Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman raakt bij persconferentie Nederlands elftal zichtbaar geïrriteerd na vragen over Georginio Wijnaldum

Laatste update:

Ronald Koeman raakte zondagmiddag zichtbaar geïrriteerd op de persconferentie na enkele vragen over Georginio Wijnaldum. De middenvelder kreeg van de bondscoach een basisplaats bij de oefenzege tegen Canada (4-0).

"Hoe ik naar de wedstrijd van Wijnaldum heb gekeken? Volgens mij heb ik daar net al iets over gezegd", aldus de bondscoach. "Ik weet niet of ik het moet herhalen dan." De betreffende journalist hoort graag wat extra toelichting over de samenwerking tussen Wijnaldum en Memphis Depay.

"Het was een bewuste keuze om met Brian Brobbey in de spits te spelen en Memphis wat meer aan de binnenkant te laten spelen", doet Koeman het tactische idee achter de opstelling uit de doeken.

"Ik vond dat Memphis in het begin te veel al aan de binnenkant stond. Dan bind je ook een rechtsback en dan was de ruimte voor in dit geval Micky van de Ven nog groter geweest, dus dat kon beter."

Ook Wijnaldum zijn optreden was in dat licht voor verbetering vatbaar, zo legt de keuzeheer uit. "Dat heeft ook met de positie van Gini te maken. Wat ik toen al zei, en dat zal ik voor jou nog een keer herhalen dan, dat hij vaak gezocht kon worden, wat niet gebeurde."

"Toen we positioneel beter stonden op het middenveld, zag je bij de tweede goal dat dat een perfect voorbeeld was dat hij (Wijnaldum, red.) aanspeelbaar was. Hij speelt de bal diep en uiteindelijk komt daar een tweede goal uit."

Als de journalist dan wil weten hoe Wijnaldum de voorbereiding ervaart, onderbreekt Koeman hem. "Waarom heb je het alleen maar over Wijnaldum? Wil je ergens naartoe?", vraagt de bondscoach zichtbaar geïrriteerd aan de journalist.

De journalist richt zijn vraagstelling anders in en polst bij de bondscoach hoe belangrijk Wijnaldum is in zijn selectie. "Als hij niet belangrijk is, dan zou hij er niet bij zijn", besluit Koeman het onderwerp.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb er vertrouwen in dat Koeman wanneer het er op aankomt de juiste keuzes zal maken.

Waarom zo geïrriteerd, het is toch logisch dat het volk dit wilt weten? Jaar lang niks over de man gehoord omdat hij in de zandbak speelt en dan mag er niet gevraagd worden of hij misschien in de kleedkamer of door zijn bepaalde speelstijl belangrijk genoeg is om mee te gaan. Kan je toch ook gewoon normaal op antwoorden?

9 juni 2024 om 16:42

Vond het ook ongepast. Kwam ook heel raar moment. Laar die journalist gewoon zijn vragen stellen.

9 juni 2024 om 18:58

Ik vind en vond het sowieso altijd heel raar waarom journalisten zich laten uitkafferen door voetballers of coaches. Wie het ook is. Ja sommige journalisten kunnen irritant zijn met vragen, maar de meeste proberen gewoon hun werk te doen. Voor eens wil ik een journalist zien die deze diva’s haarfijn eraan herinnert dat ze niet meer zijn dan een gemiddelde burger en weerwoord geeft.

9 juni 2024 om 16:48

Dat Wijnaldum erbij is geeft het antwoord toch al hoe belangrijk hij voor Koeman is? In ieder geval belangrijk genoeg om bij de groep van 26 te zijn.

En dat is waarom Koeman kortaf reageerde: hij vond (terecht, vind ik) dat de journalist tegenover hem een amateur was.

Het getuigt gewoon van weinig doordenk- en inbeeldingsvermogen door vragen te stellen die eerder beantwoord zijn, of waarvan de antwoorden zich vanzelf laten invullen.

Nu vind ik persoonlijk het niveau van de Nederlandse voetbaljournalistiek uberhaupt laag, maar deze jonge persoon (dat was te horen) was een hakkelende twijfelkip met onhandige vragen die bovendien eerder al waren beantwoord.

Maar hou de discussie wel bij het onderwerp: het gaat om Koeman v Journalist, niet om de kwaliteiten van Wijnaldum.

9 juni 2024 om 17:27

Dit is precies waarom Koeman Wijnaldum selecteerd.

Kennelijk zoals jij zegt vraagt een onbekende (zoals jij schrijft amateur) gewoon vragen wat het volk wil weten en reageert hij arrogant en defensief, had Valentijn dit gevraagd zou die normaal reageren en het weg lachen, wil zijn cirkeltje smal houden kwa spelers en is niet in staat om jonge talenten te selecteren en er een team van te smeden absoluut ongeschikt als bondscoach!

9 juni 2024 om 17:32

Vragen wat het volk wil weten? Wie is dat volk dan? Echt een kansloze redenatie. "Journalisten" zijn er gewoon op uit om rotzooi te trappen om telkens weer over Wijnaldum beginnen. Schiet niemand wat mee op.

9 juni 2024 om 18:00

Het punt is dat het al was uitgelegd. Dat maakt dat de journalist in kwestie een overbodige vraag stelde. Het onderwerp is namelijk dat Koeman kortaf was tegen een journalist, niet de kwaliteit van de voetballer Wijnaldum of de selectiecriteria van de bondscoach; dat is een ander onderwerp. En ik hoor dat woord 'arrogant' zo vaak, maakt arrogant iemand minder correct?

Dan nu dat andere onderwerp: ik zie genoeg jong talent in deze selectie, in ieder geval spelers die er voor het eerst bij zijn op een groot toernooi. Los daarvan: op een eindtoernooi moet je pieken, niet jong talent ontwikkelen.

Wijnaldum is er niet om de kont van Koeman te kussen, maar ik denk toch zeker wel om Depay tevreden te stemmen: en een tevreden Depay is een betere Depay. En bij oudere spelers is vaak hun aanwezigheid waardevoller dan hun speeltijd; niet voor henzelf, wel voor de groep als geheel.

Dus al met al denk ik niet dat Koeman's reactie naar de journalist je steekt, eerder zie je het niet zitten in deze bondscoach. Maar dan mag je wat mij betreft met iets betere redenen komen aanzetten de volgende keer.

9 juni 2024 om 18:28

Wijnaldum heeft zeker niet meer het niveau van weleer, maar we hoeven niet constant te proberen Koeman iets negatiefs over hem te laten zeggen. Gini is jarenlang een vaste, betrouwbare kracht in oranje geweest en heeft in een selectie van 26 nog steeds wel waarde op zo'n toernooi. Je stelt hem niet in de basis op tegen Frankrijk of in een halve finale nee, maar we zijn in NL ook wel heel snel van het afkatten van spelers die helemaal niks verkeerd doen of hebben gedaan. Waardeer zo'n gozer nou eens.. je alternatief was een half geblesseerde Timber met 0 ervaring in Oranje. Waren Wieffer en Timber 100% fit had ik het nog maar moeten zien, voor de huidige situatie vind ik het helemaal niet gek dat Wijnaldum mee is.

Heb ook vaak het idee dat wij extreem van het zeiken zijn. Niemand staat echt achter Oranje en straks gaan we wel janken als ze het moeilijk hebben. Om vervolgens bij een overwinning ons klem te zuipen in de stad. Wijnaldum zit erbij, deal with it en support het team.

9 juni 2024 om 16:50

Dit dus,

Waren het ontrechte of onredelijke vragen, meneer de bondscoach? Nee dus.
De manier van reageren geeft ons - het volk en de media- alleen maar meer reden om speculaties over 'vriendjespolitiek' als waar te gaan bestempelen.

Dat gezegd hebbende, het lijkt wel alsof de wereld in zn algemeenheid steeds minder en minder overweg kan met kritische vragen.

Je mag Koeman niet te veel vragen stellen over zijn boezemvriend van het walking football;-)) Daar kan meneer niet tegen. Tja, als er geen ander beschikbaar is, neem je als KNVB maar de eerste die een vinger opsteekt. En zo zitten we dus met een incapabele coach.

Wijnaldum speelt voor een club met een stadion met een capaciteit van 35.000 man waar per thuiswedstrijd gemiddeld 7311 komen kijken naar een groep spelers die voor veel te veel geld voetbalt. Een jaar lang is niks van Wijnaldum vernomen daardoor omdat niemand het iets interesseert wat hij in die zandbak doet. Doordat hij totaal onverwachts wel in het Nederlands elftal gaat spelen voor het belangrijkste Europese landentoernooi dat slechts eenmaal per 4 jaar wordt gespeeld is Wijnaldum opeens weer relevant. Daarom is het heel normaal dat er vragen worden gesteld.

Koeman weet mogelijk zelf ook wel dat de selectie van Wijnaldum nergens op slaat dus gaat op uiterst normale vragen defensief reageren. Als het volkomen logisch en verstandig was geweest om een speler die zijn carriere aan het afbouwen is om nog even lekker te cashen te selecteren dan zou hij ook gewoon normaal hebben gereageerd.

9 juni 2024 om 18:19

Dat Wijnaldum in een competitie voetbalt die vergelijkbaar is met onze tweede divisie boeit mij eerlijk gezegd niet zoveel. Waar ik me meer aan stoor is dat hij op sportief gebied niks toevoegt. Wijnaldum heeft een veel te trage handelingssnelheid en haalt ook iedere keer het tempo uit elke aanval. Dit maakt het alleen maar pijnlijker voor hem.

Dat de reden om hem te selecteren, zijn rol in de kleedkamer is, is prima maar stel hem dan ook niet meer op.

9 juni 2024 om 20:02

@ajax

Ik heb het idee dat iedereen op 2 momenten probeert hem uit de selectie te praten.

Voor assist? Tellen we niet mee. Een speler die de bal van de doellijn tikt na een goede loopactie van Wijnaldum. Meerdere keren tussen een aantal man aan de bal blijven en combinaties opzetten? Meerdere onderscheppingen en bijna al zijn duels gewonnen?

2de helft was het wat minder, maar dat was bij meer zo. Dat hij 2 keer iets te traag handelde blijkt maar weer het argument wat het vooraf besloten beeld bevestigd van mensen, maar dat Wijnaldum zeker in de eerste helft maar ook begin 2de helft makkelijk meekwam en duidelijk wel zijn stempel heeft gedrukt zonder te scoren.

9 juni 2024 om 23:26

Frankrijk speelde vandaag met N’Kante in de basis die ook in dezelfde competitie speelt als Wijnaldum en kwamen tegen Canada niet verder dan 0-0.

Dan is de 4-0 van Nederland tegen dezelfde tegenstander gewoon prima. Blijkbaar is Wijnaldum belangrijk voor de kleedkamer en als 26e man kan dat prima. Het beste team zijn niet altijd de 11 beste spelers.

Waar de journalist en waarschijnlijk ook de meeste mensen naar toe willen is de rechtvaardiging om Wijnaldum in de basis te zetten ten koste van andere spelers die op basis van prestaties en niveau het eigenlijk veel meer verdienen. Het argument dat hij ooit in een ver verleden zo’n geweldig tandem had gevormd met Memphis is aangehaald maar dat was afgelopen wedstrijd niet zichtbaar. Dus volkomen logische vraag wat, waarom en hoe deze tandem in Koemans hoofd nu precies eruit ziet. En waarom voor die rol Wijnaldum de voorkeur krijgt? Zijn het specifieke kwaliteiten die de andere niet bezitten? Ja de vraagstelling trekt de objectiviteit in twijfel maar als je overtuigd bent van je gelijk zou je hier geen probleem mee moeten hebben. Lijkt erop dat Koeman het gewoon niet prettig vind dat hij publiekelijk neer gezet wordt als oneerlijke bondscoach die dubbele standaard hanteerd.

Tenenkrommend zeg hoe koeman omgaat met vragen over wijnaldum. Ik had koeman hoger in geschat.

Irritatie is juist het teken dat we iets raken wat niet juist/rechtvaardig is en dat de beslisser ervan dat weet. Koeman is onderdeel van het probleem binnen de voetbalwereld: zijn vader een voetballer, Ronald en Erwin kwamen daardoor ook makkelijker in het BVO-wereldje terecht en hun kinderen ook weer. Afkomst en Vriendschapsbanden spelen te erg en houden andere l, betere spelers tegen.... on topic: Gini moet doorgeselecteerd worden maar is nog te close met de bondscoach, dus die zal nog wel even blijven plakken.

9 juni 2024 om 18:12

Vooringenomen zeg ik en denk ik koeman laat zich kennen.

Laten we genieten dit EK. Kwartfinale is leuk en dromen mag altijd. Hopelijk door met een anderen trainer want met Koen gaan we geen oorlog winnen. Dat vriendjespolitiek moet een keer afgelopen zijn.

Wijnaldum kon vaker gezocht worden.. maar dat gebeurde niet. Wordt ie misschien bewust al overgeslagen door spelers? Nog meer reden om hem buiten het elftal te laten

9 juni 2024 om 18:54

Kon vaker gezocht worden... goed zoeken, want hij staat constant in de dekking achter een man. Zet totaal niet aan om vrij te komen.
Koeman doet heel erg zijn best om de schuld bij anderen neer te leggen, terwijl Wijnaldum niets toevoegd in het veld.

Toch logische vragen? Hier in Nederland hebben we niks van Wijnaldum vernomen omdat het voetbal in de Saudi League uberhaupt\ niet te zien is in Nederland. Dan kan je toch vragen waarom die er dan bij zit. Want tegen Canada vond ik hem echt zwak. Kan het tempo niet meer bijbenen en het maken van keuzes duurt bij hem veel te lang. Soms leek het alsof die gewoon schrok als die de bal kreeg. Alleen onder Koeman is Wijnaldum geslecteerd want als het een andere was geweest was het boek Wijnaldum allang gesloten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren