Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Komst van Graham Potter naar Ajax kwestie van tijd na goede gesprekken’

Laatste update:

De komst van Graham Potter naar Ajax lijkt in een stroomversnelling te zijn gekomen. Volgens Engelse journalist Sam Cohen is de komst van Potter aanstaande.

Cohen is vooral betrouwbaar als het gaat om nieuws van Manchester United. Deze keer heeft hij dus informatie over de voormalig manager van Chelsea.

Potter en zijn entourage hebben gesprekken gevoerd met een delegatie van Ajax en deze zijn ‘heel prettig verlopen’. Cohen schrijft dat de komst van Potter slechts een kwestie van tijd is, daar Ajax ook niet met andere managers heeft gesproken.

De adviesraad heeft groen licht gegeven voor het aanstellen van Potter. De 48-jarige Brit werd aangeraden door de inmiddels geschorste Alex Kroes.

Volgens de NOS werd Potter begin maart al aangeboden bij Ajax. De omroep schreef dat de stem van Kroes de doorslag zou geven. Het lijkt erop dat Kroes de komst van de voormalig trainer van Brighton & Hove Albion wel zag zitten.

Potter, die tijdens zijn actieve spelerscarrière uitkwam voor onder meer West Bromwich Albion, Southampton en Stoke City, begon zijn trainerscarrière in Zweden, bij Östersund.

De Engelsman won de Zweedse beker en vertrok vervolgens naar Swansea. In 2019 streek hij neer bij Brighton, waarna hij in 2022 een contract tekende bij Chelsea.

In Londen stond Potter slechts 31 duels aan het roer. Hij werd ontslagen vanwege tegenvallende prestaties. Het ontslag van Potter bracht the Blues echter niet uit de problemen. Met Mauricio Pochettino staat de club momenteel negende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Zo, die is niet bang en houdt wel van een uitdaging dus.
Wel knap als ze hem weten te strikken !

7 april 2024 om 21:16

Zou ook niet weten welke Nederlandse trainer een betere optie zou zijn. Wel interessant dat Potter dit een goede stap vind in zijn carrière. Nu nog een capabele TD, jordi cruijff?

7 april 2024 om 21:23

Ik zou niet weten op basis waarvan hij een capabele td is. 'Zoon van' is geen kwaliteit

7 april 2024 om 21:25

De tandem Cruijff en Sneijder zou een goede combi zijn denk ik. Cruijff met zijn contacten en ervaring, Sneijder als uithangbord.

7 april 2024 om 21:33

Haha Sneijder, wat een uithangbord zeg. Was een goede speler maar daarna echt een clown eerste klas gebleken. Kun je net zo goed van der Meijde als uithangbord nemen.

7 april 2024 om 21:44

Jordi Cruijff is in 2010-2012 TD geweest bij AS Larnaca en in 2012-2017 bij Maccabi Tel Aviv, in 2021-2023 was hij zelfs sportief directeur bij Barcelona. Er zijn mensen met minder bestuurlijke ervaring lijkt me, uw commentaar is dus niet helemaal gerechtvaardigd.

7 april 2024 om 22:40

Ik zie Sneijder eerder als uithangbord van de FEBO dan voor Ajax

7 april 2024 om 21:36

Waarom is dat knap? Toch gewoon een middelmatige trainer die miljoenen per jaar moet kosten

7 april 2024 om 23:52

Wat ik vooral niet snap, hij speelde vrijwel nooit 433... Waarom zou je dat willen als Ajax zijnde? Leuk hoor hoe Brighton speelt, maar Ajax moet juist de eigen identiteit terugpakken.

Dit is de slechtste keuze die je kan maken. Deze man is mislukt bij Chelsea en was samen een koppeltje met Vivell die er ook een potje van het aankoopbeleid heeft gemaakt. Daarnaast was hij niet bestand tegen de druk bij een topclub. Bij Brighton heeft hij lof geoogst maar dat doet de Zerbi nu ook, die club word gewoon goed geleid.Ik snap niet waarom ze niet voor Pascal Jansen gaan. Zet naast hem Dave Vos en Patrick Kluivert of iemand anders met een rijk Ajax verleden dan heb je een prima staf die de competitie ook kent. Ik las ook dat de RvC Potter wil aanstellen om de bestuursraad zoet te houden omdat zij achter Kroes staan, dat zou helemaal de slechtste reden zijn om hem aan te stellen. Dan doen ze dat alleen maar uit eigen belang en om hun eifen hachje te redden. Het word rijd dat jongens als van Basten, Sneijder, vd Vaart op gaan staan en dezelfde actie gaan ondernemen wat Cruijff ooit deed. De boel schoonvegen.

7 april 2024 om 21:15

Als Ajax of als hem zijnde? Ik weet niet veel van zijn stijl, dus oprechte vraag

7 april 2024 om 21:16

Frank de Boer, Pascal Janssen. Kan nog wel even doorgaan hoor

7 april 2024 om 21:19

Misschien even je mening onderbouwen? Want voor wie is het slecht?

7 april 2024 om 21:22

Waarom dat?

Voor een coach is dit volgens mij is dit het beste moment ooit om in te stappen. Het kan alleen maar beter. Je wil bijvoorbeeld niet de opvolger zijn van Ten Hag (bij Ajax), Klopp, Slot nu bij Feyenoord, Fergusson in het verleden bij United, dan weet je zeker dat je er na een jaar uit vliegt.

Voor hem is het wel een mooie stap, los van het huidige seizoen en de enorme puinhoop die Ajax is, is het nog steeds een grote naam in Europa en hij is zeker nog geen gevestigde top trainer. Hij zal niet direct weer een kans krijgen in de Engelse top maar als hij het aardig doet bij Ajax krijgt hij wel een 2e.

En voor Ajax is het een trainer met de nodige ervaring die voetbal wil spelen wat een heel eind richting de traditionele Ajax school gaat.

7 april 2024 om 21:29

Traditionele Ajax school is toch 433? De Chelsea onder zijn leiding speelde geen 433

7 april 2024 om 21:30

Je gaat weer met iemand of met mensen in zee die geen kaas heeft gegeten van de club, cultuur en competitie. Je moet een verrot goed management team omheen bouwen om hem goed te kunnen sturen. Daarnaast, mag hij zijn eigen staf samen stellen of word dat gedaan? Dan zou Lijnders of Kluivert wellicht een logische toevoeging zijn. Dave Vos wordt waarschijnlijk sowieso doorgeschoven. Je moet clubiconen en uithangborden hebben in je organisatie om het aantrekkelijk te maken voor spelers en ik vraag me af of die er komen.

7 april 2024 om 21:45

Hou toch op, kunnen we concluderen dat iconen als Van Basten, De Boer, Van t Schip en Heitinga een stuk minder gebracht hebben dan een buitenstaander als Ten Hag? En Liverpool of Man City stelt toch ook gewoon buitenlanders aan? Clubicoon maakt geen goede trainer. Je moet zoeken naar iemand die bij je filosofie past, in dit geval een moderne trainer met bluf, flair en attractief voetbal. Niet weer je Jong Ajax trainer en een paar andere ouwe clubmensen voor de groep zetten.

7 april 2024 om 22:02

Schreuder, Heitinga, Steijn en van 't Schip kenden de club en de cultuur en de competitie (en alleen Steijn kende de club niet van binnen uit), dat ging niet heel lekker.

Overal ter wereld worden coaches aangenomen uit andere landen, maar bij Ajax zou het om de een of andere reden niet kunnen. volgens mij zijn er van de 20 premier league managers 13 die geen achtergrond hebben in Engeland als speler of als manager in Engeland op een lager niveau dan de PL, maar bij Ajax zou het niet kunnen....
Dit terwijl in het verleden buitenlandse coaches het niet onaardig gedaan hebben, de halve prijzenkast is gevuld door buitenlandse coaches. De laatste buitenlandse trainer, ook niet bekend met Ajax of Nederland, werd met het beste doelsaldo ooit en een (nu nog) punten totaal kampioen.

Laat een coach lekker zijn eigen staf samen stellen waarmee hij het beste kan werken. Vertel hem hooguit dat het, voor de kennis van de competitie en het managen van de fans en de media dat het handig is om iemand met een Ajax achtergrond in zijn staf te hebben.

7 april 2024 om 22:10

Of Potter de beste keuze is, weet ik niet. Het is een trainer die, mijns inziens, een trucje heeft, en dat heeft hij bij BHA en Swansea zeer goed gedaan, maar bij Chelsea niet. Als hij goede assistenten krijgt, die Ajax kennen, dan is het denk ik een prima trainer om voor de nieuwe opbouwfase aan te stellen. Maar het is hoe dan ook zoals @gaalmeister aangeeft: er is geen goede NL trainer nu. En Potter heeft in ieder geval een moderne inslag en heeft laten zien een team te kunnen bouwen. Dit is een redelijker keuze dan een Jansen die misschien wel wat van Slot en Ten Hag weg heeft wat betreft stijl, maar gewoon lang niet zo goed is.En @JWD81, als je daadwerkelijk vindt dat iemand als Sneijder een aanstelling mag krijgen bij Ajax, dan heb ik erg veel moeite om elk argument van je dat verband houdt met mismanagement en het aantrekken van de verkeerde mensen nog serieus te nemen.Edit: dank je homelander. Dat waren lekker slapende ogen. 😝 Moet natuurlijk Brighton en Swansea zijn. Bij die andere twee heeft hij gespeeld.

7 april 2024 om 22:11

Klopp had ook geen id van de Engelse competitie ?

7 april 2024 om 22:16

WBA, Southampton? Kijk jij wel voetbal of verzin je maar wat?

7 april 2024 om 21:31

Geen echte argumenten en dan met Jansen en Snijder aan komen. Er zijn geen goede nederlandse trainers beschikbaar. Dit is in ieder geval een keuze die vooraf gezien logisch lijkt. Niet een Steijn of Janssen.

7 april 2024 om 21:40

Nog nooit zoveel onzin in een reactie gezien. Je hebt nu echt even een moderne trainer nodig die ook echt de zweep er over kan halen. Denk je dat een bij AZ ontslagen trainer veel respect gaat afdwingen in de kleedkamer? Heeft Pascal Jansen bewezen een moderne tactisch sterke trainer te zijn? Dacht het niet. Dat wordt gewoon doormodderen op het ingeslagen pad. Net als Van t Schip, zo lekker dat "Ajax DNA". Ook fijn dat hij de competitie goed kent. Echt super dat je precies weet hoe Feyenoord speelt en er dan een uitstekende tactiek tegenover zet. Dat hele competitie kennen weet je toch binnen een week man. En je hebt Nederlandse assistenten en scouts. Oh ja en Sneijder en Van der Vaart hebben compleet afgedaan door constant hun vriendje Maurice Steijn de hand boven het hoofd te houden. Van Basten is na Steijn en Jol de slechtste Ajax trainer ooit geweest. Dus laten we daar niet op gaan hopen. De frikandellen revolutie kunnen er het dan noemen

7 april 2024 om 21:45

Ik denk dat Dave Vos volgend seizoen als assistent op de bank plaats neemt, nu eens kijken wie er als trainer naast hem komt en wie er als TD wordt aangesteld.
Daarnaast zal Ajax bestuurlijk ook nog de zaakje voor elkaar moeten krijgen.

7 april 2024 om 22:22

Van Basten was wel goed bestand tegen de druk van een topclub... die stopte als trainer omdat de druk bij AZ hem te veel werd.
Sneijder wil je toch beleidsmatig helemaal niet in de buurt van je club hebben. Was te lui cq niet slim genoeg om zijn trainers papieren te halen en heeft nadat hij gestopt is als voetballer niets meer binnen het voetbal gedaan en zakelijk liep hij van het ene naar het andere "misverstand" met niet betaalde rekeningen e.d.
Kluivert heeft zijn kans gehad binnen Ajax, maar was nog sneller weer weg dan Kroes. Hij is eigenlijk overal waar hij begint na een jaar weer weg dus daar kun je niet op bouwen.
vd Vaart geeft zelf aan (gelukkig zijn er ook nog oud voetballers meet een beetje zelf kennis) dat hij totaal niet geschikt is om een club te leiden en dat hij als oud voetballer alleen kan vertellen of iemand wel of niet goed kan voetballen.

Potter deed het inderdaad prima bij Brighton en legde daar de basis voor het spel van de Zerbi nu. Natuurlijk helpt het dat Brighton goed geleid is maar hij was daar toch ook gewoon en onderdeel van. Dat hij het bij Chelsea niet goed deed zegt mij minder want daar doet eigenlijk al een jaar of 7 niemand het goed, inclusief een paar hele grote namen als trainers.

Geen idee of hij een goede trainer is voor Ajax ken ik hem niet goed genoeg voor.

7 april 2024 om 21:17

Beter dan elke beschikbare Nederlandse coach in ieder geval. Je kan nu wel wéér een Nederlandse C-trainer aanstellen (Janssen,De Boer) nadat je al 4(!) slechte Nederlandse trainers in 2 jaar hebt aangesteld met Schreuder, Heitinga, Steijn en Van ‘t Schip. Echter schiet dat ook niet op, dus dan kan je beter voor Potter gaan.

3 niveaus hoger dan alle beschikbare Nederlandse kandidaten, hier zou ik wel dik tevreden mee zijn maar eerst zien dan geloven. Potter staat er ook nog goed op bij United mocht Ten Hag het niet redden dus enige haast is wel geboden.

8 april 2024 om 10:51

Mijn God, hoe diep zijn ze bij United gezonken dat ze serieus Graham Potter overwegen.

Potter is een goede optie natuurlijk maar hoe realistisch is dit nieuws? Ajax heeft geen TD en AD. Lijkt mij logischer dat je eerst beide haalt (of tenminste een AD), voordat je een coach haalt.

7 april 2024 om 21:27

Er zijn natuurlijk wel technische mensen aanwezig. Beuker is er voor de lange termijn oa. Hij kan wel aan een trainer schetsen waar ze heen willen met de club. Hij is ook betrokken geweest bij de schets voor staf van Ajax (luister Kroes interview bij Ziggo terug desnoods) Er zijn echt heel veel concrete plannen die met of zonder Kroes wel doorgezet gaan worden. Het was sowieso ook al het plan om eerst een coach te halen voordat ze een TD aan gingen stellen.

7 april 2024 om 21:31

Tuurlijk zijn er wel wat mensen aanwezig. Maar die maken niet de beslissing van een coach. Een AD en een TD maken die keuze. Je kunt niet eerst een coach halen waar een AD en of een TD niet op zitten te wachten.

7 april 2024 om 21:43

Vandaar dat ze een TD in Vivell willen nemen die het ziet zitten om met Potter samen te werken, dus in die zin is het niet gek. Je hebt geen tijd meer om eerst een AD, TD, dan een coach aan te stellen. Daar heeft de RvC al voor gezorgd door niet goed het concurrentiebeding van Kroes te controleren en daarna 8 maanden wachten om hem meteen te schorsen. Je moet nu al invullen hoe het volgend jaar er allemaal uit gaat zien.

7 april 2024 om 22:26

Er staat toch in de tekst dat ze gesproken hadden voor Kroes zijn tijd en dat ze op zijn advies wilden wachten. Blijkbaar was Potter ook voor Kroes een goede optie aangezien dat in de tekst staat. Dus de man waarmee je de toekomst had uitgestippeld er achter staat lijkt het me een prima keus. Ik ken de beste man niet maar je kan hem beter nu strikken zal wat meer rust geven. De AD en TD komen daarna dan wel weer (als Kroes niet meer terugkomt).

Ik zou Pascal Jansen aanstellen. Uitstekende trainer die het bij AZ buitengewoon goed heeft gedaan met aanvallend voetbal dat past bij Ajax. Potter is een gok.

7 april 2024 om 21:42

Pascal Janssen is ook een gok.

7 april 2024 om 21:49

Pascal Jansen? Je bedoeld die coach die dit jaar door mensen die AZ wekelijks aan het werk zagen zowat werd weggehoont? Overhypte coach. Alsjeblieft niet zeg.

7 april 2024 om 21:58

De enige reden dat hij genoemd wordt is omdat hij Nederlands is. Als die man een Duitse of Britse naam had was hij nooit genoemd. Echt een hele matige trainer inderdaad.

7 april 2024 om 22:17

Zijn opvolger doet het anders een stuk minder bij AZ en daar komen ze in Alkmaar inmiddels ook achter. Je kunt moeilijk ontkennen dat Jansen uitstekend heeft gepresteerd bij AZ. Veel overwinningen op traditionele top 3 clubs waaronder Ajax. Uitstekende trainer die, in tegenstelling tot Potter, het Nederlandse voetbal kent.

7 april 2024 om 22:26

Praat even met wat AZ supporters. Die vertellen je haarfijn dat het spel onder Jansen saai, traag en voorspelbaar was. Hij mag war mij betreft richting Enschede, veel succes ermee. Ik wil hem echt zover mogelijk uit Amsterdam houden. Al is hij als toeschouwer altijd welkom natuurlijk.

7 april 2024 om 22:56

En hoe is het spel van AZ nu? Zelf vind ik Janssen een uitstekende coach.

7 april 2024 om 23:28

Het spel van AZ is slecht, maar dat zegt natuurlijk helemaal niks over Janssen. Dat is alsof je hier zegt dat Steijn een uitstekende trainer was, want kijk hoe het onder van ‘t Schip gaat. Daar gaat het ook niet beter mee.

Nee, Janssen is een matige trainer. Net als de huidige trainer van AZ. Dat de huidige trainer van AZ slecht is maakt Janssen niet ineens goed.

Potter zou een duidelijke vooruitgang zijn tov alle (interim-)trainers sinds Schreuder. Brengt veel meer beweging in de ploeg en de spelers zullen ook fitter worden. Alleen hadden zijn teams in de Premier League altijd moeite met het openbreken van compacte defensies, dus in dat opzicht zal hij beterschap moeten tonen bij Ajax

Zou geweldig zijn als Ajax er daadwerkelijk in slaagt om Potter binnen te halen. Bij Chelsea viel hij tegen, maar alles is daar sinds Abramovich de club verkocht heeft een drama. Bij Brighton heeft Potter goed werk verricht en ook in Zweden en bij Swansea City prima werk verricht. In principe niet echt een logische carrière gehad, maar wel een prima trainer die goed voetbal met zijn teams speelt en tactisch sterk is. Vanmiddag las ik dit al via dezelfde bron die VZ hier aangeeft, en ik weet niet of hij daadwerkelijk komt maar hoop dat er een kern van waarheid in zit. Zie Potter veel liever dan namen als Lijnders, de Boer, Jansen, etc.

Lijnders zie ik trouwens dan wel graag als assistent van Potter. In de technische staf moet er sowieso veel veranderd worden. Maduro krijgt volgend seizoen waarschijnlijk Jong Ajax onder zijn hoede, maar ik zie ook geen toegevoegde waarde in Maduro momenteel als assistent. Bakkati schijnt vooral goed te zijn in het trainen op spelhervattingen, maar daar zie ik niks aan terug bij Ajax en Valkanis is er puur en alleen omdat Schip hem wilde en gelukkig vertrekt Valkanis na dit seizoen sowieso. Lijnders samen met Potter lijkt mij in ieder geval top.

Mocht hier een kern van waarheid in zitten, dan denk ik dat Vivell uiteindelijk ook naar Ajax zal komen. Die is ontslagen bij Chelsea, maar krijgt nog doorbetaald totdat zijn contract afloopt (tenzij hij uiteraard voor die tijd al een andere club vind) bij Chelsea en dat is na de zomertransferperiode en Vivell was ook degene die Potter naar Chelsea haalde. Moet dan ook wel uit de koker van Kroes komen, aangezien Kroes Vivell als 1 van de kandidaten als TD ziet maar Vivell zou dan dus in september beginnen maar waarschijnlijk hier en daar al meebeslissen in keuzes.

Maar eerst maar zien of dit waar is.

7 april 2024 om 21:31

Potter is aangeboden bij Ajax. Weet vrij zeker dat dit wel waar. In hoeverre ze ook al bijna rond zijn idk, maar dat er concrete gesprekken zijn; yes.

7 april 2024 om 21:54

Potter is geslachtofferd bij Chelsea. Voor een totaal nieuwe, niet gebalanceerde selectie gezet die veel te veel heeft gekost. Poch doet het nu ook mega matig. Chelsea, United en Spurs: alleen een notoir trainerskerkhof.

Nu wil ik niet zeggen dat, als hij komt, Potter het goed gaat doen bij Ajax, maar het lijkt een betere optie dan de Nederlandse trainers die vrij zijn en initieel de voorkeur naar uitging.

Ik las in mijn hoofd even "komst van Harry Potter naar Ajax", bij Ajax kunnen ze natuurlijk wel een goede tovenaar gebruiken.

Altijd een gok zo'n buitenlander die de Eredivisie niet goed kent. Wie was de laatste buitenlandse Ajax-trainer? Olsen wellicht? Al sprak die een aardig woordje Nederlands geloof ik

7 april 2024 om 23:02

Dit is toch minder een gok dan Schreuder Steijn Heitinga en Van t Schip. Die zijn allemaal of onervaren of onervaren op topniveau. Dan is deze Potter iemand met meer bagage. Kent de club niet dat klopt, dat is een risico. Hij moet wel gewoon normaal gaan doen en 433 spelen maar we zien bij Van t Schip dat ook een trainer die de club wel kent de weg totaal kan kwijtraken onder druk.

Sorry dit zou ik niet begrijpen. Weer een totale vreemdeling in NL. Sowieso geen fan van Engelse trainers, aangezien het al niet overloopt van voetballende kwaliteiten zal het al gauw neerkomen op kick and rush voetbal. Of net als onder Jol de bal zo snel mogelijk inleveren bij de voorhoede en gokken op de kwaliteiten van 1 of 2 spelers waaronder toen Suarez. Potter zal best iets meer kunnen (hopelijk) maar ik zie dit niet goedkomen. Ook niet echt een heel bijzonder track record. Dan liever iemand dichter bij huis met een net zo matig track record.

7 april 2024 om 21:48

Als je over kick and rush begint dan weet je inderdaad weinig van zijn carrière. Hij heeft van Brighton een van de best opbouwende ploegen van de PL gemaakt, speelt gedurfd en aanvallend voetbal. Qua filosofie sluit het juist aan op Ajax voetbal, de grotere vraag is of hij dat ook in een 4-3-3 kan. Voorheen speelde hij namelijk altijd met 3 achterin. En we weten dat bij Ajax die 4-3-3 heilig is. Ook al speelde Cruijf zelf ook gewoon andere systemen als hij dat nodig vond.

7 april 2024 om 22:12

Kijk deze tactische analyse en je weet binnen zes minuten dat hij verrevan kick and rush speelt.

https://youtu.be/d0Osj6NMzfI?si=g1LowHPRpcvJJhyW

7 april 2024 om 22:34

Volgens mij is Brighton al vanaf Potter en vervolgens ook onder de Zerbi de club in Europa die het minste de lange bal speelt (nog minder dan befaamde tiki taka teams als City) een kick en rush manager is het dus absoluut niet.

Speelde Ajax overigens maar kick en rush met deze selectie, nu moeten ze op gaan bouwen en dat kunnen ze eigenlijk niet.

De laatste grote gok? Nog even een stervensdure trainer en bijpassende transferwindow doen. Als het nu weer misgaat, heeft ajax dus echt de afgelopen 10 geweldige jaren teniet gedaan.

7 april 2024 om 22:17

Dat zou toch met elke trainer zo zijn? Als het een Pascal Jansen of Frank de boer zou worden en er komen deze zomer alleen miskopen dan is het werk toch ook teniet gedaan?
Sinds overmars weg is, zijn er eigenlijk alleen maar miskopen gedaan. H2 heeft over de 100 miljoen door de plee gespoeld, Sven heeft over de 100 miljoen door de plee gespoeld. Dus ja komende zomer wordt wel heel erg belangrijk om eens wel spelers binnen te halen die wat kunnen, aangezien er uit de jeugd ook geen spelers lijken te komen die Ajax het seizoen 2024/2025 bij de hand kunnen nemen(mag je ook niet verwachten van de jeugd)

7 april 2024 om 23:02

rubje natuurlijk zal iedere beslissing een gok zijn. Maar vanuit deze positie èèn van de meest high profile trainers ooit (voor nederlandse begrippen) aanstellen, met waarschijnlijk een zeer ambitieus salaris, assistenten lijstje, en spelers wensen, en ook nog een best onduidelijk track record (zeker voor een ed club), is toch wel een haast onverantwoorde beslissing. Rustig gaan bouwen lijkt mij van buitenaf verstandiger. Dit is echt een alles of niets.

7 april 2024 om 23:17

Simpele opmerkingen met “H2 heeft over de 100 miljoen door de plee gespoeld, Sven heeft over de 100 miljoen door de plee gespoeld.” Ja, het zijn werkelijk verbazingwekkend slechte transferperiodes geweest. Maar van de 113 miljoen aan spelers van H2 is al 35 miljoen terugverdiend en ook aankopen van hen als Brobbey, Bergwijn, Kaplan en Conceicao vertegenwoordigen nog best wat waarde.

7 april 2024 om 22:26

Maar elke trainer is toch een grote gok
Ik denk dat er 2 trainers zijn die geen grote gok zijn en die zitten bij PSV en Feyenoord.
Voor de rest valt er op iedereen wel iets aan te merken.
En zelfs met die 2 heb je geen zekerheid

8 april 2024 om 06:55

London Calling jazeker. Lijkt mij, als leek, alleen logischer om rustig terug te bouwen dan weer een kapitaal uitgeven in één zomer in de hoop dat het nu wel raak is. Zeker zolang de organisatie zelf nog niet eens op orde is.

8 april 2024 om 15:08

Natuurlijk heeft Ajax baat bij rust.
Maar ik zou niet weten welke beschikbare trainer daar wel op voorhand voor zorgt.

Alle beschikbare Nederlandse trainers beginnen bij een groot deel van de aanhang al met een negatief sentiment (misschien met uitzondering van Oosting over wie ik nog niet veel negatiefs heb gelezen) en buitenlandse trainers zonder grote naam al helemaal. Dan zit Potter daar een beetje tussen in. Is geen hele grote naam maar ook zeker geen onbekende.

Ik denk alleen dat een buitenlandse trainer die gewend is aan de PL minder snel nerveus wordt van wat de Nederlandse fans en/of media over hem vinden.

Potter is gewoon de beste keuze die Ajax op het moment kan hebben. Die kerel weet hoe hij aanvallend voetbal moet spelen. Bij Brighton was dat erg goed. Bij Chelsea wat minder maar alsnog creëerde ze veel kansen. Het is dat Chelsea geen capabele afmakers hadden. En daar hebben ze nu nog steeds last van als je spits Jackson is op het moment. Voor de Eredivisie moet die kerel veel beter zijn dan zijn voorgangers.

Met Kroes op non-actief, lijkt me dit toch wel een groot vraagteken. Bestuurlijk is het nog een puinhoop bij Ajax, ik ben benieuwd wie uiteindelijk het groene licht zal geven voor een nieuwe trainer.

7 april 2024 om 22:14

Is al gecommuniceerd door Van Praag.
Beuker, Geelen en Lenderink zijn onderdeel van de directie en hebben de bevoegdheid om een kandidaad aan te dragen en het process in gang te zetten zoals Kroes dat ook zou hebben.

8 april 2024 om 00:05

Ik was er al bang voor dat Van Praag(rvc) hier ook een zeggensschap in heeft.

Ach, waarom ook niet doorgaan met gokken.....

7 april 2024 om 22:34

En wie is dan geen gok in jouw ogen? Ook een de Boer en of Pascal Jansen is een gok. De enige die geen gok zal zijn zal Ten Hag, Bosz en Slot zijn. Maar goed die zijn allemaal bezet en zullen niet vertrekken. Ken deze trainer niet maar kwa Nederlandse trainers die beschikbaar zijn en ervaring hebben bij een topclub zie ik weinig mogelijkheden.

7 april 2024 om 22:40

Wie stel jij voor dan?

8 april 2024 om 11:13

Mezelf. Ik ben voor de zweep, en maak een betere opstelling dan de hele huidige technische staf. En had ze vandaag voor straf gewoon een marathon laten lopen. En wel tempo! Wie niet horen wil moet maar voelen. Geleerd van Rinus Michels! Die was ook van de straftrainingen. En dat met een selectie waar Ajax tegenwoordig een moord voor zou doen. In plaats van dat stelletje slappelingen die in mini rokjes op het veld stonden tegen Feijenoord. Die moet je de vernedering goed laten voelen. Volgende keer weer zo’n ongelooflijk slappe instelling? Weer een marathon! Kijken hoe lang het duurt voordat ze in ieder geval weer met vuur het veld ingaan. Mentaliteit kweken. Toyboys als Rensch en Taylor als eerste aanpakken. Wel altijd de nieuwste kledinglijn lachend uitdragen? Eerst maar eens presteren, heren! Het is over met de pret….

Schreuder, Heitinga, Van 't Schip en dan Potter. Dat lijkt me toch wel een aantal stappen vooruit. Hopelijk krijgt hij de tijd om iets op te bouwen en zet men vol in op jonge, talentvolle spelers.

De huidige malaise begon door niet tijdig voor te sorteren op het vertrek van spelers na de topjaren. Daar zullen ze nu weinig last van hebben aangezien er nauwelijks toppers meer over zijn, maar mijn punt is dat er toch een betere langetermijnvisie op technisch vlak moet komen.

De naam die ik sinds afgelopen zomer al noem. De trainer waarvan ik overtuigd ben dat hij Ajax wel aan de praat krijgt. Topkeuze

8 april 2024 om 11:14

Hij heeft al afgezegd. Waarschijnlijk op basis van wat hij gistermiddag zag.

Als hij vandaag gekeken heeft zal hij wel een stuk of 7 a 8 nieuwe spelers eisen voor hij tekent. Die moet zich kapot geschrokken zijn .. het is te hopen voor Ajax dat hij het word. Op dit moment is er niet veel keuze aan goede Nederlanders . F de boer , van Bronckhorst , cocu , Jansen. Die zijn allemaal vrij maar lijken mij niet de juiste mensen momenteel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren