Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB denkt met Stam mee: 'Beide partijen zijn hierover nog in gesprek'

Laatste update:

Jaap Stam heeft nog steeds de ambitie om hoofdtrainer te worden, maar is onlangs wel gestopt met de cursus Coach Betaald Voetbal. De voormalig verdediger ‘trok het niet langer’ om in de schoolbanken te zitten en heeft de KNVB gevraagd of hij de cursus op een andere manier kan afmaken. De voetbalbond heeft aangegeven dat het met Stam wil meedenken.

/

"Vanwege de staat van dienst van Jaap Stam hecht de bond er waarde aan te bekijken op welke wijze Stam alle aspecten van de trainerscursus kan doorlopen", laat een woordvoerder van de bond weten aan Voetbal International. "De KNVB en Stam zijn hierover nog in gesprek." Mocht er geen oplossing gevonden worden, dan zou cursus in Schotland of Ierland een alternatief kunnen zijn. In die landen stellen de voetbalbonden zich flexibeler op in het opleidingstraject.

Stam werkt dit seizoen met Andries Ulderink samen bij Jong Ajax en Johan Cruijff en Frank de Boer zien in de voormalig international een toekomstige hoofdtrainer voor het eerste elftal. Stam moet dan echter wel zijn trainerspapieren op zak hebben.

Het is terecht dat de KNVB met Jaap Stam meedenkt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dat de staat van dienst weinig uit moet maken. Iemand moet gewoon in staat kunnen zijn om de opleiding 100% te kunnen volgen. Goede voetballer betekend niet altijd goede coach.

8 december 2014 om 20:54

dus de lokale bakker uit een boeren dorpje die zich verveeld kan gewoon bondscoach of trainer worden zonder enige ervaring als voetballer. Tja, de bakker weet in ieder geval van organiseren al is het op een stuk cake en koek met slagroom en kaarsjes....

8 december 2014 om 20:56

Er moet ook nog interesse in je zijn. Wat mij betreft kan iedereen het worden maar zonder club heb je er zo weinig aan.

8 december 2014 om 21:02

@raddraaiertje.

Wat heeft ex-voetballer zijn precies voor meerwaarde dan?

En nee dat kan hij dan niet, die moet dan namelijk ook eerst die cursus volgen.

8 december 2014 om 21:45

@raddraaiertje,

Nee dat kan niet want om de curcus betaald voetbal te mogen volgen dien je in het verleden zelf ook betaald voetbal gespeeld te hebben, dus de bakker kan sws al geen hoofdtrainer worden van Ajax..
Ik vind het ook onzin om uitzonderingen te maken, als stam het niet aankan is hij niet geschikt jammer dan! Ik als simpele man zou nooit die cursus mogen doen terwijl ze voor stam nog even gaan kijken hoe hij het alsnog kan halen.. Leuk voor mensen als Hans kraaj of Boskamp etc..
Maar ja zo werkt de wereld, ons kent ons en dan wordt het wel voor je geregeld..

8 december 2014 om 23:21

Iedereen kan die cursus doen hoor. Als ex-voetballer krijg je alleen makkelijker toegang.

9 december 2014 om 12:43

@ Nick-name,

Nee dat kan dus niet!
Ik heb zelf TC 3 en 2, en had altijd wel belangstelling om tc1 en de cursus betaald voetbal doen, maar dan moet je zelf op betaald niveau gespeeld hebben! Er worden heeeeeeeeeel soms uitzonderingen gemaakt ( beenhakker? ) maar in principe nooit.

Want noem mij maar eens een NL trainer van een bvo die Niet betaald voetbal gespeeld heeft..

Het is een eis waar ze bijna geen uitzondering voor maken. En als Stam zelfs het dan nog niet aankan is hij gewoon niet geschikt!

Ik haat vriendjespolitiek en dat is wat hier gebeurd.

Terecht dat dit gebeurt! De tijden zijn veranderd, niet alles wordt meer klassikaal gedaan dus waarom hierbij wel alle theorie klassikaal doen?? Deze mensen hebben in de voetbalwereld gewerkt, weten echt wel wat er speelt bij spelers. Geef dit soort mensen aub de opleiding zoals zij die wensen te krijgen. Dan maar een aantal centjes meer voor neerleggen, daar heeft Stam absoluut geen probleem mee. Nee, dit betekend niet dat t m makkelijker wordt gemaakt en zo t papiertje binnen, nee dit betekend dat jij je klant zo goed mogelijk aanbiedt wat hij nodig acht of wil hebben.

8 december 2014 om 21:56

Alsof de inhoud van de klassikale lessen ooooh zo belangrijk zijn voor het trainerschap.
Opzouten met die onzin. Moet je die theoretische lessen gaan volgen om de mening te horen van de docent en je mede studenten. Lekker boeiend.

Zelfs de universiteit kan je schriftelijk volgen.
Ik ken zelfs een paar mensen die gewoon standaard wegblijven bij de collegelessen.

9 december 2014 om 06:08

Dat denk ik niet inderdaad, die mensen weten echt wel wat er speelt bij de spelers, ze zijn er zelf één geweest. Theorie is daarnaast anders dan de praktijk en de praktijk kennen ze maar al te goed. Dat ze een stukje amateurpsychologie krijgen vind ik tot daaraan toe, maar veel verder hoeft t niet te gaan dan trainingsmethodes en zelfs dat hebben ze geleerd van hun trainers, dat zit echt wel in zijn kop. Het is een leuk idee dat papiertje zodat niet elke idioot aangesteld kan worden, maar je moet wel zorgen dat je met de tijd mee gaat als Knvb zijnde en de klanten, de ex-voetballers, biedt waar ze naar op zoek zijn.

Het is niet meer dan terecht dat er voor spelers met zo'n staat van dienst een uitzondering gemaakt word om een beter en gerichter trajekt te maken om hun de vereiste papieren te laten behalen.

8 december 2014 om 21:03

Want omdat hij goed tegen een bal aan kon trappen betekent ook dat hij het trainersvak goed kan uitoefenen?

Goed kunnen voetballen heeft geen meerwaarde. Ik hoef niet iets te kunnen om uit te leggen hoe het moet.

8 december 2014 om 21:11

Wanneer voor stam een uitzondering op een uitzondering wordt gemaakt dan heeft de hele opleiding geen waarde meer. In dat geval moeten we het beroep van coach betaald voetbal tot een vrij beroep verklaren waarvoor geen diploma's nodig zijn.
In dat geval zal een oud voetballer nog altijd een grotere kans op een baan hebben overigens. Wanneer hij het dan verpest komt er wel weer een ander aan de beurt. Heel veel goede voetballers werden helaas geen goede coach (Pelé, Maradona, Gullit, van Basten, om maar een paar voorbeelden te noemen.)

9 december 2014 om 01:15

Van basten heeft het gewoon goed gedaan met sc Heerenveen. Ken je feiten

9 december 2014 om 04:04

Daar was ie ook niet bepaald onomstreden en het bij 1 van de 4 clubs waar je traint het goed doen, is nou niet bepaald een indicator voor een goede trainer.

Dit gaat naar mijn idee nergens over! "staat van dienst" Pffff... iedereen moet gewoon een cursus doen en halen om coach/trainer te mogen worden vind ik, een carrière als voetballer hoort niets uit te maken naar mijn idee! En nee, dit zeg ik niet omdat ik een Tukker ben, mocht dit om een Twente-speler gaan dan zei ik het zelfde!

9 december 2014 om 08:15

Dus dan was jij ook tegen de constructie met Schreuder? Die was immers al trainer van een Eredivisie-club (en niet de minste) zonder de vereiste papieren. Daar is de devaluatie van de cursus en diploma al begonnen. Een hoop gezeik om niets. Het is algemeen bekend dat de cursus inhoudelijk geen donder voorstelt en zelfs Adriaanse (docent bij de KNVB) zegt dat de cursus op de schop mag en veel meer praktijkgericht moet zijn zoals in andere landen. Hij vraagt niet om het diploma, maar om een andere lesvorm. Universitair onderwijs kent ook geen opkomstplicht.

Wat een onzin zeg! Stuur hem dat papiertje dan maar meteen per post toe. Want linksom of rechtsom, de Knvb is nu van mening dat Stam dat papiertje moet krijgen en zal zich tot het uiterste inspannen om dit te verwezenlijken.

Wat lees ik nou goed!? Het is gwn niet waar wat hij zegt.

Waarom is er überhaupt een trainersdiploma nodig? Grote onzin. Profvoetballers die overal ter wereld getraind hebben kunnen echt wel een training geven en een elftal het veld in sturen hoor.

Gewoon geldklopperij van de KNVB.

Door Seedorf een aangepast traject aan te bieden, toonde de Knvb hun respect jegens Seedorf. Als dezelfde Knvb nu de eisen van een luie Stam gaat inwilligen, dan tonen ze ook een dikke vinger richting Seedorf en ook alle andere trainers die ooit een diploma hebben gehaald. Want wat is nog de waarde van een trainersdiploma als Stam deze in zijn schoot krijgt geworpen?

9 december 2014 om 08:18

Hoezo een dikke vinger naar Seedorf als Stam net als Seedorf een aangepast traject krijgt? Het diploma stelde al niet veel meer voor toen bleek dat je een Eredivisie club kan trainer zonder de vereiste papieren.

Tuurlijk, laten we een precedent scheppen voor deze aartsluie grapjas. Loopt de hele cursus de kantjes ervan af en denkt met recalcitrant gedrag en de steun van Ajax het wel even anders te doen. Een belediging voor iedereen met een trainersdiploma.

Eigenlijk wordt de Knvb zelf beschadigd door de actie van Stam. Zij heten nu oubollig te zijn, schools, niet goed en wat weet ik allemaal.

En dat omdat één Stam gewoon een luie donder is. Hoor je de andere cursisten overdreven klagen? Neen, toch?

Moet u als leerling van een gewone school eens proberen: " Hallo, ik heb een klaslokaalfobie overgehouden aan jullie manier van lesgeven, ik trek het niet meer. Maar toch wil ik mijn diploma. Kunnen jullie dat even opsturen? Anders ga ik naar Schotland".

Niet alleen zal je dan naar Schotland mogen gaan, je komt gewoon nooit meer die school binnen.

En wat doet de Knvb? " We gaan even zien, hoe we kunnen meewerken". Veel gekker moet het niet worden.

9 december 2014 om 08:21

Leerlingen van een gewone school zijn ook geen volwassenen. Maar ga maar een naar Universitair onderwijs kijken waar de leerlingen volwassen zijn en de consequenties meer kunnen overzien, daar is geen opkomstplicht. Noch voor de colleges, noch voor het kleinschaligere klassikale onderwijs.

9 december 2014 om 08:54

Neen, dat klopt niet. Voor sommige lessen moet je wel verplicht aanwezig zijn en in andere gevallen moet je een bepaald percentage hebben bijgewoond. Zo niet, kan je niet deelnemen aan het examen.

Maar dit gaat niet over de universiteit. Deze school zet gewoon een aantal modaliteiten uit en je hebt die te aanvaarden of niet.

Elke school heeft nu eenmaal zijn regels en nergens passen ze zomaar hun regels aan omdat één iemand het wat lastig heeft.

Tuurlijk denkt de knjb wel ff mee..tis tenslotte een aankomende jodekoek trainer
Altijd psv man geweest en nu ineens doen alsoftie een neus is...opsoute met die stam

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren