Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Köln krijgt flinke bonus als het Bayern München van titel weet af te houden

Laatste update:

De spelers van 1. FC Köln kunnen een flinke bonus verwachten als zaterdag niet hun tegenstander Bayern München, maar Borussia Dortmund de Bundesliga wint. Dat melden Duitse media, waaronder Kicker en Express. De bonus heeft alles te maken met een clausule in het contract van Anthony Modeste, die afgelopen zomer de overstap maakte van Köln naar Dortmund.

In de zomer van 2022 maakte Modeste voor ruim vijf miljoen euro de overstap van Köln naar Dortmund. In zijn contract werd een clausule opgenomen: als de spits kampioen werd met zijn nieuwe club, zou Köln ‘een bedrag met zes nullen’ ontvangen. Dat lijkt nu te gaan gebeuren: als Dortmund in eigen huis wint van FSV Mainz 05, is het kampioen. Anders is het afhankelijk van het resultaat van Köln tegen Bayern.

Als Köln, dat tiende staat, Bayern op een gelijkspel weet te houden of zelfs weet te winnen van de formatie van Thomas Tuchel, dan is Dortmund hoe dan ook kampioen. Lang leek het erop dat Bayern op weg was naar het elfde kampioenschap op rij, maar vorige week ging het in eigen huis onderuit tegen RB Leipzig (1-3). Dortmund won vervolgens met 0-3 bij FC Augsburg en nam de koppositie over.

In de podcast Thekenphilosophen gaf Köln-trainer Steffen Baumgart al aan vertrouwen te hebben in een goed resultaat tegen Bayern. “Borussia Dortmund (3-2, red.) kon niet bij ons winnen, Leipzig (0-0, red.) kon niet bij ons winnen. Bayern mag het proberen, maar we zullen er alles aan doen om te zorgen dat ook zij niet bij ons winnen.” De ontmoeting in München eindigde eerder dit seizoen in 1-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beetje gek wel. Neem aan dat Köln sowieso voor de overwinning zal willen gaan?

26 mei 2023 om 19:46

Die zullen ongetwijfeld voor de overwinning gaan, met een winst bonus als Dortmund kampioen weet te worden

26 mei 2023 om 20:21

Mag toch aannemen dat Dortmund het zelf wel afmaakt tegen Mainz... Die bonus gaan ze dan sowieso al ontvangen. Als Dortmund zelf niet wint hebben ze het aan zichzelf te danken.

26 mei 2023 om 19:48

Dat zeker, maar zo'n extra motivatie is nooit overbodig. Wel heel toevallig dat dit nu precies zo uitvalt op de laatste speelronde, al zal daar ook met een schuin oog naar zijn gekeken bij het opstellen van deze bonus.

Zou wel erg leuk zijn als Dortmund het wordt. Dat zou die competitie erg veel goed doen. 11x op rij is werkelijk geen porem.

Dit kan toch niet meer mis gaan . Maintz speelt nergens meer voor en Dortmund speelt de wedstrijd van hun leven . Zie Dortmund dit echt niet meer weggeven . Jammer voor onze jongens ( de ligt , mazraoui, blind en Gravenberch maar morgen toch voor Dortmund )

Begrijp niet helemaal waarom de spelers de bonus zouden krijgen. Kan me niet voorstellen dat als Koln de afgesproken clausule gaat overmaken naar de spelers…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren