Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman klimt naar vijfde plaats, kampioen Leicester eindigt met gelijkspel

Laatste update:

De ontmoeting tussen Manchester United en AFC Bournemouth werd na de vondst van een verdacht pakketje afgelast en the Red Devils zullen tijdens de inhaalwedstrijd vol aan de bak moeten. Southampton won namelijk met 4-1 van Crystal Palace, waardoor the Saints op doelsaldo over het team van Louis van Gaal, en ook over West Ham United, heen gaan in de stand en de gewilde vijfde plaats (die goed is voor rechtstreekse deelname aan de groepsfase van de Europa League) overnemen. Elders op de Engelse velden speelde kampioen Leicester City gelijk bij Chelsea en kwam Everton de eerste wedstrijd zonder Roberto Martínez glansrijk door.

/

Southampton – Crystal Palace 4-1
Voor Southampton was het voor de wedstrijd duidelijk wat er moest gebeuren: alleen een overwinning was voldoende voor een theoretische kans op Europees voetbal. De eerste goede kans was echter voor de bezoekers toen Dwight Gayle Fraser Forster dwong om fantastisch te redden. The Saints namen daarna wel het initiatief over en valk voor rust was het raak: Sadio Mané kreeg de bal na slecht uitverdedigen voor zijn voeten en schoot hem in het lege doel. Een kwartier na rust kreeg Sullay Kaikai de uitgelezen kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te zetten, maar Forster was weer attent en zat er goed bij.

Een minuut later bleek die misser een dure: Cuco Martina had een perfecte voorzet in huis, waarna Graziano Pellè de voorsprong verdubbelde. Lang kon Southampton niet van deze treffer genieten, want drie minuten later bracht Jason Puncheon de marge met een fantastische treffer weer terug naar één. Een kwartier voor tijd zorgde Ryan Bertrand echter voor de beslissing: hij mocht aanleggen van elf meter na een overtreding van Adrian Mariappa en faalde niet. Steven Davis maakte er op aangeven van Pellè vlak voor tijd zelfs nog 4-1 van.

/

Chelsea – Leicester City 1-1
Chelsea had zondagmiddag eigenlijk niets meer om voor te spelen, terwijl voor kampioen Leicester City ook alleen de eer nog op het spel stond. Dat nam niet weg dat beide ploegen er wel zin in hadden om het publiek een leuke wedstrijd voor te schotelen en in de eerste helft vielen er genoeg kansen te noteren. Pedro miste al na een paar minuten spelen, terwijl een levensgrote kans aan de andere kant ook niet aan Jamie Vardy was besteed. Kasper Smeichel greep daarna in bij pogingen van Cesc Fàbregas en Willian, al moest hij vlak voor rust het antwoord schuldig blijven op een goal van Pedro.

De Spanjaard stond echter in buitenspelpositie en het feestje ging niet door. In de tweede helft leek de pijp bij beide ploegen een beetje leeg en duurde het even voordat er weer echt gevaar voor één van beide doelen werd gesticht. Een dikke twintig minuten voor tijd moest Smeichel zich toch gewonnen geven: Jeffery Schlupp veroorzaakte een penalty die door Fàbregas binnen werd geschoten. De kampioen leek dus op een nederlaag af te stevenen, maar dat was buiten Danny Drinkwater gerekend: hij knalde tien minuten voor tijd van afstand de 1-1 binnen.

/

Everton – Norwich City 3-0
De laatste thuiswedstrijd van het seizoen vormde voor Everton een mooie gelegenheid om de nare smaakt van een toch wel teleurstellende jaargang een beetje van zich af te spelen. The Toffees kwamen in de eerste wedstrijd zonder Martínez al snel op voorsprong via James McCarthy en een minuut voor rust was het weer raak: Leighton Baines mocht na een overtreding van Robbie Brady aanleggen van elf meter en schoot onberispelijk binnen. Everton ging na de rust vrolijk verder waar het gebleven was en Kevin Mirallas had slechts drie minuten nodig om de 3-0 binnen te prikken. Beide ploegen leken het daarna wel te geloven en echt grote kansen werden er niet meer gecreëerd.

Watford – Sunderland 2-2
Sunderland verzekerde zich woensdagavond al van lijfsbehoud, dus de uitwedstrijd tegen Watford was eigenlijk niet meer dan een leuk toetje. De ploeg van Big Sam Allardyce kwam vlak voor rust op voorsprong via Jack Rodwell, die een geweldige pass van Jeremain Lens afmaakte. De thuisploeg herstelde zich na de thee snel en dankzij Sebastian Prödl stond het alweer vlot gelijk. The Hornets konden hier echter niet lang van genieten, want drie minuten later lag de bal alweer achter Heurelho Gomes: dit keer was Lens met een prachtige goal de afmaker in plaats van de aangever. Hiermee was de koek nog niet op en de thuisploeg kwam voor de tweede keer op gelijke hoogte: Troy Deeney mocht een strafschop nemen en faalde niet.

Denk je dat Southampton op de vijfde plaats eindigt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel knap van Koeman om met The Saints 5e (6e) te eindigen. Spelen goed voetbal, ben benieuwd hoe zij het in de EL gaan doen.

15 mei 2016 om 18:26

Zou mooi zijn als Man U verliest. Dan is Koeman geplaatst voor de groepsfase en anders moeten ze eerst nog kwalificatie spelen. Het blijft wel knap hoe ze presteren. In Engeland wordt je niet zomaar 5e

15 mei 2016 om 19:38

Southamton gaat groepsfase EL in als United de FA cup wint.

15 mei 2016 om 18:30

Ik kan mij niet inbeelden dat Koeman naar Everton zou willen. Hij doet het geweldig met Southampton, heeft een mooie selectie en dan zou hij naar een team in verval zoals Everton gaan.

15 mei 2016 om 19:15

Helemaal mee eens! Koeman kennende zou hij in Europa ook iets willen bereiken met Southampton. Ze zullen wat gerichte aankopen doen en zo veel mogelijk jongens behouden en het team zal in Europa ook mooi voetbal laten zien!

15 mei 2016 om 22:51

Omdat bij everton niet al je spelers meteen worden verkocht als ze 1 seizoen goed spelen en bij southampton heeft die daar wel veel last van. ( zou een reden kunnen zijn lijkt me)

62 verwacht dus dat Bournemouth wint op Old Trafford. Aparte uitslag van de poll.

Zal wel gewoon Man.united worden.

Als ManU de FA cup wint gaan ze direct door naar Groepsfase EL. Maar iemand die 5e eindigt ook.

Dus al zakt Soton naar de 6e plaats krijgen ze dan de ticket van de nummer 5? Dus directe Groepsfase EL?

En de nr 7 West Ham een nr 6 EL ticket?

God wat vervelend. Ziet ernaar uit dat West Ham United dit seizoen niet kan belonen met Europees voetbal. Ik baal ontzettend.

Heel knap van Koeman. Al voor het 2e jaar op rij werden z'n beste spelers weggekocht en toch eindigen ze weer in de subtop. Zou me niks verbazen als hij de nieuwe trainer van Man Utd wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren