Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman en De Jong likken wonden na 1-4 verlies: ‘Ik ga niet liegen’

Laatste update:

Ronald Koeman voorziet dat Barcelona in de achtste finales van de Champions League gaat stranden. De Spaanse topclub verloor dinsdagavond met 1-4 in de eerste wedstrijd tegen Paris Saint-Germain en de Nederlander maakte na afloop van zijn hart geen moordkuil. Na een dergelijke nederlaag zijn de kansen op het bereiken van de volgende ronde vrij klein en zeker tegen een ploeg die in vele opzichten verder is dan de Catalanen, zo erkende Koeman.

Koeman kreeg de vraag of de 1-4 nederlaag een juiste weerspiegeling was van het krachtsverschil tussen Barcelona en PSG. “In de tweede helft wél. PSG was superieur én efficiënt. Bij een 1-0 stand kregen we een grote kans via Ousmane Dembélé. Fysiek gezien was PSG ook sterker.” De rappe 1-1 van Kylian Mbappé was dan ook een belangrijk moment. “Altijd”, benadrukte de Nederlander. “Als je op voorsprong komt, is het altijd een probleem als de tegenstander gelijkmaakt. We hebben niet goed verdedigd en we stonden niet op te letten. Maar dat zijn dingen die in een wedstrijd kunnen voorkomen.”

Bekijk enkele uitlatingen van Ronald Koeman na afloop

Voor Koeman was de nederlaag van dinsdagavond een realiteitscheck. In de voorbije weken leek Barcelona eindelijk het ‘2-8-syndroom’, de memorabele nederlaag tegen Bayern München van vorig seizoen, van zich te hebben afgeschud, maar PSG maakte duidelijk dat de Catalanen nog een lange weg te gaan hebben. “Dit is zonder meer een realiteitscheck. PSG was superieur en ze hebben laten zien dat ze een completer elftal hebben. Dat moeten we accepteren. We moeten op deze manier doorgaan en dingen verbeteren.”

“We weten dat dit kón gebeuren omdat PSG een geweldig elftal heeft én, vanwege ervaring en nog meer dingen, een voorsprong heeft op Barcelona.” Op 10 maart is de return in het Parc des Princes. Een formaliteit voor de Parijzenaars, zo lijkt het. “Er is altijd een tweede wedstrijd, maar ik ga niet liegen”, benadrukte Koeman. “Als je thuis al met 1-4 verliest, heb je weinig kansen om door te gaan. Of deze nederlaag mentaal van invloed zal zijn? Ik denk van niet. We missen nog veel dingen om ons topniveau te bereiken, vooral in de Champions League.”

Koeman zorgde enigszins voor een verrassing door Gerard Piqué meteen te laten starten. De verdediger was bijna drie maanden uit de roulatie door een knieblessure en trainde pas driemaal mee met de selectie. De Nederlander stond ook na afloop achter zijn keuze. “Je weet nooit van tevoren wanneer het juiste moment is om na drie maanden terug te keren. Het kon vandaag of het kon zondag zijn. Gerard, de medische staf en ik hebben deze beslissing gezamenlijk genomen.” Na 79 minuten werd Piqué naar de kant gehaald. “We wilden geen onnodig risico nemen.”

“In het bekertoernooi moeten we terugvechten en dat moeten we nu in de Champions League ook doen”, verwees Frenkie de Jong op zijn beurt naar de 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen Sevilla in de Copa del Rey. “Het zal heel, heel zwaar en moeilijk worden, maar we gaan het daar proberen. Ik dacht in de eerste helft nog wel dat we aardig meededen. Maar in de tweede helft was PSG superieur.” De Jong kreeg de vraag of Barcelona wel goed genoeg is voor het allerhoogste niveau. “Ik denk het wel, er zijn altijd oplossingen te vinden”, benadrukte de Oranje-international.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, vooraf wisten we dat het bayern 2.0 scenario zou worden en daardoor komt het minder hard aan. Alleen doet het wel pijn de manier waarom bij spelhervattingen zo amateurish verdedigd wordt door een club als Barcelona. We hebben het over spelers die reten veel verdienen en toch krijgen ze per wedstrijd minstens een goal om de oren tijdens spelhervattingen. Fysiek helemaal kapot gespeeld.

17 februari 2021 om 08:43

Precies, deze nederlaag komt natuurlijk niet als een verrassing. PSG is geen Alaves. Ik vind de jonge garde die van Koeman de kans krijgt wel een goede zet, zeker gelet op de financiele situatie van Barcelona. Maar die achterhoede! Traag, slordig, die is echt Barca onwaardig.

Vind dat Koeman tactisch gefaald heeft. Je weet dat je weinig snelheid hebt, en toch wil je constant met je laatste man op de middellijn staan. Waarom niet gewoon zelf een keer op de counter spelen met Dembele, Griezmann Pedri en Messi? Je bent op papier ook gewoon de underdog dus dan moet je de Barca filosofie maar heel even opzij zetten.

17 februari 2021 om 00:51

Op de counter spelen in de CL tegen PSG lol. De bejaarde spelers van Barcelona kregen gedurende wedstrijd een counter mogelijkheid en dir werd prima verprutst door Griezmann. Je gaat niet spelers als Veratti spel laten verdelen en hopen op fouten. Onze gloriejaren zijn gewoon voorbij. Er moet niet te hoog gegrepen worden en bouwen aan nieuwe team. Pedri, Messi en griezmann die jij noemt zijn ontiegelijk traag op de counters.

17 februari 2021 om 00:57

Deze aanpak heeft wel goed gewerkt bedoel je? Die Kurzawa kan niet verdedigen. Florenzi is ook verdedigend niet de beste. Daar lagen echt wel kansen in de omschakeling. Nu laat je je wel heel makkelijk naar de slachtbank leiden, en dan is het nog geluk dat Neymar en di Maria er nieteens bij waren.

17 februari 2021 om 02:44

Juist. Dat roep ik al sinds het begin van dit seizoen. Vind ook dat koeman tactisch heel veel tekort komt. Elke wedstrijd spelen ze met zoveel man over de middenlijn dat je het gewoon voelt aankomen dat er een tegendoelpunt gaat vallen. Je kan zo voetballen tegen een Alaves maar niet tegen topploegen. Hij heeft in de wedstrijd tegen juve al de plank helemaal mis geslagen door geen zekerheid achterin in te bouwen en dat deed hij ook tegen Sevilla en nu tegen Psg.

Het sluit natuurlijk niet uit dat ie mogelijk alsnog onzin uitkraamt, maar altijd prettig als Koeman er even bij zegt dat hij niet gaat liegen. Weet je natuurlijk nooit met de man.

De periode dat Barcelona met de legendarische cijfers (6:1) revanche nam van PSG lijkt nu een droom die nooit kan uitkomen. Die dagen had Messi spelers om zich heen als Neymar, Luis Suarez, Dani Alves en Luis Enrique als trainer. Nu is het nog steeds Messi en de rest is Barca onwaardig gaan er niet echt voor en hebben de kwaliteiten gewoon niet voor de Champions league. Koeman zet een glijbaan in je achtertuin met een Barca logo erop en glij er van af, want dat zal je meer pret bezorgen dan het aanzien van dit Barcelona.

17 februari 2021 om 01:10

Ik weet dat het absurd is om te denken dat ze een kans maken, maar wie dacht toen dat ze een kans hadden toen ze een 4-0 moesten goed maken, bij een 3-0 voorsprong een doelpunt tegen kregen en er nog 3 moesten maken met nog een kwartier te gaan op de teller? Tuurlijk, toen had je nog MSN en Iniesta/buqsuets/rakitic daarachter. Het kan, maar de kans is enorm klein. Enorm tekort gekomen deze wedstrijd.

17 februari 2021 om 02:13

@millionionaro vergeet neymar suarez iniesta.
Ik heb een andere reden om te grloven dat het klaar is. Meteen na de goal van mbappe speelde barca zonder geloof. Tot de goal van mbappe deden ze leuk mee. Erna begon psg alleen maar te groeien. Deze gasten hebben niet eens de pit om een gelijkmaker mentaal aan te kunnen. 3-0 winnen in parijs gaat em niet worden.

17 februari 2021 om 08:22

@salaaf, zelfs een 3-0 zouden ze niet genoeg aan hebben. Ze moeten minimaal 4x scoren in Parijs om door te gaan. Dat gaat inderdaad niet gebeuren.

17 februari 2021 om 10:24

Ik snap je frustratie, salaaf. Al heeft Barca aangetoond dat het vaak terug kan komen van een achterstand. Ik zeg alleen maar dat we toch enigszins hoopvol moeten blijven, want anders kunnen ze even goed de tweede wedstrijd afschrijven. Snap echt niet hoe ze zo laag weer konden vallen zoals in augustus.

17 februari 2021 om 17:56

Ben eerlijk gezegd niet eens gefrustreerd. Ik zag het verlies al aankomen. Psg is nou eenmaal een stuk beter nu. Ik denk persoonlijk dat de spelers niet in een remontada geloven en de wedstrijd jn parijs als niets anders dan een formaliteit zien

17 februari 2021 om 07:43

In de wedstrijden waar het om gaat hebben ze vaak de scheids mee. Ik sluit dat bij de return niet uit. Weer 2 penalties kado en je zit al op de helft van wat ze nodig hebben

Tekort gekomen op alle vlakken. Helaas, man. Je kan verliezen van Psg, maar niet op deze wijze. Waarom je met Pique begint is mij een raadsel. En Dembele weer met een ziekenhuisbal toen ze 1-0 voor stonden, doet me denken aan die laatste counter tegen Liverpool toen ze 3-0 voor stonden en hij de 4-0 hoogstpersoonlijk omzeep hielp. Nietsnut soms aan de bal. Maar goed, hij is niet de schuldige. Collectief gefaald, kortom.

17 februari 2021 om 05:33

Collectief gefaald inderdaad. Wat een beetje treurig tot stand kwam. Denk zelf dat Barca beter niet die goedkope penal van Kuipers mee had kunnen krijgen, want dat brengt toch een soort motivatie teweeg bij je tegenstander. En als je daar als collectief niet tegen bestand bent, dan krijg je een oorwassing zoals gisteravond. Doet niets af aan de klasse van PSG en Mbappe, maar Barca moet wel bij zichzelf ten rade gaan. Ik zou in ieder geval doorselecteren/verjongen van de zomer voor zover dat mogelijk is en o.a. Memphis halen. Wellicht dat een de Jong dan ook weer gaat opstaan in de topwedstrijden net als bij Ajax en het Nederlands elftal

17 februari 2021 om 08:59

Ik vond het eerlijk gezegd gewoon een volledig terechte penalty hoor. Iedere verdediger weet dat je nooit achterlangs moet kruisen, want dan is de kans vrij groot dat je de man raakt. Dat doet hij dus wel en dan moet je de consequenties ook gewoon accepteren. Het lijkt me duidelijk dat De Jong valt door die aanraking, en het is ook niet zo dat hij extreem makkelijk gaat liggen in deze situatie.

Doet verder niets af aan het spel overigens, PSG stukken beter en zullen verdiend doorgaan. Denk dat het wel goed is voor Barcelona, spelen eigenlijk nergens meer voor. Mooi moment om door te selecteren en de blik op volgend seizoen te richten.

17 februari 2021 om 10:15

Terechte penalty ja. Jij begreep dan dus ook niet waarom Mbappé hem niet kreeg toen Griezmann op de achilles van zijn landgenoot ging staan in de 2e helft, toch? Kuipers had daar vol uitzicht op en de VAR had het beeld ook. Raar hè? Ook raar dat barca fans hierover muisstil blijven maar die van De Jong wel een strafschop vinden.

Met 2 haffitte verdedigers starten en de dramatische Lenglet maakt je verdediging niet bepaald betrouwbaar. De verdediging durfde niet in te stappen waardoor PSG zeeen van ruimte had op het middenveld. 3 van de 4 goals waren dramatisch verdedigd. Voorin werd er bijna geen gevaar gesticht door een Griezmann die op links verloren is en nog nooit een man heeft gepasseerd bij Barcelona, Dembele die juist gisteren niks deed met zijn snelheid en een stroperige Messi. Laporta mag zo schoon schip maken. Lenglet, Umtiti, Griezmann en Busquets mogen van mij vertrekken. En voor alle partijen is het vertrek van Messi hoe pijnlijk ook de beste uitkomst.

De defensie is een hel van een achilleshiel. Al een aantal jaar. Daar kan je totaal niet op bouwen. En toch blijven de grote aankopen gedaan worden voor in de voorhoede. Josep Bartomeu lacht zich de pleuris in zijn vuistje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren