Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kramer hekelt online haat en haalt Ajax-fan aan: ‘Hoe haal je dat in je hoofd?’

Laatste update:

Michiel Kramer is dit seizoen regelmatig te gast bij voetbalpraatprogramma’s. De 35-jarige spits van RKC Waalwijk ‘probeert uit te vogelen’ of een rol als analist iets voor hem is na zijn voetbalcarrière en gaat in gesprek met het Algemeen Dagblad in op zijn mogelijke carrièreswitch. “Het bevalt goed, ook wanneer anderen het juist niet met me eens zijn.”

Kramer schuift zeer regelmatig aan bij FC Rijnmond, maar is dit seizoen ook te gast geweest bij Veronica Offside en Studio Voetbal. De rechtspoot vertelt dat hij zijn rol als analyticus anders probeert in te vullen dan anderen. “Weet je, het wordt steeds vaker op de man gespeeld. Het is makkelijk om iemand te maken of juist te breken.”

“Stel nou dat jij vindt dat een speler goed speelt. Dan kies je twee beelden waar dat uit blijkt”, zegt Kramer. “Maar dan kan ik weer beelden uitzoeken waarop het lijkt alsof hij er geen klote van kan. Ik snap dat het populair is om op iemand in te zoomen, omdat dat clicks oplevert. Maar er staan nog 21 anderen op het veld. Ik schets dan liever het grotere plaatje en ga in op tactieken.”

Kramer kan in zijn rol als analyticus echter nog niet het achterste van zijn tong laten zien. Dat vindt de spits logisch. “Ik kan moeilijk over een speler van Almere City FC zeggen dat hij er niks van kan, terwijl ik een paar dagen later nog tegen diezelfde speler moet voetballen. Het geven van een mening wordt wel makkelijker als ik straks gestopt ben met voetballen. Dat er nu nog een bepaalde rem op zit, lijkt me niet meer dan logisch. Toch denk ik dat ik een bepaalde puurheid en echtheid uitstraal.”

Online haatberichten
De aanvalsleider en aanvoerder van RKC is in het verleden meermaals het doelwit geweest van (online) haatberichten. Toen hij zijn collega Bas Dost, die in elkaar zakte tijdens het duel tussen AZ en NEC, sterkte wenste, stuurde iemand Kramer dat ‘hij het had moeten zijn’. “Dat is het ergste wat er is”, zegt Kramer over dat bericht.

“Maar je ontkomt er als voetballer simpelweg niet aan. De politie of mensen die verantwoordelijk zijn kunnen weinig doen. Zolang de bedrijven achter sociale media hun regels niet aanpassen en mensen anoniem hun gang kunnen gaan, gaat er niks veranderen.” Kramer herinnert zich een specifieke actie van een Ajax-supporter ook nog. “In een filmpje zie je dat een fan van Ajax tijdens een wedstrijd een bericht aan het typen is naar Alfred Schreuder.”

“Die was allang weg, maar kreeg nog even te horen dat het allemaal door hem begonnen was en de huidige crisis ook zijn schuld is. Hoe haal je dat in je hoofd?”, zegt de spits. “Ik vind het heel bijzonder dat dit allemaal kan. En we zijn niet de enigen. Lijsttrekkers lopen met beveiligers, alleen maar omdat ze een andere mening hebben. Ik zal dat echt nooit snappen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Valt me ook op dat de doodsbedreigingen hem regelmatig om de oren vliegen als hij wat over Ajax tweet. Echt een schande. Beetje leedvermaak is toch niets mis mee. Laat gaan joh.

1 januari 2024 om 14:24

Als Kramer zoiets over Psv, Vitesse of Rbc zou tweeten krijg je precies hetzelfde.. Het is wat hij zelf zegt, zolang iedereen anoniem maar wat kan schelden en schreeuwen houdt het nooit op

1 januari 2024 om 14:30

Denk inderdaad dat het bij iedere club zo zou zijn. Er is geen enkel excuus voor die baldadige malloten hoor (die mogen ze van mij aan de hoogste boom hangen), maar Kramer kiest met zijn provocaties natuurlijk heel bewust voor dat effect. Negatieve aandacht is ook aandacht....

1 januari 2024 om 14:53

Het is ook niet mijn punt dat dit aan de Ajax supporters ligt. Elke club heeft er idioten tussen lopen.

1 januari 2024 om 14:34

Wat een onzin losblancos. Alsof dit alelen aan de Ajax aanhang ligt. Verder weet je ook niet of een Fijnoord of PSV supporter je een bericht stuurt. Want ze zeggen vast niet groeten een Ajax supporter onder hun bericht. En dan alsnog kan dat niet kloppen.

1 januari 2024 om 14:42

Dat is totaal niet wat ik bedoel. Het is in het algemeen maar Kramer plaatst vaak tweets over Ajax die niet goed vallen bij een deel van de aanhang. En ja als hij dit bij PSV of Feyenoord zou doen krijg je precies hetzelfde. Zul je mij niet zien ontkennen.

Heel naar ventje is die Kramer. Meneer 'bewuste elleboog' hoef ik niet op TV te zien naar zijn carrière.

1 januari 2024 om 17:10

Ik vind het ook een nare vent, maar hier zegt hij toch niks raars? Of heb jij dit berichtje paraat staan voor als er weer een artikeltje komt dat over de mening van Kramer gaat?

Persoonlijk ben ik het hier volledig met hem eens, supporters blijven maar spuwen en ongefundeerd bezig zijn, en dat doen ze lekker anoniem op de sociale media. Dan weten ze in ieder geval dat er toch niets tegen ze gedaan wordt. Dat kan toch niet?

1 januari 2024 om 22:42

Er zitten knoppen op een afstandsbediening. Je hoeft niet te kijken….

Kramer die iets roept over andere voetballers, als zelf actief dienend Houten Klaas, vind ik iets teveel van het goede. Meneer Elleboog mag wel eens wat kritischer zijn op zijn eigen gedrag ipv collega's aanpakken als analist.

1 januari 2024 om 14:32

Deze houten klaas heeft anders wel meer in zijn carrière bereikt dan 90% van de Eredivisie. Daarnaast hoeft een goede voetballer helemaal geen goede analist te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar een van der Vaart, een wereldklasse spelers maar waarschijnlijk ook de slechtste analist in de geschiedenis van de Nederlandse televisie. Dit terwijl Kramer het spelletje wel degelijk goed begrijp en tenminste niet bang is zijn (soms controversiële) mening te uiten. Geef mij maar een Vriends en Kramer i.p.v. een Sneijder en van der Vaart.

1 januari 2024 om 15:10

Ga je nu echt Vriends en Kramer in 1 adem noemen?! Vriends kan met iedereen en iedereen kan met hem. Kramer heeft constant de meest rare opmerkingen in de media, rare gebaartjes, en dan ook nog eens masturberen als juichen. Kramer moet zo snel mogelijk uit het publiek gehouden worden, dorpsidioot.

Ongekend wat sociale media een invloed hebben gekregen op de maatschappij. Hele generaties lijken het idee te hebben dat ze pas geslaagd zijn in het leven, zodra ze voldoende likes op hun selfie bij de Eiffeltoren hebben. Ik snap die overdreven zelfverheerlijking niet zo... Kramer heeft volkomen gelijk wanneer hij zegt dat het schandalig is wat anonieme Twitteraars soms spuien. Je kunt ertegen vechten, maar ik zou hem eerder aanraden dat hele platform te boycotten. Zet je ijdelheid opzij en probeer terug te keren naar een leven zonder de druk van social media. Mij bevalt het uitstekend! Je duizenden volgers kun je missen als kiespijn, je echte vrienden / familie zullen er ook zijn zonder Instagram.

Van die haatberichten zijn niet goed te praten maar Kramer komt altijd over alsof hij zelf zo´n asociale supporter zou zijn geweest als hij het niet had gehaald in het voetbal. Dus snap wel dat hij het meer trekt dan de gemiddelde speler in de eredivisie.

Engnek die vieze kramer. Hij is zelf degene met veel haat richting Ajax. Altijd maar Ajax afzeiken en in de wedstrijden geweld gebruiken. Deze man hoort in de cel niet op het voetbalveld.

1 januari 2024 om 14:43

Kramer is een engnek? Hij krijgt, wanneer hij iemand beterschap wenst, de dood toegewenst door jouw mede-supporters. Als er iemand eng is in deze dan is het de Ajax-supporter wel. Ongelofelijk dat hier recht wordt gepraat dat iemand constant doodsbedreiging ontvangt als hij zijn mening over het voetbal uit.

Het zou de Ajax-supporters sieren om eerst eens naar zichzelf te kijken i.p.v. naar Kramer. Zeker als je Berghuis in jouw team hebt lopen. Hij heeft, in tegenstelling tot Kramer, zijn tegenstander namelijk wel meermaals bewust zwaar geblesseerd.

1 januari 2024 om 14:49

Als alle ajaxsupporters eerst naar zichzelf moeten kijken, doe dat dan zelf ook. Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.

1 januari 2024 om 14:49

Het is wel heel makkelijk van jou om dit te zeggen he. Bovendien vergelijk jij appels met peren. De reacties van ajax supporters hebben een geschiedenis. Die reacties zijn absoluut niet goed te praten. Maar Kramer deelt bewust letterlijke iedere wedstrijd tegen ajax ellebogen uit. Dusja, Kramer is zeker een engnek. Maar jij zal het vast anders zien met jouw avatar.

1 januari 2024 om 14:55

Wie praat hier goed wat die supporter zei? Ik zal het nooit goed praten, maar wat jij nu doet is gewoon rollen omdraaien terwijl we het hier over Kramer hebben. Kramer is inderdaad een engnek en zeker in wedstrijden Tegen ajax. Dat jij dat met je Feyenoord brilletje niet KAN en WIL zien dat snap ik wel want je zou toch maar eens een keer eerlijk zijn over een persoon op het veld die zich wel degelijk laat kennen in wedstrijden tegen Ajax. Dus nu niet zo verontwaardigd gaan doen dat mensen domme dingen gaan roepen - Actie - Reactie. Niemand praat het goed, maar het is wel grappig om te lezen dat jij het gedrag van Kramer ook goed probeert te praten. Dus je lijkt wat dat betreft net een Ajax supporter. Chapeua!

1 januari 2024 om 15:08

Dat die Ajaxsupporter hem dat toewenst, maakt Kramer niet minder een engnek inderdaad. Dat kan prima tegelijkertijd naast elkaar bestaan. Wat een dom gelul, alsof Kramer 'opeens' geen engnek meer is als iemand iets achterlijks tegen hem roept........... Dat maakt van Kramer niet opeens een schatje ofzo. Hoe komen mensen toch bij dat soort 'argumenten'? Echt een heel laag denkniveau dit.

1 januari 2024 om 15:08

@ajaxrosenberg Helemaal mee eens! Daarom reageer ik ook op de persoon die blijkbaar zonder zonde is en de eerste steen werpt.

@mickey12 Het is inderdaad appels met peren vergelijken. Het is iemand die binnen het veld soms nare overtredingen maakt, vergelijkend met een persoon die vanuit een bepaalde hoek constant doodsbedreigingen ontvangt.

@deamstel Ik kan dat inderdaad niet zien want ik heb de bedreigingen in kwestie niet zelf bekeken. Kramer heeft dit duidelijk wel een weet te melden dat het Ajacieden waren. Mogelijk door een profielfoto of andere tweets van de persoon in kwestie.

Verder ben ik wel benieuwd wat Kramer volgens jouw heeft gedaan om een constante stroom van doodsbedreigingen te verdienen? En hoe hij die verwensing verdiende toen hij Dost beterschap wenste. Wat deed hij op dat moment verkeerd?

Tuurlijk gaat Kramer soms te ver met zijn overtredingen. Maar daarvoor hebben we een scheidsrechter en een tuchtcommissie. Verder stelt dat provoceren natuurlijk niets voor, dat hoort (tot op zekere hoogte) toch ook bij het supporterschap? Alleen kun je dit alles toch niet vergelijken met doodsbedreigingen? Dat gaat echt een flinke stap verder. Als je dat niet wil of kan inzien dan gaat er echt iets goed mis met je.

1 januari 2024 om 15:15

MemyselfAndI, het is al benoemd maar wat een hypocriet ben jij zeg btje engnek kramer lopen te verdedigen terwijl je dondersgoed weet hoe hij iedere keer loopt te trollen. Gelukkig worden types als jij en kramer niet serieus genomen. Ik zou kramer dan ook afraden zo een carriere te bewandelen want lang zal het niet duren met zo'n houding en gedrag.

1 januari 2024 om 16:50

Hypocriet gelul. Bij Ajax hebben er ook genoeg spelers gelopen die ellebogen uitdeelde etc. Denk aan Suarez (bijten zelfs), Tadic, Veltman etc.

1 januari 2024 om 21:09

It takes one, to know one. Zullen we maar zeggen 😉

1 januari 2024 om 22:43

Zegt genoeg dat jij de woorden “engnek” en “vieze” in de “mond” neemt. Reacties als dit daar doelt hij op.

Kramer als analytics zie ik wel zitten. Mooie gast.

1 januari 2024 om 14:38

Mooie gast? Spelers zoals Bart Vriends of Michel Vlap vind ik leuk op de tv (om maar geen Ajax spelers te noemen) . Fatsoenlijke jongens met een vlotte babbel. Kramer is gewoon een tokkie, waar niks zinnigs uitkomt.

1 januari 2024 om 15:33

Klopt, vooral die verhalen over hoe hij spelers bewust probeert te raken/blesseren omdat hij ze irritant vond waren voetbalinhoudelijk erg hoogstaand. En vergeet vooral niet hoe hij met droge ogen beweerde ‘een champagnefles te ontkurken’ toen hij masturbatie-gebaren richting de AZ-supporters maakte.Hoe Kramer buiten het veld is weet ik niet, zal best een aardige kerel wezen. Op het veld heb ik zelden een speler gezien die zo vaak ‘collega’s’ een schop voor de kop of een klap op de bek heeft gegeven als Michiel Kramer. En om nou te zeggen dat zijn analyses nou dermate interessant zijn, nee niet echt. Veel open deuren en een beetje popi-jopi wat er vooral bij het Rotterdamse gedeelte van voetballiefhebbend Nederland goed ingaat. Wat dat betreft hebben we m.i. ook niet heel veel goede analisten. Perez vind ik goed, Kwakman kan ik ook wel goed hebben en op de een of andere manier vind ik Danny Blind ook wel interessant om naar te luisteren als het over voetbal gaat. Voetbal International heeft ook wel 2 uitstekende analisten maar dan houdt het wel snel op. Van het kijken naar types als Sneijder, Van der Meijde, Van der Vaart en Kramer sterven er echt massaal hersencellen af.

Kramer heeft natuurlijk wel een punt over alle bedreigingen en dat het de spuigaten uitloopt. Alleen mag hij wel een beetje kritisch zijn op zijn eigen gedrag, want dat wakkert de gemoederen ook aan natuurlijk. Dat is geen excuus, maar het gedrag op het veld is ook niet bepaald vriendelijker en sportiever geworden en daar is Kramer natuurlijk bij uitstek een voorbeeld van.

Zal een smaakding zijn maar ik snap zo goed waarom veel tv-stations hem maar laten aanschuiven.

Ik trek zijn analyses wel. Maar de manier waarop hij zich jaarlijks op het veld gedraagt, zou toch een reden moeten zijn om in ieder geval vraagtekens te stellen of je dit wel moet willen na zijn carrière.

1 januari 2024 om 16:51

Mee eens hoor. Vind het ook niet zo denderend, maar durft wel eerlijk te zijn. Ik zie ook liever een Vriends al zie je wel dat hij niet altijd t achterste van ze tong laat zien.

Kramer is zichzelf heel bewust van de onlinehaat die hij op zichzelf afroept.

Continue provoceren richting groepen.
M.n. Amsterdammers..

De mensen die reageren hebben zeker een steekje los, maar je zoekt ze bewust op

Kramer heeft een bloedhekel aan Ajax. Dat geeft hij ook ruiterlijk toe. Natuurlijk zijn die hatelijke reacties op social media onacceptabel, maar voetballers moeten ook beter nadenken voordat ze wat roepen. Zij hebben een voorbeeldfunctie en niet alles wat je vindt of denkt hoeft wereldkundig gemaakt te worden.

1 januari 2024 om 17:42

Alleen hierom zou je hem dus geen podium moeten geven. Kramer kan geen voorbeeldfunctie aan.

Alle andere zaken staan hier los van.

1 januari 2024 om 18:11

Hij voetbalt in de eredivisie. Dit betekent automatisch dat hij een podium heeft. Het gaat erom hoe je hiermee omgaat. Dat heet verantwoordelijkheid nemen. Clubs spelen hier ook een rol in. Te makkelijk om vast te stellen dat hij geen voorbeeldfunctie aankan.

4 januari 2024 om 16:06

Als RKC tegen Twente speelt, dan kun je hem vragen stellen over deze wedstrijd. Maar gelet op het gedrag van Kramer bewijst hij telkens weer dat hij geen voorbeeldfunctie aankan, dus hoeft wat mij betreft niet in de praatprogramma's

Wat een enorm stel goedpraters hier zeg.

Je zou je ogen uit de kop moeten schamen als je bij dit soort berichten een 'ja, maarrrrrrr....' gaat plaatsen.

Bedreigingen zijn nooit goed. Punt.

1 januari 2024 om 15:18

Ja maar als analyst moet je neutraal zijn en dat lukt kramer tot nu toe nog niet vanwege zijn openlijke haat jegens ajax. Tuurlijk zijn bedreigingen nooit goed.

Dus hij vindt het bericht van die Ajax-supporter, die geen enkel verkeerd woord gebruikt (tenminste dat staat niet in de tekst vermeld), gelijk aan een bericht van iemand anders die een ander iets veel ergers toewenst? Of heb ik nu de tekst verkeerd gelezen?
Sorry meneer Kramer, maar wanneer ik de tekst goed gelezen hebt, ben je echt op zoek om je minst-favoriete club wederom in een zwart daglicht te stellen en wat finaal is mislukt.

Mooie vent! Zegt tenminste wat hij denkt. Beetje gek af en toe maar dat moet kunnen. Beter dan al die zogehete correcte schijnheilige voetballers….

Voor mij de meest gehate speler uit de eredivisie. Spelers als van Bommel en Toivonen waren soms bloedirritant en zuigerig, maar Kramer is ronduit gemeen en smerig. Heb een hele lijst met bizarre acties, kopschoppen en ellebogen. Vooral heel veel tegen Ajax. Stoelt deze haat ook niet onder stoelen of banken. Vreselijke man. Het is niet goed maar hoop toch dat hij een keer karma krijgt.

Ik zal zeker niet roepen dat iemand zijn poten moet breken dan wel zwaar blesseren. Het is terecht dat Kramer dat belachelijke en laffe praat is vanachter een onduidelijk masker op internet. Maar wat ik wel mag zeggen is dat ik Kramer een hypocriete asbak vind. Hij doet zelf niet anders dan provoceren. Zowel op het veld als daarbuiten met zijn ellebogen en zijn teksten. Ik hoop dan ook zeker niet dat hij tot het nationale gilde van analisten gaat behoren. Naar mijn smaak hebben we aan één van Hooydonk al meer dan genoeg. En nee, ik ben geen Ajacied.

Goede analist die het altijd onderbouwd. Bedreigingen zijn nooit goed te praten. Notabene bij een bericht waar hij iemand beterschap en sterkte wenst. Hopelijk krijgt hij na zijn voetbalcarrière een vaste baan als analist.

Kramer kan niks. Niet voetballen, niet normaal doen en niet analyseren. Even wachten en dan horen we er nooit meer wat van...

Wel opvallend dat er weer Ajacieden hier reageren die de bedreigingen wel ok vinden omdat hij een hekel aan Ajax heeft. Waarom mag Kramer niet gewoon een hekel aan Ajax hebben? Hoe heb je daar last van als fan? Ik snap dat nooit. Ben zelf voor Feyenoord en weet zeker dat er zat mensen zijn hier die een hekel aan Feyenoord hebben. Ik heb daar geen moeite mee. Ik word ook altijd zo moe van die mensen die continu objectiviteit veinzen en net doen alsof al hun meningen compleet neutraal zijn. Dat Kramer af en toe een beetje maf doet is helemaal waar, maar waarom moet je dan gelijk bedreigt worden en zo?

1 januari 2024 om 18:30

Niet omdat hij een hekel heeft aan Ajax. Wel omdat bewust deed aan kopschoppen en meerderen ellebogen tegen Ajax spelers. Dus echt fysiek geweld. Is dat geen reden om hem te haten? De haat van feyenoord supporters voor Berghuis is groter en dat is alleen al omdat hij voor Ajax is gaan voetballen.

1 januari 2024 om 18:57

Kopschoppen of ellebogen moeten te allen tijde worden aangepakt. Heeft niets met Ajax te maken. Scheidsrechters moeten dan ingrijpen ongeacht tegen welke tegenstander je speelt.

2 januari 2024 om 16:16

Ach er zijn zoveel spelers die smerige dingen uithalen in het veld. Haatte je Tadic ook omdat het een klootzak in het veld is? Of Alvarez met smerige overtredingen (fysiek geweld) soms? Waarschijnlijk niet, omdat dit spelers van Ajax waren. Mensen doen zo hypocriet altijd als het hun cluppie betreft. Wat heeft Berghuis hier trouwens mee te maken? Ik vind als Feyenoorder die overdreven haat en bedreigingen naar Berghuis toe trouwens ook idioot. Ik kan me zelf echt niet druk meer maken om Berghuis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren