Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman geeft twee spelers slecht nieuws voor Nations League Finals

Laatste update:

Daley Blind en Tijjani Reijnders behoren niet tot de officiële spelerslijst voor de finalerondes van de Nations League. Dat maakt de KNVB bekend in een officieel persbericht. Bondscoach Ronald Koeman heeft het duo op de stand-bylijst gezet, waardoor ze alleen in het geval van (ernstige) blessures of ziekte nog bij de groep kunnen komen. Eerder maandag werd al het afhaken van Memphis Depay bekend.

Koeman mag officieel slechts 23 spelers meenemen voor de laatste wedstrijden in de Nations League. De zestigjarige keuzeheer besloot er afgelopen week echter 26 te selecteren. Daarvan moesten er dus nog drie afvallen, en de keuze is gevallen op Memphis, Blind en Reijnders. Eerstgenoemde liet verstek gaan vanwege een blessure, maar Blind en Reijnders zijn bewuste keuzes van Koeman.

101-voudig Oranje-international Blind kwam afgelopen halfjaar nauwelijks aan spelen toe bij Bayern München en werd onlangs al door Koeman op scherp gezet. "Goed trainen bij een goede club met een goed idee van trainen is onvoldoende. Als iedereen topfit is, dan verliest Daley de strijd ten opzichte van anderen", sprak de bondscoach tegenover De Telegraaf. Over tweede afvaller Reijnders liet Koeman zich toen niet uit. De middenvelder van AZ zit voor het eerst bij Oranje en ziet de kans op een debuut nu slinken.

In het geval van (een) ernstige blessure(s) of ziekte kunnen spelers uit de definitieve selectie, nadat dit is gesanctioneerd door de medische commissie van de UEFA, nog worden vervangen tot vóór de eerste wedstrijd. Die vindt voor Nederland op 14 juni plaats, tegen Kroatië. Mocht de selectie van Koeman doorstoten naar de finale, staat er op 18 juni een wedstrijd in De Kuip op het programma. De wedstrijd om de derde en vierde plaats wordt op dezelfde dag gespeeld in De Grolsch Veste.

De definitieve spelerslijst van Oranje:

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (SC Freiburg) en Andries Noppert (sc Heerenveen)

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Sven Botman (Newcastle United), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United) en Jurriën Timber (Ajax).

Middenvelders: Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Marten de Roon (Atalanta), Joey Veerman (PSV), Mats Wieffer (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (AS Roma).

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Noa Lang (Club Brugge), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (PSV) en Wout Weghorst (Manchester United).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben ik aan het dromen?

5 juni 2023 om 21:59

Het feit dat Koeman überhaupt Blind had opgeroepen in de eerste plaats is toch wel echt kwalijk. Het is maar dat hoge pieten hem hebben verteld dat ie niet mee mag anders zat ie er gewoon bij. Ik zie het somber in met Koeman als ik eerlijk ben…

5 juni 2023 om 22:20

Dat Blind er nu buiten valt terecht maar Wijnaldum had überhaupt niet opgeroepen mogen worden, Mr Verstoppertje.
Die voegt helemaal niks meer toe.
Koeman is bang voor verandering denk ik, steeds terugvallen op het oude versleten.
Pfff helaas.

5 juni 2023 om 22:24

Koeman is weggegaan bij Oranje voor de centen van Barcelona, hij heeft simpelweg de groep en het team in de steek gelaten. Zelfde kern spelers dit gaan ze hem gewoon kwalijk nemen. Leuk dat we het mogen organiseren maar we worden de aanfluiting van de nation League finals. let maar op.

6 juni 2023 om 00:04

Grappenmaker. Barca clubicoon Koeman is naar zijn droomclub gegaan. Hij heeft die droom altijd hardop uitgesproken. Hij en de KNVB hadden niet zo schimmig moeten doen over die Barca clausule in zijn contract, maar Koeman heeft zijn hart gevolgd. Niet zijn portemonnee. Dat hij de groep en het team in de steek gelaten heeft heb je gelijk in, maar de reden waarom is bullshit. Ik denk niet dat de groep hem iets kwalijk neemt.

Verder weet ik niet of we een aanfluiting worden. Frenkie is terug en dat scheelt al de helft. Er valt best wel een leuke basisopstelling te maken van deze spelers. Als die opstelling volgende week woensdag bekend wordt kunnen we of instemmend knikken, of de fakkels en hooivorken pakken. Dat hij Blind nu backup maakt is in ieder geval al een hoopvol teken.

6 juni 2023 om 10:44

Blijkbaar leest Ronald ook vz en heeft hij naar ons geluisterd.

5 juni 2023 om 22:05

Nou ik noem het geen droom.. Reijnders is zeker toe aan een stap als Oranje.

5 juni 2023 om 22:10

Reijnders is middelmaat. Bij lange na niet goed genoeg voor oranje op dit moment. Ik vraag me ook af of dat in de toekomst anders gaat zijn. Zelfde verhaal als Boadu en Stengs die toentertijd per se het NL elftal in moesten. Presteren bij AZ (wat hij goed doet) is heel wat anders dan presteren in het NL elftal.

5 juni 2023 om 22:11

Hij doelt vooral op Blind natuurlijk

5 juni 2023 om 22:13

Nou, Reijnders zou ik graag zien in plaats van Wijnaldum. Meer stabiliteit

5 juni 2023 om 22:14

Dat snap ik ja, maar jij bent niet objectief 😜

5 juni 2023 om 22:18

Dat is hetzelfde als dat twente supporters nu gaan roepen dat Vlap in oranje stabieler is als wijnalde.

5 juni 2023 om 22:23

Ja zo ongeveer, maar dat is ook wel de charme van deze site. Supporters die totaal verblind door clubliefde de meeste ridicule dingen die wereld in slingeren. Over Twente gesproken, misschien is Propper wel meer een leider dan van Dijk!

5 juni 2023 om 22:38

@Kuna: Ik ben dusdanig van Reijnders onder de indruk, dat ik denk dat hij prima mee gaat komen en nog een hele dikke stap omhoog gaat maken. Vreselijk goede speler. Niet te vergelijken met Boadu toen. Meer met Stenga trouwens. Sowieso bijzonder scheve vergelijking van je

5 juni 2023 om 22:55

Inderdaad en dat ipv Wijnaldum die speelt ook bijna nooit en wat te denken van De Roon , die faalt continu

5 juni 2023 om 23:02

Mangalista , vind je Stengs anders ook niet een best scheve vergelijking? Of bedoel je alleen het niveau dat hij nu aantikt?

5 juni 2023 om 23:09

Hij kan het niet minder doen als wijnaldum. en reijnders heeft wel een volledig seizoen gespeeld en meer laten zien als een ontzichtbare wijnaldum

5 juni 2023 om 23:37

Maar Wijnaldum zit toch nog onder het niveau middelmaat? Of vind je dat hij afgelopen jaar heeft bewezen erbij te horen. Door geblesseerd te zijn en daarna eigenlijk geen bal goed te hebben geraakt ofzo?

6 juni 2023 om 00:43

Reijnders is goed bezig, maar is hij echt beter dan de andere middenvelders? Wellicht dan Wijnaldum, maar die heeft gewoon nog veel credits bij Koeman en brengt wel de nodige ervaring. De Roon vind ik trouwens geen concurrent van Reijnders, daarvoor zijn ze te verschillend.

6 juni 2023 om 06:34

@Mangalista, dat mag jij vinden. Wellicht heb je gelijk. Echter zijn er legio voorbeelden van spelers die het top deden bij AZ en daarna op een hoger niveau door de mand zijn gevallen. Vooralsnog zie ik in Reijnders iemand die het leuk doet bij AZ, maar dat niveau op nog geen enkele manier is ontgroeid, laat staan iemand die klaar is voor een hoger niveau, laat staan het NL elftal.

De vergelijking met Stengs en Boadu is overigens helemaal niet krom. Beiden zijn oranje in geschreven na een goed seizoen. Hebben een keer mee gedaan, daarna hebben we niks meer van ze gehoord. Precies om wat ik hierboven zei, het leuk doen bij AZ is echt heel wat anders dan klaar zijn voor het NL elftal.

6 juni 2023 om 07:06

Stengs ook hoor. Beiden zijn scheef van hem. Spelers die in de verste verte niet te vergelijken zijn, behalve hun club. Dan kan hij ze ook vergelijken met Koopmeiners en ineens kan je dan wel een stap maken.

Waar ik met Stengs nog zie dat je bij hem, net als bij Reijnders, veel potentie ziet. En het er met pech niet uit gaat komen. Dat stukje zou kunnen kloppen. Stengs maakt zijn potentie ook totaal niet waar namelijk. Daar zat/zit zo vreselijk veel voetbal in. Boadu heb ik het nooit in gezien, dus die is ook minder verrassend.

Dus ja, er zijn wat voorbeelden van spelers van AZ. Maar elke individu is anders. Als je bij elke speler van AZ gaat afvragen of hij de stap wel maken kan omdat hij van AZ komt, ben je een bijzonder bekrompen scout

Maar 1 linksback dus?

5 juni 2023 om 21:58

Nee, Aké en Malacia

Uiteraard terecht dat Blind eruit ligt, echter had ik ook graag Reijnders gezien ipv Wijnaldum. Alsof hij het minder zou doen. Je moet door richting de toekomst en het EK staat volgend jaar pas op het programma. Wijnaldum takelt meer en meer af en speelt in vrijwel elke wedstrijd die ik van hem zie een soort verstoppertje. Er zit 0 gif in die jongen en ik heb dan ook 0 vertrouwen dat dit zich enigszins gaat verbeteren. Verder vind ik de Roon gewoon een grap van een voetballer (eerder een non voetballer). Hij zou geselecteerd worden omdat hij snel een bal af zou kunnen pakken, echter zie je dit zelden. Wanneer het hem vervolgens wel lukt de bal af te pakken levert hij hem ook net zo snel weer in. Kortom, je hebt er dus helemaal niks aan. Stop toch eens met het oproepen van dit soort clowntjes voor de groep en selecteer op toekomst en kwaliteit.

5 juni 2023 om 22:00

Ik denk dat Wijnaldum anders nog prima meekomt bij Az... We moeten het ook niet gaan overdrijven.

5 juni 2023 om 22:03

Ik vind Reijnders op dit moment wel beter spelen dan Wijnaldum en die wordt ook een dagje ouder. Doorselecteren dus.

5 juni 2023 om 22:05

Reijnders heeft nog potentie en kan die stap maken deze zomer. Wijnaldum wordt alleen maar minder en minder. Volgend jaar al 34. Die ga je toch niet meenemen. In niets laat hij zien dat hij goed is. Enige wat hij doet is verstoppertje spelen en dan vooral elke wedstrijd die ik zie bij het Nederlands Elftal. Reijnders had er zeker wel bij gemogen voor Wijnaldum.

5 juni 2023 om 22:05

Ik denk serieus dat AZ niet beter zou worden van Wijnaldum. Ik denk zelfs dat Twente niet beter zou worden van Wijnaldum, waarom het Nederlands elftal dan wel?

5 juni 2023 om 22:14

Wijnaldum is wel echt heel slecht hoor, dat moet je niet onderschatten

5 juni 2023 om 22:35

Ja hoor. We kunnen ook betwijfelen of Wijnaldum nog wel mee kan bij Telstar zeker.

5 juni 2023 om 22:45

Telstar moet nog wel lukken, zelfs bij PEC wil ik hem nog best aan de slag zien.

6 juni 2023 om 21:33

Je kan hem wel omhoog praten maar hij laat het niet zien.

5 juni 2023 om 22:06

Helemaal eens Consy! Reinders hoort bij Oranje!

5 juni 2023 om 22:20

Mwa snap wel waarom Reijnders er buiten staat. Heeft echt een goed seizoen gehad, maar Koeman speelt 433 met ik gok een nummer 10 dus punt naar voren. Voor de 2 middenvelders achter de 10 heb je gewoon al meer dan voldoende opties die naar mijn mening nog wel verder zijn dan Reijnders. Wijnaldum vind ik eigenlijk een van de enige spelers van de selectie die op 10 zou kunnen spelen en daarom snap ik ook wel dat hij erbij zit. Uiteraard kan Xavi of Gakpo ook op 10, maar Gakpo is daar niet op zijn best en ik denk dat Xavi wel eens als buitenspeler gebruikt kan worden net zoals bij Psv.

Wat is het nut nu van het oproepen van daley blind?

5 juni 2023 om 22:01

Om iedereen binnen de groep te laten zien hoe het niet moet.

5 juni 2023 om 22:07

Kijken of hij nóg van toegevoegde waarde kan zijn. Zelfde als bij Reijnders, kijken of hij àl mee kan

5 juni 2023 om 22:19

Lijkt mij sterk dat je dit na één training bepaalt.

5 juni 2023 om 22:27

Volgens mij is iedereen het er over eens dat Blind er niet meer bij had moeten zitten. Maar het voelt toch een beetje respectloos om hem op te roepen en dan meteen weer af te serveren.

Op basis van sportieve prestaties alsnog de juiste keuzes maar dan had je ‘m eigenlijk meteen thuis moeten laten.

5 juni 2023 om 22:28

Daar heb ik geen rekening mee gehouden. Goed punt. Al kan ik me geen andere reden bedenken eigenlijk. Wat denk jij?

Waarom zou je blind dan überhaupt meenemen? Liet dat een Bakker mee of een Frimpong.

5 juni 2023 om 22:08

Omdat hij dan gezeik zou krijgen. Nu krijgt hij credits door Blind af te laten vallen

5 juni 2023 om 22:40

Om die vervolgens af te laten vallen? Als dit zo was uitgelegd hadden zei misschien wel bij jong meegedaan.

Ik geloof me ogen niet… geen Blind???
Dat ie dat durft!

5 juni 2023 om 23:11

Nee zn andere maatje wijnaldum wel

Jammer dat Reijnders geen kans krijgt, had hem wel willen zien.

Koeman is niet Blind 😜 alleen had die Frimpong moeten oproepen

5 juni 2023 om 22:07

Voor wie dan... Hij heeft al 2 a 3 spelers die rechtsback zijn! Daarnaast frimpong niet geschikt voor 433

5 juni 2023 om 22:21

Frimpong is zowel onze beste rechtvoor als rechtsback... helaas wilt koeman dit alleen niet inzien...

5 juni 2023 om 23:05

Geertruida is slechter dan Dumfries en Frimpong als rechtsback en slechter dan Van Dijk, De Ligt, De Vrij (al houdt hij momenteel de bank warm bij Inter), Botman en Ake als centrale verdediger.

5 juni 2023 om 22:44

Wat gekker is is waarom Weghorst wel mee mag doen en Brobbey niet?

5 juni 2023 om 23:07

Brobbey is geen pinch-hitter. Hij kan niet opportunistisch spelen als aanspeelpunt op dit moment. Bovendien is hij een slechte kopper. Puur vanuit dat perspectief is Weghorst een betere optie.

5 juni 2023 om 23:24

In zijn debuutseizoen bracht hij juist als invaller bij Ajax veel teweeg in Europa

Hahahaha eerst ze bij de selectie halen en dan weer niet? Wat is deze pipo allemaal aan het doen

5 juni 2023 om 22:17

Er moesten nog drie spelers afvallen. Dus je traint mee en er wordt gekeken wie het minst leveren. Dat zijn nu Blind en Reijnders. Slim om zo wat keuze te hebben

Koeman heeft geluisterd naar alle kritiek van buiten. Jammer voor blind maar terecht dat hij er niet bij zit

5 juni 2023 om 23:12

Wijnaldum anders wel maar dat is zn holmate

Dan zou ik toch liever lekker met vakantie gaan

Roep ze dan niet op, hier kan ik zo slecht tegen

Blind vind ik terecht, Reijnders hoort erbij.

Wow, Koeman die echte knopen doorhakt! Goed nieuws.

Zit Frimpong er nou wel bij?

5 juni 2023 om 22:53

Nee die zit er niet bij, de volledige selectie staat onderaan het artikel trouwens. Er zijn enkel drie van de 26 spelers afgevallen omdat je een 23-koppige selectie mag meenemen naar de Nations League. Memphis viel al geblesseerd af en Blind en Reijnders hebben de laatste schifting niet overleefd.

Pfff en meneertje Wijnaldum mag weer door hoor…

Die kritiek op het selecteren van Blind kwam zeker hard aan.

Hehe Koeman heeft het licht gezien met Blind, alleen snap nog steeds niet waarom Wijnaldum erbij zit.

5 juni 2023 om 22:44

Wijnaldum heeft enorm veel gescoord onder de vorige periode van Koeman. Als die weer fit wordt is het gewoon een fijne speler om te hebben. Misschien niet meer in de basis. Maar fijne back-up voor op de bank.

Niet meer dan terecht.
Aké of Malacia zou ik ook de voorkeur geven.

5 juni 2023 om 22:08

Want Malacia speelt zo goed/veel???

Gooi Wijnaldum er dan uit voor Reijnders. Dus je laat zo'n jongen alleen meetrainen terwijl die meer kan brengen dan een uitgebluste Wijnaldum. Blind is natuurlijk helemaal terecht want die hoorde er überhaupt niet bij te zitten.

5 juni 2023 om 23:08

Je kunt je afvragen wat Reijnders kan brengen. We moeten ook niet gaan doen alsof dat ineens een geweldig talent is. Die is ook geen 19 jaar meer en zelfs voor een 19-jarige zou het niet abnormaal goed zijn wat hij laat zien. Een goede speler hoor, maar Reijnders gaat niet eens enigszins het verschil maken op kwalitatief vlak.

6 juni 2023 om 00:12

Liever nieuw bloed de kans geven dan weer verstoppertje Wijnaldum zien. Hij hield zich prima staande tegen ploegen in de Conference League inclusief West Ham. Daarnaast kan hij deze zomer een stap hoger maken en heeft potentie om mee te gaan naar het EK. Een Wijnaldum takelt alleen maar af en zit er alleen bij omdat Koeman aan vriendjespolitiek doet.

Wijnaldum wel? Dit moet een grap zijn.

De hemel zij geprezen. Is dit dan eindelijk het einde van het grote boegbeeld van de middelmatigheid die Oranje de laatste 10 jaar teisterde? Bedankt voor helemaal niks, Daley!

Reijnders kan je veel beter gebruiken dan Wijnaldum. Dat Noppert een plekje heeft begrijp ik ook niet, net terug van een blessure en loop te flatteren tegen Twente. Frimpong hoort hier ook gewoon bij. Bergwijn en Weghorst zijn totaal niet in vorm. Roep dan gewoon jongens als Summerville, Manhoef, Kluivert en Piroe op die het enorm goed doen bij hun clubs. Altijd maar weer dat terugvallen op de ouwe garde, kom je totaal niet mee vooruit

Wijnaldum lekker erbij laten, die bakt er geen reet van.

Het werd nu wel tijd voor Blind. Verder gewoon een prima speler geweest voor oranje en bij Ajax in de champions league vaak zelfs de rots in de branding achterin. Is echt meer afgebrand dan hij verdient. Maarja, sinds vader Blind bondcoach was hebben veel mensen besloten dat Daley het vaste pispaaltje is.

En waarom de versleten Wijnaldum er wel bij? Daar komen we dus nog niet van af....

5 juni 2023 om 22:48

Is belangrijk in de kleedkamer

5 juni 2023 om 23:27

Legt hij dan de shirtjes en broekjes klaar in de juiste volgorde? En niet te vergeten de kousen en gekleurde schoentjes....

6 juni 2023 om 10:12

Ja en zorgt ervoor dat iedereen limonade heeft in de rust

Laten we eerlijk zijn: met de rest en degenen die ‘wel opgeroepen zouden moeten worden’ komen we ook geen steek verder.

Ik zal wel weer gaan kijken maar ik denk dat ik na de eerste helft liever mijn vrouw een beurt geef…

Met deze elf zal het de volgende opstelling wel worden (vanuit Koemans oogpunt): Bijlow - Dumfries De Ligt VVD Ake - Frenkie Koopmeiners Wijnaldum - Malen Gakpo Simons. Wat ik graag zou zien: Wijnaldum bankie, Simons op 10 en Noa Lang op linksbuiten.

Reijnders er naast zetten, triest hoor dat had Wijnaldum moeten zijn. Geen enkele visie richting de toekomst te bekennen bij Koeman, we gaan weer af als een gieter bij het volgende toernooi.

Denk eerder aan middenveld de jong , Wieffer en Koopmeiners

Iets meer controle achter de 3 vrije vogels Simons of Lang , Gakpo en Malen .

Vind het wel een naaistreek van Koeman, eerst Blind bij voorlopige selectie, dat gaf een hoop heibel natuurlijk. En nu plaatst hij Blind op stand-by lijst. Als ik Blind was lekker op vakantie en als Koeman alsnog belt als Daley op het strand ligt in Dubai lekker laten bellen

6 juni 2023 om 00:12

Zijn selectie was al volkomen onterecht… en als Daley zo zou reageren, zou ik hem zeker nooit meer oproepen. Iedereen blij

Lees die voorhoede…. Bergwijn bij ons totaal uit vorm. Noa Lang onberekenbaar, weghorst 0 doelpunten in vorm malen en Gakpo… pffffff

Applaus voor Koeman! Eindelijk de beslissing waar we al maanden op wachten.

Ik zeg het niet graag, maar ik hoop op een genadeloze afstraffing in de Nations League.

Zo zo Ronald, jij durft!

Nations league is toch eigenlijk de vervanger van oefenwedstrijden? Ik zou wel een opstelling met Dumfries, de Ligt, Botman, Aké; Frenkie, Veerman, Koopmeiners; Simons, Gakpo, Malen willen zien. Misschien een keer een andere dynamiek in het elftal

Pfff kan je Wijnaldum vervangen in een wedstrijd waar je geen waarde aan geven. gemiste kans hij is helaas te lang geblesseerd geweest en te oud

Wijnaldum er nog steeds bij is toch niet te geloven, Koeman heeft zeker niet gekeken naar de Europa League finale, waarin Wijnaldum weer eens volledig onzichtbaar was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren