Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay junior: Ajax gaat zich bij FC Barcelona melden voor man van 10 miljoen

Laatste update:

Hans Kraay junior is lovend over het seizoen dat Sergiño Dest doormaakt bij PSV. De analist annex verslaggever van ESPN verwacht dat Ajax zich komende zomer gaat melden voor de linksback die door FC Barcelona voor één seizoen is gestald in Eindhoven.

"Het is al heel veel over Dest gegaan, dus ik hou het kort", opent Kraay junior maandag in de rubriek 'Bellen met....' van de betaalzender. "Deze hele moderne rechtsbenige linksback is een van de weinige backs in Europa die niet alleen goed opkomt en een aardig voorzetje heeft, maar ook op volle snelheid recht op de back van de tegenpartij afgaat en net zo makkelijk binnendoor passeert als buitenom."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Kraay junior weet dat PSV Dest vanwege de koopoptie in de huurdeal met Barcelona over enkele maanden definitief naar Eindhoven kan halen. "Ze kunnen hem natuurlijk voor tien miljoen euro overnemen. Maar ook Ajax gaat zich melden in de strijd om de handtekening van de man van tien miljoen", voorspelt de verslaggever die Dest zaterdag zag excelleren tegen hekkensluiter Vitesse (6-0 winst).

Dest heeft overigens een verleden bij Ajax. De verdediger doorliep de jeugdopleiding van de Amsterdamse club en debuteerde in 2019 in de hoofdmacht. Ondanks 38 duels in het eerste elftal bleef een definitieve doorbraak bleef uit, waardoor Dest in oktober 2020 koos voor Barcelona. Bij de Catalaanse grootmacht staat de linksback tot medio 2025 onder contract.

Het steekt Kraay junior enigszins dat Dest vaak wordt overgeslagen als het over de uitblinkers bij PSV gaat. "Hij heeft in dit kampioensjaar misschien wel iets te weinig credits gehad, want ik vind het een fantastische speler. Wat is hij ongelofelijk goed", zo klonk het zondag in Goedemorgen Eredivisie.

Vitesse


Kraay zag Dest zaterdag dus uitblinken tegen Vitesse, dat rechtstreekse degradatie nauwelijks nog kan ontlopen na de 6-0 nederlaag tegen PSV. "Arme supporters. Ze zijn vijftien jaar lang in de maling genomen en daarvoor krijgen ze nu de rekening gepresenteerd."

"Was maar lekker op dat hele mooie Monnikenhuize blijven spelen in plaats van in het lelijkste stadion van Nederland. Die verschrikkelijke sporthal met een grasmat", is Kraay bepaald niet onder de indruk van het Gelredome, dat in 1998 officieel werd geopend als nieuwe thuishaven van Vitesse.

"Dan hadden die die-hard Vitesse-supporters nu niet zo in de vlekken gezeten, met al dat achterlijke gedoe met al die buitenlandse eigenaren. Ze hadden gewoon af en toe eerste divisie gespeeld en waren af en toe zesde geworden in de Eredivisie, in een heel mooi stadion. Niks mis mee", aldus Kraay over de hekkensluiter uit Arnhem.

Zie jij Sergiño Dest naar Ajax vertrekken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zou Dest naar Ajax gaan ? Dat zou alleen om het salaris kunnen zijn. Maar ik verwacht dat er nog wel clubs komen die misschien wel CL of EL spelen en die zijn gewenste salaris ook wel willen betalen.

15 april 2024 om 14:21

Daarnaast zal Ajax ook nog eens flink moeten betalen aan Barca om enigzins kans te maken op Dest

15 april 2024 om 14:24

Maar daar is Ajax wel goed in. Het is alleen de vraag of ze dat aankomende zomer weer kunnen doen. Ze zullen waarschijnlijk weer eerst moeten verkopen om te kunnen kopen. Als je hoort dat ze een lening van 20 miljoen af hebben moeten sluiten om dit seizoen uit te kunnen spelen dan lijkt een dure aankoop voorlopig niet mogelijk.

15 april 2024 om 14:37

informatie zal vast kloppen, we zijn toch goed in het aantrekken van voetballers die niet kunnen verdedigen pas Dest mooi bij.

15 april 2024 om 14:52

@superfarmers, ' lening van 20 miljoen af hebben moeten sluiten om dit seizoen uit te kunnen spelen' dat klinkt heel spannend, maar het gaat hier om een rekening courant die zeker in het voetbal heel normaal is.

Voetbalclubs krijgen op een paar piekmomenten geld binnen (begin van het seizoen (seizoenskaarten, sponsoring) en winterstop / einde seizoen (uefa premies EU voetbal).

Als je dan een verschil hebt in de timing van inkomsten en uitgaven omdat de laatste wel in belangrijke maandelijks zijn, is het vrij normaal om dat regelen met een rekening courant. Dit heeft niets met financiele problemen of mogelijkheden voor investeringen te maken.

15 april 2024 om 15:09

Dest wint voor een back eigenlijk qua statistieken gewoon prima zijn duels. Meer dan een Teze, Hartman, Nieuwkoop, Smal, Brenet, Sugaware bijvoorbeeld. Niet kunnen verdedigen is dan niet aan de orde lijkt mij, dat past vooral bij de Ajax backs.

15 april 2024 om 15:20

@amsterdam4

Ajax geeft in de halfjaarcijfers aan dat het om een kredietfaciliteit gaat met daarnaast nog factoring. Factoring doe je meestal om geld eerder binnen te krijgen. Daarnaast is een kredietfaciliteit wel iets anders dan een rekening courant.

Volgens mij heeft een voetbalclub juist het voordeel dat ze heel veel inkomsten juist vooraf krijgen. Zowel seizoenkaarten als sponsorgelden worden vooraf betaald. Ook de transfers vinden veelal voor het seizoen plaats. En daarbij heeft Ajax meer verkocht dan gekocht. Dus dit zou ook financieel moeten helpen.

15 april 2024 om 15:21

@JK-Ajax

Of ex-Ajax backs. Salah Eddine is ook niet echt een goed verdedigende back.

15 april 2024 om 15:01

Why ging hij dit seizoen naar psv ? Er was ook geen cl garantie.
De voetbal wereld is zeer onvoorspelbaar. 0 garantie dat psv het aankomend seizoen opnieuw goed doet en Ajax zo slecht,
9 van de 10 x gaat het vaak om geld.
Ik zeg niet dat hij naar Ajax gaat, maar om nou te doen alsof hij als notabele jeugdspeler denkt hell no... Tsja
Dest gaat denk Ik rustig naar een topcompetitie waar hij veel verdiend en is z'n goed recht.

15 april 2024 om 15:05

Volgens mij moet Ajax flink bezuinigen op salarissen dus dat denk ik niet

15 april 2024 om 16:28



Ik denk niet dat Ajax op dit moment Dest kan betalen en ik verwacht ook niet dat Ajax voor Dest zal gaan. Bij Psv speelt hij linksback en ik verwacht dat volgend jaar daar Hato zal komen te staan omdat Kaplan linker centrale verdediger is. Dan moet Ajax bovendien ook nog Sosa proberen te verkopen. Op rechtsback hebben ze Rensch, Gaaie en Sanchez. Ze zullen Sanchez gaan verkopen en mogelijk ook Gaaie. Wat Rensch zelf wil is onbekend. Persoonlijk zie ik voor back up linksback dan liever Bjorn Meijer komen die nu bij Brugge op de bank zit, maat het bij Groningen goed deed. Is minder begaafd dan Dest maar wel een stuk groter en steviger. Verder zou ik als rechter centrale verdediger dan Philippe Sandler komen als Sutalo verkocht zou kunnen worden. Op rechtsbuiten haal je Driouch van Ecxcelsior en verkoop je Berghuis. Maar het zal allemaal afhangen van wie er dadelijk algemeen directeur wordt en wie de trainer.

Die gaat echt niet Ajax hoor. Die kiest gewoon voor de plek waar hij meer kan verdienen, en dat is niet in Nederland. Wist ook niet hoe snel hij weg moest zodra hij hoorde dat Barca geinteresseerd was.
Zie eerder nog Mazraoui terugkomen dan dat Dest dat doet.

15 april 2024 om 14:38

Zie ook liever Mazraoui komen dan Dest dus dat is dan wel weer mooi. Mazraoui kan namelijk wel verdedigen

15 april 2024 om 15:13



hmm vreemd. Dest is misschien wel de beste speler van Psv momenteel. De enige speler die keer op keer zijn man voorbij komt en ook nog een goede voorzet weet te geven. Daarnaast worden zijn verdedigende kwaliteiten zeer onderschat. Met zijn snelheid is hij veel buitenspelers te snel af en kan snel schakelen.
Dest is ongelooflijk belangrijk voor dit psv. Zou zeker niet mistaan bij ajax en zelfs een zekerheidje voor succes zijn.

15 april 2024 om 20:59

Dest zou als back, in dit ajax, ook compleet ondersneeuwen. Dest is een prima back en voor de ED zelfs een geweldige back in een team met de visie van Peter bosz. Bij dit ajax zou hij het niet veel beter doen dan sosa. Daar is het hele team qua drukzetten en positiespel op dit moment veel en veel te matig voor



Lijkt mij niet aannemelijk dat hij naar Ajax trekt deze zomer, dat zou dan eigenlijk alleen vanuit sentiment zijn.

Hij kan bij Psv blijven en weer Champions League spelen of bij een club in het buitenland waar hij een stuk meer kan verdienen.

Daarom lijkt mij dat dus een gepasseerd station.

Neem nog een borrel, Hansie. Enorme achteruitgang voor Dest, dat gaat nooit gebeuren. Overigens heeft PSV een koopoptie van 10 miljoen en ajax niet.

15 april 2024 om 14:23

Maar die koopoptie zegt niets als Dest niet bij PSV wil tekenen.

15 april 2024 om 14:27

Zonder die koopoptie kost hij waarschijnlijk meer dan 10 miljoen euro en bij PSV zijn er al problemen omtrent zijn salaris. Ajax heeft net z'n salarishuis op de schop gegooid omdat die veel te hoog was. Een speler als Dest ga je geen grootverdiener maken en dat moet je ook niet willen. Verder kun je je afvragen of Ajax momenteel het overwegen waard is voor Dest. Die lijkt het sportieve plaatje toch wel heel belangrijk te vinden.

15 april 2024 om 16:38

Je kunt je afvragen of dat salarishuis met de komst van Henderson niet weer opgetuigd is. Waarbij het ook zomaar zou kunnen dat Henderson wel "maar" 4 miljoen verdient maar daarbij een tekenbonus van rond de 8 miljoen gekregen heeft (in de half jaarcijfers staat een bedrag van 10 miljoen voor Henderson en Rijkhof).

15 april 2024 om 18:19

Dest is en blijft Ajacied he! Dus je kan wel mooi praten, maar hij koos dit jaar ook voor PSV wat geen CL had.

Ajax maakt best kans, betaald ook meer salaris als PDV gok ik. Maar het belangrijkste is nog wel, wil Ajax dit wel? Het is een leuke voetballer, maar daarmee houd het wel op vind ik.

15 april 2024 om 21:21

Enorme achteruitgang… goh PSV wordt weer een keer kampioen en dan is Ajax een enorme achteruitgang??? Man,man,man wat een voetbalverstand.

Waarom zou Dest naar Ajax willen? Geen Champions League spelen is een stap terug voor hem. Zie hem ook eerder naar het buitenland vertrekken, dan nog een jaar PSV/EREDIVISIE.

Kans is nog groter dat hij PSV blijft. Denk zelf dat hij niet meer in de eredivisie gaat spelen. Is echt veel te goed voor de Eredivisie.

15 april 2024 om 14:25

We vergeten kennelijk snel dat hij tekortkwam voor Barcelona en bij AC Milan ook geen indruk maakte. De omstandigheden bij PSV zijn gewoon ideaal voor hem. Die gaat hij nergens anders krijgen. Dest is wel goed hoor, maar in een ploeg die niet zo dominant is heb je al een stuk minder aan Dest.

15 april 2024 om 15:48

@sirius;

Oke dus voor Europese top/subtop is hij kennelijk niet goed genoeg. Voor alles daaronder wel. Je ziet aan alles bij hem dat hij veel te goed is voor de Eredivisie imo.

15 april 2024 om 16:01

Hoeveel spelers zijn wel niet eerst ergens mislukt. Zelfs Salah en de Bruyne zijn bij Chelsea mislukt. Hij was toen ook nog hartstikke jong, dus helemaal geen schande dat, dat niet gelukt is. Wil niet zeggen dat hij dat niveau nooit meer aan zal kunnen.

15 april 2024 om 14:43

Dest heeft flink van club naar club gehopt afgelopen jaren. Voor wat stabiliteit zou nog een jaartje bij ons niet zo gek zijn, mochten ze er wat salaris betreft uitkomen allicht.

Het ding is dat vooral Dest moet willen blijven in Nederland. Als hij voelt dat hij te goed is voor PSV en de eredivisie gaat hij zeker voor een buitenlands avontuur. Ik denk dat Ajax geen schijn van kans maakt. Waarom zou Dest naar Ajax willen die niet eens CL spelen en momenteel alles behalve een plan hebben? Dan kan hij beter bij PSV blijven als hij in Nederland wilt blijven, waar ze wel CL spelen en Bosz een plan heeft. Beetje gekke suggestie van Hans in mijn optiek.

Ik verwacht dat Dest komend seizoen ergens in een grotere competitie speelt. Aan de voorkant was ik erg skeptisch over zijn komst naar PSV, maar hij heeft mij enorm verrast. Heeft ook echt zijn visitekaartje afgegeven in de CL en is een stabiele factor bij PSV. Omdat Ajax geen clausule heeft met Dest zullen zij waarschijnlijk flink moeten dokken en dat gaan ze denk ik niet doen. PSV zie ik wel de clausule van 10 miljoen aftikken, maar ik schat in dat Dest de NL competitie niet uitdagend genoeg vindt. Gelukkig kunnen we hem wel CL aanbieden, dus wie weet. Moet Ernie hem ook financieel even een mooie deal aanbieden

Die gaat voor geen goud meer naar Ajax. Hij heeft al een stap teruggezet bij PSV om zijn carriere weer op de rit te krijgen. Dat is hem nu gelukt, Dan gaat die echt niet nog eens weer 2 stappen terug om bij Ajax en in de conference league aan de slag te gaan.

Is Psv wel bereid om 10 mln voor Dest te betalen dan?

15 april 2024 om 14:33

Tuurlijk, die transfersom is het probleem totaal niet.

17 april 2024 om 09:10

Nee, die 10 mln kunnen ze makkelijk betalen. Dat is het punt niet. Maar in alle eerdere berichten las ik dat Psv wel aanhikt tegen de vraagprijs van 10 mln. En het salaris dat Dest (ws) wil verdienen. Ik heb nog nergens gelezen dat Psv al heeft besloten dat ze de koopoptie gaan lichten.



Dest gaat absoluut niet terug naar Ajax hoor ben ook blij voor Dest dat ie het zo goed doet bij Psv.

Hopelijk kan Barca hem slijten voor 10-15 miljoen.

15 april 2024 om 20:58

Zijn waarde wordt geschat op 22 miljoen volgens Transfermarkt. Je moet gewoon 25-30 miljoen vragen gezien zijn waarde. Tenzij hij bij PSV wil blijven natuurlijk.

Als ik Dest was zou ik lekker gaan cashen in Qatar en over 4 jaar stoppen. Hij is niet zo goed als het lijkt. In de Nederlandse competitie is hij uitblinker maar in een grote competitie banketten.

Als je iemand wilt die vooral hard heen en weer rent over de gehele flank. Waarom geef je die Gaaei dan niet eens vijf wedstrijden het vertrouwen? Heb je dan echt niet minder aan dan aan zo'n Dest, en het scheelt een hoop geld wat je elders kan besteden.

15 april 2024 om 17:22

Wat zeg jij nou? Dest is toch 100x beter dan die lompe Gaaei. Die overigens zat kansen heeft gehad, ook 5 achter elkaar. Dest zou met stip de beste linksback, rechtsback, linksbuiten én rechtsbuiten van Ajax zijn. Hij is natuurlijk compleet onhaalbaar, maar met zo'n speler zou je in je handjes moeten knijpen.

Denk niet dat hij de confetti league boven champions league verkiest maar denk ook dat hij niet bij psv blijft , die kan ergens anders veel meer verdienen in een betere competitie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren