Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kongolo niet in voorselectie Oranje: ‘Hij moet zich blijven ontwikkelen’

Laatste update:
/

36 spelers nam bondscoach Danny Blind op in zijn voorselectie voor het Nederlands elftal, maar de naam van Terence Kongolo ontbrak op de lijst. De verdediger van Feyenoord zat er al regelmatig bij en speelde al drie interlands, en is daarom een opvallende afwezige. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst ziet dat de 22-jarige verdediger nog stappen moet maken.

“De keuze is aan de bondscoach. Terence is een goede verdediger”, reageerde Van Bronckhorst vrijdag op de vraag van RTV Rijnmond hoe hij dacht over de afwezigheid van Kongolo in de voorselectie. “De bondscoach kiest spelers die hij denkt nodig te hebben. Terence is talentvol en moet zich blijven ontwikkelen. Hij kan misschien nog iets fysieker worden. Je ziet dat hij stappen maakt in verdedigen en we zijn bezig om hem nog sterker te maken.”

Het Nederlands elftal speelt op 1 september een oefenwedstrijd tegen Griekenland. Vijf dagen later start de WK-kwalificatiecampagne voor Oranje met een uitwedstrijd tegen Zweden. Blind maakt op 26 augustus zijn defintieve selectie bekend.

Is het terecht dat Terence Kongolo niet is opgenomen in de voorselectie van Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vreemd ook dat kongolo ook nietbis opgenomen in jobg oranje.

19 augustus 2016 om 19:34

*niet is

19 augustus 2016 om 19:38

Ik vind het prima...ook als hij er wel bij zat vond ik het prima. Op dit moment maken ze allemaal een prima indruk.

Belachelijk dat Dijks erbij zit en een Kongolo niet. Zelfs Haps maakt een sterkere indruk dan Dijks.

19 augustus 2016 om 19:41

Want Kongolo is zo geweldig lol!!!! Maar tegenwoordig heeft men blijkbaar al wat te klagen als kongolo niet wordt opgeroepen man waar eindigt dit...

19 augustus 2016 om 20:01

Lee, Kongolo is zeker niet slechter dan Dijks. Integendeel, een Ajax met Kongolo zou beter zijn dan een Ajax met Dijks.

19 augustus 2016 om 21:37

Nee ik zeg ook niet dat Dijks beter is hoor, maar een oranje met of zonder Kongolo maakt toch echt niet uit? Of een Oranje met of zonder Dijks. Beiden zijn geen geweldenaren.
Daarnaast is dit zelfs de voorselectie. Wie zegt dat Dijks de definitieve selecte haalt?

Dijks wel en Kongolo niet. Zegt voldoende over het selectiebeleid van Blind. Kan echt niet

19 augustus 2016 om 19:46

Ach de 3e en 4e linksback daar kan ik me niet echt druk om maken. Waar ik mij wel aan stoor is het feit dat iemand als Narsingh opgeroepen wordt, en dat van Persie blijkbaar echt niet meer in the picture is. Nu heeft de ontwikkeling van Janssen die kwestie iets verminderd, maar van wie kan Janssen meer leren, onze topscorer aller tijden of een bankzitter bij Wolfsburg. Denken aan de toekomst is niet persee afscheid nemen van de oude garde, maar de nieuwe jongens inwerken.

Het opvallendste aan die voorselectie vind ik niet Narsingh, Dijks of Kongolo maar Ramselaar. Ooit 1 keer opgeroepen bij Utrecht, niets beter geworden t.o.v. afgelopen weekend toen hij met Utrecht speelde en meteen opgeroepen omdat hij nu bij PSV speelt.

19 augustus 2016 om 19:57

Daar sla je toch de plank mis. Ramselaar is niet opgeroepen omdat hij nou naar PSV is, allesbehalve. De voorselectie kwam voordat Ramselaar bij PSV tekende. Ook bij Utrecht is hij geselecteerd(zoals je zelf al zei). Ramselaar moet juist nu ervaring opdoen. Dat zal hem alleen maar beter maken.

19 augustus 2016 om 19:59

Je zult nu ook gaan zien dat Letschert niet meer opgeroepen gaat worden, ongeacht hoeveel wedstrijden hij zal gaan spelen in Italië, net zoals dat iemand als Hoedt bijv. nog geen een keer is opgeroepen. Je moet gewoon in Nederland spelen, want anders roept Blind je niet op.

Bijna de helft van deze spelers gaat nog afvallen. Maar het probleem van Kongolo is dat hij te veel concurrentie heeft. Daarbij is hij beurtelings centrale verdediger en back bij Feyenoord, dus voor welke positie wil je hem selecteren? Als cv zit hij achter Blind en van Dijk, als linksback Willems en een van de andere, mogelijk Diijks maar ook Riedewald zou kunnen.

Ik zou straks deze 23 oproepen:

Stekelenburg, Cillessen, Zoet
Blind De Vrij Willems Bruma Veltman Van Dijk Van Aanholt/pieters Van der Wiel
Sneijder Wijnaldum Strootman Klaassen Propper Vilhena
De Jong Promes Janssen Locadia Narsingh Berghuis

Ik vind vooral de voorhoede van matig niveau, maar je moet wel enkele buitenspelers opnemen als je 433 ipv 532 gaat spelen. Maar vind de buitenspelers erg zwak.

19 augustus 2016 om 20:48

Vervang Vilhena met Hendrix of Clasie en ik ben het er helemaal mee eens.

19 augustus 2016 om 21:24

En Elia ipv Locadia.

20 augustus 2016 om 07:04

Elia is zo'n zes weken uitgeschakeld.

20 augustus 2016 om 07:05

En Elia is een momentenvoetballer. Heeft 1 wedstrijd een hattrick gemaakt en tegen PSV en Twente was het weer een zesje. Geen Oranje-materiaal

20 augustus 2016 om 22:28

Locadia wel? Elia is toch iemand met dreiging. Ik had het dan ook over Elia zonder blessure.

Prima, kan hij niet geblesseerd raken. Straks zeggen de vaste gasten weer af voor de vriendschappelijke wedstrijden en mogen deze spelers die toch niet voor het echie spelen.

Kongolo? Ik denk dat Büttner is degene die ontbreekt !

Laat Terence zich maar lekker op Feyenoord focussen. Oranje is toch een zinkend schip, zo lang Blind en van Basten daar zitten.

20 augustus 2016 om 03:15

Inderdaad dat dacht ik nu ook. Kan hij ook niet geblesseerd worden of gedemotiveerd. Gelukkig is hij nog jong en kan hij over 4 jaar een EK spelen, wanneer Blind het veld heeft geruimd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren