Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kraay tegen Slot: ‘Had je dan niet een meer capabele doelman moeten halen?’

Laatste update:

Hans Kraay junior vindt het enigszins vreemd dat Arne Slot graag nog een keeper toevoegt aan de selectie van Feyenoord na de blessure van Justin Bijlow. De verslaggever werpt in aanloop naar het thuisduel met Almere City FC op dat de regerend landskampioen met Timon Wellenreuther en Kostas Lamprou over twee adequate vervangers beschikt. Slot merkte kort na het wegvallen van Bijlow, die waarschijnlijk pas in oktober terugkeert, al op dat een nieuwe doelman welkom is in De Kuip.

"Voor ons is het een hele specifieke positie", opent Slot zondag zijn analyse over het keepersgilde van Feyenoord. "Als je een rechtsback mist, stel je een andere rechtsback op. En anders stel je een middenvelder op die daar kan spelen, of een verdediger. Dat is met de keeperspositie natuurlijk niet zo. We hebben met Kostas (Lamprou, red.) een keeper aangetrokken die we heel duidelijk als derde keeper zien. Je weet hoe belangrijk wij het trainingsveld vinden, en daar speelt Kostas een heel belangrijke rol", is de Feyenoord-coach complimenteus richting de Griekse goalie.

"Want een keeper is er op trainingen niet alleen om ballen tegen te houden. Hij is er ook om mee te voetballen", zo verduidelijkt Slot zijn filosofie voer doelmannen. Kraay junior is nog steeds niet helemaal overtuigd. "Had je dan niet een meer capabele doelman moeten halen dan Lamprou, als je hem niet doorschuift?", krijgt Slot voorgelegd. "Dat is wel een interessante ontwikkeling die Feyenoord heeft doorgemaakt, met name financieel", gaat de trainer in op de vraag. "Toen ik kwam, hadden we hier Marsman en Bijlow en moesten we vanwege bezuinigingen een goedkopere tweede keeper zoeken. En dat is met Marciano gebeurd toen. Maar die kostte ons punten in de ArenA, toen we nog maar vijf punten achter Ajax stonden."

"Dat hebben we opgelost door afgelopen seizoen al een sterkere tweede keeper (Wellenreuther, red.) te halen", vervolgt Slot. "En nu is het zaak, omdat Justin er misschien toch weer voor langere tijd uit is, om kritisch te kijken naar of we nog een derde keeper moeten hebben. Ik denk niet dat ik dat Lamprou moet uitleggen, omdat hij weet dat hij als derde keeper gekomen is. En ik heb zelfs tegen hem gezegd dat het geen uitgemaakte zaak is dat wij elke wedstrijd met drie keepers aangaan. Dat het ook zo kan zijn dat ik een keer twee keepers meeneem en een extra veldspeler."

Moet Feyenoord een nieuwe keeper aantrekken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel interessant dat we niet elke wedstrijd drie keepers meenemen, viel me voor vandaag ook al op.

Tja De Gea is nog beschikbaar... Nee zonder grappenm je hebt wel enkele keepers die je misschien een eenjarig contract kan bieden die nu transfervrij zijn, zodat Bijlow een goede herstel kan hebben. Als ik op Transfermarkt kijkt naar de lijst van keepers, dan kunnen Sirigu, Handanovic, en Horn wel een leuke aanbieding doen voor een jaar. Avontuurtje in Rotterdam, ook lache.

Dus lamprou is er gewoon voor de sfeer. Best lekker baantje dan. Beetje leuk doen op de training, zonder dat er ook maar iets wordt verwacht.

27 augustus 2023 om 14:57

Slot legt uit hoe het werkt en toch fantaseer je zo een conclusie bij elkaar. Knap hoor.

27 augustus 2023 om 15:58

Ik zie weinig raars aan zijn conclusie. Als je derde doelman bent mag je verwachten bij een blessure van een van je concurrenten dat je opschuift in de pikorde, niet dat je club weer de markt opgaat om nog een doelman te halen.

27 augustus 2023 om 17:58

Het is toch een hele merkwaardige uitleg van Slot? Ik heb nog nooit zo iets gehoord. De derde keeper is er om in te vallen als de eerste twee niet beschikbaar zijn, wat hooguit eens in de 5 jaar gebeurt. Lamprou is er enkel voor de trainingen blijkt

27 augustus 2023 om 21:14

Om ook nog eens mee te voetballen ipv keepen

27 augustus 2023 om 16:56

Op zich is er niets mis met de rol, maar als je in dit geval dan niet doorgeschoven wordt, kun je misschien toch gaan twijfelen. Wellicht dat Feyenoord hier bij voorbaat te licht over heeft gedacht. Toch wel vreemd gezien de blessuregevoeligheid van Bijlow.

Marsman zit zonder club na zijn gedwongen vertrek bij Miami. Kent de club en heeft het in zijn periode bij ons prima gedaan! Vragen of hij openstaat om dit seizoen achter Wellenreuther plaats te nemen, kan natuurlijk altijd.

27 augustus 2023 om 15:12

Ik zou ook proberen om Marsman weer te halen en hem laten concurreren met Wellenreuther.

Een selectie bestaat meestal uit 3 keepers. Als je steeds nieuwe keepers gaat halen als de eerste keeper geblesseerd is, dan is de 3e keeper wel heel overbodig. Daarom vind ik het wel begrijpelijk dat je het met dit keepersgilde doet.

Dan is het een idee om in je planning een 4e huur keeper te begroten. Bijlow is helaas veel geblesseerd. Dit gaat ook een orobleem worden voor zijn positie inhet Nederlands elftal.

Als je nu een nieuwe doelman haalt, moet het ook een serieuze concurrent voor Bijlow zijn.

27 augustus 2023 om 15:33

Waarom eigenlijk?

27 augustus 2023 om 16:24

Haha ja, mooi is dat als iets wordt gezegd als een vaststaand feit terwijl het helemaal nergens op gebaseerd is. Ik zou in ieder geval nooit een directe concurrent van Bijlow halen, aangezien hij binnenkort fit is en Wellenreuther als 2e keeper voldoet.

Normaal gesproken praat Slot wel verstandig, maar ik heb hem nog nooit zoveel onzin horen praten als vandaag. Die positie is voor ons een hele specifieke positie... en Lamprou is natuurlijk niet alleen gehaald om ballen tegen te houden. En welke financiële ontwikkeling dan, als je nu nog steeds een Lamprou als 3e keeper moet halen, toch vergelijkbaar met Marciano. Hoe krijg je het uit je strot haha.

27 augustus 2023 om 16:27

Ik denk dat je er nog een keer goed over moet nadenken dan, want het verhaal is (zoals altijd) gewoon logisch. De specificiteit van de positie is dat je sneller in de knel komt bij blessures, omdat je geen spelers kunt doorschuiven. Daarom dat deze discussie uberhaupt bestaat. De financiele ontwikkeling waar hij het over heeft, is dat Feyenoord er nu veel beter voor staat dan 2 jaar terug, toen ze niet eens een goede 2e keeper konden halen. Nu hebben ze al een goede 2e keeper, maar gaan ze mogelijk zelfs voor een goede 3e keeper. Die herinnering aan Ajax-uit (marciano maakt 2 fouten waardoor je verliest) laat ook zien hoe belangrijk reservekeepers zijn, en schetst dus ook de relevantie van waar Slot het over heeft.

27 augustus 2023 om 17:38

Ja je kan het een mooie draai geven, tuurlijk is het logisch. Maar die specificiteit geldt voor elke club toch. Er wordt net gedaan alsof dit enkel voor Feyenoord geldt. Wat betreft die financiële ontwikkeling komt hij met voorbeelden Marsman en Bijlow en daarnaast een goedkopere keeper. Nu hebben ze toch ook Wellenreutr en Bijlow en daarnaast Lamprou. Verschil m.i. nihil. Lamprou kan net zo goed blunders begaan als Marciano. Er wordt nogal benadrukt dat hij echt als 3e keeper gehaald, en de reden (dat dit benadrukt wordt) kennen we allemaal.

Wel een beetje sneu op nu nog de nederlaag tegen Ajax op Marciano af te schuiven. Is toch helemaal niet nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren