Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman krijgt mogelijk zijn zin met Nederlands elftal na uitgesproken interview

Laatste update:

De UEFA gaat snel een knoop doorhakken wat betreft het aantal spelers dat een bondscoach deze zomer mag selecteren voor het EK. Dat meldt de NOS. Het onderwerp, dat Ronald Koeman eind maart tijdens een interview aankaartte, is maandag tijdens een UEFA-bijeenkomst – waarbij alle 24 EK-deelnemers aanwezig waren – besproken. Daar werd duidelijk dat een meerderheid van de bondscoaches een voorstander is van 26 spelers in plaats van 23 spelers.

Koeman sprak direct na afloop van het uitduel met Duitsland (2-1) van eind maart duidelijke taal in gesprek met de NOS. "Ik vind gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren. Ik vind het absurd... Je ziet bij alle landen zoveel blessures. Je gaat naar het einde van het seizoen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Met een selectie van 23 man, als er dan één wegvalt kun je geen elf-tegen-elf meer spelen op de training. De keeper mag je wel inwisselen bij een blessure, maar een speler niet”, liet Koeman optekenen.

De bondscoach van het Nederlands elftal gaf aan dat Julian Nagelsmann het met hem eens was en dat hij ‘een lobby’ zou gaan voeren. "Met de intensiteit en het aantal wedstrijden dat je gaat spelen vind ik gewoon dat je naar 26 moet."

"We zijn deze periode met 26 spelers begonnen en we zijn nu met 22. Op 7 juni moet je de definitieve lijst maken voor het EK. Dat is negen dagen voor de eerste wedstrijd. Als er wat gebeurt in die negen dagen, wat dan?”, sloot Koeman af.

Vanwege de coronapandemie werd het aantal selectiespelers voor het EK 2020 (dat een jaar later plaatsvond) uitgebreid van 23 naar 26. Omdat het WK van 2022 midden in het seizoen plaatsvond, mochten bondscoaches ook in Qatar 26 spelers meenemen. Daarna werd besloten dat het aantal selectiespelers terug zou gaan naar 23 spelers.

Oranje start het EK in Duitsland op 16 juni, als Polen de tegenstander is in de eerste groepswedstrijd. Het Nederlands elftal treft Frankrijk op 21 juni, alvorens de groepsfase op 25 juni wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Oostenrijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou goed nieuws zijn als de UEFA besluit te luisteren. Denk dat het de kwaliteit van het voetbal alleen maar ten goede komt. Net als bijvoorbeeld de aanpassing van de wisselregels. Hoe fitter de 22 op het veld, hoe beter.

9 april 2024 om 11:14

Vind het eerlijk gezegd niet zo. Het is weer een voordeel voor de toplanden.

9 april 2024 om 11:18

De toplanden hebben over het algemeen ook spelers die zwaarder belast worden gedurende een seizoen. Vind het niet per se een voordeel, de zwakkere landen mogen er toch ook gewoon 26 meenemen.

9 april 2024 om 11:25

Sterkere bank is natuurlijk een groot voordeel. Als je de spits van Heidenheim als bankzitter kunt inbrengen of een spits van PSG doet wel iets met een wedstrijd.

9 april 2024 om 11:53

Toplanden hebben inderdaad meer voordeel, neem Frankrijk als voorbeeld… die kunnen 30 spelers opstellen waarmee ze Europees kampioen kunnen worden. De worden niet zwakker van wat er van de bank in komt. Nederland heeft al moeite om 11 basisspelers op te stellen waarmee we hoge ogen kunnen gooien… er gaat bij Nederland dan nog meer middelmaat mee.

9 april 2024 om 19:05

Denk misschien wel voor het interlandvoetbal. Niet zozeer voor het clubvoetbal. Toch zie je dat vaak veel spelers voor of tijdens de interlandperiode blessures krijgen. Stel je bent nr. 25/26 die mee mag, maar niet wordt gebruikt en je club heeft je nodig. Dan wordt de club benadeeld… Zij betalen wel het salaris.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren