Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kluivert tekent bij Bournemouth en wordt pas vierde speler in ‘Big Five’

Laatste update:

Justin Kluivert vervolgt zijn carrière bij Bournemouth. Dat meldt de club via de officiële kanalen. Kluivert wordt voor 9,5 miljoen pond, omgerekend zo'n elf miljoen euro, overgenomen van AS Roma en tekent een contract voor vijf seizoenen bij the Cherries. Hiermee wordt Kluivert de eerste Nederlander ooit die in de vijf grootste competities van Europa uit gaat komen.

Transferexpert Fabrizio Romano wist vorige week al te melden dat de onderhandelingen zich in een vergevorderd stadium bevonden. Inmiddels zijn beide clubs het volledig eens over de transfersom en heeft Kluivert de medische keuring doorstaan. De vleugelaanvaller wordt pas de vierde speler die in de zogeheten Big Five van Europa gaat spelen. Oud-Ajacied Christian Poulsen, Stefan Jovetic en Florian Raducioiu gingen de Nederlander voor.

De Big Five wordt gevormd door de Premier League, LaLiga, de Serie A, de Bundesliga en de Ligue 1. Alleen de Engelse competitie ontbrak nog op Kluiverts lijstje. De 24-jarige Zaandammer had vorig jaar ook al naar de Bournemouth gekund, maar toen klapte een deal vanwege problemen met een werkvergunning.

Het huwelijk tussen Kluivert en zijn oude werkgever Roma bleek geen gelukkige. De voormalig Ajacied werd al drie seizoenen op rij verhuurd door i Giallorossi. In 2020/21 was het RB Leipzig, daarna volgden OGC Nice en Valencia. De tweevoudig Oranje-international kwam vorig seizoen tot 29 optredens voor los Che, waarin hij 8 treffers en 2 assists wist te noteren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gefeliciteerd Justin, klinkt als een club waar je eindelijk een fatsoenlijke kans krijgt ipv clubs als as roma

23 juni 2023 om 21:53

Ik zie hem hier ook wel slagen. Hij is ook nog erg jong, had hem wel ouder geschat met al die transfers.

23 juni 2023 om 22:33

Prima keuze, als hij daar niet slaagt dan heeft het echt aan zichzelf gelegen. Mooie springplank voor jonge spelers.

Had m graag bij Ajax rechtsbuiten zien gaan spelen.

zelfs de big six met de ED erbij ;-)

23 juni 2023 om 21:14

Nee want eredivisie was toen Justin er speelde nog geen top 6.

23 juni 2023 om 21:32

Justin kan toch zeggen dat hij in de huidige top 6 heeft gespeeld? 👀

23 juni 2023 om 21:44

Klopt inderdaad, het was ook als grapje bedoeld. Wel een mooie quiz-vraag, wanneer NL voor het laatst 6e stond op de ranking. Net even opgezocht, dat was in 2001. Dat is echt lang geleden, had niet gedacht dat dat zo lang geleden was.

Toen Kluivert in Ajax 1 speelde, zaten we overigens op het all time dieptepunt gok ik zo, toen stonden we 14e. Echt ongekend slecht was dat zeg.

23 juni 2023 om 22:53

Het bizarre is dat ie pas 24 is en nu al in 6 landen competities heeft gespeeld. Dan Is het eigenlijk niet iets om trots op te zijn...

24 juni 2023 om 00:05

Ligt eraan wat je doelen zijn toch? Als ik zijn leven kon leiden zou ik ook in veel verschillende landen willen voetballen en daar best trots op zijn.

En dat al op je 24e. Sowieso jongste speler denk ik van de 4 die het haalt.

23 juni 2023 om 21:38

Denk niet dat je er trots op kan zijn, hij heeft ten slotte nog nergens kunnen slagen

Big 6* is het inmiddels. Dan zal hij de enige zijn. Een unicum.

23 juni 2023 om 21:12

Poulsen heeft bij Ajax gespeeld dus die heeft het al gedaan.

24 juni 2023 om 10:45

Hij is nog jong, ik denk dat hij voor de top 10 gaat.

Iemand zei het de vorige keer al. Maar waarom over big 5 praten, terwijl hij inmiddels kan zeggen dat het de big 6 is.

Wordt weer een bankzitter a la Ziyech, Van der Beek, Gravenberch, Mazraoui en Blind!

23 juni 2023 om 21:08

Je hoopt er op hè?

23 juni 2023 om 21:09

Nous kan je denk ik uit dat lijstje laten

Waarom is de Ligue 1onderdeel van de Big 5? Er is een duidelijke Big 3, gevolgd door de Duitse Bundesliga als nummer 4. Frankrijk, Nederland en Portugal volgen toch wel op grote afstand. Dat deze onderlinge verschillen zo groot zijn komt natuurlijk door de Fifa- en Uefa maffia die het voetballandschap verpest hebben.

23 juni 2023 om 21:52

Duitsland, Italie en Spanje ontlopen elkaar toch niet zo veel. Dat is meer stuivertje wisselen. Duitsland heeft de afgelopen 10 jaar zelfs veel langer in de top 3 gestaan dan Italie en tussendoor ook een paar jaar 2e (overigens achter Spanje).
De PL steekt er alleen de afgelopen jaren echt boven uit. Heeft verder weinig met de FIFA of UEFA te maken. Maar alles met met de 10 miljard aan TV rechten de de PL mag verdelen over een periode van 3 jaar (5 miljard voor de Britse rechten en nog eens 5 miljard voor de internationale rechten) ten opzichte van bijvoorbeel de 80 miljoen die de Nederlandse clubs krijgen per jaar.

Zal hij het rijtje top 10 competities in Europa kunnen voltooien? Hij is nog jong genoeg.

Big 6 qua nullen op de bank ook. Succes in de PL, laat het zien. Gun het je van harte.

Florin Răducioiu, wat een held was hij op het wk 94. Mijn eerste toernooi dat ik bewust meemaakte, elke ochtend goal morning America op Eurosport en genieten van Larsson, Stoickov, Dahlin en Valderrama. Leuk om zijn naam weer eens te lezen.

En dan over 2 jaar naar de zandbak en dan is de financiële reis voltooid.

Toch bijzonder om pas de 4e speler te zijn in dat rijtje. Ik had gedacht dat dat rijtje wel langer was

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren