Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘KNVB kijkt naar Ajax en AZ voor assistentschap van Oranje’

Laatste update:

Guus Hiddink stopte maandag zijn missie bij Oranje en waarschijnlijk schuift de KNVB nu Danny Blind naar voren als opvolger. Blind zou het roer bij Nederland sowieso al overnemen na het EK 2016 en begint nu vermoedelijk eerder dan gepland aan de job. De bond zoekt, naast Ruud van Nistelrooij die blijft, naar een geschikte opvolger in de rol als assistent en kijkt daarbij volgens het Algemeen Dagblad naar Ajax en AZ.

/

In Zeist ziet men Hennie Spijkerman en Marco van Basten als geschikte kandidaten, zo stelt de krant. Spijkerman is al sinds jaar en dag assistent-coach van Frank de Boer bij Ajax en wordt door De Boer geroemd om zijn ervaring en inzicht. Van Basten was in het verleden zelf bondscoach en stond als zelfstandig trainer voor de groep bij Ajax en sc Heerenveen. Vorig jaar zomer begon hij bij AZ, maar hij stopte al gauw met zijn baan.

San Marco voelde zich niet meer goed in de rol van hoofdcoach en werd op eigen verzoek assistent van John van den Brom, die hem opvolgde. Nu denkt de KNVB ook aan een rol als assistent voor Van Basten bij Oranje. Hij is misschien wel een voornamere kandidaat dan Spijkerman. Het lijstje van de bond is overigens vrij beperkt, geeft het Algemeen Dagblad aan. Of er nog meer namen op staan, meldt de krant niet.

Denk jij dat Marco van Basten een rol als assistent wil bij Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Basten als de assistent van Blind... bijzonder.

30 juni 2015 om 23:12

Kunnen die niet door 1 deur dan?

1 juli 2015 om 08:50

De grote Van Basten gaat toch niet assisteren bij zo'n knuppel als Blind? Dat zou ik echt weigeren als ik hem was.

2 juli 2015 om 07:58

Basten is toch ook op eigen verzoek assistent geworden bij AZ, waarom niet bij Oranje??

30 juni 2015 om 23:13

Erg bijzonder. Zou zonde zijn als Marco dit deed. Afbreukrisico met Blind aan het roer is wel erg groot.

1 juli 2015 om 00:59

Volgens mij kan hij deze functie er prima bij doen.

1 juli 2015 om 07:56

Wat het afbreukrisico niet wegneemt toch?

2 juli 2015 om 08:01

Ik denk niet dat van Basten dit er bij gaat doen.
Vorig jaar was hij al overspannen en moest ontlast worden.
Denk niet dat hij naast AZ bij oranje gaat.
Mocht hij assistent van Oranje worden zal hij vast stoppen bij Az

30 juni 2015 om 23:41

Toch net zo bijzonder dat hij assistent is van John vd Brom, als hij zich daar lekker bij voelt zie ik het probleem niet.

Heerlijk voor Marco, niet elke dag op een club zijn, en niet te vergeten met voetballers van hoger niveau werken, daar waar ze de taal spreken van Marco. Ik zeg doen! Spijkerman is zeker een ervaren coach, maar omdat Frank de Boer goed gepresteerd heeft bij Ajax, wil niet meteen zeggen dat de assistenten ineens fantastisch zijn

30 juni 2015 om 23:44

Frank de Boer heeft juist goed kunnen presteren door de kwaliteiten van Spijkerman. De Boer kwam binnen als onervaren man en Spijkerman bracht juist die ervaring die zulke trainers nodig hebben. Ik vond het daarom ook niet gek dat Cocu en Faber faalden het eerste jaar en erg logisch dat Feyenoord Wouters aanstelde als assistent.

30 juni 2015 om 23:44

Frank de Boer presteert juist zo goed omdat hij een ervaren man als Spijkerman naast zich had. Dat is ook meermaals aangegeven, ook door Frank zelf. De rol van Spijkerman valt niet te onderschatten

1 juli 2015 om 00:49

Marco vindt het prima bij AZ. Hij wilt best wel bij een club rondlopen, zolang hij maar niet de volle druk op zich heeft.

Blind gaat het niet redden. Daar word je zeker geen assistent van! Of je moet de ambitie hebben het daarna over te nemen van.... Blind is kansloos!

30 juni 2015 om 23:49

onderbouw eens waarom Blind kansloos is?

Henk ten Cate zou een goede zijn en is nog gratis ook!

2 juli 2015 om 08:03

Henk ten Cate?die gaat als een olifant door een kristal kast.
Daar zit de Knvb niet op te wachten.
Mijn inziens is de beste kandidaat Rijkaard als hoofdcoach en eventueel Blind als assistent

Allebij niet doen!! Laat de KNVB lekker door zoeken en tussen werkloze trainers kijken ipv clubs te beroven van zorgvuldig gekozen mensen in hun technische staf! Nederlands elftal een folkloristisch hoempapa team daar zijn genoeg andere clowns voor beschikbaar!!

30 juni 2015 om 23:44

Hoezo moeten ze verder zoeken. De assistenten van Oranje hebben vaker een dubbelfunctie gehad.

Ik snap het vertrouwen in Blind sowieso niet. Blind heeft 1 seizoen Ajax gecoached, verder alleen maar assistent geweest. Blind is op dit moment net zo slecht als Hiddink, waarschijnlijk nog wel slechter. Als je dan ook nog Marco van Basten als assistent wil, die ook nooit iets gepresteerd heeft als coach, gaat het natuurlijk helemaal mis.

30 juni 2015 om 23:23

Geef hem eens de kans om zich te bewijzen. Bondscoach is compleet anders dan trainer, wie weet ligt dit hem beter. Altijd dat voorbarige.

30 juni 2015 om 23:36

Ik vind de rol van bondscoach geen job waarin je moet groeien, als je bondscoach wil zijn dan moet je er gelijk staan en resultaten kunnen overhandigen die bewijzen dat je kwaliteit bezit. Dit geldt dus niet alleen voor spelers, maar ook voor de staf!

Je zet ook niet Zivkovic in de spits, omdat hij veel potentie heeft, nee je zet Huntelaar erin, omdat hij veel gepresteerd heeft!

Laat Blind lekker eerst meerdere jaren clubs trainer voordat hij zo'n verantwoordelijkheid krijgt!

1 juli 2015 om 00:30

Onzin wat je schrijft. Van Basten mocht als 17 jarige zijn debuut maken voor Ajax omdat hij potentie had. Blind heeft uitstekend werk verricht met Van Gaal in Brazilië en ik zou niet weten waarom Blind ongeschikt is als bondscoach. Mourinho is nooit een topvoetballer geweest maar is wel 1 van de beste coaches van de afgelopen 15 jaar.

1 juli 2015 om 00:39

Noem je blind geen topvoetballer dan?
Deze man stond niet voor niets jaren in Ajax 1.

1 juli 2015 om 06:32

Wat een onzin. Blind moet zich bewijzen bij een club om zo ervaren genoeg te zijn een groep spelers op een lijn te krijgen. in korte tijd. Dat is de taak van een bondscoach. Dat lukt niet met een trainer die letterlijk een seizoen aan het roer heeft gestaan en niet succesvol is geweest

30 juni 2015 om 23:34

jij schijnt te weten wat de functie omschrijving van Blind is in zijn contract met wie eind verantwoordelijke is van het nederlands elftal. Jij schijnt te weten dat Hiddink alleen maar een marjonet was van de Knvb om Blind al hoofdcoach te laten zijn. jij schijnt te weten wat de kwaliteiten zijn en welke kwaliteiten Blind heeft. Ik denk dat jij helemaal niet weet en helemaal niets zal weten wat betreft de functie omschrijving van Blind en Hiddink. Waar haal jij all je onnozele informatie vandaan. dat wil ik wel eens weten.

1 juli 2015 om 00:25

Ten eerste is mijn "informatie" vrij te vinden op het internet, volgens mij is mijn informatie ook gewoon feitelijk. Daarnaast hoef ik helemaal niks van het contract van Blind of Hiddink af te weten om een mening te hebben over een onervaren coach die slechts 1 jaar de eindverantwoordelijke was, bij Ajax. Beetje raar dat je zo aanvallend reageert, daarnaast zeg je dingen die waarover ik helemaal niks gezegd heb.

Heb liever dat Spijkerman bij AJAX blijft maar is natuurlijk wel de beste assistent van Nederland met bakken ervaring.

Ik vind beide plannen maar vreemd, van Basten erbij zetten maakt je staf veel te onervaren en Hennie Spijkerman is dan wel een hele ervaren assistent die absoluut van waarde is voor Ajax en voor Frank, maar neem dan iemand die volledig beschikbaar is en zich gewoon vol kan focussen op z'n job in plaats van zo'n dubbelrol.

De Knvb is al tijden heel raar bezig, de zaak Koeman, het geforceerde plan doordrukken met Hiddink, maar dan dus met een stuk minder ervaren staf dan Guus wilde, het reeds aanstellen van Blind, omdat van Oostveen hem onmisbaar vond en hem niet met van Gaal wilde mee laten gaan naar United en ook bij andere elftallen van Oranje is het een komen en gaan van bondscoaches de afgelopen tijd, ik heb echt geen idee meer wie nu welk elftal leidt!

Hahaha. Alsof Marco zijn relaxte positie op zou geven voor een parttime job als assistent van Scholletje. Hij wil nog dagelijks op het veld staan en heeft het uitstekend naar zijn zin bij AZ.

alweer uit die hoek ? dat heeft toch al zoveel opgeleverd . er zijn nog wel andere ploegen waar eens gekeken kan worden dan altijd bij die ploegen . nederland is groter dan noord-holland .

Asjeblieft zeg, Hennie Spijkerman. Blijf toch weg van die gozer. Wat een wanhoopsdaad. Kijk inderdaad eersy eens even rond bij de coaches die vrij zijn; ten cate, adriaanse misschien wel.

Ik verwacht niet dat Spijkerman dit gaat doen. Die gaat volgend jaar met de Boer naar het buitenland. Ook van Basten zie ik niet komen. Die is al bondscoach geweest, die zal liever iets anders doen. Ik denk dat dit niet iets voor van Basten is. Die kunnen ze beter elders in de Knvb gebruiken, want hij is wel een man met visie die mee kan denken hoe het Nederlands voetbal weer vooruit kan gaan.
Die Oostveen neemt alweer de verkeerde mensen. Er zijn betere mogelijkheden dan deze twee.

Mooie klus van Alfred Schreuder, Van Marwijk wilde hem al eerder naar de Knvb halen: Prima veldtrainer en is gewend om spelers met opdrachten vol te stoppen.

Blijkbaar is de KNVB niet zeker over hoofdcoach

1 juli 2015 om 08:15

Van Marwijk?

Waarom Ten Cate niet, en dan de assistent voor langere tijd aanstellen voor de continuïteit, elke zoveel jaar een compleet nieuwe staf lijkt me niks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren