Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Komst van Schmidt zet uitgaande transfer bij PSV voorlopig in de ijskast’

Laatste update:

Érick Gutiérrez is niet van plan om op korte termijn terug te keren naar Mexico. Marca Claro weet te melden dat de 24-jarige Mexicaanse middenvelder voorlopig bij PSV wenst te blijven. Door media in zijn thuisland werd Gutiérrez afgelopen week in verband gebracht met een overstap naar Club América en Chivas de Guadalajara.

PSV nam Gutiérrez in de zomer van 2018 over van het Mexicaanse Pachuca, maar voorlopig maakte de negentienvoudig international nog geen onuitwisbare indruk. In zijn eerste seizoen in Eindhoven kwam de middenvelder tot 22 optredens, waarvan 8 keer als basisspeler. In deze jaargang speelde hij voorlopig 26 wedstrijden, waarvan 18 als basisspeler. Toch was hij na het ontslag van Mark van Bommel onder interim-trainer Ernest Faber lang niet altijd zeker van een basisplaats. De komst van Roger Schmidt, die vanaf volgend seizoen de definitieve opvolger van Van Bommel wordt, zou de situatie van Gutiérrez kunnen veranderen.

Volgens Marca Claro weet Gutiérrez dat er met de komst van Schmidt nieuwe mogelijkheden ontstaan. De middenvelder denkt met zijn kwaliteiten goed in het aanvallende voetbal van de Duitse oefenmeester te passen. Dat Gutiérrez voorlopig nog niet uit de verf is gekomen, is volgens hem te wijten aan het feit dat zijn kwaliteiten vooralsnog niet optimaal benut zijn. In de voorbereiding krijgt Guti een kans om zich te laten zien aan Schmidt.

Chivas heeft in januari al getracht om Gutiérrez, al dan niet op huurbasis, over te nemen van PSV. De Mexicaanse club wilde in de zomer andermaal een poging ondernemen om de middenvelder terug naar zijn thuisland te halen, maar lijkt deze aspiraties voorlopig even in de ijskast te moeten plaatsen. Gutiérrez wil in ieder geval nog een jaar bij PSV blijven en heeft voorlopig nog een contract tot medio 2023 in Eindhoven.

Zie jij Érick Gutiérrez nog aan de verwachtingen voldoen bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je laat je toch niet nu al kennen?ik denk dat Guti best bepaalde kwaliteiten heeft zoals een lekkere pass en een mooie finesse schot, alleen denk ik dat hij te sloom is in zijn handelingssnelheid, maar dat kan ook omhoog gaan na een jaar aanpassen van Mexico naar NL waar het tempo gewoon hoger licht. Ik zou het proberen onder Shmidt, maar weet niet of hij zich daar wel in de basis bij kan spelen.

19 mei 2020 om 20:34

Het is natuurlijk wel een beetje een net niet speler, die ook genoeg kansen heeft gehad. Blinkt nergens specifiek in uit, dan is het logisch dat je het niet gaat redden bij een club als PSV.

19 mei 2020 om 20:43

Guti kreeg pas kansen nadat hij een jaar op de bank had gezeten zonder wedstrijdritme. Nu na het corona virus is het straks gelijke kansen, aangezien iedereen dan 4 maanden stil heeft gestaan. Ik denk dat Guti nog boven komt drijven, want voetballen kan hij wel.

19 mei 2020 om 21:25

Je beland natuurlijk niet op de bank als je je kunt onderscheiden. Dat heeft Gutierrez nog geen moment gedaan bij Psv. Ik vind het echt te gemakkelijk om de schuld (volledig) bij Van Bommel te leggen. Je doet net alsof die jongen nog maar drie wedstrijden voor PSV gespeeld heeft, terwijl de teller toch al richting de 2500 speelminuten gaat. Genoeg tijd om iets te kunnen laten zien...

Guti is een prima speler en van Bommel bleef hem maar negeren en gaf hem nauwelijks kansen. Leek wel iets persoonlijks. Rosario mocht wel altijd blijven staan, hoe slecht huj ook speelde. Hopelijk haalt de nieuwe trainer wel alles uit Guti.

19 mei 2020 om 20:29

Guti heeft ook wel aardig wat kansen gehad hoor bij PSV maar hij heeft het ook niet laten zien. van een speler van geloof ik 7 of 8 miljoen mag je toch wel meer verwachten als wat hij heeft laten zien

19 mei 2020 om 20:35

@Japie, Precies. Begon leuk met een assist bij ADO uit op Lozano. Daarna niks echt meer laten zien. Blinkt nergens in uit, hij zat wissel achter Rosario en Hendrix! Dan moet je toch echt afvragen of je geschikt bent voor PSV.

19 mei 2020 om 20:52

Van Bommel bleef ook wel lang vasthouden aan Peppi en Kokki he. Ter vergelijking: Rosario 71 wedstrijden, 4 goals, 6 assists in 6000 speelminuten. Hendrix 50 wedstrijden, 1 goal en 5 assists in 3000 speelminuten, terwijl Guti er 5 heeft gemaakt en 5 assists in slechts 2000 speelminuten. Dan vraag je je toch af of Guti niet een familielid van Mark heeft lastig gevallen.

19 mei 2020 om 21:05

Dat slaat toch nergens op? Spelers op deze positie beoordeel je niet op goals en assists.

19 mei 2020 om 21:10

Oh ja. Cijfers! Je hebt een punt. Ik heb ook cijfers. PSV kreeg met Peppi en Kokkie onder van bommel veel minder goals tegen (26) en maakte zelf veel meer doelpunten(98) dan onder Cocu in het kampioensjaar (87-39). En wat kunnen we ons hierbij afvragen?

19 mei 2020 om 21:18

@nl_modric - Dat zijn wel hele selectieve cijfers. Rosario en Hendrix zijn nou niet bepaald aanvallend ingestelde middenvelders, dus waarom je dan ineens met dit soort cijfers komt is me een raadsel.

20 mei 2020 om 01:19

Dat Psv een ijzersterle aanval had met Bergwijn De Jong en Lozano. Nu hun weg zijn zien we pas de gebreken van het hele matige middenveld, die zowel verdedigend als aamvallend bat weinig toevoegen.

"Dat Gutiérrez voorlopig nog niet uit de verf is gekomen, is volgens hem te wijten aan het feit dat zijn kwaliteiten vooralsnog niet optimaal benut zijn"Dit klinkt alsof Guti de schuld buiten zichzelf zoekt, maar als ik het oorspronkelijke artikel van Marca er naast leg dan lees ik dat hij ook van zichzelf weet dat hij nog niet genoeg gebracht heeft en ook nog een blessure kreeg waardoor hij z'n basisplaats kwijtraakte.

19 mei 2020 om 21:06

Typisch inderdaad. Toch vraag ik me ten zeerste af of Guti in het spel past wat Roger Schmidt met PSV wilt gaan spelen, daar is toch meer snelheid en duelkracht voor nodig. Guti moet het vooral van z'n inzicht en traptechniek hebben.

19 mei 2020 om 21:23

Iemand moet binnen dat team van snelle krachtige spelers de passes gaan geven he. Waarom Guttierez niet? Veel lopers als Thomas, Malen, Gakpo voorop, Ihattaren vanaf een zijkant en dan Guttierez de verbindende man om ze weg te sturen en steken? Heb je nog vijf posities over voor vier verdedigers en een controleur of loper, naar gelang je tegenstander. Of je doet een variant met Sam Lammers als diepste spits met beweging om hem heen. Al denk ik steeds meer dat die Lammers het beste is als hij een targetman voor zich heeft en zelf mag zwerven. Doet me aan de oude Van Nistelrooij denken, pré Heerenveen. Maar goed, ik roep maar wat opties. Laat Schmidt dat allemaal zelf maar uitzoeken, ik sluit echt weinig uit over het nieuwe Psv. Wie weet gaan er veel dingen veranderen. Zou tijd worden, want het PSV voetbal van de laatste, pak hem beet, tien jaar is vaak heel mager geweest. De successen mogen er geweest zijn, het was soms bar slecht voetbal wat ik gezien heb. En de laatste 20 jaar heb ik ook maar zelden het echte spektakel gezien dat ik gewend was geraakt in de jaren '80 en '90. Dus ik zou het weleens leuk vinden als er weer eens echt spektakel bij PSV te beleven is met echt mooi voetbal om naar te kijken. Laat Schmidt me maar verrassen.

Leuke speler met een goede trap, maar mist diepgang en duelkracht, lijkt helemaal geknakt te zijn onder van Bommel en loopt als een slapjanus over het veld..

19 mei 2020 om 21:04

Vind ik een aardige typering en omschrijving. Toen hij kwam leek het een sprookje, die assist op Lozano bij zijn debuut was letterlijk zijn allereerste balcontact. En mocht eerst vooral sporadisch invallen, maar deed in elke wedstrijd bijna wel iets nuttigs, met een assist of goal. Al is hij onder Van Bommel inderdaad geknakt maar ik vraag me af of hij niet vooral last heeft van de Pereiro-trek. Dat je een van de zeldzame Zuid-Amerikanen bent zonder passie en spirit in je donder waardoor hij zo slap is in de duels. Als je toch Guardado, Arias en Moreno als norm neemt, is dit echt heel pover. Maar, wie weet. Ryan Thomas bleek na terugkeer van zijn blessure gewoon een prima voetballertje, wie weet kan Roger Schmidt een systeem bedenken en neerzetten waarin hij Gutierrez in zin sterkte kan laten spelen. Want een systeem bedenken waardoor Guttierez opeens óã³k een 'bikkelaar' wordt, dat bestaat niet.

19 mei 2020 om 21:31

@constantkante Volgens mij heeft Guti nooit onder Cocu gespeeld. On: Ik ben ook geen fan van Guti om dezelfde reden als Tvl11 hierboven aangeeft, maar ik weet ook dat van Bommel nooit een goede relatie heeft gehad met Latijnse spelers. Laten we hopen dat Schmidt wel beter met mensen kan omgaan dan van Bommel, misschien dat Guti dan wel meer zelfvertrouwen krijgt en beter gaat spelen. Ik zie hem namelijk liever op het middenveld dan Hendrix, Rosario of Sadilek.

20 mei 2020 om 11:08

Je hebt gelijk! Guttierez is pas zomer 2018 gekomen, my bad.

Denk dat we toch weer een strijd gaan krijgen Ajax-AZ en dat Feyenoord met PSV gaat strijden voor de plekken eronder. Door de coronacrisis zullen niet veel spelers vertrekken maar ook geen al te grote aankopen komen. Veel zal dus bij het oude blijven met wellicht dus dat PSV iets aanvallender wil gaan spelen onder de nieuwe trainer maar dus wel met dezelfde spelersselectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren