Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB-directeur omschrijft ‘fans’ Feyenoord en Cambuur als criminelen

Laatste update:

Het was in sportief opzicht geen succesvol weekend voor SC Cambuur en Feyenoord. De ploeg van trainer Henk de Jong verloor in Leeuwarden de Friese derby van sc Heerenveen, Feyenoord speelde thuis tegen ADO Den Haag en leed de vijfde nederlaag op rij. Er was bovendien nog meer slecht nieuws bij zowel Cambuur als bij de Rotterdammers.

/

In Friesland raakte een steward ernstig gewond tijdens de afsluitende training voor de kraker tegen Heerenveen, door toedoen van een vuurwerkbom. Maandag kwam het nieuws naar buiten dat Marko Vejinovic van Feyenoord thuis met de dood bedreigd is na de 0-2 tegen ADO. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen spreekt zijn afschuw uit over de twee recente incidenten.

“Zullen we afspreken dat figuren die stewards verwonden en spelers met de dood bedreigen geen ‘fans’ meer worden genoemd? #criminelen”, twittert de beleidsbepaler van de Nederlandse voetbalbond. Vejinovic heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Zijn ploeggenoot Michiel Kramer kreeg ook ongewenst bezoek, maar bij de spits was de situatie minder bedreigend.

Ben je het met Bert van Oostveen eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een van de weinige dingen waar ik het volledig mee eens ben als het meningen van Bert van Oostveen betreft.
Het is te schandalig voor woorden om iemand te bedreigen na een verliespartij.
Wat betreft vuurwerk heb ik nog nooit begrepen wat dat met voetbal te maken moet hebben. Ik hoop dat de daders volledig aansprakelijk worden gesteld voor de gemaakte medische kosten en de bijkomen emotionele en sociale schade.

1 februari 2016 om 09:17

En toch vind ik die 2 incidenten van een heel andere aard. Een vuurwerkbom maak je voor de knal die het veroorzaakt (met de mogelijkheid dat iemand zich verwond natuurlijk) maar dat was niet "de bedoeling"
Iemand thuis opzoeken en hem met de dood bedreigen waar zijn vrouw bij is, is toch van een andere orde. Haalt niet weg dat het allebei natuurlijk schandalig is

1 februari 2016 om 09:54

Een bomaanslag is gewoon een terroristische daad. Of er nou iemand bij word verwond of niet.

1 februari 2016 om 10:01

Een aanslag heeft de intentie om iemand te verwonden. Dat hadden die gasten niet. Erg slim zijn ze niet, maar terrorist gaat natuurlijk wat ver

1 februari 2016 om 10:20

Bomaanslag wel, dit was zwaar vuurwerk wat in het buitenland legaal is. Er is niks geknutseld, niet bewust gegooid naar een steward. Ik keur het niet goed, maar het is meer een ongelukkige actie dan een aanslag.

1 februari 2016 om 10:23

En weer Het zoveelste debiele gedrag van. Cambuur supporters. Waar zijn die gasten in Leeuwaarden mee bezig man, continue van die domme, zogenaamd ludieke acties. Terug naar school Om te leren nadenken dat wat je doet gevolgen kan hebben.....man man, je zou denken dat bij de meeste supporters het IQ niet hoger is dan 51. Diepe zucht.

Ik heb het hier alleen over Cambuur omdat ik Feyenoord al een beetje afgeschreven heb. In de ruim 25 jaar dat ik voetbal kijk is dit al het zoveelste incident. Als je alleen naar incidenten kijkt is het beter die club of zelfs heel het voetbal op te heffen, wat een primaten.

1 februari 2016 om 10:45

@ nrvier
Wapens zijn gemaakt om te doden en toch in heel veel landen legaal dus vind dat in het buitenland is het legaal een beetje een drogreden.

Als je een vuurwerkbom mee het stadion inneemt ben je illegaal bezig en dan doe je dat om die te gebruiken, al je iet illegaals doet en je verwond daar iemand bij vind ik, ja maar het was niet zo bedoelt een beetje een zwaktebod

1 februari 2016 om 11:07

Een vuurwerkbom is wat anders dan vuurwerk. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden is wat anders dan bewust mikken. Nogmaals ik keur het niet goed, maar het was een ongeluk.

1 februari 2016 om 12:24

Nee hoor, een vuurwerkbom is ook vuurwerk, zit al in het woord zelf, het was een ongeluk kan ik ook niet zoveel mee, iemand met teveel drank op zal ook niet expres iemand aanrijden.

Denk ook dat deze meneer minimaal een half jaar gevangenisstraf krijgt, althans las hier net dat die vuurwerkbom gooier bij Twente die straf ook heeft gekregen, werd toen 2 jaar geëist, en de straffen zijn de laatste jaren behoorlijk aangescherpt.

1 februari 2016 om 09:59

Helemaal mee eens, als het over voetbal gaat moeten we ineens van alles tollereren. Vuurwerk mag (al staat in de wet dat consumentenvoetbal niet mag), discriminatie tollereren we met mate en vandalisme moet "binnen de perken" blijven. En elke overtreding is "voetbalhumor". Je ziet gewoon dat mensen al het fatsoen kwijt raken zodra ze een evenement binnen komen. Dat is toch raar? Laat het voetbal maar eens wat regels krijgen. Geen vuurwerk, geen beschonken/ doorgesnoven opgefokte jumpers meer en ban ook de discriminerende geuzennamen. Men kan blijkbaar niet omgaan met vrijheid

1 februari 2016 om 10:37

Consumentenvoetbal? Woord van het jaar!

1 februari 2016 om 11:30

Vuurwerk...

1 februari 2016 om 12:33

Wat is er precies gebeurd bij Marko?

Om heel eerlijk te zijn, is dat groepje waar de directeur mee omgaat ook niet helemaal fris volgens mij.... witte boord-criminelen noemen ze die. Zijn net zo erg.

Toch een vreemde opmerking van deze man. Je kunt het er wel mee eens zijn, ben ik ook, maar hij moet in zijn functie dit niet roepen. Onprofessioneel. Zullen wel de emoties zijn.

1 februari 2016 om 09:19

Ik geloof niet in emoties, maar in media-aandacht opzoeken. Hij kan ook een persbericht de wereld in schoppen, maar meneer twittert liever. Retweets + likes = aandacht. Voelt ie zich weer een periode belangrijk en gesteund.

1 februari 2016 om 13:12

Ik ben het er niet mee eens. Het een sluit het ander namelijk niet uit. Je kunt prima tegelijkertijd fan en criminele debiel zijn.

Ik vind het een beetje gek dat Van Oostveen deze lui over 1 kam scheert. Die vuurwerkbom is niet gegooid met het doel iemand persoonlijk pijn te doen. Ik snap niet wat het voor toegevoegde waarde heeft verder, maar de steward pakte het ding zelf op. Dat is natuurlijk van een heel andere aard als een stel gekken dat je in je eigen huis komt bedreigen. Die mogen wat mij betreft voor het leven uit stadions worden geweerd en een poosje bivakkeren achter de tralies.

1 februari 2016 om 09:35

Ook deze gooier moeten ze levenslang uit het stadion weren. Ook al pakte de steward het zelf op.
Vuurwekbomme horen niet thuis op een voetbalveld en je weet van te voren dat er ongelukken mee kunnen gebeuren

1 februari 2016 om 09:42

Gaat hem meer om hoe hij het formuleert. Hij is crimineel voor het maken van dat ding alleen al dat staat vast. Maar hij sugereerd dat hij hem moedwillig naar dat meisje gooit en dat is factueel onjuist. Neemt niet weg dat een lang stadionverbod op zijn plaats is.

1 februari 2016 om 09:44

Toch knap hoe je de schuld van de vuurwerkbom op de steward weet af te schuiven. Degene die het vuurwerk gooide nam een onnodig risico. Wat heeft knalvuurwerk sowieso te zoeken in een voetbalstadion.

1 februari 2016 om 09:54

Dat ben ik met je eens Filip, er werd een risico genomen. Dat kan leiden tot een foute afloop, maar dat was niet de bedoeling (en ik geef ook aan dat ik geen idee heb wat je met dat vuurwerk moet). Het risico is dat hij bij iemand in de buurt komt, in dit geval de steward die het ding oppakt. Hij had hem nooit mee mogen nemen, dat ben ik absoluut met je eens. Maar er zit echt een groot verschil in het nemen van een onnodig risico en het moedwillig iemand thuis bedreigen? Of vind jij dat wel van dezelfde aard?

1 februari 2016 om 10:01

Hierin ben ik het met je eens. Van een totaal andere gradatie. Maar beide zijn wel crimineel gedrag in mijn ogen. De zwaarte is niet met elkaar te vergelijken. De enige overeenkomst die ze beide hebben is dat het crimineel gedrag is.

De zwaarte van de straf zal dan ook verschillen. Alleen beide moeten bestraft worden en horen niet thuis bij voetbal.

1 februari 2016 om 10:41

Het nemen van een onnodig risico met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg...Want laten we niet vergeten dat doordat dat dat stuk verdriet die vuurwerkbom gooide iemand zwaar lichamelijk letsel heeft opgelopen! Ik vind dat wel een gradatie erger als de bedreiging... Onverlet of de gooier er de bedoeling mee had (wat ik niet denk), maar dan nu ook de consequenties accepteren als een vent!

Alhoewel ze beide van een andere orde zijn vind ik beide crimineel gedrag.

De Cambuur supporter heeft risico's genomen waarvan hij had kunnen bedenken dat dit de uitkomst was. Ook al heeft hij het waarschijnlijk niet zo bedoelt.

De Feyenoord supporters gingen nog een trede verder met huisvredebreuk en bedreigingen.

Beide partijen strafrechtelijk vervolgen en niet meer toestaan in een stadion in Nederland.

Een van de weinige goede dingen die Bert zegt...
Al is dit natuurlijk wel een in koppertje en probeert hij zo weer een beetje punten te scoren.
Ik vind nog steeds dat hij bij de Knvb enorm heeft gefaald en het beter is dat hij weg gaat.
Na Hiddink had Blind nooit aangesteld moeten worden, die heeft met Hiddink gefaald, dus hadden ze een compleet nieuwe staf moeten aannemen!

Maar goed, blijft wel erg zorgelijk wat sommige 'supporters' doen, dit zijn geen supporters en moeten kei en keihard aangepakt worden! Dat bij Cambuur zag er ook heel ernstig uit!
Ben Feyenoorder in hard en nieren en steun de club onvoorwaardelijk, dit doet toch wel pijn, zowel de resultaten als het bedreigen van je eigen spelers...

Dat van ons werd zo groot gemaakt. Dit is nog misschien nog erger dan dat die van ons.
Helaas wordt er nu er veel minder zo'n grote ophef van gemaakt. Maar gelukkig weten wij dondersgoed dat als het over Den Haag gaat er een vergrootglas bij wordt gepakt.

Nobody like us but we don't care!

ON: erg wat er is gebeurd in Leeuwarden en Rotterdam. Maar helaas lopen er genoeg mensen rond die redenen zoeken om zich te misdragen. Ook mag Feyenoord ook met een melding komen met de huidige situatie. Fans maken zich namelijk zorgen.

1 februari 2016 om 10:04

Dat van jullie is groot gemaakt omdat dit een maatschappelijk probleem betreft. Een probleem wat wat mij betreft keihard aangepakt dient te worden.

Ik begrijp niet helemaal waarom je hierin in de slachtofferrol kruipt. Niet het gehele Haagse publiek zijn racisten. De groep die dit gedaan heeft is een groep die racistisch gedrag vertoond heeft wat mij betreft keihard aangepakt dient te worden. En ik hoop eigenlijk dat bij een volgende keer de supporters dit onderling oplossen of de club het zelf oplost.

1 februari 2016 om 10:05

Denk vooral omdat het bij 'jullie' racisme betrof, vaak een onderwerp dat niet alleen de voetbalwereld aan gaat.

on: Zou me als Feyenoorder diep schamen voor zo'n medesupporters. Denk niet dat Vejinovic en Kramer nou met veel plezier naar de club gaan.

1 februari 2016 om 11:30

Ligt aan een aantal dingen denk ik: inderdaad ADO ligt onder vergrootglas, maar ook racisme is een breder probleem, het was tijdens wedstrijd tegen Ajax dus iedereen zag het op tv, etc. Vind zelf doodsbedreigingen en een vuurwerkbom op het veld gooien tussen mensen wel erger, maar wat er bij ADO gebeurde was een groter probleem dat veel vaker voorkomt. Voetbal blijft een tokkie sport waar veel white trash op afkomt, dus dit soort verhalen zullen we vaker krijgen. Ik ben het dan ook niet met van Oostveen eens dat we deze mensen geen fans moeten noemen. We moeten juist erkennen dat er rotte appels tussen ons zitten. Alleen dan kunnen we er iets aan doen. Beetje hetzelfde als mensen die zeggen dat terrorisme niks met geloof te maken heeft. Je zou het willen, maar helaas is het niet zo. Hooligans zijn inherent aan voetbal, en dat is toch een smet op de sport.

Dat van Feyenoord ; Eens. Dat van Cambuur. Nou, nee. Wordt elke keer vuurwerk afgestoken bij de laatste training voor H.veen. Wordt allemaal oogluikend toegestaan. Denk niet datde intentie was om n steward te verwonden. Om dr dan ook op te gaan staan oid is natuurlijk ook niet echt slim. Als dat niet was gebeurt ws er alleen maar gezegd; 'leuke sfeer actie'....vind dit appels met peren. Maar ja, van Oostveen....

1 februari 2016 om 10:44

Lekker boeiend wat de intentie was!
Als je zulk zwaar vuurwerk gooit denkt een normaal mens na over wat er oan gebeuren.
Deze knuppel heeft iemand zwaar lichamelijk letsel toegebracht dus wat mij betreft celstraf! En vooruit, 1 weekje cel omdat hij de intentie niet had...

1 februari 2016 om 11:32

Dus moeten we conclusies trekken als supporters: geen vuurwerkbommen meer. Alleen nog fakkels. Daar verwond je toch minder snel iemand mee. Maar die conclusie zal wel niet getrokken worden, want de gemiddelde voetbalsupporter erkent niet graag dat hij/zij onderdeel is van een tokkie cultuur die geweld verheerlijkt en asociaal gedraag toestaat of zelfs aanmoedigt.

Nou ja om die gasten uit Friesland 'criminelen' te noemen gaat veel te ver. Wat ze deden was niet slim, maar die vuurwerkbom werd niet op het veld gegooid met de intentie om die mevrouw te verwonden.

1 februari 2016 om 10:45

Feit is wel dat ze zwaar lichamelijk letsel heeft, dus hard aanpakken dat volk... Krijgt vast strafvermindering omdat ie zwakbegaafd is en niet over de mogelijke gevolgen heeft nagedacht.

1 februari 2016 om 10:49

Dat zij zwaar lichamelijk letsel heeft is heel erg en valt niet goed te praten, maar je kunt niet ontkennen dat de persoon die dit 'gedaan' heeft niet de intentie had om die mevrouw te verwonden.

1 februari 2016 om 10:58

De intentie zal ie vast niet gehad hebben, maar moet ie daarom maar zijn straf ontlopen? Hij is uiteindelijk toch verantwoordelijk voor het door hem gegooide stuk vuurwerk? Hij gooide het dus moet daar ook voor gestraft worden...

1 februari 2016 om 11:10

Hij zal vast ook gestraft worden, terecht. Maar het blijft een ongelukkige omstandigheid. Door zijn uitspraak maakt van Oostveen het uitermate zwaar, iig bij Cambuur. Iemand thuis opzoeken is natuurlijk wat anders.

1 februari 2016 om 11:21

Begrijp me niet verkeerd, beide gevallen vind ik even ernstig.
Alleen dat hij de intentie niet moet eigenlijk niet uitmaken, feit is dat hij door zijn daad iemand zwaar verwond heeft. Ik ben benieuwd hoe justitie hier op in gaat zetten...Maar met die lijpe linkse rechters zal vrijspraak me ook niks verbazen bij beide incidenten!

Weet je er wordt zovaak vuurwerk gegooid in stadions gegooid en nooit hoor je iemand hierover. Wanneer de knvb een boete geeft aan een club dan snappen mensen er helemaal niets van. De gooier van dit stuk vuurwerk had niet de intentie om iemand te verwonden. Wat ik opmerkelijk vind is dat de stewart beslist om haar voet op het stuk vuurwerk te zetten voordat het ontploft, waarom wil je dit uberhaupt doen? Om de gooier een crimineel te noemen vind ik te ver gaan.

1 februari 2016 om 10:56

Ze ging erop staan omdat ze vermoedelijk dacht dat het om een fakkel ging, die het kunstgras zou beschadigen. Ze wist dus niet dat het om een rotje met d ekracht van een granaat zou gaan.

Persoonlijk vind ik het haast verwonderlijk dat zulke figuren überhaupt een huis weten te weten. Daar heb je toch enige kennis van letters en cijfers voor nodig. Wat in Cambuur gebeurde is triest, maar aan de video beelden is duidelijk te zien wat de intentie was en dat was niet dit. Wel zou je als volwassen dit risico mee moeten kunnen nemen.
Maar laten we ook eerlijk zijn, we hebben het met zijn alle zover laten komen. Bij voetbal wordt bijna alles goed gepraat en er moeten echt ergen dingen gebeuren wil men iets doen of er moet een grote lobby achter zitten. Met dat laatste, zie bijvoorbeeld hoe wordt omgegaan met een redelijk onschuldige banaan, anti-semitische liederen of homofobe liederen. Die eerste twee hebben een grote actieve lobby achter zich, die laatste in mindere mate. Dus wat bestraffen we... die laatste niet.
van Oostveen geef ik niet vaak gelijk, maar men mag echt wel vaker spreken van criminelen. Zo had ook die groep ajacieden bij de beker gewoon verbannen moeten worden nadat ze 2x het veld bekogelde met vuurwerk waar een keeper bij stond.
Eerst streng zijn tot men weet wat kan en mag en dan kan je daarna bij een klein incident een keer wat coulanter zijn. Werkt niet als in een kleuterklas zo;n voetbalstadion

Van Feyenoord is schandalig, van de cambuursupporter is t misschien onnadenkend geweest om te gooien. Wat dat betreft een beetje kort door de bocht van de knvb

1 februari 2016 om 11:23

Dat van die Cambuur fan is schandaliger inderdaad, die heeft iemand zwaar verwond...

Alsof deze wanprestaties van Feyenoord alleen aan Kramer en Vejinovic liggen. Ga dan bij minimaal 11 adressen langs om je beklag te doen. Maar uiteraard keur ik de actie aan het adres van Vejinovic af en vind dat dit zwaar bestraft moet worden. Nu is het nog een bedreiging.....

Wordt soms wel wat moe van de selectieve verontwaardiging binnen het voetbal. "fans" van Heerenveen zoeken hun directeur thuis op en daar hoor je niemand over, gebeurt het bij Feyenoord dan opent het nieuws ermee.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren