt niet omdat de trainer het zoveel beter heeft gedaan.

"maar in onze optiek moet deze verkiezing zich niet al te veel laten kleuren door de laatste weken. Het gaat om een heel seizoen."

Een beetje tegenstrijdig. De laatste wedstrijden horen ook gewoon bij het gehele seizoen, dan worden de prijzen verdeeld. Als een ploeg van ronde 1 tot en met 33 eerste staat maar in de laatste ronde gaat een andere club daar overheen ga je toch ook niet de titel alsnog maar aan het team dat het grootste deel van het seizoen eerste heeft gestaan?

Het is echt ongelofelijk dat Rutten is genomineerd. Hoe kun je een derde plek (die nog niet eens veilig is gesteld) een goed seizoen noemen voor een trainer van Feyenoord. In het begin zag je daar spelers vooruit gaan, maar de tweede helft van het seizoen is het echt niks. Kongolo maakt constant fouten, de dure salarissen van bouhlarouz en wilkshire zijn niks waard gebleken, de dure aankoop basacikoglu is er ook niet uitgekomen en Vilhena en Boetius zijn stappen achteruit gegaan. Dit allemaal mede door trainer Fred Rutten.
Als ik mocht kiezen was het gegaan tussen Jurgen Streppel en Henk de Jong. Met een matig elftal simpel de middenmoot bereiken is een prestatie op zich. Ron Jans bewees dit jaar dat zijn selectie genoeg kwaliteiten heeft om in de middenmoot mee te doen. Phillip Cocu had gewoon het beste elftal van de competitie en moest wel kampioen worden. Ruud Brood eveneens. Ik vind wel dat Peter Bosz genomineerd moet worden, omdat hij wel spelers beter maakt.
Ik snap wel degelijk waarom er veel kritiek is op de keuzes

Leuk die nominaties, maar het gaat om de winst.
Als je dan naar de genomineerden kijkt kan er maar 1 hem winnen: Ruud Brood, die heeft alle records gebroken met Nec. Met Cocu als goede tweede. Dijkhuizen, De Jong, De Jong (van FC Eindhoven)streppel en vd Looi mogen allemaal ook genomineerd worden, dat zijn ze eigenlijk ook door alle reacties op de officiële nominaties.

Edit
Had ik de achternaam van Jean-Paul nog fout geschreven ook , hahaha)

15 mei 2015 om 11:45

Knap gedaan idd, maar hij had wel een flinke begroting tot zijn beschikking vergeleken met de rest van de jupiler league. Het verschil met Roda, nummer 2 qua begroting, was al bijna 3 miljoen (volgens Wikipedia iig).

15 mei 2015 om 13:26

Sterker nog, Ruud Brood is niet eens uitgeroepen tot beste coach van de Jupiler League (want dat werd JP de Jong), dus dan lijkt het me sterk dat hij beste coach van Nederland is, wel?

15 mei 2015 om 14:42

Dat ging via een stemming op de de website van de JL. Hierdoor is Sleegers ook het grootste talent geworden terwijl dat duidelijk Alireza had moeten zijn.

Cocu zal hem wel krijgen maar ik vind dat Jans hem verdient. Hij presteert structureel met een club die pas in zijn derde jaar eredivisie zit, met een begroting van iets meer dan 10 miljoen.

Kampioen worden met dit PSV in vergelijking met de concurrentie kon Aad de Mos ook nog wel, maar ik heb nog niet gezien dat prestaties bij een dergelijke verkiezing gerelativeerd worden. Het is sowieso een pot nat, wie er ook kandidaat gesteld worden.

De ophef is prima, maar waarom nu pas. Afgelopen jaren won FDB hem volgens mij een aantal keer, maar had je net zo goed clubs die onverwacht zeer goed presteerden. Die werden toen ook niet genomineerd, of werden genonimeerd, maar wonnen de prijs toch nooit.

Wat een slecht verhaal. Het mag niet enkel over de laatste weken gaan die nominatie. Hoezo mag de nominatie van Rutten dan wel enkel over een paar weken gaan? Er is namelijk geen enkele reden om Rutten op basis van de maanden augustus/september en februari/maart te nomineren. Laat staan april/mei. Met die nominaties doe je precies hetzelfde, namelijk op basis van een beperkte periode mensen nomineren, terwijl het seizoen nog steeds bezig is.

Nee, laten we Rutten nomineren omdat hij het de 10 wedstrijden in oktober/november/december leuk gedaan heeft en van de Looi heeft pech dat zijn 10 wedstrijden in maart/april/mei plaatsvonden. Wat een kulredenering.

15 mei 2015 om 11:54

Van de Looi heeft het ook niet heel goed voor elkaar bij Fc Groningen. Dat hij de beker heeft gewonnen is leuk, maar in de kwartfinale winnen van Vitesse was stom geluk en de halve finale dat je van Excelsior wint is voor een club als Groningen een must te noemen. Daarnaast is het veldspel om te huilen. Van Rusnak komt dreiging, omdat hij in staat is op de juiste momenten op de goede plek te staan, de Leeuw heeft dat ook en Antonia is gevaarlijk door zijn snelheid. Chery is de enige die het vermogen heeft om deze 3 in stelling te kunnen brengen. Het veldspel van Groningen is gebaseerd op deze momenten. Tactiek kan ik er eigenlijk niet in herkennen. Als genomineerde vind ik dat je daadwerkelijk goed voetbal kunt laten zien en spelers beter maakt. Fc Groningen draait helemaal niet goed in de competitie en spelers zijn behalve Chery echt niet beter geworden.

Waarom is Rutten genomineerd? Feyenoord heeft onder Rutten een paar leuke wedstrijden gespeeld in de Eredivisie en in Europa maar een team met de ambitie om kampioen te worden had op de laatste speeldag al zeker moeten zijn van Europees voetbal.
Ik vind dat het zou moeten gaan tussen Streppel (heel knap gedaan met Willen Ii), Cocu (kampioen geworden), Van De Looi (beker gewonnen) en Jans (JC schaal / wederom bekerfinale gehaald en play-offs).

15 mei 2015 om 13:17

Het slaat natuurlijk ook helemaal nergens om met deze selectie de ambitie te hebben om kampioen te worden, niet? Ik bedoel vergelijk ze eens met PSV. Die hebben op een enkele positie na op elke plek een betere speler lopen. Ze overschatten zichzelf zo ontzettend, maar dat doen ze al jaren eigenlijk, en vervolgens zijn alle supporters wederom teleurgesteld.

15 mei 2015 om 14:26

Dijkhuizen verdiend ook een pluim overigens.

15 mei 2015 om 14:45

Klopt Dijkhuizen heeft het echt super goed gedaan. Vorig seizoen gepromoveerd (18 mei een jaar geleden) en dit seizoen handhaving en halve finale beker is voor ons natuurlijk geweldig. Verder is het in de media gewoon een rustige man die zich niet snel gek laat maken.

Mijn keuze uit de genomineerden zou Ron Jans zijn, 2 bekerfinales op rij, de JC schaal en Zwolle speelt verzorgder voetbal dan FC Groningen (maar toch de beker gewonnen).
En dat PSV kampioen is geworden is minder verassend dan eerder genoemde prestaties van Zwolle en Groningen.

Fred Rutten wel en Van de Looi dus niet. Man man man, wat een onzin.

De schaal is een prijs, de beker is een prijs. Zelfs dingen als Europees voetbal of in de Eredivisie blijven zijn nog grotere prijzen dan een dergelijke verkiezing. Vind het altijd zo'n onzin.

Waarom Fred Rutten in mindere mate Peter Bosz er tussen staan snap ik niet. Staan allebei volgens mij op een plek waar je ze mag verwachten, dat terwijl Willem II het geweldig heeft gedaan. Groningen was vaak matig in de competitie, maar een prijs pakken telt imo wel. Vitesse heeft bijvoorbeeld nog nooit een fatsoenlijke prijs gewonen ondanks alle ambities en uiteindelijk telt dat volgens mij meer mee dan een behoorlijke plek in de competitie. Ik weet igg waar ik als supporter voor zou kiezen.

15 mei 2015 om 13:27

Dus alleen de coaches van Psv, NEC en FC Groningen mogen meedingen? Dat zijn immers de enige ploegen die een hoofdprijs hebben gepakt.

Dat is natuurlijk onzin. Zo'n nominatie moet zijn op basis wat je presteert, niet op basis van wel of geen prijs. Het is namelijk bijvoorbeeld veel knapper om met Excelsior 2e te worden dan met PSV kampioen, maar in jouw argumentatie zou de trainer van Excelsior dan immers minder tellen ("prijs telt meer dan een behoorlijke plek in de competitie" dan Cocu die gewoon presteert wat er van hem geëist mag worden.

Ik snap wel dat Bosz ertussen staat. Hij presteert het om met Vitesse het beste voetbal in de Eredivisie te spelen, terwijl Vitesse echt niet de meeste middelen heeft (5e begroting 'slechts', ongeveer de helft van PSV en Ajax). Dat is best een prestatie. Bosz is genomineerd dankzij het zeer verzorgde voetbal en de structuur en visie die hij vast houdt, zelfs toen het in het begin even zeer tegen zat (wel zeer goed voetbal, maar de punten bleven uit). Zeer terechte nominatie dus.

18 mei 2015 om 14:06

Dan heb je me verkeerd begrepen, want volgens mij geef ik ook gewoon aan dat Willem II (geen prijs) het prima heeft gedaan.

Ik vind nogmaals de prestaties van Rutten en Bosz niet bijzonder. Bosz staat gewoon op de plek waar hij hoort te staan qua begroting en als je kijkt naar het spelersmateriaal dan vind ik het zelfs nog teleurstellend, omdat Vitesse natuurlijk ook nog baat heeft van aanvullende constructies die niet zo zwaar meewegen op de begroting als bij andere clubs. Ik vind het team bijvoorbeeld zeker niet minder dan Feyenoord, AZ of Ajax.

Viitesse speelt inderdaad mooi, verzorgd voetbal, maar als het niets oplevert aan het einde van de rit kun je je ook afvragen of je dan wel de juiste keuze maakt. Verschil van inzicht tussen ons denk ik, Ik vind dat in ieder geval geen reden voor een prijs wanneer het niet samen gaat met bovengemiddelde resultaten.

Ik heb de naam Gerard Marsman even genoteerd.
Weet ik dat ik die in het vervolg niet meer serieus hoef te nemen.

Door die rare opmerking over het laatste deel van de competitive ontkracht Marsman zijn uitspraak. Het lijkt er nu toch wel heel erg op dat men zomaar een vinger in de lucht heeft gestoken.

Brood en Rutten voor Streppel en van de Looi.

Het zou de uiteindelijke winnaar sieren als hij de prijs opdraagt aan de minder ervaren trainers die met een beperkt budget een topprestatie geleverd hebben afgelopen seizoen. De CBV heeft werkelijk geen idee waar het hier echt om draait.

Zelfde als de prijs voor beste jeugdopleiding, totaal niet serieus te nemen. Wordt niet gekeken naar aantal doorgebroken spelers en kwaliteit, wel naar randzaken.

16 mei 2015 om 02:46

Het aantal doorgebroken jeugd spelers kan nogal storen en talent is van een speler en niet door een opleiding.
Als bv een Veendam in zware financiële nood besluit om alleen eigen jeugd spelers te gebruiken vanwege het geld, dan is dat geweldig. Maakt de hele selectie hun debuut en breken ze door als prof voetballer. Ze schieten omhoog op de ranglijst voor opleiding.
Dus hoeveel meer een club op de eigen jeugd gaat leunen hoe beter de waardering voor hun opleiding.

Voor de trainers moet je kijken welke club boven verwachting presteert en voetbalt met in ogenschouw de gemiddelde waarde van een selectie speler.

16 mei 2015 om 10:40

Daarom ook naar de kwaliteit kijken...

16 mei 2015 om 12:21

Kwaliteit van een speler is vaak talent. Dat kan een opleiding je niet geven.
Hoe groter de stad hoe meer talent er loopt. Als je alle talenten opkoopt lijkt de opleiding goed.
Als je een dure selectie hebt lijkt de trainer goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren