Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Klopp richt zich tot cynici: ‘Als we de FA Cup winnen, zou men dat benadrukken’

Laatste update:

Liverpool begint het FA Cup-toernooi maandagavond met een uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. Manager Jürgen Klopp is momenteel met zijn ploeg verwikkeld in de titelrace in de Premier League, terwijl the Reds ook nog altijd actief zijn in de Champions League, waardoor het bekertoernooi geen prioriteit lijkt te hebben. Klopp hoopt de FA Cup te winnen met Liverpool, maar betwijfelt of dat de cynici überhaupt tevreden zal stellen.

De huidige koploper van de Premier League won het prestigieuze bekertoernooi voor het laatst in 2006 en voegde sindsdien alleen nog de Community Shield en de EFL Cup toe aan de prijzenkast. "Altijd als men het heeft over zilverwerk, lijkt het alsof we iedere prijs moeten winnen. Als we de FA Cup winnen, zou men toch benadrukken dat we de Premier League al jaren niet hebben gewonnen. We kunnen de manier waarop mensen denken helaas niet veranderen", vertelt de Duitse coach op een persconferentie.

Liverpool won de Premier League in werkelijkheid nog nooit: de laatste keer dat men zich tot landskampioen kroonde op het hoogste Engelse voetbalniveau, was in het seizoen 1989/90, toen beslag werd gelegd op de eerste plaats in de First Divison. Dit seizoen voert Liverpool de Premier League-ranglijst voorlopig aan, met 54 punten uit 21 competitiewedstrijden. "We doen iedere wedstrijd ons best. Dat doen we iedere wedstrijd, we zullen zien wat er gebeurt", vervolgt Klopp.

Volgens de oefenmeester had Liverpool gunstiger kunnen loten voor de derde ronde van de FA Cup. "Ik kan me het volledige speelschema niet herinneren, maar Wolverhampton – Liverpool is samen met Bournemouth – Brighton & Hove Albion volgens mij de enige wedstrijd waarbij twee ploegen uit de Premier League betrokken zijn", zo besluit hij.

Denk jij dat Liverpool de FA Cup dit seizoen wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou wel mooi zijn voor de fans. Eindelijk eens een prijs na een miljard van aankopen!

6 januari 2019 om 21:43

@samson

City heeft in 3 jaar tijd veel meer uitgegeven dan Liverpool over het hele Klopp tijdperk dus waar heb je het over? City heeft namelijk voor 1 miljard ingekocht

6 januari 2019 om 21:47

Het hele Klopp tijdperk? Dat is toch ook maar 3 jaar? Klinkt net alsof het Klopp tijdperk een stuk langer is

7 januari 2019 om 01:59

@hangover96

dat is zo maar dat is ook logisch als je veel meer investeert. Liverpool heeft dit seizoen eigenlijk voor het eerst met geld gesmeten en je ziet dat ze het momenteel gewoon uitstekend doen. vorig jaar ook nog de Champions League finale bereikt zonder destijds hele grote investeringen te doen, dus ik vind niet dat Liverpool matig presteert

7 januari 2019 om 02:01

@primetime

klopt. hij zit een jaartje langer bij Liverpool als Guardiola bij City

7 januari 2019 om 02:50

@hangover96

United heeft de afgelopen 5 jaar de FA Cup, Community Shield, League Cup & Europa League gewonnen. Opmerkelijk dat je die bij City wel benoemt en United niet.

7 januari 2019 om 02:55

@japie_krekel

Liverpool geeft al jaren veel geld uit. Ook voor het Klopp tijdperk. Vorige winter periode hadden ze nog een recordbedrag neergeteld voor een verdediger. Afgelopen zomer voor een keeper. Jaren daarvoor ook voor spelers als Carroll etc. Het is maar net naar welke periode je kijkt maar ik denk dat United, Liverpool en City niet zoveel van elkaar verschillen qua transferuitgaves.

7 januari 2019 om 07:56

Als je zover terug in de tijd gaat als jij dan weet je ook vast ook dat ze met de inkomsten van oa Torres 65milj, Suarez 85milj, Sterling 75 milj.en Coutinho 165milj. ook genoeg transfergeld binnenharken. Zelfs voor bankzitter Solanke is vrijdag nog 21 miljoen binnengekomen.

7 januari 2019 om 08:18

@hangover96

dat kwam ook omdat United Van Gaal en Mourinho die er echt helemaal niks van bakten veel te lang hebben laten zitten. het aankoopbeleid daar is ook gewoon niet best. aankopen als Pogba, De Gea en Martial kon ik prima begrijpen maar wat moet een club als United met spelers als Blind, Fellaini, Darmian en Rojo bv? dat is echt zonde van je geld

7 januari 2019 om 08:33

Ja maar Klopp heeft de eerste transferwindow gemist omdat hij halverwege het seizoen is ingestapt. klopp zit er ongeveer iets langer dan een halfjaartje bij liverpool dan pep bij city

7 januari 2019 om 10:42

@hangover96

ik ben niet echt een fan van Fellaini. bij Everton vond ik hem destijds geweldig spelen maar bij United vond ik hem niet heel indrukwekkend. hij heeft wel af en toe wat belangrijke goals gemaakt als invaller maar als basisspeler vond ik hem vaak niet overtuigend

Liverpool kan zich beter focussen op de landstitel. Zo'n FA Cup toernooi, zeker met replays, zorgt alleen maar voor vermoeidheid en mogelijke blessures bij spelers. Daarnaast is de kans groter dat je hem niet wint dan wel. Stel je verliest de halve finale of finale, dan heb je al je voorgaande FA Cup wedstrijden en replays voor niets gespeeld. En het zou zonde zijn als Liverpool de landstitel laat glippen door vermoeidheid uit de FA Cup die je uiteindelijk ook niet wint.

6 januari 2019 om 21:22

Je kan je nooit bewust op 1 competitie als topclub zijnde. Ik snap dat jij zo redeneert, maar topvoetballers horen niet zo te denken. Het biedt geen garanties en overwinningen in de FA Cup kunnen ook als stimulans werken om op dezelfde voet door te gaan.

7 januari 2019 om 10:08

Interessante gedachte. Paul Merson zei laatst ookal dat Liverpool niet te ver moet komen in de Champions League, zodat ze vol kunnen focussen op de landstitel.

Persoonlijk vind ik beide statements lariekoek. Ik denk juist dat het wedstrijdritme en het spelen op meerdere fronten goed is voor de (ontwikkeling van) spelers. Het biedt ook voldoende mogelijkheden om te rouleren. Ik hoop dat Klopp de FA cup gebruikt om jong talent de kans te geven. Zo'n drie a vier nieuwe spelers in de basis per wedstrijd lijkt me het best. Bijvoorbeeld één nieuwe/jonge speler in elke linie.

Uiteindelijk leidt het spelen in meerdere competitie tot 1. meer inkomsten uit wedstrijden 2. meer wedstrijdritme 3. meer uithoudingsvermogen en kracht van de spelers. Tuurlijk is er ook 4. meer kans op blessures, maar door goed te rusten na trainingen kan dat worden voorkomen. Ik hoop dat toekomstige onderzoeken uitwijzen wie van ons dichterbij de waarheid zit.

Wolves uit is een lastige loting, zeker zo vroeg in het toernooi is het niet meer dan logisch dat er een flink aantal spelers rust krijgen en de kans groter is dat Liverpool eruit vliegt. Natuurlijk is het mooi om de FA Cup te winnen, maar met het drukke schema van de afgelopen weken moet je nu eenmaal keuzes maken en de PL heeft nu meer prioriteit.

Ik denk niet dat we de sterkste opstelling gaan zien maandagavond.
Klopp verklaarde al dat Mignolet gast spelen,dus dat is al een eerste indicatie.
Zet Hoever er ook maar gelijk in,zou leuk zijn voor zo'n talentvolle jongeling.

Als ik eerlijk ben zie ik Liverpool liever zo snel mogelijk uitgeschakeld worden in de FA Cup , zeker met welke positie we staan in de competitie is dat energie verspilling imo.
PL & CL is waar Liverpool zich moet op focussen , zo een beker is interessant als je al uit de CL ligt of als je geen kans meer maakt op de titel.

6 januari 2019 om 21:34

Zo zie ik het niet. Het kan geen kwaad om ver te komen met B spelers. Zo kan je ook je jeugd de kans geven en spelers die niet vaak en spelen komen laten spelen. Misschien weer een nieuwe Woodburn hype.

De FA Cup is helemaal niet belangrijk voor Liverpool. Ik ben er vrij zeker van dat Klopp dat ook zo ziet. Als Liverpool de 7 punten voorsprong verspeelt is het seizoen gewoon mislukt, of ze moeten de CL winnen. De FA Cup winnen of zelfs weer de CL finale halen gaat je seizoen niet redden vind ik

6 januari 2019 om 21:40

Liverpool heeft nog maar 4 punten voorsprong

6 januari 2019 om 21:56

Weet ik ook wel, maar ze hadden er 7 bij nieuwjaar

7 januari 2019 om 01:13

Ja dat is makkelijk praten, 7 punten voorsprong stelt niet veel voor tijdens nieuwjaar. Zeker wanneer je weet dat je nog uit moet spelen bij je directe concurrent die minstens even sterk zijn. Het seizoen is nog lang niet gespeeld in december/januari tenzij je met 15 punten voorstaat.

Wie hier beweert dat de FA Cup een onbelangrijke prijs is heeft geen benul van de waarde die men er in Engeland aan hecht. Die is totaal anders dan hoe wij hier tegen de Knvb beker kijken. Dat is slechts een hoofdprijs voor clubs vanaf plaats vier in de eredivisie.
Overigens hoop ik dat LFC inderdaad de PL gaat winnen. Nergens in Engeland is de hunkering naar die prijs zo groot als op Anfield.

7 januari 2019 om 01:20

Wat een onzin. Alle maar dan ook alle PL clubs spelen niet met hun sterkste opstelling in de FA Cup omdat het ze niet interesseert. Na de wedstrijd Newport-Leicester hadden Shearer, Wright en Lineker het er ook al over. Zelfs als PL clubs de kwart finale halen spelen ze nog met een B team. Zij vinden het erg jammer dat de FA Cup zo in waarde is gedaald. Nog een voorbeeld; Sheffield united, dat het goed doet in de championship, speelde vandaag met 10 Invallers.. promotie naar de PL is veel belangrijker dan ver komen in de FA Cup voor hun..

7 januari 2019 om 01:33

Dat is omdat promoveren naar de PL zo'n 200 miljoen oplevert, de FA cup iets van 10 miljoen. Dan is dat een vrij simpele berekening.

De FA cup is zeker wel een ding, maar minder dan pakweg 20 jaar geleden, omdat het gewoon financieel niet zo aantrekkelijk is als de PL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren