Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman onthult wie komende interlandperiode op doel staat bij Oranje

Laatste update:

Ronald Koeman heeft bekendgemaakt wie komende interlandperiode het doel zal – of beter gezegd zullen – verdedigen bij Oranje. Tegen Schotland staat Mark Flekken onder de lat, terwijl Bart Verbruggen tegen Duitsland de kans krijgt.

Koeman bevestigde maandag al dat Marco Bizot, de derde keeper bij de selectie, in ieder geval niet in actie zou komen deze interlandperiode. Nu wordt duidelijk dat zowel Flekken als Verbruggen in één duel de kans krijgt.

Dat terwijl Flekken in zijn laatste interland tegen Ierland (1-2 winst) geen geweldige indruk achterliet. De Brentford-goalie maakte vroeg in het duel een fout in de opbouw, waaruit uiteindelijk de Ierse openingstreffer viel.

Verbruggen kreeg in de interlandperiodes daarop het vertrouwen. Hoewel Flekken in oktober nog geblesseerd was, hield Verbruggen hem in de twee meest recente duels (tegen Ierland, 1-0 winst, en Gibraltar, 0-6 winst) op de bank.

Koeman vindt dat Flekkens prestatie tegen de Ieren ook iets genuanceerd mag worden. "Hij had één heel slecht moment, terwijl hij eigenlijk heel goed is aan de bal. Op zich is Mark – en Bart Verbruggen ook – een geweldige opbouwer in zijn eerste fase van aanvallen. En tegen Griekenland was Flekken geweldig."

Dus verleent de bondscoach nu geen van beiden een voorkeursrol. Wel lijkt hij te hinten op dat het duo in ieder geval mag rekenen op een EK-selectie.

"We hebben wel in ons hoofd wie uiteindelijk de drie keepers zijn die meegaan, als iedereen fit is en ritme heeft", aldus Koeman. Vermoedelijk is Justin Bijlow de derde naam waar de keuzeheer op doelt. De Feyenoord-doelman maakte in november het keeperstrio nog compleet naast Flekken en Verbruggen, maar kampt nu met een kuitblessure.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijpelijk. Dan mag hij nu wel zijn kans pakken. Het is echt een fantastische doelman, maar in Oranje is het nog niet bijzonder geweest. Dan is nu het moment om te laten zien wat je in je mars hebt. Het is zo'n complete keeper, maar bij Oranje is het een bang hertje dat in de koplampen kijkt. Doodzonde.

21 maart 2024 om 15:00

Nu zal ik niet zeggen dat Xg een absolute waardemeter is, maar het zegt toch wel iets over een doelman vind ik persoonlijk. Als we dan kijken naar alle doelmannen in de PL en hun Xg tegengoals vergelijken met hun reëel aantal tegengoals dan is Mark Flekken de slechtste van alle doelmannen met -6.4. Matt Turner is de tweede slechtste met -5.9.

Natuurlijk heeft die een aantal stand-out prestaties tegen grote teams gehad (denk aan City recent), maar algemeen gaat het dan schijnbaar toch niet zo goed.

21 maart 2024 om 15:46

Klopt. Dat heb ik ook gezien.

21 maart 2024 om 15:57

Vind dit ook wel een lastige stat (sowieso dat hele xG). Als iemand een bal met 0.05%xG keihard in de kruising ramt sta je als keeper dus zwaar "voor lul" als je naar de stat kijkt en als iemand hem van 1 meter afstand rustig in je handen rolt ben je een statistische held.

Ik heb verder geen flauw idee hoe Flekken het doet hoor, maar ik vind de xG stat tot dusver vrij weinig waarde hebben zonder context.

21 maart 2024 om 16:01

Klopt. Op zichzelf zegt Xg me ook niet zoveel. Als je echter ziet dat Flekken en Turner samen met Johnston (-4.5) de enige doelmannen in de gehele PL zijn die boven de -3 zitten dan zegt het toch wel iets vind ik. Nog altijd niet super veel trouwens.

Tja ik vind toch dat ervaring de doorslag zou moeten geven, en in dat geval zou Bizot als eerste de kans moeten krijgen. We hebben het hier over een doelman die met Brest tweede staat. Tel daar ook nog eens bij dat Bizot al de 30 gepasseerd is en dus flink op zijn ervaring kan bouwen. Daarnaast heeft hij ook bij AZ goed gepresteerd. Het klopt dat hij ook diepe dalen gekend heeft, maar het feit dat hij sinds AZ gewoon goed presteert laat naar mijn mening zien dat hij mentaal ijzersterk is. Ik vind het dus een blunder van Koeman om Flekken de voorrang boven Bizot te verlenen. Want met alle respect, Flekken heeft mij in de interlands echt niet kunnen overtuigen.

Hoe doet Verbruggen het eigenlijk bij Brighton? Roulleren die nog steeds?

21 maart 2024 om 16:02

In de PL is het rouleren inderdaad. In de EL kreeg Steele iets meer de voorkeur terwijl Verbruggen dat dan weer krijg in de carabao en FA Cup.

Ik citeer: We hebben voldoende keuzes om te kiezen voor een beste 3.

Het rouleren zoals onder van Gaal zou einde tijdperk zijn.

We zijn 15 maanden verder... Er is geen 1e doelman, ineens is Bizot weer in beeld.

Het enige wat er is verandert is dat Noppert niet meer in beeld is, maar of dat door Koeman komt of Noppert/ van Wonderen... die vraag lijkt me niet zo lastig.

Had dit of niet gezegd of had je vertrouwen uitgesproken! Maar wel typisch Koeman dit.

21 maart 2024 om 16:41

Verschrikkelijke bondscoach. Ook in plaats van eindelijk een keer spelers laten wennen op de posities en routine aan te leren, gaat hij weer rouleren.

21 maart 2024 om 17:10

Denk dat het vrijwel vast staat dat Verbruggen de eerste doelman wordt mocht er niks geks meer gebeuren. Heeft de afgelopen reeks wedstrijden op doel gestaan en deed het opzicht prima. Koeman en staf gaf eerder ook al aan dat ze in Verbruggen veel potentie zien.

Als ik Koeman zo hoor praten denk ik dat Schotland gebruikt wordt om de "2e keus" + Wijnaldum aan het werk te zien en dat tegen Duitsland we het team gaan zien dat meer in de lijn zal zijn met de EK basis.

21 maart 2024 om 18:14

Of er is wel een eerste doelman maar die is nu geblesseerd

22 maart 2024 om 09:58

Bijlow zou ik niet eens meenemen.

Komend EK mag je maar 23 man selecteren... met Bijlow heb je eigenlijk 4 keepers nodig, want als de eerste wedstrijd een mus op zijn hand poept zit je de rest van het toernooi als trainer zwetend op de bank.

Wanneer wordt Bijlow eigenlijk terug verwacht?

Misschien moet koeman is aan een vast elftal gaan werken. Zo moeilijk is t niet een keeper kiezen der is er geen 1 beter of slechter. Zet er gewoon 1 op goal en geef die het vertrouwen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren