Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Koeman kritisch op Oranje-klant: ‘Wil completer plaatje, niet alleen tegen Ajax’

Zaterdag, 3 juni 2023 om 12:26Sam Vreeswijk • Laatste update: 12:53

Ronald Koeman is kritisch op Joey Veerman. De bondscoach van het Nederlands elftal besloot de middenvelder van PSV te selecteren voor de Final Four van de Nations League, maar volgens Koeman kan en moet Veerman zichzelf nog flink verbeteren. Dat vertelt Koeman in De Telegraaf. “Het plaatje moet completer. Bij Oranje probeer ik hem daartoe te triggeren.”

In maart werd Veerman voor het eerst opgeroepen voor Oranje, als vervanger van de geblesseerde Frenkie de Jong en omdat ook Jordy Clasie niet fit was. Tot een debuut kwam het echter nog niet. Afgelopen maandag besloot Koeman om Veerman opnieuw op te roepen voor het Nederlands elftal, daar hij deel uitmaakt van de definitieve selectie voor de Final Four van de Nations League.

Toch is Koeman nog wel kritisch op Veerman. “Joey is een prima voetballer, die aan de bal voor de juiste oplossingen gaat en sterk in de passing is", aldus de bondscoach. “Het gaat mij erom: wat doet Joey als we de bal niet hebben? Het gemak waarmee hij zich soms laat uitspelen of duels niet wint die je moet winnen. Daarmee ben ik met hem bezig geweest in maart.”

Uiteindelijk hoopt Koeman dat Veerman verbetering laat zien. “Het is voor hem niet eenvoudig als je gewend bent zo te zijn. Het kost extra moeite, maar daarin moet hij wel verbeteren. Die ontwikkeling moet uit hemzelf komen. Het plaatje moet completer. Niet alleen twee duels tegen Ajax leveren, maar ook tegen ADO Den Haag. Toen liet hij het driemaal lopen. Dat doe je dan ook tegen een grote tegenstander. Het moet zo gaan leven bij hem dat hij altijd levert. Bij Oranje probeer ik hem daartoe te triggeren. Aan Joey om het op te pakken.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door yoda)

Goed verhaal Koe, wanneer ga je Frimpong een keer laten debuteren?

3 juni 2023 om 12:41

Aub niet zeg. Nederlands elftal waar iedereen dan Engels moet spreken omdat anders één iemand het niet kan verstaan 😂. De enige reden waarom hij een Nederlandse identiteit heeft is omdat hij hier is geboren. Spreekt de taal dus niet en als die opgeroepen wordt voor jong Oranje dan voelt ie zich te goed. Terwijl jongens als Gravenberch, Kluivert etc.. 'gewoon' op komen draven.

3 juni 2023 om 12:49

Wat een Middeleeuwse redenatie. Frimpong kan de Nederlandse taal overigens snel genoeg oppikken. Zie het probleem niet zo, uiteindelijk gaat het om kwaliteit en je gaat mij niet vertellen dat Frimpong niet goed genoeg is voor Oranje.

3 juni 2023 om 13:31

Mensen als jij doen alsof je tijdens de wedstrijd een Shakespeare verhaal aan een speler moet overbrengen. Nederlandse zinnetjes als ‘in je rug’ en ‘houd breed’ leert zo een Frimpong binnen 1 dag.

3 juni 2023 om 14:17

Uiteindelijk gaat het om kwaliteit? Waarom hebben we dan überhaupt nationale elftallen? Wat een onzin zeg.

3 juni 2023 om 14:49

Sterker nog, Frimpong verstaat gewoon Nederlands.... Hij spreekt het alleen niet. Maar blijf vooral die flauwekul verkondigen, terwijl onze beste rechtsback voor Ghana gaat kiezen.

3 juni 2023 om 16:50

Noa Lang doet ook mee, ik vraag me af of die ook 'Nederlands' begrijpt.
Dat is dus geen maatstaf.

3 juni 2023 om 20:23

Het gaat helemaal niet alleen om kwaliteit ook om het feit dat ze trots moeten zijn om 'hun' land te mogen vertegenwoordigen. Hij is te trots om voor jong Oranje uit te komen. Dus dan kan je wat mij betreft ook bij het grote Oranje wegblijven. Maar het gaat allemaal alleen om kwaliteit.. 😂

3 juni 2023 om 13:13

Niet, want die heeft nog nooit een goede wedstrijd tegen Ajax gespeeld, in tegenstelling tot Veerman.

3 juni 2023 om 13:28

Pas op met kritisch zijn Ronald; voor je het weet gaat Joey intern klagen!

3 juni 2023 om 13:33

Of Tete selecteren

3 juni 2023 om 13:42

Als je jezelf veel groter vindt dan het team en dus voor jong Orange bedankt, dan verdien je zeker geen plaats in het grote Oranje.

Goed verhaal Koe, wanneer ga je Blind eens thuis laten?

3 juni 2023 om 13:26

Alleen blind? En wijnaldum speelt ook als een natte krant in het nl en heeft ook weinig gespeelt / laten zien

3 juni 2023 om 14:17

jeffrey0487. Inderdaad, maar zullen wel een " speciale" band hebben met Koeman. Of de stemming in de kleedkamer verhogen.

Oke Ronald, zou je ook even kunnen uitleggen of Wijnaldum daar dan wel goed in is? En Blind laat zichzelf nooit simpel uitspelen natuurlijk?

3 juni 2023 om 12:36

Uhh, daar gaat het nu toch niet over? Welke goede vragen. Zouden ze hem eens kunnen stellen. Al weet ik het antwoord wel, net zo goed als jullie.

3 juni 2023 om 13:30

Wijnaldum heeft toch veel meer krediet dan Veerman? Topspeler in Liverpool en doet het goed bij Roma. Ik denk dat ik al weet waar die haat tegen Gini vandaan komt. Daarom Frimpong lekker voor Ghana kiezen! Backstabbers.

3 juni 2023 om 13:33

Doet het helemaal niet goed die Wijnaldum. Of geblesseerd of speelt als een natte krant. Heeft zijn huidskleur niks mee te maken, want Blind krijgt evengoed dezelfde kritiek. Niet gelijk de racisme kaart trekken Jason.215. Frimpong moet overigens sowieso voor Ghana kiezen. Als je al 2/3 interlandperiodes niet opgeroepen wordt met die statistieken die hij heeft, weet je dat je ondergewaardeerd wordt.

3 juni 2023 om 13:40

Racisme is iets walgelijks, maar kom niet te pas en te onpas met dit argument. Frimpong is opgeroepen voor Jong Oranje, maar heeft bedankt. Als je even naar de selectie van Oranje kijkt snap je dat huidskleur hier helemaal geen rol speelt.

3 juni 2023 om 13:41

Hij heeft zeker krediet, dat is ook de reden dat hij er nog bij zit. Dat komt niet door z'n prestaties van het afgelopen jaar...

3 juni 2023 om 14:53

Er is maar een iemand aan het discrimineren en dat ben jij Jason. Positieve discriminatie is ook discriminatie.

Daarnaast speelt Wijnaldum helemaal niet goed bij Roma, weet niet waar je dat vandaan haalt.

Ondanks dat Joey leuk kan passen merk je ook bij PSV dat hij vervelend kan zijn. Al zou hij oneindig meer de voorkeur moeten krijgen boven een klaassen of Taylor.

Goed verhaal van Koeman inderdaad. Liever iemand in de basis bij oranje die het twee wedstrijden per jaar laat zien dan weer zo’n holmaatje van Koeman die helemaal niks brengt.

Goed verhaal Koe, wanneer ga je Frimpong een keer laten debuteren?

Joey voetbalt alsof hij Messi is. Lekker alles in een tempo, alleen actief in balbezit. Als je dan hoort dat hij op de training bij oranje tekort komt qua handelingssnelheid zou je toch zeggen dat er bij hem een lampje zou moeten gaan branden. Beetje peper, come on...

Waarom je speler in de media gaan afkraken? Bespreek dit lekker privé met hem. Heb de indruk dat Koeman zijn spierballen wilt laten zien nadat zijn geloofwaardigheid op het spel is komen te staan door Blind te selecteren en Frimpong thuis te laten.

Waarom is Joey Veerman niet goed genoeg
En waarom is Blind wel goed genoeg hij speel bijna nooit

3 juni 2023 om 13:09

Blind is een betere linksback dan Joey hoor 😉

3 juni 2023 om 13:24

Dat durf ik momenteel te betwijfelen. Daarnaast is het argument altijd dat Blind niet hoeft te verdedigen omdat die 1 of andere ultra supersonische passing heeft. Dan kan je sowieso voor Veerman gaan, aangezien kunnen verdedigen blijkbaar niet nodig is

Ik heb bijna nog nooit een team leuk zien spelen onder Koeman. Ja het Ajax 2002/2003 speelde goed, maar met dat elftal had een lokale boer uit Timboektoe het ook voor elkaar gekregen! Een nations League finale, is dat het dan? Kansloos verloren. Ik heb hier geen vertrouwen in. Ik denk dat het selectie beleid net als onder van Basten weer uit de eigen competitie moet komen, talent en gemotiveerd voor de leeuwen gooien. Ik zie een van Dijk of Frenke de Jong al jaren schitteren met waardeloos voetbal..

Waarom kan Koeman als voormalig topverdediger dan Frimpong niet op dezelfde manier triggeren dat hij naast aanvallen, ook aan zijn verdedigende taken moet denken? Frimpong heeft een veel grotere toekomst dan Veerman, dus dat lijkt mij juist een mooi project voor een bondscoach om mee aan de slag te gaan. Mocht Frimpong dan uiteindelijk de absolute top halen, kan Koeman altijd op z'n van Gaals zeggen dat hij hem heeft geholpen de top te bereiken

Reacties hier laten keer op keer zien waarom de Bondscoach de bondscoach is en niet alle andere Nederlanders die claimen verstand van voetbal te hebben. Altijd maar afgeven op Blind, en ELKE bondscoach neemt hem mee. Misschien eens zelf denken en je mening heroverwegen.

3 juni 2023 om 13:01

Het probleem is niet alleen dat Blind erbij zit, het is meer dat anderen die het meer verdienen er NIET bij zitten, zoals bijvoorbeeld een Frimpong

3 juni 2023 om 13:29

Dan moet hij niet alleen een blind thuis laten een wijnaldum bakt er ook niet veel van maarja dat is dapay zn maatjr dus ja daar komt koeman niey aan

3 juni 2023 om 13:38

Misschien zelf eens nadenken en tot de conclusie komen dat wij in het heden leven en niet in het verleden. Is maar een kleine tip😉

3 juni 2023 om 13:40

@netalsvroeger, en de 2 trainers van Bayern lieten hem lekker op de bank zitten. Of moeten die ook hun mening heroverwegen?

3 juni 2023 om 19:11

Je eerste en laatste zin spreken elkaar nogal tegen. Je wil dat mensen zelf denken en claimt vervolgens dat ze het mis hebben, omdat de bondscoach iets anders denkt.

Juist ja.. zolang je Wijnaldum oproept em Frimpong thuis laat is hij niet serieus tenemen

Ik ben dan weer kritisch op Koeman. Ahum Frimpong graag. Hoop dat er lijn valt te ontdekken met logische keuzes en een helder idee in de vorm van direct voetbal. Geen tikkie breed balbezit voetbal. Veerman is iemand die wel iemand kan wegsteken wat dat betreft hoort hij er daarom ook bij. En graag dynamisch backs met power dus Frimpong, Malacia, Hartman.

Dit geeft de spelers die opgeroepen zijn wel een vertrouwen boost! Elke dag een interview waarin je aangeeft een speler wel opgeroepen te hebben maar ze eigenlijk niet goed genoeg zijn. Gaat helemaal goedkomen die Final Four…

Beetje populair doen Koeman. Lekker met iedereen mee ouwehoeren. Je hebt m toch geselecteerd vanwege z’n kwaliteiten. Z’n tekortkomingen weet je ook. Die ga jij er in 1.5 interland niet uit krijgen

3 juni 2023 om 16:08

Nou echt heel populair zeg! Dit is Ronald Koeman een van de grootste trainers van Nederland en als speler helemaal een legende. Goed dat hij dit aanstipt en hoop dat Veerman zich gaat realiseren dat er meer uit te halen valt, dat zou voor iedereen fijn zijn.

In 1,5 interland ga je dat er inderdaad niet uit krijgen, maar dit heeft niks te maken met kwaliteiten of het trainen maar met mentaal een knop omzetten. Goed dat Koeman het benoemt en ik hoop dat hij er iets mee gaat doen voor het Nederlands elftal en PSV. Zijn handelingssnelheid is misschien wat te laag maar er zit zeker meer in voor hem daar ben ik van overtuigd.

4 juni 2023 om 10:45

Er zit meer in ja, dus daar zal Veerman aan moeten werken als hij verder wil groeien. Maar dat is toch helemaal niet aan Koeman? Die moet gewoon de beste spelers oproepen om zich te kwalificeren en te presteren. Als hij denkt dat Veerman niet de kwaliteit heeft om dat te bewerkstelligen dan moet ie m niet oproepen. Dat doet ie wel, dus denkt hij dat Veerman van waarde kan zijn, dus waarom dan de open deuren opnieuw benoemen? Het zou stoer zijn als hij bv de tekortkomingen van Frenkie de Jong zou benoemen, dat zou minder open deur zijn en ook wel eens verfrissend om hen te benoemen waar in oranje echt meer van verwacht mag worden.

Koeman wil gewoon een beetje lol trappen met zijn boys. Daar ben ik wel van overtuigd. Oranje zal hem een worst wezen. Het is uiteindelijk de schuld van de KNVB om deze matige trainer aan te stellen en dan ook nog eens hem de vrij hand te geven. Na die EK en de WK had de KNVB gewoon duidelijk de opdracht moeten geven aan de nieuwe trainer om toe te erken naar een nieuwe team met de talenten die we hebben en die in vorm zijn.

Joey voor de sfeer…gezellig in de kleedkamer dit ontevreden mannetje. deze speler kan verdedigend echt niet mee op europees of interland niveau.

3 juni 2023 om 16:05

Ja goed en andere kunnen aanvallend weer niet mee. Hoeveel topmiddenvelders heeft Nederland nou eigenlijk dat is eigenlijk alleen de Jong. De hoop ligt bij Gravenberch, maar eerlijk is eerlijk hij heeft precies hetzelfde probleem als Veerman, ook zo'n speler die niet de instelling heeft om er werkelijk alles aan te doen.

Veerman heeft potentie want als een van de weinige kan hij aanvallend wel creativiteit brengen, maar hij moet inderdaad een omslag maken want er zit zeker nog progressie in zijn verdedigende bijdrages en dan zit er echt wel meer in dan zijn huidige niveau.

Dat ontevreden en naar mannetje is ook gewoon overdreven, nou goed hij gaat een keer met wat frustratie van het veld af, daar kan ik me persoonlijk echt niet zo erg aan ergeren, heb dat zo veel spelers zien doen.

3 juni 2023 om 18:59

Ik schat Gravenberch hoger in. Dat komt door mijn ajax liefde maar ook gewoon wat ik van hem heb gezien. Ook in de CL. Hij speelt niet voor niets bij Bayern. Veerman is de reden dat Ruud weg is. Hij is een vervelend manneke. En datvis jammer. Hij en Til hebben een nare sfeer in de groep gebracht.

Sterk verhaal, wanneer ga je Wijnaldum thuislaten en gewoon Gravenberch de kans geven? Minuten kan geen argument meer zijn met deze selecties

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2233 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

5 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 PSV 14 3 0 0
2022/2023 PSV 33 4 1 0
2021/2022 PSV 15 4 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 18 3 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
Laatste voetbalnieuws

Bosz komt met verrassing en vervangt niet alleen Lozano tegen Feyenoord

Yorbe Vertessen is aangewezen als de vervanger van Hirving Lozano, zo blijkt uit de opstelling van PSV voor de kraker tegen Feyenoord. Trainer Peter Bosz voert verder nóg een noemenswaardige wijziging...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren