Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB keurt verzoek voor Cillessen goed: ‘Hier kwam ik voor naar Ajax’

Laatste update:
/

Jasper Cillessen speelt in de tweede helft van het seizoen met nummer 1 zijn rug. De KNVB heeft een verzoek van Ajax goedgekeurd. In de zomer van 2011 verruilde Cillessen NEC voor Ajax. Omdat toenmalig eerste doelman Kenneth Vermeer op dat moment al nummer 1 had, kreeg Cillessen bij zijn entree in Amsterdam rugnummer 22 toegewezen.

Na het vertrek van Vermeer naar Feyenoord kwam het shirt met nummer 1 vrij. Ajax diende daarop bij zowel de KNVB als de UEFA een verzoek in om dat nummer aan Cillessen toe te wijzen. In de Europa League keept Cillessen wel met nummer 22 op zijn rug. Volgens de reglementen van de UEFA mag een speler tijdens het seizoen niet van rugnummer wisselen.

“Hier kwam ik voor naar Ajax”, reageerde Cillessen maandagavond tijdens de uitzending van Pauw. “Ik wilde eerste keeper worden en nu is dat ook in mijn rugnummer bevestigd.”

Jasper Cillessen is de beste Nederlandse doelman op dit moment

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond het sowieso apart dat hij voorafgaand aan dit seizoen niet al nummer 1 kreeg. Maar ach, hij blij, dus iedereen blij.

23 december 2014 om 00:39

Ik kan me voorstellen dat Vermeer een beetje de pe in heeft dat nr 1 niet is bevroren zoals nr 14 als aandenken aan hem.

23 december 2014 om 23:20

Denk je nou echt dat vermeer dat zou denken hij is geen Legende zoals Johan Cruijf

23 december 2014 om 00:40

Ben ook blij voor hem maar zeker ook voor kenneth! Allebei 1 nu! Al had Vermeer van mij mogen blijven en niet de tegenstander beter maken

23 december 2014 om 11:22

Vermeer heeft toch no 16?

Ik krijg het bijna niet uit mijn strot, maar ik denk dat Feyenoord op het moment de beste doelman heeft!

23 december 2014 om 00:48

Vergeleken met Mulder sowieso.. Maar blijft nek aan nek met Jasper

23 december 2014 om 01:09

@homergriffin

Als ik nu moet kiezen, kies ik Vermeer.

23 december 2014 om 01:39

Misschien nu Vermeer maar over een paar weken cillessen. Ze doen niet veel voor elkaar onder. Ik zal altijd fan van kenneth blijven.. Maar Jasper is in mijn ogen toch wat completer. Het spel van ajax laat te wensen over. Dat van feyenoord ( ongeacht de resultaten) is toch beter.. Maar het brengt andere situaties. Ik zou het als coach ook moeilijk hebben met een keuze maken

23 december 2014 om 10:12

Maaaar :, Cilessen en Vermeer zijn ook totaal verschillende keepers , Vermeer heeft minder reddingen bijv door dat hij altijd heel snel uit komt daar integen is cillesen meer de keeper die de ballen pakt en vermeer is natuurlijk ook kleiner en heeft betere reflexen waar cillesen best lang is en goeie saves heeft . Je kan ze wel vergelijken maar voor de ene verdedeging is vermeer beter en voor de ander Cillessen

23 december 2014 om 11:27

Cillessen stelt zich ook beter op waardoor het allemaal niet zo spectaculair uitziet omdat hij de bal gewoon kan vangen. En vermeer die staat gewoon niet goed opgesteld maar door zn goede reflex lijken t allemaal geweldige reddingen

23 december 2014 om 12:45

Weet ik wel zeker.. Vermeer zat gewoon in een dip.. Vermeer pakt ook echt veel punten voor je dan cilissen...

23 december 2014 om 12:46

Geloof me cilissen is echt niet zo goed als men denken.. Denk ook op korte duur dat Vermeer keeper is van oranje

23 december 2014 om 23:21

Vermeer is veel te onrustig Cillessen is altijd maar dan ook altijd rustig

Nu alleen zijn prestaties koppelen aan eerste keeper zijn , en rugnummer 1 hebben .
Op het moment dat hij eerste keeper werd , was hij ook al niet beter dan Vermeer .
Maar iedere coach bezwijkt onder dat soort druk , wanneer keeper fouten gaan maken .
Alleen de echte top weet dat iedere keeper zo een periode meemaakt .
Ik vind Jasper ook geen rustpunt , veel inschattingsfouten , en hij is ook niet een keeper die ballen klemt . Stompt heel veel weg , ook onnodig vaak .

23 december 2014 om 01:34

In je hele post zit gewoon geen 1 ding wat klopt. Ten eerste Zelf ik als Vermeer fan moet toegeven dat Vermeer rijp was voor een wissel. Geen druk van een coach maar gewoon Vermeer die slecht keepte. Ten tweede Cilessen is een keeper die (bijna) elke bal klemt. Dat is juist een kwaliteit van hem. Hij is (misschien te veel) een rustpunt. Hij wacht soms wat te lang met spelen van de bal.. Maar goed dat moet ook zodat er een andere speler vrij komt. Je komt gewoon met feitelijke onjuistheden...

23 december 2014 om 07:51

Verkeerde naam erbij gezet? Je beschrijving is juist precies Vermeer... Cillessen is heel rustig en probeert zoveel mogelijk te klemmen.

Bovendien is Cillessen positioneel wel sterk in tegenstelling tot Vermeer.

23 december 2014 om 11:29

Cillessen is de blanke keeper he niet de donkere

Ik word zo langzamerhand een klein beetje moe van de discussie hier in de reacties wie van de twee beter is. Ze ontlopen elkaar bijzonder weinig en bij het ene aspect zal Vermeer iets beter zijn (strafschoppen hihi) en bij het andere is Cillessen weer beter.

Waarschijnlijk is daar ook nog een raad voor van wijze mannen! We mogen de Knvb op onze blote knietjes danken dat deze kans geboden werd voor Jasper! Ik denk dat hij heel anders in het leven zou hebben gestaan als hij het helse nummer 22 ook de 2e seizoenshelft gedragen zou moeten hebben! Dit is niet alleen voor Jasper maar voor ons allemaal een last die nu van onze schouders valt! Kerst 2014 is nu al een unicum! Dank!

23 december 2014 om 08:25

Hahah, prachtig geschreven, ☺

Wacht maar tot Vermeer weer een paar wedstrijden staat te grabbelen, dan weet iedereen weer waarom Cillessen in het doel staat.

23 december 2014 om 07:24

Cillisen stond anders ook paar weken terug aardig te grabbelen tegen Barcelona en in de eredivisie, als jullie steeds Vermeer zijn verleden erbij willen halen door zielig te gaan doen dan doe we dat toch gewoon ook bij Cillisen

23 december 2014 om 11:49

Cillissen heeft daarintegen twee keer zoveel reddingen verricht als Vermeer. Vermeer heeft 13 goals tegen gekregen bij 35 doelpogingen, en Cil 16 bij 60 doelpogingen. Dus zo erg zal hij dan wel niet geblunderd hebben of wel soms? Hij had 1 slechte week that's it.

Wat is zo belangrijk aan het rugnummer 1? Een bevestiging van dat jij de eerste keeper bent voor ....? Ja, voor wie eigenlijk? Gezien de reacties van de lezers bewerkstelligt men dat de 'strijd' tussen Cillessen en Vermeer in de pers weer actueel wordt. Het zou mij worst zijn welk rugnummer ik had.

Vermeer en Cillissen zijn voor mij prima eredivisie keepers.

Grappig blijft het toch dat vermeer bij ajax het lachertje van de eredivisie was.
En nu is hij volgens vele hier klasses beter terwijl hij gewoon doet wat hij bij ajax ook heeft gedaan.
Op de lijn geweldig hoge balen word je zenuwachtig van hem.
Het schieten is hij nog niet zo zuiver in.

23 december 2014 om 06:43

Dat zie je wel vaker als spelers op een iets lager niveau gaan spelen

23 december 2014 om 07:04

Zo zie je eigenlijk meer wat jaloezie doet.
Allemaal jaloers op ajax want zij zijn en blijven de succesvolste club.
En het word ook nog eens bij sommige mensen omgezet in haat.

23 december 2014 om 07:31

Dan zou je toch beter het voetbal moeten gaan volgen, met uitrappen is Vermeer toch paar stappen verder dan Cillessen, Vermeer weet af en toe de balen gewoon op borst te leggen van een medespeler voorin, op de lijn en bij 1 tegen 1 situatie is Vermeer ook al paar stappen verder dan Cillessen, alleen bij hoge ballen en schoten van ver is Cillesen wat beter, mee voetballend vind ik Vermeer ook wat beter, Cillessen wacht af en toe te lang af en denkt dat tie Neuer is, achjaa ze ontlopen elkaar niet zoveel dat was bij Ajax ook al duidelijk, maar nu zie je gewoon dat als Vermeer constant is hij wat meer kwaliteiten heeft dan Cillesen, Cillessen heeft nog de potentie en kan nog zeker gaan groeien.

23 december 2014 om 07:54

Haha, Vermeer stond er juist bekend om, om 9 van de 10 ballen uit trappen of bij de tegenstander in de voeten te trappen. Bovendien vergeet je ff te vermelden dat Cillessen gewoon constanter presteert. Zelden te betrappen op grote fouten, terwijl Vermeer op soms onverklaarbare momenten punten kost.

23 december 2014 om 08:14

Misschien toch beter leren lezen.. je zeg het zelf stond erom bekend, ik heb het over het nu.. Vermeer weet juist nu de ballen op de borst af te leveren, ga maar wat beelden terugkijken van een aantal wedstrijden van Feyenoord, Cillessen speelt laatste tijd helemaal niet constant, sommige wedstrijden staat hij goed te keepen idd maar sommige wedstrijden zijn dan ook heel zwak, nogmaals als sommige Vermeer nog steeds afrekenen voor 7/8 wedstrijden dat hij in een dip zat dan kan ik ook alle slechte momenten van Cillessen nu naar voren halen.

Sommige vergeten dat Ajax 3x kampioen geworden is met Vermeer in het doel, tuurlijk kon hij niet altijd uitblinken en altijd punten pakken maar hij is juist vaak genoeg belangrijk geweest voor Ajax en dat vergeten velen, die weten alleen maar zijn slechte momenten naar voren te halen.

Het verschil tussen Vermeer en Cillessen is gewoon simpel, Cillessen is misschien constanter (vooral in het verleden) waarmee je aantal goede wedstrijden weet te spelen, maar bij Vermeer is het gewoon zo dat als het team het moeilijk heeft hij gewoon punten voor je weet te pakken, bij Cillessen is het zo dat als alles tegenzit en iedereen door de ondergrens zakt hij gewoon meezakt.

Valt me gewoon op dat iedereen vaak bij sommige spelers naar het verleden terug pakken, ik denk niet dat er veel mensen kan ontkennen dat Vermeer op dit moment gewoon beter is dan Cillessen, zelfs Van Gaal zag eigenlijk meer in Vermeer dan een Cillessen alleen was Cillessen op dat moment wat beter in vorm anders had Vermeer gewoon het hele WK gekeept, en dat zelfs Van Gaal het zo ziet zegt toch wel genoeg.

23 december 2014 om 08:30

Ik kijk niet enkel naar het verleden, want Vermeer had wel vaker sterke momenten en dan ineens uit het niets cruciale momenten. Ik vertrouw hem wat day betreft niet meer. Foutje maken kan en doet iedereen, maar bij Vermeer is het elk seizoen wel een paar keer raak.

Foi wat een gezeur om een rugnummer. Had toch prima na dit seizoen gekund ipv halverwege

Wat een moeite voor een rug nummer dat lijkt me wel het minst belangrijke onderdeel van het voetbal

Lekker belangrijk met welk nummer je speelt...

Ik snap niet waarom iedereen Cillessen zo goed vind, net als Zoet. De enige doelman die ik echt goed vind is Vermeer. Verder vindt ik ze niet zo speciaal ofzo.

Jammer genoeg zijn er na Hans van Breukelen , Ed de goei en Edwin van der sar geen goede keepers meer gekomen in Nederland. Allemaal zeer overschatte keepers zoals Stekelenburg , cilliesen , de Mulder en Vermeer

quote: “Ik wilde eerste keeper worden en nu is dat ook in mijn rugnummer bevestigd.”

heel wat spelers zijn zeer bijgelovig en hechten veel waarde aan specifiek rugnummer, maar eigenlijk zegt dat helemaal niets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren