Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Koeman beloont Lang met basisplaats na fraaie goal tegen Kroaten

Laatste update:

Ronald Koeman heeft de opstelling bekendgemaakt van Oranje voor de troostfinale in de Nations League tegen Italië van zondag. De bondscoach van het Nederlands elftal kiest voor bijna dezelfde opstelling als afgelopen woensdag tegen Kroatië (2-4). Enige verschil is dat Noa Lang, die op fraaie wijze scoorde tegen de Kroaten, start en dat Teun Koopmeiners op de bank zit. De wedstrijd begint om 15.00 uur en is te zien op NPO 1.

Koeman wilde zaterdag op de persconferentie nog geen openheid van zaken geven over de doelman. Justin Bijlow leek even te moeten vrezen voor zijn plek, maar start zondag toch gewoon in Enschede. De Feyenoord-goalie krijgt voor zich te maken met (van rechts naar links) Denzel Dumfries, Lutsharel Geertruida, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Mats Wieffer en Frenkie de Jong zijn andermaal de controleurs op het middenveld, met daarvoor Xavi Simons voor de aanvallende impulsen. Donyell Malen en Noa Lang moeten vanaf de flanken voor aanvoer zorgen richting diepste spits Cody Gakpo.

Na de 2-4 nederlaag tegen Kroatië moest Koeman de scherven bij elkaar rapen. Voor Oranje rest naast de strijd om het brons ook de wil om zich te laten zien tegen een gerenommeerde tegenstander. Koeman liet woensdag op de persconferentie weten voort te willen borduren op de ontwikkeling van het team, dat onder zijn leiding nog geen geweldige indruk heeft achtergelaten. De Jong zei na afloop van het duel met Kroatië dat ‘niemand op de troostfinale van de Nations League zit te wachten’, maar met de EK-kwalificatieperiode in september in het vooruitzicht zijn er voor de spelers nog wel de nodige belangen. Koeman kondigde namelijk aan dat de prestaties tegen Italië van invloed zullen zijn op zijn selectiebeleid.

Net als bij Oranje lijkt men bij Italië ook niet erg uit te kijken naar het duel in De Grolsch Veste. Bondscoach Roberto Mancini vertelde op de afsluitende persconferentie namelijk dat zijn spelers vermoeid zijn. "Ze zijn niet honderd procent fit, maar we hebben ze geprobeerd op te lappen." Mede door de vermoeidheid in zijn selectie kondigde de keuzeheer al aan dat hij zou gaan sleutelen aan zijn opstelling. Eén basisklant wilde Mancini alvast prijsgeven: Mateo Retegui. De spits en clubtopscorer van het Argentijnse Tigre werd tijdens de afgelopen interlandperiode voor het eerst opgeroepen en maakte daarin direct indruk. Zowel thuis tegen Engeland (1-2) als op Malta (0-2) scoorde hij eenmaal.

Opstelling Nederland: Bijlow; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké; De Jong, Wieffer; Simons; Malen, Gakpo, Lang

Opstelling Italië: Donnarumma; Toloi, Acerbi, Buongiorno, Dimarco; Verratti, Cristante, Frattesi; Gnonto, Retegui, Raspadori

Welk land wint de strijd om het brons?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Noa gaat Nederland vandaag nog heter maken!!

Ach niet de beste voorhoede aller tijden, wel wat creativiteit met lang en simons in de as. Ben benieuwd!

18 juni 2023 om 14:28

Ik hoop dat dit werkt; Simons hoort echt op 10, brengt zoveel meer creativiteit normaal gesproken!

Ik denk een prima opstelling zo. Koopmeiners speelde niet goed en Lang viel goed in dus dat is een logische wissel. Voor de rest is de bank nou ook weer niet heel erg goed, dus logisch dat hij voor deze 11 kiest.

Ik ben er voor om ook frenkie op de bank te pleuren. Als je doodleuk aangeeft dat deze wedstrijd je niets doet dan hoef je ook niet te spelen. Stel dan iemand op die wel alles wil geven.

18 juni 2023 om 14:03

Wie gaat het beter doen op het middenveld dan Frenkie dan?

18 juni 2023 om 14:05

Waarom zou je Frenkie en Ake na dit slopende seizoen nog de wei insturen?

18 juni 2023 om 14:18

Omdat je als coach heel misschien dingen wil zien van je beoogde basiselftal? Zomaar een gokje hoor.

18 juni 2023 om 14:25

Frenkie en Ake zijn al een zekerheid. Hier had je beter spelers kunnen gebruiken die je in actie wil zien. Want dit is een nietszeggende potje dus dan kan je experimenteren. Niet tijdens een EK kwalificatie…

18 juni 2023 om 14:29

@Ducktaildo,

Win je wel eens met gokken? Je bent er zo te zien vrij goed in. Moet je iets mee gaan doen!

18 juni 2023 om 14:34

Fijn dat ik je vraag heb kunnen beantwoorden

18 juni 2023 om 14:04

Als je die vraag aan elke speler zou stellen zouden ze allemaal hetzelfde zeggen.

18 juni 2023 om 14:07

Frenkie gaf in zijn algemeen aan dat die wedstrijd onnodig is gezien het nergens om gaat. Volkomen logisch als je ziet hoeveel wedstrijden die gasten spelen.

18 juni 2023 om 14:19

Je kan toch nog steeds alles geven terwijl de wedstrijd je niets doet? Ik begrijp hem wel na zo'n seizoen. Onzinnige potjes man

Italië zonder keeper, dit wordt een makkie!

Ipv koopmeiners, geen fan van Lang, maar wel nog meer aanvallend impuls dus. Zoveel techniek en snelheid met Lang,xavi ,Gakpo en Malen. Zeer benieuwd of Italië dat kan tegenhouden

Wel heel gedurfd van de Italianen om zonder keeper te spelen.

Simons op 10 gaat een groot verschil maken.

Zolang Koeman maar geen Wijnaldum weer inbrengt of een de Roon.

Heel simpel. Dit zijn gewoon je beste spelers, meer is het ook niet. Gewoon veel met dezelfde elf spelen, dan wordt het misschien nog wat.

Fraaie goal? Hij kreeg hem toevallig voor zijn voeten en schiet hem binnenkant voet in een leeg goal. Hou op met me.

18 juni 2023 om 14:15

9/10 spelers schieten deze bal het stadion uit. Qua afstand en hoogte van de bal een prima goal hoor

18 juni 2023 om 14:35

En de mogelijke 3-3 schiet hij hopeloos in het zijnet.

Botman ipv van dijk en ik was helemaal tevreden geweest. Die heeft dat wel verdiend vind ik. En van dijk word steeds minder.

Lijkt me wel een logische wissel. Ik neem aan dat Xavi dan naar 10 gaat? Tuurlijk is het geen hele serieuze krachtmeting meer, maar ik ben toch benieuwd wat Lang en Xavi kunnen laten zien. En hoe de rest van het middenveld zich houdt, want defensief lever je wel wat in natuurlijk.

Geen koopmeiners gelukkig. Wat heeft hij toch weinig gebracht voor t nederlands elftal in alle wedstrijden waarin hij de kans heeft gekregen. Jammer, want hij doet t goed bij zn club en kan een nuttige speler zijn naast de jong. Alleen wordt het met hem per wedstrijd minder in oranje. Teveel druk ? Wie zal t zeggen.

18 juni 2023 om 14:17

Ja hij doet het super in Italië, de druk zou een reden kunnen zijn. Ik dacht dat van Gaal ook zoiets al opperde tijdens het WK.

Ik ben het toch wel met Frenkie de Jong eens wat moet je nou vinden van deze 3e/4e plek wedstrijd. Ik kan amper herinneren tegen wie ze hiervoor gespeeld hebben om in de halve finale te komen. Dit lijkt gewoon een saaie vriendschappelijk wedstrijd waar geen enkele speler zin in heeft.

Wanneer je na al het geblunder tegen Kroatië nu weer met Bijlow begint, ben je toch als coach volledig ongeloofwaardig. Dat je dan Noppert niet opstelt die net terug is van een blessure snap ik nog maar wat heeft Flekken misdaan?

18 juni 2023 om 14:57

Haha wat een kul. Als je mensen gaat slachtofferen na 1 slechte pot, kun je iedereen wel wisselen (behalve Wieffer).

18 juni 2023 om 15:02

Koopmeiners wordt wel geslachtofferd, dus waarom Bijlow niet. Het is niet zo dat hij met kop en schouders boven de andere keepers uitsteekt. In tegendeel zelfs Flekken heeft veel meer laten zien in een grotere competitie dan de man van glas Bijlow.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren