Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koning maakt indruk tijdens bezoek aan Feyenoord: ‘Een eer in deze tijd’

Laatste update:

Koning Willem-Alexander heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan Feyenoord. Tijdens het kortstondige verblijf in Rotterdam-Zuid werd onder meer gesproken met aanvoerder Steven Berghuis en algemeen directeur Mark Koevermans over de problemen die de voetbalwereld ondervindt tijdens de aanhoudende coronacrisis.

Berghuis liet de koning weten dat hij dolgraag weer wedstrijden voor Feyenoord wil spelen, maar benadrukte ook dat de selectie van trainer Dick Advocaat er het beste van maakt in deze lastige periode. "Je traint in groepjes met jongens die je normaal misschien wat minder snel opzoekt", laat de vleugelaanvaller optekenen door Voetbal International. Koevermans voegde daaraan toe dat Feyenoord werkt aan een selectie die komend seizoen kan meedoen om de prijzen.

Het bezoek van de koning maakte behoorlijk veel indruk op Berghuis. "Een eer, in deze tijd van corona onze koning in de Kuip, heel mooi", vertelt de aanvoerder aan het Algemeen Dagblad. "Hij was echt geïnteresseerd. We hebben hem een shirt cadeau gedaan en Mark Koevermans heeft gevraagd of hij nog eens komt kijken." Koevermans sprak met de koning ook over het Deltaplan Betaald Voetbal, dat onlangs in Den Haag werd gepresenteerd. Daarna volgden bezoeken aan onder meer stadiondirecteur Jan van Merwijk en financieel directeur Carl Berg, die eveneens hun zorgen over de coronacrisis naar voren brachten.

De koning sloot het bezoek aan Feyenoord af met een rondleiding door De Kuip en hij sprak tussendoor met mensen van afdelingen die door het wegvallen van evenementen behoorlijk hard zijn getroffen. De vaak bekroonde grasmeester Erwin Beltman legde aan de koning uit hoe het gras in het Feyenoord-stadion op orde werd gehouden tijdens de voetballoze periode.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch bijzonder dat mensen onder de indruk kunnen geraken van een persoon die op een bepaalde positie terecht is gekomen, omdat hij uit een bepaald gezin komt. Ik dacht dat onze maatschappij toch al wel een stapje verder was, maar blijkbaar toch niet. Overigens ben ik wel blij voor de mensen die echt tegen dit soort mensen op kijken, dat die langs komt hoor. Voor bepaalde groepen is/blijft het toch een eer. Geef mij maar een bezoekje van iemand die echt iets bereikt heeft, op basis van bepaalde kwaliteit ipv iemand die er terecht moest komen vanwege zijn afkomst.

17 juni 2020 om 13:05

zoals berghuis bedoel je ;-)Wellicht vond wim lex het ook een enorme eer

17 juni 2020 om 13:06

Het is echter een combinatie van kunnen en afkomst. Ja hij is op die positie gekomen, maar hij kan zeker ook wel wat. Hij creëert toch openingen voor handel en andere onderwerpen. Door landen en bedrijven te bezoeken.

17 juni 2020 om 13:15

Juvedeef. Ik ben ervan overtuigd, dat iedereen dat had gekund met de begeleiding die hij heeft gekregen. Daarnaast is hij waarschijnlijk gewoon de marionet, en heeft die meerdere adviseurs/diplomaten die hem vergezellen en adviseren in de gesprekken. Hij moet er gewoon bijzijn, omdat hij nou eenmaal als koning te boek staat, en veel leiders van landen hechte daar nog veel waarde aan. Die hebben bij wijze van spreken liever een handdruk van Willem Alexander dan van Mark Rutte.

17 juni 2020 om 13:52

Toch is hij, hoe je het ook wendt of keert, het gezicht van ons land. En het is echt niet zo simpel als jij het afdoet denk ik. Hij heeft van jongs af aan geen privacy gekend, moet bij iedere zucht of scheet zich drie keer afvragen wat men ervan vindt en heeft als koning ook heus wel zijn verantwoordelijkheden. Niet enkel ergens gewoon bij zijn. Ik ben ook geen groot fan van de monarchie in zijn huidige vorm, maar de bagatellisering die jij ervan maakt gaat me te ver.

17 juni 2020 om 14:50

Je hebt helemaal gelijk dat de koning vergezeld wordt door diplomaten etc. Het punt is van onze koning (en vooral Maxima) dat het oprecht graag geziene gasten zijn. Ik denk dat je altijd meer uit een bezoek kunt trekken als de andere partij je ook mag, dan als het maar een ‘officieel’ bezoek is. Denk bijv. aan het verschil tussen wat een Obama diplomatisch voor de usa betekende en wat een Trump nu doet.

17 juni 2020 om 15:06

Eén van de belangrijkste dingen van het koningschap vind ik, zoals Ajaxxxlove zegt, het gezicht zijn van een land. Willem en voor hem Beatrix zijn altijd een rustige, stabiele factor geweest. Dat weegt voor mij op tegen de onvoorspelbaarheid van een president. Ik zou er bijvoorbeeld niet aan moeten denken dat we een Trump als staatshoofd hadden. Ook vind ik het belangrijk dat een staatshoofd (in ieder geval publiekelijk) politiek neutraal blijft.

17 juni 2020 om 15:58

Vind vooral dat het 'kunnen' van de koning vaak wordt onderschat/gebagatelliseerd. Omdat hij zo geboren is wordt hij koning, maar hij verdient het niet. Die vent heeft ook gewoon een goede opleiding genoten, heeft een vliegbrevet en is, voor zover ik kan bepalen, bovengemiddeld vaardig en ontwikkeld. Ik zou liever vereerd zijn om hem te ontmoeten dan een Depay, die ook door velen geadoreerd wordt.

17 juni 2020 om 13:13

Een naief verhaal puntnaarachter, er zijn niet veel mensen die geheel op eigen kracht dingen bereiken, je start altijd op een bepaald punt in de maatschappij. Net zoals jij ooit het beste voor je kinderen zal willen. Neemt niet weg dat het koningshuis achterhaald is als begrip. Toch moet je altijd kijken of het zonder beter is. En er zijn nog zo veel landen waar een koningshuis een status heeft van heb ik jou daar en ten alle tijden een herkenbaar is qua representatie. En daardoor kan Nederland meer kan bereiken internationaal. Daarbuiten zijn het zeer aimabele en respectvolle mensen. Zou NL niet zonder willen zien op het moment.

17 juni 2020 om 13:20

Tuurlijk start jij op een bepaald punt, maar zijn eindstation was al bekend. Voor veel mensen is dat gewoon niet zo. Dat er een verschil zit dat de 1 een makkelijkere start heeft een de andere, ben ik het zeker mee eens, maar dan moet je het altijd nog wel doen. Bij Willem Alexander stond als vast dat die koning zou moeten worden, wat er ook zou gebeuren. Dat is een heel ander verhaal dan pietje die opgroeit in een achterstandswijk, of klaasje die opgroeit in het gooi. Je weg is veel makkelijker als jij opgroeit in het Gooi, en je hebt veel meer mogelijkheden, maar je moet het uiteindelijk zelf nog wel doen. Tja de kosten/baten analyse van het koninklijkhuis is natuurlijk moeilijk te maken, maar dat is mijn punt ook niet echt. Ik vind het gewoon iets wat niet meer van deze tijd is, en dat weegt voor mij meer op dan wellicht de winst wist die je er als land uitspeelt.

17 juni 2020 om 13:25

Gelukkig dat Alexander wel een beetje brains heeft en ambitie heeft en zoveel andere dingen. Niet iedere koning (kijk naar Belgie) heeft dat of is zo. Dan mag je van geluk spreken dat je koning enigszins capabel is itt velen anderen die het niet zo zijn.

17 juni 2020 om 13:35

Nu ben ik toch wel benieuwd wat er precies mis is met Filip?

17 juni 2020 om 14:25

Filip heeft nog geen excuses gemaakt vanwege het koloniale verleden, waar Willem Alexander zeer recent nog zijn excuses maakte voor het koloniaal verleden in Indonesië. Vermoed dat hij daarop doelt gezien dit recent in het (nederlandse) nieuws was, echter vind ik het een naïeve manier van beoordelen van Medellin.

17 juni 2020 om 14:39

Dat zou inderdaad naïef zijn. Alsof een koning op zichzelf beslist om die excuses aan te bieden. Daarnaast zijn excuses voor excuses ook nooit goed. Er kan beter eerst onderzocht worden wat er precies gebeurd is, zodat de excuses gebaseerd zijn op de waarheid en niet op vermoedens.

17 juni 2020 om 14:43

Nou, zoals gebruikelijk wordt er een bepaald moment voor gekozen. Willem Alexander gaf zijn excuses bij een officieel bezoek aan het land, waardoor de excuses, ondanks dat het meer een symbolisch excuses is, meer op zijn plaats was. Nu wordt er echter druk gezet bij Filip, door de ontwikkelingen die er nu gaande zijn in betrekking tot racisme. Ikzelf vind het keurig dat hij zich niet laat leiden door een opgefokte meute en gewoon er een moment voor kiest waarop het gepast is, mocht hij het inderdaad van plan zijn te doen.

17 juni 2020 om 15:01

Ik denk dat als we het hebben over Nederlands-Indie of wat notabene de voorouders van Filip in Congo deden er al genoeg onderzoek is gedaan.

17 juni 2020 om 15:04

Dat valt nog heel hard tegen. Als ik met mensen praat die echt kenners zijn op dat vakgebied, wordt het duidelijk dat er nog vele grijze zones zijn. Veel officiële overheidsdocumenten zijn gewoon nog niet onderzocht. Er zijn trouwens meerdere historici die vinden dat er meer onderzocht moet worden (echt tot op de bodem dus). Maar ja die mensen roepen niet hard in de media, waardoor het niet opgepikt wordt.

17 juni 2020 om 19:28

Sowieso zijn excuses zinloos want te lang geleden, veel landen bestaan niet meer zoals ze toen bestonden en bestond er in die tijd een andere norm. Je kan als regeringsleider of staatshoofd zeggen dat jij dit niet zou doen en het in de hedendaagse gedachtengang niet passelijk vind, maar meer ook niet. Ik hoor eigenlijk nooit iemand uit Afrika of Azie hierover, alleen mensen die nu elders wonen en meeprofiteren van de rijkdommen die de slavernij en het kolonialisme heeft gebracht. En voor alle naïeve mensen die denken dat er geen slavernij meer bestaat of dat onze staten nu geen macht uitoefenen om goede deals te maken, die komen bedrogen uit.het is allemaal en alleen te doen om de Amerikaanse verkiezingen en daarin wordt iedereen misbruikt door CNN en nog wat van die 'democratische' media.

17 juni 2020 om 13:20

Wat jij schrijft zit een vorm van waarheid in, hij is via zijn opa's en oma's uiteindelijk op deze positie terecht gekomen. Ik ben zeker niet koningshuis gezind, omdat ze in mijn ogen een veel te hoge toelage krijgen. Langs de andere kant moet je ook een hoop vrijheid in leveren, en dat vanaf een jonge leeftijd. De dochters van de koning kunnen nergens zonder beveiliging naar toe, moet er niet aan denken dat ik continu bewakers bij me heb lopen. Heb tijdens de corona wel meer respect voor dit gezin gekregen, en wie heeft wat bereikt. Blijf daarbij ook zeggen dat er een heel veel hoog geplaasten via een kruiwagen op die positie zijn gekomen.

17 juni 2020 om 13:27

Dus moet je dat kinderen aandoen? Ik was bij wijze van spreken echt doodongelukkig geworden als kind, moest ik leven zoals zij hebben moeten leven en hoe bijvoorbeeld Willem Alexander nu moet leven. Alles wat je zegt wordt op een weegschaal gelegd, je mag geen (politieke) mening hebben, je kan niet een keer laveloos in een bar hangen, je moet 1 dag in het jaar je hele arm lamzwaaien, enz.. Ik blijf het gewoon een achterhaald concept vinden en heb echt medelijden met de kinderen van het koninklijkhuis.

17 juni 2020 om 14:18

Die kinderen zien er ook echt ongelukkig uit idd...vroeger was het misschien wel zo maar die hebben nu een heerlijk leven hoor.binnenkort is de oudste 18 en dan beginnen de miljoenen binnen te stromen en je hoeft er de komende 30 jaar waarschijnlijk weinig voor te doen.

17 juni 2020 om 13:26

heb niet het idee dat wimlex erg te koop loopt met zijn koning zijn maar juist telkens weer laat zien zich 'gewoon' onder de mensen te bevinden ook al is dit in de ogen van lulletjes augurkensap zoals jij ook niet voldoende. wees blij met het feit dat je in nederland woont en niet in spanje (op economisch gebied): en accepteer dat ondanks onrecht uit het verleden tbv bepaalde oneerlijke posities binnen een samenleving niet meer terug te draaien valt. daarnaast strijkt jouw denigrerende toon over het blij zijn voor 'koningshuisvoorstanders' als de koning langskomt ook niet helemaal met je laatste zin waarin je alleen bezoekjes van kwalitatieve inhoud zou willen hebben,. twee vragen schieten mij te binnen: (1)krijg je veel bezoek? (2)leidt een discussie tussen twee standpunten (pro- en antikoning) niet juist tot een kwalitatief sterk gesprek?

17 juni 2020 om 13:43

Ik bedoelde het niet denigrerend hoor, maar gewoon om te schetsen dat ik het mooi vind voor mensen die er iets mee dat hij langskomt. Ik heb ook genoeg mensen waar ik het als een hele eer beschouw om die persoon te ontmoeten, terwijl een ander misschien geen eens weet wie het is. Dus had geen denigrerende bedoeling hoor, maar gewoon om te laten zien dat ik het wel snap dat er bijvoorbeeld miljoenen mensen bij koningsdag zijn. Maar ik krijg jammer genoeg geen bezoek van mensen die ik graag eens een keer zou willen spreken, en wat betreft vraag 2 ben ik het helemaal eens. Maar volgens mij sta ik toch ook gewoon open voor een discussie? Ik zeg niet dat het geen wat ik vind, dat dat de waarheid is.

17 juni 2020 om 15:14

Had het niet beter kunnen verwoorden. Hij kwam laatst langs in een zorginstelling waar iemand in mijn familiekring werkt en iedereen sloeg daar op hol. Toen dat familielid van mij er maar niet warm of koud van kon worden deed iedereen alsof er iets mis met hem was. Maar als je daarbij nadenkt: waar is het inderdaad op gebaseerd? En dan hebben we het nog niet eens over de bakken met geld die het ons kost. Leuk die bezoekjes in deze barre tijden, maar hebben Willy en Co ook ingeleverd? Ja, drie keer raden: ik ben inderdaad niet echt koningsgezind.

17 juni 2020 om 15:30

De grap is dat het koningshuis vermoedelijk meer binnen haalt dan het kost, al is het indirect.

17 juni 2020 om 16:05

Het is maar wat je als 'grap' kunt zien. Je kunt het ook zo zien: als je het lef hebt om eindelijk een keer goed op ze te bezuinigen levert het je nóg meer op dan het je kost. Een kostenpost blijft een kostenpost. Heeft hij die nieuwe jacht nou echt nodig?

17 juni 2020 om 16:30

‘Kost bakken geld’ hahaha wat een economen hier weer.
Als de Koning en Koningin een weekendje Duitsland doen halen ze al voor 100 miljoen aan deals binnen

17 juni 2020 om 16:57

Dan moet jij je afvragen of dat geld niet binnen gehaald zou worden als ipv Willem Alexander Mark Rutte de handelsdelegatie had geleid?

17 juni 2020 om 17:21

Ik weet wel zeker van niet.
Koningshuis is als Steve Jobs of Elon Musk (zeker Maxima).
De bestuursvoorzitter van Unilever is saai en die nodigen ze niet uit ( Mark Rutte)

17 juni 2020 om 17:28

Denk je nou echt serieus dat deals van bedrijven vallen of staan door de aanwezigheid van de koning tijdens een handelsreis? Meeste deals tijdens zo een zakenreis waar de koning bij is, zijn voor het grote gedeelte allang al afgesproken. Zijn aanwezigheid is er maar voor de ceremoniële handdruk.

17 juni 2020 om 17:41

@23vdv23: Het levert geld op. Maar als je al zo bevooroordeeld in de wedstrijd zit, zal je dat nooit zien. En dan begin je over zijn jacht die hij in privé heeft betaald. Mag elke ambtenaar in Nederland dan ook niet zelf weten wat ze kopen van hun salaris? Wat een zieke gedachtegang.

17 juni 2020 om 18:02

Supernico moet je mijn baas vertellen gaat hij lachen.
Jarenlang bureaucratie en bij een missie met Koning gaan ineens de deuren open.
Was zonder ook wel gelukt - nou nee dus niet

17 juni 2020 om 18:16

Denk je nou echt dat alleen de koning een impact heeft tijdens zo een handelsmissie? Bij handelsmissies zit niet alleen de koning erbij, maar in veel gevallen ook gewoon vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid zoals Rutte en grote Nederlandse multinationals zoals Philips, Shell, Unilever etc. bij. Die hebben ook draagkracht in zo een handelsmissie. Stuur ze op handelsmissie zonder koning en ik ben ervan overtuigd dat een groot deel van de zaken die worden gesloten tijdens een handelsmissie ook gewoon worden gesloten.

17 juni 2020 om 20:21

@supernico31: Natuurlijk zal er ook iets gesloten worden, maar blijft een feit dat ons koningshuis in Azië en in Zuid-Amerika gewoon deuren opent die er anders minder snel zouden zijn. Dit is ook vaker onderzocht door gerenommeerde onderzoeksbureaus in het verleden. Maar ja, jij denkt hier de waarheid in pacht te hebben.

17 juni 2020 om 17:04

@puntnaarachter heerlijk toch! heel de dag bier drinken, voetbal kijken en kinderen maken in het koningshuis. Willem Alexander is mijn grote idool

17 juni 2020 om 17:25

Helemaal mee eens. Vind de verering voor het koningshuis dat gewoon het geluk heeft gehad in de juiste familie te zijn geboren ook nergens op slaan. Kost allemaal geld en ze doen er vrijwel niks voor. Snap dat klapvee ook niet dat met hun oranje vlaggetjes staat te zwaaien tijdens koningsdag en prinsjesdag niet. Zolang langs de weg staan om een glimp op te vangen van een man in een gouden koets.

17 juni 2020 om 17:37

@puntnaarachter: Wat een verschrikkelijk nare reactie. "voor bepaalde groepen is/blijft het toch een eer"? Feit is dat ze meer hebben bereikt voor het land dan bijna ieder ander individu in dit land. Als jij ooit een keer een bezoek van ze mag hebben, zal je ook echt anders praten (niet dat je koningsgezind zal worden, maar je zal een stuk meer respect tonen). Heb zelf via mijn werk 2x een gesprek met ze gehad. Je zal je verbazen hoe goed ze zijn ingelezen en hoe geinteresseerd ze zijn. Bovendien krijgen ze in handelsmissies zaken voor elkaar die geen enkele president zou binnen halen als klein kikkerlandje. Ons koningshuis is de lijm in de samenleving, praktisch elke bevolkingsgroep ziet ze graag. Dat jij het koningshuis niet ziet zitten, helemaal prima. Weet wel dat het overgrote deel van Nederland dat wel ziet zitten en je met jouw denigrerende opmerking dus de grote meerderheid te kakken zet.

17 juni 2020 om 18:06

Het leukst vind ikzelf altijd de interessante types die denken dat het wat boeit dat zij ‘er niks mee hebben’.
Oh nou okee who cares 😂

17 juni 2020 om 19:01

Maar dat is dan ook het enige nuttige, beetje helpen van mensen die in crisis zitten. En vergeet NL marketing ih buitenland niet, daar vinden ze een koning geweldig, geen idee waarom.
Enige wat nog erger is zou een flapdrol zijn die we moeten kiezen zoals Trump.
Wat dat betreft is t nog relatief onschuldig haha

17 juni 2020 om 20:02

Politiek correct bezoek van de Koning. Iedereen weet dat hij Ajacied is.

'koevermans voegde daaraan toe dat Feyenoord werkt aan een selectie die komend seizoen kan meedoen om de prijzen.'dat verklaart de aankoop van Mark Diemers....

Top dat hij ook interesse toont in het voetbal en de corona problematiek. Paar weken geleden was hij nog op hockeyclub oranje rood in Eindhoven.

Waarom mogen we niet op het Diemers topic reageren dat hij Ajax de mooiste club van Nederland vind? Zo slaat hij wel gelijk een modderfiguur bij de Feyenoord aanhang zeg!

17 juni 2020 om 13:49

Nou, zeg! Het zal mij persoonlijk m'n reet roesten in elk geval dat hij voor Ajax is. Als hij voor ons maar z'n best zal gaan doen. En denk dat 90% van de aanhang er zo over denkt.

17 juni 2020 om 14:20

Dat is een best hoog percentage dan

17 juni 2020 om 16:25

Dus? Dat hij Ajax de mooiste club vindt moet hij toch zelf weten? En waarom vind jij het nodig om dat onder een topic over Diemers te plaatsen? Waarschijnlijk om weer lekker te stoken. Dat kennen we inmiddels wel van jou.

Stond Johan Vlemminx misschien nog bij de poort met een vlaggetje te wapperen ?

En ik maar denken dat dit de langverwachte transfer van Joey Konings naar Feyenoord was. Had een perfect duo gevormt met Diemers . Even banter aside, grappig dat de koning overal en nergens opduikt waar problemen zijn, vind ik toch wel wat hebben. Was laatst ook nog een dorpje verderop om over de aardbevingen te praten. Misschien dat Willem wel de taak overneemt van de Generaal volgend seizoen om samen met het legioen prijzen te pakken.

Ik ben zeer benieuwd of de supporters van Ajax (F-side) de koning ook gaan afzeiken. Nu dat hij poseert in de Feyenoordkleedkamer met een gesigneerd Feyenoord shirt. Want dat mag Natuurlijk niet.

Kijk uit naar de lachwekkende Insta post!

17 juni 2020 om 17:43

Waarom zou ik daar een probleem mee hebben? Ik vind het super dat hij op bezoek gaat.

17 juni 2020 om 20:43

Idd, niks mis mee. Goed geregeld door Feyenoord, mag ook best een keer gezegd worden.

Misschien kan Prins Bernhard junior na Zandvoort ook De Kuip kopen. Dan wordt het Royal Feyenoord, net als de vriendjes uit Antwerp.

Is toch geweldig de Koning in de kleedkamer. En dan was Willem Alexander er ook nog.mooie middag.

Eindelijk weer n Ajax-supporter in De Kuip! :-D

Leuk dat ie ook met de ‘gewone mens ‘ spreekt. Hoewel die grasmeester toch een van de belangrijkste taken heeft. Denk dat er genoeg clubs zijn die hem in dienst zouden willen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren